وی گفت: هوای بیش از حد گرم باعث تعدیل دمای بدن نمیشود همچنین و هوای بیش از حد سرد بر حرارت غریزی بدن اثر منفی گذاشته چرا که چون روح حیوانی (قلب) که منشاء حرارت غریزی استٰ بسیار گرم و سریع النفوذ به اعضا بدن بوده که سرما و برودت مانعی برای نفوذ به آن است.
دستیار تخصصی طب سنتی ایران با بیان اینکه هوا دارای اقسامی مانند هوای خشک، هوای تر، هوای گرم و هوای سرد است، بیان داشت: هوای گرم تن را لاغر و چهره را زرد میکند، تشنگی میآورد، قوا را ضعیف میکند و بدلیل تحلیل سست کننده اعضاست. هوای گرم موافق افراد سرد مزاج و همه بیماریهای سرد است و منافذ بدن را گشوده و رطوبت را تحلیل میبرد.
قرائتی ادامه داد: در هوای سرد منافذ بدن بسته شده، مواد و ترشحات به درون بدن ریزش پیدا میکند و نزلهها و زکام در این هوا زیاد میشود همچنین هوای سرد موافق گرم مزاجان است و هوای ترجهت افراد لاغر مفید است و پوست را نرم میکند و هوای خشک پوست را خشک کرده و برای افراد چاق مفید است.
وی درباره آلودگی هوا خاطرنشان کرد: هوای آلوده به سرب، موجب کاهش حرارت غریزی، افسردگی، خوابهای آشفتهٰ، بیخوابی، خستگی و گرفتگی عضلات میشود بنابراین هر تغییر فیزیکی یا شیمیایی در هوا بر سلامتی انسان تاثیر میگذارد.