کد خبر 262239
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۸

تهران- معاون اجرایی رییس جمهوری از پرتاب ماهواره تدبیر به عنوان چهارمین ماهواره ایران با مجموعه ای از ˈتجهیزات امکان سنجی و آزمایش تاثیر فضا بر حیاتˈ در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، محمد شریعتمداریˈ در پاسخ به سوالی مبنی براینکه، سازمان فضایی ایران 26 روز پیش به زیرمجموعه های معاون اجرایی ریاست جمهوری پیوست؟ اکنون زمانبدی دقیق پرتاب ماهواره ایرانی تدبیر چگونه است؟ گفت: برنامه ریزی دقیق و جزییات مرتبط با پرتاب این ماهواره تا سه هفته آینده اطلاع رسانی می شود.

شریعتمداری درعین حال توضیح داد: سه نام برای این ماهواره پیشنهاد شده است که البته هنوز به تایید و تصویب نرسیده است ، اما احتمالا این ماهواره با نام ˈتدبیرˈ به فضا پرتاب خواهد شد.

ماهواره تدبیر محصول متخصصان آزمایشگاه تحقیقات فضایی دانشگاه علم وصنعت است.

دکتر ˈحسین بلندیˈ رئیس مرکز تحقیقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت چندی پیش درباره ماهواره تدبیر اظهار داشت: این ماهواره نمونه ارتقا یافته ماهواره نوید علم و صنعت است.

همچنین دکترˈحمید فاضلیˈ قائم مقام سازمان فضایی ایران دراین زمینه گفت: تجهیزات ناوبری و تصویربرداری به ماهواره تدبیراضافه شده است که نشان دهنده توان بالای این ماهواره است .

وی اظهار داشت : ماهواره تدبیر قرار است با پرتابگر سفیر یک B پرتاب شود.

ایران تا کنون سه ماهواره به فضا پرتاب کرده است. ماهواره امید در 15 بهمن 87، ماهواره رصد در 25 خرداد 90 و ماهواره نوید در 14 بهمن ماه 90 به فضا پرتاب شد.

ماهواره امید باوزن 27 کیلوگرم نخستین ماهواره ساخت داخل بود که تمام تجهیزات آن در سازمان فضایی ایران طراحی و تولید شد.ایران با پرتاب این ماهواره به جمع کشورهای دارای فناوری پرتاب ماهواره پیوست.

همچنین ماهواره رصد نخستین ماهواره تصویربرداری ایران است که با وزن 15 و سه دهم کیلوگرم به مدار لئو پرتاب شد. این ماهواره توسط دانشگاه مالک اشتر طراحی شده بود.

ماهواره نوید علم و صنعت نیز با وضوح تصویربرداری بالاتر نسبت به ماهواره رصد با وزن 50 کیلوگرم به مدار لئو پرتاب شد.

*** کاهش هزینه ها و یکپارچه سازی عامل جابه جایی سازمان فضایی

شریعتمداری در پاسخ به سوال دیگری در خصوص علت جابه جایی سازمان فضایی ایران به حوزه معاونت اجرایی ریاست جمهوری گفت: قرارگرفتن سازمان فضایی در زیرمجموعه معاونت اجرایی ریاست جمهوری به دلیل کاهش هزینه ها و یکپارچه سازی فعالیت های اجرایی فرابخشی صورت گرفت.

به گفته وی ˈاکنون معاونت اجرایی ریاست جمهوری مسوولیت 5 سازمان را که پیشتردر زیر مجموعه نهاد بودند، برعهده گرفته است که این سازمان ها عبارتند از: سازمان فضایی ایران، شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، ستاد بهینه سازی مصرف سوخت ، سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی و مجمع جهانی شدن.ˈ 

شریعتمداری تصریح کرد: این سازمان ها فعالیت های اجرایی را انجام می دهند که فرابخشی است و از این رو اکنون اتصال آنها به دستگاه های اجرایی مختلف از طریق این معاونت صورت می گیرد.

معاون اجرایی رییس جمهوری همچنین درباره حوزه وظایف سازمان فضایی ایران گفت: در گذشته وظیفه تحقیق در زمینه ماهواره های مخابراتی به عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وظیفه پرتاب ماهواره به نقاط مختلف مداری به عهده بخش دفاعی و وظیفه اجرای تحقیقات در زمینه ماهواره های تلویزیونی و رادیویی به عهده سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی بود و اکنون این سازمان وظیفه تجمیع این وظایف را دارد.