فیسبوک دقیقاً چیست؟
فیس بوک (Facebook) یک سایت اینترنتی با رویکرد اجتماعی است.جوانی یهودی با نام مارک زاکربرگ(Mark Zuckerberg) به عنوان مالک و ابداعکننده این سایت معرفی شده است.(۲)
در حال حاضر ادعا میشود که نزدیک به یک هفتم مردم جهان عضو شبکه اجتماعی «فیسبوک» هستند یعنی رقمی نزدیک به یک میلیارد کاربر! با این شرایط اگر «فیسبوک» را یک کشور فرض کنیم، پس از چین و هند، این شبکه اجتماعی، سومین کشوردنیاست!(۳)
البته کمتر به این نکته در رسانهها اشاره میشود که «فیسبوک» روی انگشت رژیم اشغالگر قدس میچرخد و «زاکربرگ» عامل رژیم غیر قانونی صهیونیستی است. عکسهایی که از «مارک زاکربرگ» وجود دارد، تعلق خاطر وی به آرمان صهیونیسم را اثبات و البته شائبه ماسونی بودن آن را شدیداً تقویت میکند.
جالب است بدانیم که در فهرست ۱۰ صهیونیست تأثیرگذار جهان، نام «مارک زاکربرگ» در رده اول قرار دارد و پس از او بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در رده دوم است و البته «شرلی سندبرگ» مدیر اجرایی شبکه اجتماعی فیسبوک نیز، سومین صهیونیست تأثیرگذار جهان نام گرفته است!(۴)
دقیقاً به همین دلیل است که بعضی مدعی میشوند «فیسبوک» به طور تمام عیار، متعلق به صهیونیسم جهانی است. هرچند این اشخاص ممکن است بهدلیل بیان این حرف از سوی بعضی افراد به «افراطیگری» متهم شوند اما حقیقت این امر غیرقابل انکار است.
بدیهی است که همه ابزارهای صهیونیسمجهانی برای ایجاد مقدمات سیطره صهیونیستها بر کل جهان، طراحی و ساخته میشود و دقیقاً از همینروست که باید در برخورد با «فیسبوک»، کاملاً هوشیارانه عمل کرد.
عضویت آسان در «فیسبوک»
گفته میشود «مارک زاکربرگ» سایت «فیس بوک» را در اتاق خود در دانشگاه هاروارد آمریکا طراحی کرد و در تاریخ ۴ فوریه ۲۰۰۴ آن را به عنوان یک وب سایت اجتماعی مخصوص دانشجویان هاروارد راه اندازی کرد. اما سایت او فراتر از محدوده یک دانشگاه و دانشجویان آن و به سرعت مورد توجه همگانی قرار گرفت و تا هفته دوم راه اندازی آن، بیش از نیمی از دانشجویان هاروارد درآن نام نویسی کرده بودند و از آن به عنوان راهی برای ارتباط با یکدیگر استفاده می کردند و در کوتاه مدت، میلیونها نفر در همان چند ماه نخست، به عضویت آن در آمدند و یک شبکه اجتماعی بسیار گسترده، وسیع و با نفوذ و تأثیر گذار ایجاد کردند.
هم اکنون «فیسبوک» تشکیلات اداری مجهزی، شامل ۷ ساختمان در پالوآلتو و صدها نفر کارمند دارد و «زاکربرگ» آن را یک اردوگاه شهری می نامد!
برای عضویت در این اردوگاه شهری کافیست وارد سایت شده و بخضی از اطلاعات شخصی خود را وارد کنید. سپس یک ایمیل برایتان ارسال میشود و ... اکنون عضو اردوگاه شهری تأثیرگذارترین صهیونیست جهان هستید!
فیسبوک «خوب»
این شبکه اجتماعی همچون سایر پدیدههای بشری میتواند صاحب جنبههای مثبت و منفی باشد. در این بین مدافعان استفاده از فیسبوک که عموماً بیشترین انتقادات را به فیلترینگ اعمال شده بر آن مطرح میکنند، غیرقابل هک و یا به بیان بهتر، غیرقابل نفوذ بودن این شبکه و در نتیجه دستنخورده ماندن اطلاعات شخصی افراد در آن را از نکات مثبت این شبکه اعلام میکنند حال آنکه بارها از سوی افراد مختلف و مشهور ایرانی، رسماً و علناً اعلام شده است که صفحه آنها هک شده است.
