کد خبر 267928
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۷

در حالی که به نظر می‌رسید، قطر تلاش دارد، روابط خود با ایران و سوریه و حزب الله لبنان را تغییر دهد و شاهد تحولاتی در سیاست خارجی دوحه باشیم، بار دیگر در برابر سیاست‌های عربستان سعودی سر فرود آورد.

به گزارش مشرق، تسنیم به نقل از پایگاه خبری مرآه الجزیره نوشت: به نظر می‌رسد، سیاست خارجی قطر از نوعی تنش و تشنج برخوردار است، از یک سو هیئت‌هایی را به بیروت و تهران ارسال می‌کند که با سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان دیدار می‌کند و تماس‌هایی با دفتر ریاست جمهوری سوریه می‌گیرد و از سوی دیگر در برابر خواسته‌های عربستان سعودی سر فرود می‌آورد.

در بیروت منبع آگاه لبنانی از فرستاده‌های شیخ «تمیم بن حمد»، امیر جوان قطر و نامه‌های وی مبنی بر تمایل به گسترش و تحکیم روابط قطر و لبنان و همچنین حزب الله سخن می‌گویند که موجب افزایش سطح روابط میان حزب الله و قطر شد.

اما به نظر می‌رسد، بحرانی که بین دوحه و ریاض پیش آمد و موجب بروز تنش میان آل سعود و آل ثانی شد، امیر جوان قطر را به بازنگری در سیاست خارجی منطقه‌ایش واداشت، چراکه مهمترین دلیل خشم عربستان سعودی از قطر به خاطر سیاست‌های دوحه در بحران‌های مصر و یمن و گشایش در روابط ایران و حزب الله لبنان و عقب نشینی جزیی از حمایت مالی و تسلیحاتی از گروه‌های مسلح تروریستی فعال در سوریه بود.

آنچه گفته ما در ارتباط با تجدید نظر در سیاست خارجی قطر را تایید می‌کند، متعهد شدن دوحه به اتخاذ تدابیر و انجام اقدامات ملموس توسط وزیر کشور قطر علیه افرادی بود که به عضویت در حزب الله یا داشتن رابطه با این حزب مظنون بودند تا پس از آن اقداماتی علیه منابع تامین مالی مستقیم و غیر مستقیم حزب الله از سوی لبنانی‌های شیعی مقیم قطر به طور خاص و دیگر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اتخاذ شود.

به این ترتیب قطر که هم اکنون ریاست دوره‌ای شورای همکاری خلیج فارس را برعهده دارد، پرونده‌ای از وزارت کشور عربستان سعودی دریافت کرد که فهرست صدها لبنانی، سوری و فلسطینی را در بر می‌گیرد که بنابر ادعای ریاض دارای روابطی با حزب الله لبنان هستند.

در همین راستا روز گذشته نیز شماری از لبنانی‌های مقیم قطر تماس‌هایی را از وزارت کشور قطر داشتند که از آنها خواهان مراجعه به دفتر تحقیقات و پیگیری این وزارتخانه بود تا به محض مراجعه به این دفتر به آنها ابلاغ شود که هرچه سریع‌تر ظر مدت نهایتا یک ماه کشور قطر را ترک کنند.

منابع آگاه می‌گویند که این امر در حال حاضر 30 لبنانی و 5 سوری مقیم قطر را در بر گرفته و اینها افرادی هستند که دارای مذهب شیعی یا جعفری هستند و افرادی از پیروان ادیان دیگر در میان آنها مشاهده نمی‌شود.

همچنین این منابع تاکید می‌کنند که تمام این افراد از سال 2006 به بعد وارد قطر شده‌ و جایگاه و موقعیت بارز و برجسته‌ای را در موسسات و نهادهای اقتصادی و اطلاع رسانی و تبلیغاتی و شرکت‌های خصوصی قطر احراز می‌کنند.