به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، حسین نژادˈ روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی که در محل صندوق برگزار شد، چهار محور برنامه های صندوق مهر رضا را در خصوص ایجاد اشتغال در دولت یازدهم ارایه داد.
**محور نخست برنامه های صندوق
وی گفت: در شش ماهه دوم امسال قصد داریم یک هزار میلیارد ریال با سرانه پنج میلیون تومان برای هر کارکن که در مجموع 20هزار نفر می شوند وام اشتغال در بخش مشاغل خانگی تخصیص دهیم.
وی با اشاره به این که پیشتر تسهیلات مشاغل خانگی به شکل مستقل بود،توضیح داد: هم اکنون تسهیلات این بخش به زنجیره های تولیدی تعلق می گیرد. مشاغل خانگی هم اکنون اشباع شده اند و تجربه جهانی نشان می دهد باید به سراغ زنجیره های تولید برای مشاغل خانگی برویم.
حسین نژاد با اشاره به این که تاکید دولت یازدهم بر ایجاد اشتغال پایدار است، بیان کرد: در تخصیص اعتبار برای توسعه مشاغل خانگی به پشتیبانان وام تعلق می گیرد.
وی در ادامه بیان داشت: به طور مثال بنگاهی اقتصادی می خواهد کار خود را گسترش دهد و بنا بر تجربه ای که دارد می تواند تولیدات خود را از طریق واگذاری خانگی سفارش دهد.
مدیر عامل صندوق مهر رضا با اشاره به نقش پشتیبان،تصریح کرد: تجربه ای که پشتیبان دارد می تواند در موفقیت ارائه تولیدات شاغلان خانگی به بازار موثر باشد و افرادی که از طریق پشتیبان به کار گرفته می شوند می توانند محصولات سفارشی را تولید کنند.
حسین نژاد گفت: در این مرحله ممکن است بخشی از نیازهای شاغلان خانگی از سوی صندوق تامین هم شود. به طور مثال یک قنادی موفق در سطح کشور(یا هر رشته دیگر) می تواند با توسعه کار خود بخشی از تولیدات خود را از طریق شاغلان خانگی تهیه کند که در اینصورت به طور مثال صندوق می تواند با خرید فرگاز برای شاغلان خانگی به آنها در اجرای طرح یاری رساند.
وی علت تغییر رویکرد در خصوص مشاغل خانگی را نداشتن توان بازاریابی و فروش از سوی شاغلان خانگی عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح دیگر،شاغلان خانگی نگران فروش محصولات تولیدی نیستند.
وی گفت:ثبت نامی که از روز شنبه آینده از طریق سایت صندوق انجام می شود فقط از پشتیبانان است که 15 روز به طول می انجامد و پس از آنکه پشتیبانان طرحهای خود را ارائه دادند ، کارشناسان صندوق آنها را ارزیابی می کنند و بعد از یکماه افراد تحت پوشش می توانند به ثبت نام در طرحهای یاد شده اقدام کنند.
مدیرعامل صندوق مهر رضا تاکید کرد حمایت از رویکرد جدید در مشاغل خانگی ، حمایت از تولید بدون کارخانه است. هم اکنون یکهزار میلیارد ریال برای تحقق این امر تخصیص داده شده که در صورت موفقیت یکهزار میلیارد ریال دیگر هم در نظر گرفته می شود.
حسین نژاد گفت: همچنین پشتیانان می توانند با همکاری موسسه کار و تامین اجتماعی، معاونت اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و صندوق مهر امام رضا(ع) بسته بیمه ای خود را در خصوص شاغلانی که به کار می گیرند، ارائه دهند.
وی تاکید کرد: تا زمانی که فضای کسب و کار در کشور بهبود نیابد نمی توان اشتغال در کشور ایجاد کرد.
** محور دوم برنامه صندوق در ششماهه دوم سال 92
حسین نژاد برنامه دوم صندوق را شناسایی خوشه های تولیدی در استانها عنوان کرد و افزود: به طور مثال در استانی که سه تولیدکننده قارچ است، می توان با حمایت صندوق این خوشه ها را افزایش داد. استانها باید با شناسایی خوشه های تولیدی، نسبت به حمایت از تولید در استانهای خود اقدام کنند.
به گفته حسین نژاد در محور دوم مزیتهای هر استان شناسایی می شود و برای توسعه اشتغال در آن استان سرمایه گذاری خواهد شد و نیروی کار بکار گرفته می شود.
وی از ابلاغ برنامه یاد شده به استانها خبر داد و افزود: در این راستا دست تمامی نهادها و دستگاه هایی که در شناسایی مزیتهای هر استان به صندوق کمک کنند می فشاریم.
وی تاکید کرد با اجرای طرح یاد شده از اتلاف بی مورد تسهیلات جلوگیری می شود.
حسین نژاد به طراحان موفق طرحهای اشتغالزایی مژده داد: افرادی که بخوبی طرحهای اشتغالزایی را اجرایی کنند، تسهیلات دوباره از سوی صندوق در نظر گرفته خواهد شد.
وی میزان تسهیلات برای فاز دوم را تا سقف 20 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: با اینکه بهره این وامها چهار درصد است اما به علت اینکه کارمزد در اقساط طولانی مدت پس گرفته می شود ، هزینه کارمزد به 2.6 درصد تقلیل می یابد.
