کد خبر 266865
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۸

بالا رفتن سن ازدواج، سستی اعتقادات و ندانستن احکام الهی، قبح‌شکنی توسط رسانه‌ها، کم شدن عاطفه و محبت در محیط خانواده، الگوگیری از دوستان و ... از جمله عواملی است که باعث افزایش روابط دختر و پسر در جامعه شده است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، یکی از آسیب‌هایی که مدت‌های طولانی است جامعه ما را درگیر کرده است، بحث دوستی‌های قبل از ازدواج یا به عبارتی دیگر دوست پسری و دختری است که میان نوجوانان دبیرستانی و جوانان دانشجویی دیده می‌شود، اینکه چرا این موضوع در جامعه قبح خود را از دست داده است، بحث‌های تفصیلی را می‌طلبد، حجت‌الاسلام ابوالفضل جعفری‌پور مسئول پاسخگویی مرکز تخصصی نماز در سلسله گفت‌وگو‌هایی به ریشه‌یابی این آسیب و راهکارهای درمان آن پرداخته است که بخش دوم آن در ادامه می‌آید:

* چرا امروزه رابط دختر و پسر بیشترو راحت‌تر از گذشته شده است؟

- بالا رفتن سن ازدواج: در قدیم به محض آنکه دختر به سن بلوغ یا کمی بالاتر می‌رسید، حتی قبل از آنکه بفهمد غریزه جنسی چیست، ازدواج می‌کرد.

- سستی اعتقادات و ندانستن احکام الهی: وقتی اعتقاد انسان به معاد و عذاب الهی برای ایجاد رابطه با نامحرم که یک امر حرام است، سست شود انسان دست به گناه می‌زند.

- رسانه: با گسترش رسانه‌ها به ویژه تلویزیون و ماهواره و ساخت فیلم‌های داخل و خارج ایران قبح رابطه با نامحرم شکسته شده است.

- غرب: جوانان ایران با الگوگیری از مدل غربی زندگی به این نوع ارتباط روی آوردند.

- کم شدن عاطفه و محبت در محیط خانواده: انسان‌ها تشنه محبت هستند، بنابراین وقتی در محیط خانواده شخص به لحاظ محبت کمبود احساس کرد، برای جبران آن به رابطه با دیگران روی می‌آورد.

- الگوگیری از دوستان: همان طور که دوست خوب مایه رشد انسان است، دوست بد مایه تباهی و فساد انسان است، پس افراد برای آنکه در برابر دوست خود کم نیاورند، به سمت این نوع ارتباط می‌روند.

- گسترش تفریحات: در قدیم تفریحات در رفت و آمد به خانواده نزدیکان، دشت و صحرا خلاصه می‌شد، ولی امروزه هزاران نوع تفریح از قبیل سینما و پارک و... وجود دارد، یکی از عوامل گسترش فساد، محیط‌های باز تفریحی است که همان گونه که می‌توان تفریح سالم داشت، رابطه حرام نیز شکل می‌گیرد.

*اسلام چه نوع رابطه‌ای را اجازه می‌دهد؟

روابط بین زن و مرد چند صورت دارد: رابطه زن و شوهری، رابطه علمی، رابطه حرفه‌ای و شغلی، رابطه دوستانه.

- رابطه زن و شوهری

اسلام رابطه زن و شوهر را که بر اساس موازین شرعی و عقد رسمی تحقق پیدا می‌کند، مورد تأکید قرار داده است و مستحب مؤکد می‌داند.

- رابطه علمی بین زن و مرد

این نوع رابطه با حفظ موازین شرعی و رعایت حدود الهی از ناحیه زن و مرد مجاز است و بهترین مصداق بارز آن رابطه بین استاد و شاگرد است.

- رابطه شغلی و حرفه‌ای

در این گونه کارها اگر زن و مرد ضوابط شرعی را رعایت کنند و مرتکب عمل حرامی نشوند، می‌توانند هم زنان و هم مردان مشارکت فعال داشته باشند، مانند پزشکی!

- رابطه دوستی بین دختر و پسر

این نوع رابطه از نظر اسلام حرام است و قرآن از دوستی بین دختر و پسر و این گونه روابط نهی کرده است، تنها رابطه‌ای که مقدمه ازدواج باشد، مانند صحبت کردن با اطلاع خانواده‌ها در چند جلسه اشکال ندارد.

* در کجای قرآن از رابطه بین پسر و دختر نهی شده است؟

- آیه ۲۵ سوره نساء به مردان می‌گوید: با دخترانی که روابط دوستی مخفیانه‌ای با دیگران داشته‌اند ازدواج نکنید «فَانْکِحُوهُنَّ بِإِذْنِ أَهْلِهِنَّ وَ آتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ مُحْصَناتٍ غَیْرَ مُسافِحاتٍ وَ لا مُتَّخِذاتِ أَخْدانٍ»؛ یعنی آنان را با اجازه خانواده‌هایشان به همسری خود درآورید و مهرشان را به طور پسندیده به آنان بدهید [به شرط آنکه] پاکدامن باشند و زناکار و دوست‌گیران پنهانی نباشند، در آیه ۵ سوره مائده نیز به مردان خطاب می‌کند و می‌فرماید شما با زنان پاکدامن مسلمان ازدواج کنید و خود نیز پاکدامن باشید نه زناکار و نه آنکه زنان را در پنهانی دوست خود بگیرید «... وَلاَ مُتَّخِذِی أَخْدَانٍ ...»!