کد خبر 268927
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۰

فرانسه موافقت خود را برای کمک به کشورهای آفریقایی اعلام کرده تا این کشورها برای مقابله با کودتاهای نظامی و تحرکات شبه نظامیان ارتش مشترکی را تشکیل دهند.

 به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، موافقت فرانسه برای همکاری با کشورهای آفریقایی در زمینه ایجاد ارتش مشترک در حالی است که پاریس برای دومین بار در سال 2013 میلادی مجبور به دخالت نظامی در یک کشور آفریقایی دیگر شده است.پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل بر ضد آفریقای مرکزی پاریس نیروهای نظامی خود را در این کشور مستقر کرده است. فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه در نشست دو روزه رهبران کشورهای آفریقایی در پاریس تاکید کرد، بحران آفریقای مرکزی نشان داد که تشکیل ارتش مشترک آفریقا به شدت لازم و ضروری است و فرانسه نیز قول می دهد در این خصوص با کشورهای آفریقایی همکاری کند.

قرار است ارتش مشترک آفریقا از سال 2015 میلادی فعالیت خود را آغاز کند ولی این مساله به علت کمبود منابع مالی و امکانات با چالش های زیادی روبرو شده است. در بیانیه مشترکی که در پایان نشست رهبران آفریقا و فرانسه در پاریس منتشر شد، فرانسه متعهد شده است تا بیش از 20 هزار نیروی نظامی آفریقایی را طی 5 سال آموزش دهد مشاوره های نظامی لازم را در اختیار این کشورها قرار دهد.

فرانسه همچنین قول داده است تا برای تشکیل نیروی واکنش سریع در آفریقا همکاری کرده و تجربه های خود در زمینه عملیات های هوایی را در اختیار آفریقا قرار دهد.خوزه مانوئل باروسو رئیس کمیسیون اروپا نیز در این نشست تاکید کرد، اروپا 50 میلیون یورو برای کمک به نیروهای پاسدار صلح آفریقا در آفریقای مرکزی اختصاص می دهد.

فرانسه اوایل امسال نیز برای مقابله با شبه نظامیان مالی مناطق شمالی این کشور را اشغال کرد.مایکل جوتودیا رئیس جمهور آفریقای مرکزی نیز از دخالت خارجی برای پایان دادن به هرج و مرج و درگیری های خونین این کشور استقبال کرده است. فرانسه تاکنون 1000 نیروی نظامی خود را برای حمایت از نیروهای آفریقایی در این کشور مستقر کرده است.

از زمان آغاز درگیری های خشونت بار در آفریقای مرکزی بیش از 460 هزار نفر از مردم این کشور آواره شده اند.این کشور بحران زده از ماه مارس امسال پس از سرنگون شدن دولت فرانسیس بوزیزه توسط شبه نظامیان سلکا با هرج و مرج و بحران داخلی روبرو است.مایکل جوتودیا در ماه سپتامبر گروه سلکا را منحل کرد و برخی از نیروهای این گروه حاضر به پیوستن به دولت نشدند و همچنان به تحرکات خشونت بار خود ادامه می دهند.