کد خبر 276869
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۰

رئیس کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس با بیان اینکه 1+5 نصب تحقیقاتی سانتریفیوژهای نسل جدید را در ایران پذیرفت گفت: چشم‌انداز سند ژنومنافع ‌ملی ‌کشور را تأمین می‌کند.

به گزارش مشرق، علاء‌الدین بروجردی در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به هماهنگی‌های انجام شده برای اجرایی شدن گام اول توافق‌نامه ژنو از 30 دی، گفت: بعد از برگزاری نشست‌های کارشناسی چند مورد خاص باقی مانده بود، که این موارد باید در سطح بالاتری تصمیم‌گیری می‌شد، از این‌رو در نهایت روز گذشته زمان اجرایی شدن توافق‌نامه ژنو مشخص شد.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: از روز 20 ژانویه گام اول توافق‌نامه ژنو اجرایی می‌شود که براساس آن گروه 1+5 باید در جهت تعلیق برخی تحریم‌ها براساس توافق‌نامه ژنو، اقدام کنند، همچنین ایران باید گام‌های متقابل بردارد.

وی افزود‌: به نظر می‌رسد که کل نقشه راه با توجه به چشم‌انداز سند ژنو و تعهدات انجام شده از سوی غرب عملیاتی می‌شود و ایران می‌تواند منافع ملی خود را در این عرصه تأمین کند.

اقدامات لابی‌های صهیونیستی مهم‌ترین آفت توافق‌نامه ژنو است

بروجردی با بیان اینکه اقدامات لابی‌های صهیونیستی مهم‌ترین آفت توافق‌نامه ژنو است، تصریح کرد:‌ هم‌اکنون شاهد هستیم که تلاش‌های این لابی در کنگره آمریکا موجب تدوین طرح تحریمی جدید علیه ایران شده است، اما در هر صورت مرحله اول توافق‌نامه ژنو عملیاتی شده و باید منتظر مرحله دوم این توافق‌نامه باشیم.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که در عرصه بین‌الملل به تعهدات خود پایبند است و اگر کنگره وارد فاز تحریم‌های جدید شود، توافق‌نامه ژنو با توقف روبه‌رو می‌شود، از این‌رو به‌طور حتم در صورت عملکرد اشتباه کنگره، آمریکا بزرگ‌ترین ضررکننده خواهد بود.

رئیس کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس، با اعلام اینکه سانتریفیوژهای نسل جدید برای انجام امور پژوهشی و تحقیقاتی مهم‌ترین محور باقی مانده در مذاکرات ایران و گروه 1+5 در چند ماه اخیر بود، افزود: در نهایت روز گذشته گروه 1+5 پذیرفت که فعالیت ایران در حوزه سانتریفیوژهای نسل جدید برای انجام این امور هیچ تضادی با توافق‌نامه ژنو ندارد.

روز گذشته ایران و گروه 1+5 توافق کردند در تاریخ 20 ژانویه (30 دی‌ماه) گام اول توافق ژنو برداشته و اجرا شود.

بر اساس این توافقنامه که برای رسیدن به یک راه‌حل جامع بلندمدت و مورد توافق طرفین امضا شد، طرفین به صورت داوطلبانه متعهد می‌شوند تا اقدامات متقابلی را به عنوان گام اول یک راه‌حل جامع انجام دهند.

بنا بر این توافق، ایران برنامه هسته‌ای خود و غنی‌سازی اورانیوم را به شکلی محدود ادامه خواهد داد و نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را بر تأسیسات خود تسهیل خواهد کرد. در عوض، طرف مقابل بخشی از تحریم‌های وضع‌شده علیه ایران را تعلیق می‌کند و از وضع تحریم‌های جدید اعم از بین‌المللی، چندجانبه و یک‌جانبه خودداری خواهد کرد.