رئیس‌جمهور آمریکا با صدور بیانیه‌ای از توافق برای اجرای طرح اقدام مشترک استقبال کرده و از نمایندگان کنگره این کشور خواسته است از تصویب تحریم‌های تازه دست بردارند.

گروه بین‌الملل مشرق - باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا پس از نهایی شدن زمان اجرای گام اول توافق ژنو، ضمن صدور بیانیه‌ای بار دیگر هشدار داد هرگونه تحریم جدید در حین مذاکرات هسته‌ای با ایران را وتو خواهد کرد.

متن کامل بیانیه رئیس جمهور آمریکا درباره توافق با ایران در مورد اجرای گام اول  توافقنامه ژنو به این شرح است :

«توافق امروز برای اجرای برنامه اقدام مشترک که در ماه نوامبر اعلام شد، پس از یک دهه برای اولین بار جمهوری اسلامی ایران توافق کرد تا اقداماتی را در راستای توقف پیشرفت برنامه هسته‌ایش انجام دهد و بخش‌های کلیدی این برنامه را به عقب بازگرداند. از روز 20 ژانویه ایران برای اولین بار کاهش ذخایر اورانیوم با غنای بالای خود را آغاز خواهد کرد و برخی از زیرساخت‌هایی که امکان غنی‌سازی در این سطح را به ایران می‌دهد، جمع‌آوری خواهد کرد. ایران توافق کرده است تا ظرفیت غنی‌سازی خود را با عدم نصب سانتریفیوژهای جدید و یا بکارگیری نسل جدید آن، محدود کند. بازرسی‌های جدید و مداوم از سایت‌های هسته‌ای ایران به جهان این امکان را خواهد  داد تا از پایبندی ایران به تعهداتش اطمینان پیدا کند. این گام‌ها و گام‌های دیگر ما را به هدفمان برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای نزدیک خواهد کرد.

در مقابل، طی شش ماه آینده ایالات متحده و شرکایش در 5+1 - انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه، چین به همراه اتحادیه اروپا - اجرای تعدیل نسبی تحریم‌ها را همزمان به انجام تعهدات ایران در راستای رسیدن به توافقی جامع درباره برنامه هسته‌ای این کشور، آغاز خواهد شد. در همین حال، حفظ ساختار تحریم‌های گسترده ادامه خواهد داشت و اگر ایران در انجام تعهداتش موفق نباشد، به سمت افزایش تحریم‌ها گام برمی‌داریم.

تحریم‌های بی‌سابقه و فشار دیپلماسی به آوردن ایران بر سر میز مذاکره کمک کرد و من از همکارانم در کنگره که هدف مشترک جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را دنبال می‌کنند، سپاسگزارم. تحمیل تحریم‌های جدید این خطر را بدنبال دارد که تلاش‌های ما برای حل مسالمت‌آمیز این مساله را بی‌اثر خواهد کرد و من هر طرحی برای تشدید تحریم‌ها در طول مذاکرات را وتو خواهم کرد.

با توافق امروز ما پیشرفت چشمگیری داشتیم. من از این گام رو به جلو استقبال می‌کنم و ما پس از این کار حساس رسیدن به توافق جامع برای پاسخ گویی به نگرانی‌هایمان نسبت به برنامه هسته‌ای ایران را آغاز می‌کنیم. من درباره میزان دشواری رسیدن به این هدف هیچ توهمی ندارم، اما بخاطر امنیت ملی و صلح و امنیت جهانی، زمان آن فرا رسیده که به دیپلماسی فرصت موفقیت بدهیم.»