مدیرعامل صندوق مهر رضا همچنین از ایجاد بازارچه امید خبر داد و گفت: با ایجاد این بازارچه تولیدکنندگان می توانند تولیدات خود را ارایه دهند و خرید این کالاها از طریق این بازارچه، ارزانتر می شود.
** محور سوم برنامه صندوق
وی محور سوم فعالیت صندوق در 6ماهه دوم سال جاری را حمایت از ایجاد شرکتهای تعاونی با 10 نفر کارکن اعلام کرد و گفت: حداقل 500 تعاونی در روستاها و مناطق محروم شناسایی شده که می توان تا سقف 100 میلیون تومان به آنها تسهیلات پرداخت کرد.
به گفته مدیرعامل صندوق مهر رضا با اجرای محور سوم6 هزار و 700 شغل در مناطق روستایی ایجاد خواهد شد.
وی تاکید کرد با اجرای طرح یاد شده تعاونی های روستایی در مناطق روستایی کشور ایجاد می شود که می تواند اشتغالزا باشد.
**محور چهارم برنامه های صندوق
وی چهارمین محور صندوق در نیمه دوم سال را حمایت از طرحهای دانش بنیان و کارآفرینی اعلام کرد و گفت: پیش بینی شده از طریق حمایت یاد شده می توانیم 2هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد کنیم که سقف تسهیلات آنها 30 تا50 میلیون تومان برای هر نفر است .
** فعالیت های صندوق در 6 ماه نخست امسال
وی همچنین از 91 هزار و 497 بازدید از 81 هزار و 862 طرح که از سوی صندوق مهر رضا تسهیلات اشتغال دریافت کرده اند در شش ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: 89 درصد طرحها با موفقیت کار می کنند .
وی میزان معوقات صندوق را از سال 1385 تاکنون حدود 6درصد اعلام کرد و گفت: معوقات در حال کم شدن است.
وی همچنین از تخصیص یکهزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج در کشور از سوی صندوق مهر رضا خبر داد و گفت: در ششماهه نخست امسال 19هزار و 877 نفر بالغ بر 70 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال دریافت کرده اند .
**کارت خرید کارگران
حسین نژاد از اجرای کارت خرید کالا در 19استان کشور برای کارگران خبر داد و گفت: 19هزار کارت پذیرش شده که مبلغ آن هفت میلیارد تومان است و در شش ماهه نخست امسال چهار هزار و 225 نفر کارگر که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شدند توانستند کارت خرید دریافت کنند.
وی تعداد حسابهای قرض الحسنه نزد صندوق مهر امام رضا(ع) را 900 هزار فقره اعلام کرد و گفت: افرادی که واجد شرایط هستند در اولویت وام اشتغال قرار دارند.
وی از پرداخت 21هزار فقره وام به سایر موارد (تحصیلی،درمانی و دیگر مسائل ضروری) در ششماهه نخست امسال خبر داد و گفت: صندوق طی مدت یاد شده 85میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است.
وی دریافت کنندگان وام اشتغال در شش ماه نخست امسال را 29 هزار و 71 نفر اعلام کرد و گفت: سه هزار و 300 میلیارد ریال در مدت یاد شده تسهیلات اشتغال پرداخت شده است.
حسین نژاد گفت: در مدت مذکور از سوی صندوق 19هزار و 613 نفر در بخش خود اشتغالی و کارآفرینی و 9هزار و 458 نفر در بخش مشاغل خانگی، تسهیلات دریافت کرده اند.
مدیرعامل صندوق مهر رضا همچنین از 300 میلیارد ریال منابع برای حمایت از صنوف خبر داد و گفت: با اجرای طرح صنوف تاکنون 130 میلیارد ریال تسهیلات به صنوف دارای مشکل پرداخت شده است.
شورای عالی اداری دریکصد و سی امین جلسه، جایگزین مصوبه شماره 11795/1901 مورخ 29/1/1385 آن شورا، بنابه پیشنهاد مشترک وزارت کار و امور اجتماعی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور دراجرای بندهای (1) و (2) جزء «ب» ماده 1 قانون برنامه سوم توسعه کشور تنفیذ شده درماده 154 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجرای برنامه های لحاظ شده در ماده 112 قانون مذکور به منظور انسجام تشکیلاتی وبهره برداری کامل از ظرفیت های موجود برای تبیین و تقویت جایگاه جوانان، اعتلا،رشد، تعالی و رفع دغدغه های شغلی، ازدواج و مسکن آنان؛ تصویب کرد صندوق قرض الحسنه توسعه اشتغال روستایی و صندوق ازدواج جوانان با تمام وظایف، اختیارات،مسؤولیت های قانونی، دارایی ها، تعهدات، اعتبارات، امکانات و نیروی انسانی در صندوق حمایت از فرصت های شغلی ادغام و با عنوان «صندوق اشتغال، ازدواج و مسکن مهر رضا(ع)» و طبق آیین نامه صندوق حمایت از فرصت های شغلی زیر نظر رییس جمهور فعالیت کند.
مدیرعامل صندوق مهر امام رضا(ع) اعلام کرد:رویکرد دولت یازدهم در خصوص مشاغل خانگی تغییر کرده است و دیگر به فرد به تنهایی برای اشتغال خانگی وام داده نمی شود.