کد خبر 273538
تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۸

اعلام خبر ساخت نسل جدیدی از سانتریفوژها موجب شد تا برخی سناتورهای تندرو آمریکایی‌و مقامات رژیم صهیونیستی خواهان افزایش فشارها بر ایران شوند.

به گزارش مشرق تسنیم به نقل از تسنی نوشت: اعلام خبر ساخت نسل جدیدی از سانتریفوژها موجب شد تا برخی سناتورهای تندرو آمریکایی‌و مقامات رژیم صهیونیستی خواهان افزایش فشارها بر ایران شوند.

به گزارش فاکس نیوز؛‌روز گذشته (27 دسامبر) باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا با فشار فزاینده دموکرات ها جهت عدم مقاومت در برابر طرح تحریم ها علیه ایران روبرو شد. این در حالی است که تهران پیش از این اعلام کرد قصد دارد نسل جدیدی از تجهیزات غنی سازی اورانیوم را راه اندازی کند.  توافق هسته ای مانع از آن نمی شود که ایران سانتریفیوژهایی را که هم چنان در مرحله آزمایشی هستند، وارد چرخه اجرایی کند.

یکی از دموکرات های ارشد و از متحدان اوباما در کنگره مسئولیت تصویب طرح ترحیم ها علیه ایران را بر عهده دارد.  این در حالی است که اوباما پیشتر خواستار توقف تصویب تحریم های جدید علیه ایران شده بود. "باب مندز" دبیر کمیته روابط خارجی سنا به فاکس نیوز گفت: "ایرانیان با اقدام اخیرشان قصد واقعی خود را نشان دادند."

این سناتور تندرو با دخالت در مسائل داخلی کشورمان و طرح مسائلی که خلاف تمامی میثاق های بین المللی است از اینکه ایران اجازه بازرسی از مراکز نظامی خود را نمی‌دهد انتقاد کرد و مدعی شد: "اگر شما در مورد تولید سانتریفیوژهای پیشرفته تر صحبت می کنید که تنها کابرد آن در زمینه غنی سازی اورانیوم است...تنها هدفتان از این کار و تنها دلیل آن که به ما اجازه دسترسی به تجهیزات تحقیقات نظامی را نمی دهید این است که شما به نیروی اتمی برای تامین انرژی داخلی فکر نمی کنید، شما به دنبال نیروی اتمی برای ساخت سلاح هسته ای هستید."

"علی اکبر صالحی" رئیس سازمان انرژی اتمی چهارشنبه گذشته اعلام کرد ایران در حال ساخت نسل جدیدی از سانتریفیوژها برای غنی سازی اورانیوم است. وی تصریح کرد قبل از آن که سانتریفیوژها به تولید انبوه برسند، این سیستم باید آزمایش شود. به نظر می‌رسد سخنان وی واکنشی به اعتراضات محافظه کاران و اثبات عدم توقف دستاوردهای هسته ای در ایران بوده است. در عین حال اقدامات دولت ایران هم چنان در چارچوب توافق اخیر بوده است .

طی توافق هسته‌ای ژنو بین ایران و امریکا و سایر قدرت های جهانی از دیگر سو، جمهوری اسلامی متعهد شد تا شش ماه از راه اندازی سانتریفیوژ های جدید خودداری کند. البته این توافق مانع از آن نمی شود که ایران سانتریفیوژهایی را که هم چنان در مرحله آزمایشی هستند، وارد چرخه اجرایی کند.

روز گذشته سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن طی بیانیه ای بر تقاضای خود از ایران جهت متوقف کردن غنی سازی و از بین بردن  زیر ساخت های مربوطه تاکید نمود.

در این بیانیه ادعا شده است: "نصب سانتریفیوژ های پیشرفته نشانه دیگری است که ایران قصد ساخت بمب هسته ای و افزایش سرعت دستیابی به آن را دارد."

مندز تصریح کرد وی همانند اوباما تمایل دارد این فرصت دیپلماتیک را به بوته آزمایش بگذارد.