کد خبر 263039
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۳

به هر حال با وضعيت بلاتكليفي مديريتي ورزش، توصيه گزينه تصدي وزارتخانه، كارهاي غيرقانوني و ابهامات بسياري كه در مقدمات پيش ثبت نام انتخابات كميته به وجود آمده، ضروري است كه ثبت نام لغو شود و پس از طي كردن روند قانوني، رفع شائبه‌ها و موانع موجود، انتخاباتي سالم و شفاف را تجربه كنيم.

مشرق-
وقتي ورزشي‌ها سرگرم موضوع معرفي دكتر سيد نصرا... سجادي به‌عنوان نماينده جامعه ورزش جهت تصدي وزارت ورزش و جوانان بودند، دست اندركاران اصلي كميته ملي المپيك با تشكيل هيات اجرايي نسبت به چيدمان تعدادي از اعضاي انتخابي مجمع عمومي كميته دست به كار شدند. 14 آبان ماه بود كه بعضي‌ها فهرست 14 نفري را در جلسه هيات اجرايي پيشنهاد مي‌كنند و اسامي را در غياب كفاشيان، مشحون، كرباسيان و خسروي وفا مصوب مي‌كنند. بعد هم نام غايبان را در فهرست حاضران قرار مي‌دهند و صورتجلسه را براي اخذ امضا مي‌فرستند. متاسفانه همه غايبان هم صورتجلسه را امضا مي‌كنند به غير از خسروي وفا.

يك روز قبل از جلسه راي اعتماد به دكتر سجادي بود كه اسامي توسط كميته منتشر شد! اين موضوع هم شائبه‌اي براي اين به وجود آورد كه وزير جديد تحت عمل انجام شده قرار گيرد كه البته طبق معمول وجود چنين تفكري تكذيب شد. البته مهدي قدمي در دفاع از اين كار، فرصت يك ماهه را جهت ارسال دعوتنامه براي حضور در مجمع عنوان مي‌كرد. حتي برخي اعضاي هيات اجرايي متهم شدند كه از فرد خاصي براي انتخابات كميته حمايت مي‌كنند كه اين هم تكذيب شد. اين تكذيب‌ها طبيعي بود چون اين كارها را نمي‌توان توجيه كرد كه اظهر من الشمس است. جالب است كه يكي از اعضاي غايب اذعان دارد كه در خارج از كشور بوده و حق اعتراض ندارد! حال، كسي كه حق مخالفت ندارد، چطور حق امضا و تاييد داشته است هم مثل تكذيب‌ها بماند!

برخي از اين 14 نفر به قدري نابه‌جا انتخاب شده‌اند كه صداي موافق و مخالف درآمده است. اما اتفاق مهم روز گذشته، نامه اعتراض خسروي وفا به‌ عنوان نايب رييس كميته به روند غير قانوني تعيين اين نفرات بود. وي طي نامه‌اي خطاب به رييس كميته، اشكالاتي را در 9 بند مستند به بندهاي اساسنامه جديد كميته ملي المپيك و همچنين مقررات كميسيون ورزشكاران كميته بين‌المللي المپيك مطرح كرد. وي با اين استدلال‌ها، روند انتخاب افراد مذكور را غيرقانوني اعلام نمود اما از استدلال قدمي اين استفاده مي‌شود كه وقتي انتخاب‌ها غيرقانوني باشد، بايد روند قانوني در دستور كار قرار گيرد و نياز به زمان خواهد داشت لذا وقتي نمي‌توان اعضاي مجمع را طبق تبصره 2 ماده 7 اساسنامه جديد كميته براي مجمع دعوت نمود الزاما بايد زمان مجمع به تاخير بيفتد. همين موضوع باعث شد كه خسروي وفا نيز در انتهاي نامه، تقاضاي تشكيل فوري مجمع عمومي فوق‌العاده و تعويق انتخابات را داشته باشد و نتيجه كار غيرقانوني را تعليق كشورمان توسط كميته بين‌المللي المپيك تلقي كند. نكته ديگر، نامه دبيركل كميته خطاب به رييس مبني بر نظر دكتر گودرزي گزينه پيشنهادي رييس جمهور به وزارت هم مبني بر تعويق انتخابات است. جالب است كه رييس كميته به اين اشكالات و نظرات توجهي نمي‌كند و مي‌گويد كه هيات اجرايي مي‌تواند تاريخ انتخابات را تغيير دهد. در حالي‌كه به‌عنوان رييس بايد دستور برگزاري جلسه اضطراري را صادر كند تا ثبت نام نامزدها از 25 آبان انجام نشود.

به هر حال با وضعيت بلاتكليفي مديريتي ورزش، توصيه گزينه تصدي وزارتخانه، كارهاي غيرقانوني و ابهامات بسياري كه در مقدمات پيش ثبت نام انتخابات كميته به وجود آمده، ضروري است كه ثبت نام لغو شود و پس از طي كردن روند قانوني، رفع شائبه‌ها و موانع موجود، انتخاباتي سالم و شفاف را تجربه كنيم. بعد از اين تاخيرهاي مهندسي شده براي اصلاح اساسنامه و برگزاري انتخابات كميته لازم است كه كشور را براي چندمين بار با كميته بين‌المللي المپيك درگير نكنيم. قانون بايد رعايت شود و سنگ بناي ابتدايي نبايد كج باشد كه در غير اينصورت، آينده خوبي براي ورزش در 4 سال آينده نخواهيم داشت.

فرهاد طلوع كيان (سردبیر روزنامه ایران ورزشی)