کد خبر 264724
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۳

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه "پیشرفت‌هایی از طریق مذاکرات دیپلماتیک بین ایران و 1+5 داشته‌ایم"، ابراز امیدواری کرد که مذاکره‌کنندگان در این هفته به این «پیشرفت خوب» ادامه دهند.

به گزارش مشرق، آلن ایر در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: ایالات متحده آمریکا به گفت‌وگو در شرایطی جدی، با حسن نیت و احترام متقابل برای رسیدن به توافقی که به نگرانی‌های جامعه جهانی در مورد برنامه هسته‌یی ایران بپردازد، پایبند است.

مذاکرات 1+5 و ایران در ژنو، محتوایی، محترمانه و جدی بود

وی درباره انتقاد وزیر امور خارجه ایران از سخنان جان کری - وزیر خارجه آمریکا - درباره نقش ایران و فرانسه در مذاکرات اخیر در ژنو تصریح کرد: مهم این است که مذاکرات بین گروه 1+5 و ایران در ژنو، محتوایی، محترمانه و جدی بود. گروه 1+5 در مورد پیشنهاد خود به ایران و رویکرد ما به مذاکرات متحد است.

پیشرفت قابل توجهی صورت گرفت اما اختلافات همچنان وجود دارد

آلن ایر ادامه داد: پیشرفت قابل توجهی در آخرین سری از گفت‌وگوها صورت گرفت اما فاصله‌ها و اختلافات همچنان وجود دارد و موضوعات مهمی هستند که باید ایران و گروه 1+5 به آنها بپردازند. همه طرف‌ها پذیرفتند که ما با نزدیکتر کردن موضع ایران و گروه 1+5 پیشرفت‌های خوبی در دور اخیر مذاکرات کسب کردیم و امیدواریم این روند پیشرفت را ادامه دهیم.

اعضای 1+5 در هدفشان متحد هستند

وی درباره رویکرد فرانسه در مذاکرات اخیر در ژنو و بیان بخشی از محتوای مذاکرات قبل از نشست مطبوعاتی محمدجواد ظریف و کاترین اشتون در رسانه‌ها از سوی وزیر خارجه فرانسه و تأثیر تداوم این اقدامات بر روند مذاکرات گفت: همه اعضای گروه 1+5 در هدفشان برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌یی متحد هستند. گمانه‌زنی‌های بسیاری در مورد جزئیات پیشنهاد مورد بحث صورت گرفته است.

از باور کردن شایعات یا پیش‌داوری در مورد نتایج مذاکرات پرهیز شود

محرمانه بودن مذاکرات، نشانه جدی بودن آن است

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: می‌خواهم همه را از باور کردن شبهات، شایعات و گزارش‌های نادرست یا پیش‌داوری در مورد نتایج مذاکرات بر حذر دارم. گروه 1+5 در مورد پیشنهادی متحد در ژنو به توافق رسید و آن، همان پیشنهادی است که به هیأت ایرانی ارائه شد. گروه 1+5 و ایران در مورد محرمانه نگاه داشتن محتوای گفت‌وگوها بسیار جدی بوده‌اند. این نشانه‌ایست از جدی بودن آنچه در جریان است. این مسأله همچنین به ما اجازه داده است که تاکنون در گفت‌وگوها پیشرفت کنیم.

بر پیشرفت مذاکرات تمرکز داریم، نه بر تعجیل آن

وی در عین حال گفت: همانطور که وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات مطبوعاتی اخیر خود بعد از آخرین دور مذاکرات گفت، ما بر پیشرفت مذاکرات تمرکز داریم، نه بر تعجیل آن. این یک مسابقه برای انجام یک معامله نیست. اولین گام چنین طراحی شده است که زمان بیشتری را برای مذاکره در مورد توافقی درازمدت و جامع - که به همه نگرانی‌های جامعه جهانی در مورد برنامه هسته‌یی ایران بپردازد - فراهم کند.

راه حل، باید به نگرانی جامعه جهانی پاسخ دهد و به حق ایران احترام بگذارد

ایر ادامه داد: ما در پی راه حلی هستیم تا به طور جامع به نگرانی‌های جامعه جهانی در مورد برنامه هسته‌یی ایران بپردازد؛ ضمن اینکه به حق مردم ایران به دسترسی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌یی در تطابق با پیمان ان.پی.تی و شورای امنیت سازمان ملل متحد احترام می‌گذارد.

هیچ عدم تفاهم داخلی در 1+5 وجود ندارد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در برابر این پرسش که "آیا آمریکا به دنبال رفع اختلافات داخلی در بین اعضای گروه 1+5 است؟" پاسخ داد: بگذارید روشن بگویم؛ هیچ عدم تفاهم داخلی وجود ندارد. گروه 1+5 در مورد پیشنهادی واحد در ژنو به توافق رسید و آن چیزی بود که چندی پیش در ژنو ارائه شد.

برای جلوگیری از تحریم جدید، به گفت‌وگو با کنگره ادامه می‌دهیم

وی در ادامه گفت‌وگوی خود با ایسنا، درباره تلاش کنگره آمریکا برای تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران و رویکرد دولت آمریکا در قبال آن نیز گفت: دولت به روشنی به کنگره گفته است که هر تحریم جدیدی در این شرایط به روند مذاکرات کمک نخواهد کرد. پرزیدنت اوباما گفته اکنون زمان آن است که این فرصت دیپلماتیک را برای حل مسالمت‌آمیز مسأله بیازماییم و ما به گفت‌وگوهایمان با کنگره در این مورد ادامه می‌دهیم.

ایر در پاسخ به این پرسش که "گفته می‌شود برخی کشورها، فشارهای سیاسی را علیه ایران به آمریکا ‌وارد می‌کنند؛ آیا آمریکا می‌تواند مستقل از مجموعه فشارها درباره روابطش با ایران تصمیم بگیرد؟" خاطرنشان کرد: جامعه جهانی در به کار بستن شیوه دو مسیره دیپلماسی حمایت شده با فشار و تحریم‌های اقتصادی متحد باقی می‌ماند.

امیدواریم این هفته به «پیشرفت خوب» ادامه دهیم

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: ما پیشرفت‌هایی از طریق مذاکرات دیپلماتیک داشته‌ایم و امیدواریم این هفته به این پیشرفت خوب ادامه دهیم تا بتوانیم به توافقی برسیم که به نگرانی‌های جامعه جهانی در مورد برنامه هسته‌یی ایران رسیدگی کند و ایران بتواند از انرژی صلح‌آمیز هسته‌یی مطابق با حقوق و مسئولیت‌های کشورهای عضو پیمان ان.پی.تی برخوردار شود.