کد خبر 272296
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۴

مديركل اتباع خراجه وزارت كشور از ازدواج 32 هزار نفر از اتباع خارجی با زنان ایرانی خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، عزيزكاظمي صبح يكشنبه در نشست خبري با بيان اينكه افرادی که بدون اوراق قانونی وارد کشور می‌شوند طبق قانون متجاوزان مرزی هستند و باید با آن‌ها به صورت قانونی رفتار کرد گفت: اگر جمهوری اسلامی ایران اراده کند اتباع غیرمجاز جمع و از کشور اخراج می‌شوند و این اقدام بسیار ساده است. اما طبق ملاحظاتی که بین دو کشور و دو ملت وجود دارد ممکن است این کار انجام نشود.

وي افزود: تقاضای ما از دولت‌های پاکستان و افغانستان کنترل مرزهای خود و رعایت قوانین است. ضمن این که مسئولیت هر اتفاقی با مسئولان مرزها ، قاچاق‌برها و مبانی قاچاق است. در ضمن دولت افغانستان باید به ملت خود در خصوص ورود غیرمجاز  آگاهی بدهد ولو این که جمهوری اسلامی ایران با آن‌ها برخورد جدی نکند. 
 
عزيزكاظمي اظهار داشت: ما هر روز شاهد ورود اتباع غیرمجاز به کشور هستیم و طی اتفاقاتی که به دلیل این امر برای آن‌ها می‌افتد متحمل هزینه‌های درمانی نیز می‌شویم. لذا در لایحه‌ای که در این راستا تقدیم دولت شده  خواستار شدیم تا با قاچاق‌برها و افراد خاطی به صورت مجازات حبس و مصادره اموال آن‌ها به نفع جمهوری اسلامی ایران برخورد شود.
 
مديركل اتباع خراجه وزارت كشور در پاسخ به سوالی مبنی بر پراکندگی جغرافیایی اتباع خارجی و این‌که آن‌ها تنها اتباع افاغنه هستند یا خیر؟ اظهار داشت:حدود 24 هزار نفر اتباع عراقی و حدود 2 هزار نفر اتباع کشورهای دیگر در ایران حضور دارند که پراکندگی جغرافیایی آن‌ها به ترتیب در استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان‌، البرز‌،‌ قم‌، یزد، مرکزی و فارس است. 
 
كاظمي در خصوص فرزندان حاصل از ازدواج بانوان ایرانی با اتباع خارجی عنوان کرد: فرزندان حاصل از ازدواج بانوان ایرانی با اتباع خارجی باید برای گرفتن تابعیت تا سن 18 سالگی صبر کنند و بعد از آن تا سن 19 سالگی باید نسبت به تشکیل پرونده خود اقدام کنند. این افراد اگر تبعه مجاز و دارای مدارک باشند در مدارس ثبت نام می‌شوند اما اگر تبعه غیرمجاز باشند از ثبت نام آنان در مدرسه پرهیز می‌شود. ضمن این‌که همه افرادی که سال گذشته و امسال به سن کلاس اول رسیده‌ بودند طبق درخواست ما ثبت نام شدند تا از تحصیل محروم نشوند. برای افراد غیرمجاز نیز ما سعی کردیم جلوی تحصیل آن‌ها را نگیریم مگر این‌که آموزش و پرورش در این زمینه منعی داشته باشد.
 
وی تصریح کرد: ما طی جلساتی که با دولت افغانستان داشتیم پیشنهاد دادیم که آن‌ها افراد دارای مدرک‌، تجربه و دانش را به افغانستان برگردانند و از تخصص آن‌ها استفاده کنند ما همین جا اعلام می‌کنیم که می‌توانیم اسامی و تخصص این اتباع را اعلام کرده و از هزار تا 100 هزار نفر از آن‌ها را به افغانستان تحویل دهیم.
 
کاظمی افزود: شرایط بازگشت و ایجاد امنیت و اشتغال مربوط به افغانستان است ضمن این‌که جمهوری اسلامی ایران در طول این سال‌ها درباره افغان‌ها بسیار ایثار کرده اما دولت افغانستان نیز باید شرایط بازگشت پایدار را برای آن‌ها  فراهم کند نه این‌که یک روز در کابل باشند و روز دیگر در تهران. 
 
