کد خبر 27255
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۹:۱۱

در نظر بگيريد که يک نفر اکانت Gmail شما را هک کند و هر روز به Inbox شما سر بزند. او فقط ايميل‌هايي که شما قبلا آن‌ها را باز کرده‌ايد، را مي‌خواند. بدين ترتيب او هميشه به اطلاعات ارزشمندي دسترسي دارد و تا رسيدن به هدف نهايي در کنارتان زندگي مي‌کند.

آيا شما هم زماني که صحبت از هک به ميان مي‌آيد تصوير يک وب سايت تغيير شکل يافته يا يک حساب بانکي که خالي شده در ذهنتان نقش مي‌بندد؟

البته اين دو مورد از نتايج اصلي کار هکر‌ها هستند، اما در مواردي شما هک مي‌شويد، ولي هکر هيچ اقدامي انجام نمي‌دهد تا شما متوجه اين موضوع بشويد و به آرامي در کنار شما به سرقت اطلاعاتتان مي‌پردازد.
در نظر بگيريد که يک نفر اکانت Gmail شما را هک کند و هر روز به Inbox شما سر بزند. او فقط ايميل‌هايي که شما قبلا آن‌ها را باز کرده‌ايد، را مي‌خواند. بدين ترتيب او هميشه به اطلاعات ارزشمندي دسترسي دارد و تا رسيدن به هدف نهايي در کنارتان زندگي مي‌کند. و البته شما هم متوجه حضور او در کنارتان نمي‌شويد.
در ادامه روندي را توضيح مي‌دهيم که بهتر است به صورت دوره‌اي آن را انجام دهيد تا مطمئن شويد اکانت Gmail شما در دست فرد ديگري قرار ندارد.

 

مرحله اول: استفاده از گزينه Last Account Activity

گزينه Last Account Activity? را در قسمت پايين صفحه جيميل پيدا کنيد. روي دکمه ي Details کليک کنيد تا جزييات اين بخش به شما نشان داده شود.

مرحله دوم: ببينيد که چه کساني به اکانت شما دسترسي داشته اند

در اينجا با يک جدول روبرو مي شويد که حاوي اطلاعاتي از آخرين دسترسي ها به ايميل شما است

• ابزار دسترسي و باز کردن اکانت (مرورگر، موبايل و غيره)

• آي پي بازديد کننده که اطلاعات زيادي از اين طريق در اختيار شما قرار مي گيرد.?

• زمان اتصال به جيميل

 

مرحله سوم: شناسايي آي پي

آيا آي پي هاي موجود در ليست متعلق? به شما هستند يا هک شده ايد؟
ممکن است در ليست ارايه شده آي پي هاي متعددي را ببينيد، خونسرد باشيد و به بررسي آن‌ها بپردازيد. اگر در زمان اتصال به ايميل تان از سرويس هاي واسط مانند VPN استفاده کرده باشيد، ممکن است در ليست موجود آي پي هاي مربوط به شهر يا کشور هاي ديگري را ملاحظه کنيد. با استفاده از سايت هايي مانند دامين تولزمي توانيد اطلاعات تقريبا کاملي در خصوص آي پي هاي موجود در اين ليست به دست آوريد. براي اينکه اي پي فعلي خودتان را هم بفهميد کافي است که سايت http://www.whatismyip.com را باز کنيد. اين سايت IP فعلي شما را نمايش مي‌دهد.

 

مرحله چهارم: هشدارهاي گوگل را بشناسيد

گوگل نيز نوعي نظارت عمومي را بر روي اکانت هاي مختلف اعمال مي کند و در صورتي که فعاليت مشکوکي را در ايميل شما تشخيص دهد IP مشکوک را مشخص کرده و به شما اخطار مي دهد. در صورتي که با چنين موردي مواجه شديد، فرض را بر هک شدن بگذاريد و سريعا رمز عبور خود را عوض کنيد.

 

مرحله پنجم:اکانت را در ساير کامپيوتر ها sign out کنيد

ممکن است فراموش کرده باشيد بعد از استفاده از يک کامپيو‌تر عمومي يا کامپيو‌تر منزل دوستتان از ايميل خود خارج شويد. حتي اگر مطمئنيد که چنين خطايي نکرده‌ايد، باز هم کار از محکم کاري عيب نمي‌کند. روي دکمه sign out other session کليک کنيد. اين کار هيچ کمکي به يک اکانت هک شده نمي‌کند و فقط بي‌دقتي احتمالي را جبران مي‌کند. به عنوان مثال ممکن است موبايل خود را گم کرده باشيد و اين کار را براي اطمينان از اينکه کسي ايميل‌هايتان را آن طريق نمي‌خواند انجام دهيد.
اگر واقعا اکانت شما هک شده باشد، چه بايد بکنيد؟ اولين کاري که بايد انجام دهيد تغيير رمز عبور و سوال امنيتيتان است. سپس مطمئن شويد که رمزعبور و سوال مناسب و امني را انتخاب کرده‌ايد. گوگل گزينه‌هاي مناسبي را پيشنهاد مي‌کند. سوالي را انتخاب کنيد که فقط شما جواب آن را مي‌دانيد. دقت کنيد که اين سوال تداعي کننده رمزعبور شما نيست. سوالي را انتخاب کنيد که با تحقيق و جستجو قابل پاسخگويي نباشد. از مواردي مانند تاريخ تولد، شماره تلفن، اسم والدين يا شماره شناسنامه و امثال آن جدا خودداري کنيد.
مطمئن شويد که سوالتان راحت به ذهن سپرده شود، در حالي که به سادگي قابل حدس زدن نباشد. جوابي را هم انتخاب کنيد که يک جمله کامل باشد.

 

نکته مهم
الان شما قدم به قدم با روند اطلاع از وضعيت امنيت اکانت جيميل تان آشنا شديد، بهتر است که گه گاهي اين روال را طي کنيد. نگهباني از ايميل در دنياي ديجيتال از ضروري ترين گامهاي امنيت است.

توجه داشته باشيد که بسياري از سرويس دهنده هاي ايميل، سايت هايي نا امن هستند و احتمال از دست رفتن اطلاعات شخصي کاربران و پيامهايشان در اين سرويس ها زياد است.


منبع : شبکه ايران