کد خبر 273112
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۰

علی انسانی با بیان اینکه کسانی که دارای توان و بودجه کافی هستند باید به شاعران جوان کمک کنند، گفت: شعر طنز باید لب را خندانده، دل را بگریاند و مغز را به تفکر وادارد.


به گزارش مشرق به نقل از فارس، شب شعر آئینی «اشک قلم» به همت دبیرستان علوم و معارف اسلامی ثامن الائمه (ع) و با مشارکت پایگاه اطلاع‌رسانی هیأت‌ها و محافل مذهبی «عقیق» شب گذشته با حضور حاج علی انسانی ذاکر اهل بیت (ع)، محمد سهرابی شاعر، رسالت بوذری مجری صدا و سیما، حاج محمود ژولیده، حجت‌الاسلام دانی مدیر دبیرستان علوم و معارف اسلامی ثامن الائمه (ع)، حاج هوشنگ ترابی شاعر و یکی از پیرغلامان امام حسین (ع) و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در دبیرستان ثامن‌الائمه (ع) برگزار شد.

* سروده‌ای تازه از حاج هوشنگ ترابی در وصف حضرت زینب (ع)

در ابتدای این مراسم، حاج هوشنگ ترابی، شاعر و یکی از پیرغلامان اهل بیت (ع)، بیان داشت: امسال اول عاشورا به کربلا مشرف شدم؛ تصمیم داشتم در آن مکان مقدس اگر خدا همتی کند، چندین شعر در وصف سیدالشهداء (ع) و حضرت زینب (س) بسرایم، اما با محو شدن در مسئله عاشورا و قتلگاه، خیمگاه، گودال قتلگاه امام حسین (ع)، این مهم محقق نشد.

 

 

وی اضافه کرد: آنقدر واقعه عظیم کربلا و حوادث و اتفاقاتی که بر سر حضرت زینب (س) آمده بود، ذهنم را درگیر کرد که تنها توانستم چندین بیت شعر بگویم.

نهضت خونین عاشورا رهین زینب است

سرخی این پرچم از خون جبین زینب است

گر به دست آری تو دامانش، مده آسان به کف

عروة الوثقای تو حبل المتین زینب است

 

 

* شعرخوانی شاعران جوان دبیرستان علوم و معارف اسلامی ثامن الائمه (ع)

در ادامه شب شعر آئینی «اشک قلم» چندی از دانش‌آموزان دبیرستان علوم و معارف اسلامی ثامن الائمه (ع) که نوقلمان و شاعر جوان شعر آئینی و عاشورایی به شمار می‌روند، به قرائت چندین بیت شعر در وصف امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) پرداختند که از جمله این شاعران جوان می‌توان به «امیرحسین مسجد سرایی»، «عبدالرضا ساداتی‌فرد»، «علی مسعودیان»، «علی حضرتی» و «امیرمحمد وندی» اشاره کرد.

 

 

* سهرابی: شعر باید به زبان امروز جامعه نزدیک باشد

در این مراسم محمد سهرابی، شاعر آئینی، به سرایش اشاره و با تأکید بر استفاده از کلمات فارسی و به کار نبردن دستور زبان عربی در اشعار فارسی به دانش‌آموزان و شاعران جوان آئینی و عاشورایی متذکر شد، شاعرانی که در قصیده گفتن، موفق هستند، در سایر حوزه‌های شعر هم موفق خواهند بود.

وی با اشاره به این مطلب که قرار نیست همه سیاه مشق‌های شاعر کتاب شود، ادامه داد: شاعران جوان باید به مطالعه کردن توجه ویژه‌ای داشته باشند، همچنین شعری موفق خواهد بود که از جان شاعر بجوشد یعنی شعر باید جان شاعر جوان شود.

سهرابی ادامه داد: شاعران جوان، زبان شعرشان را به زبان امروز نزدیک کنند و به زبان روز صحبت کنند چراکه این روش پسندیده‌تر و شعرشان ماندگارتر می‌شود.

 

 * شعر باید رسا، پرمحتوا و مدافع خود باشد

این شاعر آئینی گفت: شاعر نمی‌تواند هر جا که شعر می‌رود، ضمیمه شعرش باشد و از آن دفاع کند، بلکه شعر باید آنقدر رسا و جامع باشد که اگر هر کجا رفت و سینه سپر کرد، بتواند از خودش دفاع کند.

وی اضافه کرد: خوشبختانه اکنون در کشور افرادی هستند که به اشعار نوقلمان و شاعران جوان بهاء می‌دهند اما در گذشته اینگونه نبود یعنی در زمان کودکی ما، اگر شعری توسط شاعر جوانی سروده می‌شد، گوش شنوایی وجود نداشت که شعرهایمان را برای آن بخوانیم اما اکنون این محافل ادبی برای حمایت و ارزش نهادن به شاعران جوان در اقصی نقاط کشور برگزار می‌شود.

