کد خبر 26307
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۸:۲۱

مدير گروه اجتماعي شبکه 5 سيما گفت: به دنبال ايجاد اتاق فکر توسط خود مردم براي به تصوير کشيدن سوژه‌هايي هستيم که مشکلات شهري و اجتماعي پايتخت را بازگو کند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، «مريم جلالي» با بيان اين که مستند سازي و ديده شدن مردم و استوديو گريزي از رويکردهاي اصلي برنامه سازي در حوزه شهري است گفت :‌ساخت مستندهايي از اين قبيل مانند ‌سايه روشن‌،‌کنجکاوي با رعايت اين سه گزينه اصلي در شبکه پايتخت توليد شد تا بر اساس مطالبات مردم و گزارش درخواستي از مسائل و مشکلات مردم باشد.
وي با اشاره به ساخت برنامه جديد ‌همسايه‌که به تازگي در اين شبکه پخش مي شود ادامه داد: ‌همسايه ‌مشکلات روزمره زندگي را که هر روز با آن دست گريبان هستيم مانند بحث تابلوها، ‌وضعيت پله هاي برقي و... موضو عات شهري را در جلوي دوربين مستند مي‌برد، ‌يعني مجري برنامه با دوربين در کوچه و خيابان هاي پايتخت مي رود و مسائل شهري را زير ذره‌بين مي‌گيرد و نظرات مردم را جويا مي‌شود.
همسايه‌ مشکلات کلان را بررسي نمي کند بلکه مسائلي را بررسي مي‌کند که در يک حوزه کوچک شهري وجود دارد.
مدير گروه اجتماعي شبکه 5 سيما در خصوص گروه تحقيقاتي و استناد به منابع در اين اين مستند گزارشي افزود: در واقع اطلاعات بازگو شده در اين برنامه توسط مجري همان اطلاعاتي است که خود شهروند دارد، ‌هر شهروند عادي هم از موضوعات شهري گوشه و کنارش با خبر است و خودش مي تواند با سواد رسانه اي و کارشناسي در اين برنامه مسائل را بازگو کند که ما آن را از زبان مجري برنامه به عنوان يک شهروند روايت مي کنيم و اعداد و ارقامي که مربوط به موضوعات مختلف است را با ذکر منبع يادآور مي‌شويم.
همسايه چشم ناظر نهادهاي مختلف است يعني انگشت برنامه به سمت آنهاست.
‌جلالي درباره انتخاب نام همسايه براي پرداختن به معضلات شهري پايتخت و تعامل بين مسوولان و مردم نيز گفت: همسايه بودن، يعني يک سري مسائل و مشکلات عمومي و مشترک داشتن. اگر بپذيريم که همسايه هم هستيم درصدد حل معايب شهري بر مي‌آييم.
اين نام يک استعاره پنهان ديگر هم دارد و آن اين است که ما خواستيم بگوييم که در فرهنگ همسايگي رفع مشکلات هميشه وجود داشته و گاهي از صميمت خويشاوندي هم فراتر مي‌رود.
با انتخاب عنوان ‌همسايه ‌براي اين مستند قصد داشتيم تا بگويم رسانه مي‌تواند همسايه‌اي باشد براي منعکس حلقه‌اي از مشکلات شهروندان پايتخت.
مدير گروه اجتماعي شبکه 5 سيما يادآور شد: همسايه‌ در 26 قسمت 10 دقيقه‌اي توليد شده است که تاکنون 15 قسمت آن با پرداختن به موضوعات پارکبان، ‌پمپ بنزين ها، ‌مشاغل مزاحم، ‌تابلوهاي راهنما، ميادين ميوه و تره بار، ‌موتورسيکلت ها و... سعي دارد با محتوايي ساده و سريع در 10 دقيقه سر اصل مطلب برود. در واقع نداشتن دکور و مونتاژ آنچناني استراتژي اين برنامه بوده است.
وي از توليد سري دوم اين مستند گزارشي خبر داد و گفت:با ايجاد صندوق صوتي و بهره گرفتن از پيامک هاي ارسالي مخاطبان قصد داريم در توليد جديد ‌همسايه‌ تيم تحقيقاتي را واگذارد به شهروندان کنيم تا با چشم تيز بين مردم سوژه هايي را به تصوير بکشانيم که روزانه از کنارشان گذشته ايم و به آن توجه اي نکرده ايم يا به نظرمان نيامده است. ما مي خواهيم يک اتاق فکر به اندازه استان تهران توسط خود شهروندان داشته باشيم تا سوژه هاي مد نظرشان را به ما معرفي کنند تا با همکاري رسانه و مردم بتوانيم مشکلات را به گوش مسوولان برسانيم.
‌همسايه با اجراي ‌امير خانمحمدي از ساعت 10/18 به مدت 10 دقيقه هر روز روي آنتن شبکه 5 سيما مي رود.