کد خبر 263922
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۴

اين شعارهايي كه دولت داده شعارهاي 8 ساله هستند نه شعارهايي كوتاه مدت كه در صد روز اول به آنها رسيدگي شود.

به گزارش مشرق، حسن روحانی قبل از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و در روزهای هیجان‌انگیز تبلیغات انتخابات از برنامه‌های متنوع 100 روزه‌ در اقتصاد و حوزه‌های دیگر خبر داد.

 روحانی این سخنان را بعد از آن عنوان کرد که ولایتی در گفت‌وگوی تلویزیونی از برنامه 100 روزه اقتصادی سخن گفته بود و شرایط تبلیغات به‌گونه‌ای پیش رفت که تیم تبلیغاتی وی موضوع برنامه‌های کوتاه‌مدت 100 روزه را در دستور کار روحانی قرار داد. پس از پایان انتخابات ریاست‌جمهوری و رئیس‌جمهور شدن روحانی موضوع 100 روز فراموش نشد و به صورت یک مطالبه در آمد. به همین علت روحانی بارها روی برنامه 100 روزه خود تاکید کرد تا اینکه این 100 روز نیز به پایان رسید.

با گذشت حدود يكصد روز از فعاليت دولت روحاني، بسياري منتظرند تا او گزارش صد روز نخست دولتش را ارائه كند،

پیرامون همین موضوع روزنامه «اعتماد» طی مصاحبه ای با محمدرضا خباز از جمله اعضای حزب اعتماد ملی و معاون مجید انصاری (معاون پارلمانی دولت) به موضوع وعده حل مشکلات اقتصادی در بازه زمانی 100 روزه پرداخت و نوشت: برخي شعارهاي روحاني 8 ساله هستند نه100 روزه.


*** در ادامه بخش هایی از گفت و گوی روزنامه اعتماد با محمد رضا خباز را می خوانید؛

- اين شعارهايي كه دولت داده شعارهاي 8 ساله هستند نه شعارهايي كوتاه مدت كه در صد روز اول به آنها رسيدگي شود.

- صد روز اول دولت براي شناسايي بيماري است. دولت فعلا دارد گرفتاري‌ها را بررسي مي‌كند،  به عنوان مثال در بعد ديپلماسي خارجي دولت ميدان ميني را كه از 35 سال پيش بين ايران و امريكا بود، توانست با حضورش در نيويورك تا حدودي خنثي كند و زمين را براي مذاكره دو كشور مهيا كند و اگر اين طلسم نمي‌شكست و مذاكرات اتفاق نمي‌افتاد الان دولت را به سازشكاري يا ناكارآمدي متهم مي‌كردند. من معتقدم بايد با منتقدان با صبر و حوصله قدم برداشت.


- اگر واقعي بخواهند فكر كنند و اگر بخواهند با دقت و درايت مسائل را ببينند و ديدشان به مسائل احساسي نباشد، متوجه مي‌شوند كه با احساساتي شدن نمي‌توان مسائل را رفع و رجوع كرد. مملكت‌داري با احساسات پيش نمي‌رود. ببينيد حتي اگر فردي بخواهد دكوراسيون جايي را تغيير هم دهد و پول هم داشته باشد به اين سرعت نمي‌تواند چه برسد به اينكه بخواهد مملكت‌داري كند.

- من معتقدم روحاني به فكر واقعي كردن شعارهاي انتخاباتي‌اش و همچنين درصدد فراهم آوردن بستر‌ها براي اجرايي كردن آنهاست و راي‌دهندگان به آقاي روحاني هم درك مي‌كنند كه مسائل جدي‌تر از احساساتي شدن است و بيان اينكه دولت به اين شعارها بي‌توجه است تلاش تندروها براي تخريب دولت است.

- به نظر من دولت درصدد آزادي‌هاي سياسي و آزادي‌هاي انديشه است. به عقيده من اما خودش نبايد وارد چالش با منتقدان و مخالفان احساسي‌اش شود بلكه بايد گروه سه تا چهار نفره‌يي را مامور پاسخگويي به مطالبات كند تا انتظارات غيرواقعي جنبه تخريب به خود نگيرد.

- عنوانش را نمي‌دانم اما بايد مجموعه‌يي را تشكيل دهد تا به انتقادات پاسخ دهند و درصدد مقابله با تخريب‌ها و لطمه‌هاي احتمالي اين تخريب‌ها بر بدنه دولت برآيند. خود دولت نبايد وقتش را به اين حرف‌ها بگذراند، چرا كه اين دست ادعا‌ها دولت را از پرداختن به كارهاي اساسي محروم مي‌كند.

- سرنوشت اصلاحات همان سرنوشت كشور است. اصلاحات سرنوشت جداگانه‌‌يي ندارند. اتفاقي كه 8 سال پيش با خروج اصلاح‌طلبان از گردونه مديريتي كشور اتفاق افتاد كشور را با بحران روبه‌رو كرد. اصلاح‌طلبان خواسته‌يي جداگانه از مردم ندارند. اصلاح‌طلبان دنبال سپردن كار به كاردان هستند و مي‌خواهند شايسته‌سالاري باشد.