* انسانی: کسانی که دارای توان و بودجه کافی هستند باید به شاعران جوان کمک کنند

در ادامه حاج علی انسانی ذاکر اهل بیت (ع) میهمان نشست شب شعر آئینی «اشک قلم» بود که وی پس از شنیدن اشعار چندین شاعر جوان، بیان داشت: تشکر می‌کنم که شما به فکر این جریان افتاده‌اید.

وی اضافه کرد: یکی از دوستان برپا کننده مراسم شب شعر آئینی، به مغازه بنده آمد و گفت که عده‌ای جوانان عزیر هستند که به شعر علاقه دارند شما هم به عنوان کسی که در این راه محاسنت سفید شده بیا تا آنها تشویق شوند، بنده هم گفتم با کمال میل شرف‌یاب می‌شوم.

انسانی ادامه داد: روز گذشته دیدم که مواردی پیرامون  تجلیل از حاج علی انسانی مطرح شد!!؛ در این جا باید گفت تجلیل از چه کسی؟ بنده با این کار شما به یاد شعر مرحوم شهریار افتادم که می‌گفت:

از ما چه دیده‌اید که تجلیل می‌کنند

یا با کدام تجزیه، تحلیل می‌کنند

دیروز، پیر مورچه کرده‌اند زیر پا

امروز نیز مورچه را پیر می‌کنند

تجلیل از کسان شد و 

تجلیل از کسان نشد و، از میان شدند

 

وی افزود: بنده برای جوانان شاعر با صفا که آینده بیشتر آنها درخشان است، به این محفل آمدم که البته باید شاعر بداند که اگر سرایندگی را در خودش احساس کرد، باید تاوان شعر گفتن را نیز بدهد.

انسانی بیان کرد: در گذشته زحمت‌ها کشیدیم و وقت‌هایی را صرف کردیم که به نهادی گفته شد که جوانان نیاز دارند که نمک خورده انقلاب شوند و به نوعی نیازمند آن هستند که کرامت انسانی آنها حفظ شود، به همین منظور درخواست وام برای شاعران جوان کردم در نهایت 100 هزار تومان برای وام‌ قرض‌الحسنه درنظر گرفتند که در ماه به دو نفر از شاعران جوان نفری 5 هزار تومان وام داده می‌شد، آن هم با شرایطی و گذشتن از چه هفت خوانی!!.

وی با بیان اینکه کسانی که دارای توان و بودجه کافی هستند باید به جوانان ذوق‌دار کمک کنند، عنوان کرد: چندی پیش عنوان شد که به برخی از شاعران جوان مسکن می‌دهند، بنده به همراه مرتضی اسفندقه و چند شاعر به ورامین رفتیم، اما در نهایت متوجه شدیم که اگر شاعری می‌خواهد صاحب خانه شود باید حداقل 12 تا 15 میلیون تومان وجه نقد پرداخت کند که به نظرم این تعامل با جوانان نیست.

انسانی ادامه داد: برای این عدم تعامل‌ها با شاعران جوان شعری را سروده و در حضور برخی از شاعران قرائت کردم که بدین شرح است:

ای دوست، تو بی‌نیاز از عالم کن

آزاد مرا ز دست رنج و غم کن

 گفتی که ز کل بیت، بیتٌ

اینجا یک بیت بده، سه بیت آنجا کم کن

 

* شعر طنز باید لب را خندانده، دل را بگریاند و مغز را به تفکر وادارد

این ذاکر اهل بیت (ع) گفت: طنز از مشکل‌ترین نوع شعر است، طنز شعری است که لب را بخنداند و دل را بگریاند و مغز را به تفکر وادارد، طنز یک گردانه بسیار لطیف است که در کنار آن مرثیه‌سرایی قرار دارد که اگر باشد مرثیه‌سرایی صورت گیرد، مرثیه را طبق ضوابطی ماندگار کرد.

وی با بیان اینکه در میکروفنی که برای سیدالشهداء است نباید تملق کرد، اضافه کرد: اخیراً عده‌ای سروده‌هایی داشته‌اند و می‌خواستند مثلاً حرف درستی را بزنند که با درشتی توأم بود.

انسانی با اشاره به این مطلب که امام حسین (ع) سگ نمی‌خواهد، ادامه داد: شاعر نمی‌تواند، شعر حفظ نباشد و به گونه‌ای دیگر شعر دیگران را ندیده باشد و شعر بسراید.

* رونمایی از بخش شعر آئینی سایت «عقیق»

در ادامه این مراسم علی انسانی، ذاکر اهل بیت (ع) گفت: از همه سایت‌ها، خبرنگاران و عکاسان حاضر در مراسم شب شعر آئینی «اشک قلم» تقاضا دارم که در انتشار اخبارشان از عنوان «تجلیل از علی انسانی» استفاده نکنند چراکه بنده با حضور در این مراسم تنها خواسته‌ام که حامی جوانان شاعر باشم.

گفتنی است، در پایان شب شعر آئینی «اشک قلم» از بخش شعر آئینی سایت «عقیق» رونمایی شد.