از سوی دیگر ارائه مشخصات و اطلاعات افراد به دولتهای غربی خصوصاً آمریکا نیز از معضلات پیشروی کاربران «فیسبوک» است.
فیسبوک «بد»
«فیسبوک» می تواند برای هر فردی اعتیادآور باشد. بهتر است با هم صادق باشیم! اگر شما عضو فعال «فیسبوک» باشید، آیا میتوانید برای مدت یک هفته یا حتی ۲۴ ساعت صفحه خود را چک نکنید؟
شاید باورش سخت باشد اما اعتیاد به «فیسبوک» از اعتیاد به الکل یا سیگار هم عمیقتر است. البته معضل از این هم عمیقتر بوده و بعضی از روانکاوان این نوع اعتیاد را نوعی اختلال روانی عنوان میکنند. فرد دچار این اختلال بیش از یک ساعت در روز را به «فیسبوک» اختصاص می دهد و در نتیجه به خواب یا کارش لطمه وارد می شود، و از تصور حذف کردن صفحهاش در «فیسبوک» به ترس گرفتار شده و یا حتی به گریه میافتد.
عموم کاربران اینترنت، از شبکه های اجتماعی مانند «فیسبوک» در جهت ابراز اتفاقات خوب و مثبت زندگی خود استفاده می کنند و این باعث می شود واقعیت های زندگی آنها که شاید چندان خوب وشیرین نباشد، از چشم دیگران پنهان بماند. کاربران «فیسبوک» همه را شاد و خندان می بینند و احساس می کنند زندگی دیگران همیشه شاد و رو به راه است و مشکلات زندگی فقط برای خود آنهاست و این موضوع باعث میشود تا آنها به غموسرخوردگی دچار شوند و به افسردگی مبتلا گردند.(۵)
این یک حقیقت است که حضور در «فیس بوک» به شما استرس وارد می کند. اگر چه هدف از تأسیس «فیسبوک» برقراری ارتباط و دوستی با دیگران عنوان شدهاست، اما گاهی این فضا باعث ایجاد اضطراب میشود. در این شبکه اجتماعی، گاهی افراد بدون هیچ دلیل خاصی پاسخ به درخواست دوستان صفحه را به تاخیر میاندازند و یا درخواست دوستی دیگران را رد میکنند و این موضوع به عذاب وجدان! منجر میشود و البته کم نیستند کسانی که اصولاً نمیخواهند درخواستی اینچنینی دریافت کنند اما بهدلیل ساختار و ماهیت خاص «فیسبوک»، نمیتوانند مانع این اتفاق شوند.
از سوی دیگر، کسانی که درخواست دوستیشان با دیگران در «فیسبوک» رد می شود، همانقدر ناراحت و آزرده می شوند که رد شدن در زندگی حقیقی آنها را ناراحت می کند!