مدیرکل اداره امور اتباع خارجی خاطرنشان کرد: علی‌رغم خدماتی که جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران به این اتباع ارائه کرده‌اند دیده‌بان حقوق بشر علیه ایران بیانیه صادر می‌کند در حالی که تنها در وزارت کشور بیش از 22 مدیرکل و هزار پرسنل مستقیماً در حوزه اتباع کار می‌کنند و دستگاه‌هایی مانند نیروی انتظامی، وزارت امور خارجه و وزارت کار نیز با آن‌ها به طور مستقیم درگیر هستند. ما این بیانیه را یک اظهارنظر شخصی و یک حرف پیوند خورده با مسائل سیاسی منطقه و دنیا می‌دانیم. 
 
وی افزود: گزارش فنی گزارشی است که دستگاه‌های تخصصی زیر مجموعه سازمان ملل ارائه می‌دهد ما هرگز مسائل پراکندگان را با مسائل سیاسی پیوند نزده و این امر را پسندیده نمی‌دانیم. 
 
کاظمی همچنین گفت: برای تمام بندهایی که دیدبان حقوق بشر درباره آن از وزارت کشور سوال کرده پاسخ‌های متقن و مستدل ارائه کردیم و اقدامات جمهوری اسلامی ایران و اداره اتباع خارجی و سایر دستگاه‌ها کاملاً شفاف و مستند است البته مشکلاتی در کار وجود دارد که امیدواریم همه به حل آن کمک کرده و راه حل مناسب ارائه دهند. 
 
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آمار ازدواج بانوان ایرانی با اتباع خارجی و رویکرد دولت یازدهم درباره پذیرش اتباع خارجی عنوان کرد: 32 هزار ازدواج بانوان ایرانی با اتباع خارجی صورت گرفته و هزینه ای که بابت اتباع خارجی می‌شود بسیار متفاوت از هزینه‌ای که برای یک فرد ایرانی انجام می‌شود و آن هم به دلیل مسائل بهداشتی‌، ناهمگن بودن اجتماعی در برخی موارد، مسائل روحی و روانی پناهنده‌ها برای کسب ثبات و آرامش بیش‌تر و مراجعات مکرر آن‌ها برای انجام برخی اقدامات است. 
 
وی افزود: برآورد هزینه‌های که برای اتباع خارجی در کشور انجام می‌شود در مقاطع مختلف متفاوت است اما آن چه که دستگاه ‌های مختلف مانند آموزش و پرورش،‌ بهزیستی، وزارت کار و نیروی انتظامی انجام می‌دهند نیز باید لحاظ شود. اما رویکرد کلی ما در خصوص تردد مجاز و تحکیم روابط دو ملت و دو دولت ایجاد آرامش در مرزهای دو کشور است تا این مسائل در افغانستان به سرانجام برسد.
 
مدیرکل اداره امور اتباع خارجی همچنین در پاسخ به این سوال که  آخرین آمار دانش‌آموزان و دانشجویان خارجی در حال تحصیل در کشور چند نفر است، گفت: تعداد دانش‌آموزان افغانی 320 هزار نفر و تعداد دانشجویان 11 هزار نفر است و تا الان حدود 15 هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی داریم. ضمن این‌که جمهوری اسلامی ایران به کمک کمیسر عالی سازمان ملل 210 هزار نفر از پناهندگان افغان که جزو اقشار آسیب ‌پذیر بودن را به صورت رایگان بیمه کرده و تمام هزینه‌های کلینیکی و پارا کلینیکی آن‌ها را بدون در نظر گرفتن سقف مبلغ پرداخت می‌کنند.
 
کاظمی گفت: 97 درصد پناهندگان افغان در شهرها و در کنار مردم زندگی می‌کنند و تنها 3 درصد آن‌ها در مهمان‌شهرها و اردو‌گاه‌ها ساکن هستند که البته آن‌ها نیز از اقداماتی مانند فروشگاه، بازارچه وسایر خدمات رفاهی بهره‌مند هستند.