فیسبوک «زشت»
فیس بوک مستقیماً در زندگی خصوصی غربیها اثر گذاشته است! مثلاً حتی در آمریکا از هر پنج طلاق یکی، و در انگلستان از هر ۳ طلاق یکی به فیس بوک مربوط بوده است و مشخص نیست این آمار در کشور ما چقدر است.(۶)
آمارهای مختلف از ایجاد صفحههای دروغین بهنام افراد و انتشار تصاویر خصوصی دیگران و موارد دیگر از همیندست، بخشی از زشتیهای فیسبوک است که یک اتفاق غیرقایلانکار در این فضا محسوب میشود.(۷)
کلاهبرداریهای مختلف در این شبکه اجتماعی نیز امری عادی بوده و در اقصی نقاط عالم اتفاق میافتد. شاید یکی از دلایلی که این موضوع را تشدید میکند، امکان مخفی کردن همه حقایق زندگی و ابراز اطلاعات دروغین در این شبکه اجتماعی باشد، امکانی که از جنسیت تا چهره و میزان تحصیلات و سطح ثروت و... را در بر میگیرد.(۸)
ترویج معضلات فرهنگی و اخلاقی، از جمله پدیده زشت و نفرتآور بهرهکشی جنسی از کودکان و حتی فروش آنها نیز یک واقعیت دیگر در این فضای نامحدود است.(۹)
به این موارد اضافه کنید حمایت گردانندگان «فیسبوک» از صهیونیسم، دولت آمریکا، سرمایهداران و حکومتهای فاسد جهان را.(۱۰)
واقعیت چیست و کجاست؟
حقیقت امر آن است که «فیسبوک» مثل هر پدیدهای میتواند دو وجهی باشد. مثل چاقو که هم میتواند آلت قتل باشد و هم وسیله عمل جراحی؛ یا همچون مادهمخدر «تریاک» که هم باعث اعتیاد میشود و هم در صورت استفاده محدود و حسابشده و آگاهانه در بعضی داروهای محدود، سبب تسکین دردهای بسیار شدید.
اما اکنون و در شرایط فعلی که اکثریت شبکههای ماهوارهای فارسیزبان و انگلیسیزبان خارجی درحال تبلیغ و ترویج حضور در «فیسبوک» هستند و متأسفانه بعضی از مسئولان نیز حضور رسمی در این فضا دارند، هرگر نمیتوان به ایجاد آگاهی در کاربران با هدف پیشگیری از آسیبهای مطرح شده امیدوار بود.
نگاههای محدود و غیرکارشناسی که برگرفته از نظرات ناصحیح برخی افراد است، گاه تا آنجا ادامه مییابد که «فیسبوک» را محل مباحث مفید اخلاقی و حتی دینی معرفی کرده و آن را باعث پیشرفت فکری معرفی میکنند.
کسانی که چنین نظرات عجیبی را بیان میکنند شاید کمپینهای غیراخلاقی، ضدانقلاب، ضددین و ضدامنیتی «فیسبوک» (که هرگز از سوی مالکان این شبکه صهیونیستی محدود نمیشوند) را نادیده انگاشته و لب به ستایش آن میگشایند!
این درحالسیت که حضور حسابشده، محدود، هدفمند و آگاهانه میتواند در بعضی موارد، فضای «فیسبوک» را تحت تأثیر قرار دهد اما هرگز نمیتواند ماهیت آن را عوض کند چون مالکان و گردانندگان آن، تحت هیچ شرایطی اجازه تغییر فضا بهنفع فرهنگ ما را نداده و در هر موقعیتی، مسایل مورد نظر خود را پیگیری میکنند.(۱۱)
پی نوشت:
۱) گزارشی از اينترنت ملي تا سرعت و تاريخچه فيلترينگ در ايران
۲) مارک الیوت زاکربرگ یک یهودی آتئیست (بی خدا)
۳) گزارش تکاندهنده از کشوری به نام فیسبوک
۴) رئیس فیسبوک در صدر لیست تأثیرگذارترین صهیونیستهای جهان
۵) جنبههای تاریک «فیسبوک»
۶) فیس بوک، عامل بزرگ طلاق
نگرانی از تاثیر فیسبوک بر افزایش طلاق
۷) مراقب فیس بوک های جعلی باشید؛ سرقت اطلاعات بانکی با فیسبوک جعلی
افخم در فیسبوک: صفحه دکتر روحانی جعلی است/دولت به دنبال قانونی کردن شبکه های اجتماعی است
۸) کلاهبرداری مرد زن نما از طریق فیسبوک
فیسببوک و کلاهبرداری از دختران
وقوع ۱۰میلیون کلاهبرداری اینترنتی در فیسبوک
۹) زن آمریکایی فرزندش را در فیسبوک حراج کرد
۱۰) «فیس بوک» بزرگترین صفحه شیعیان بحرین را حذف کرد
۱۱) کنترل گوگل بر جنبش وال استریت
مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.