کد خبر 2779
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۵

عبدالملک الحوثي، رهبر جنبش شيعي انصارالله يمن در گفت وگويي مطبوعاتي از مواضع خفت بار و ذليلانه علي عبدالله صالح، رئيس جمهور اين کشور در قبال بيگانگان بشدت انتقاد کرد.

به گزارش مشرق به نقل از شبکه العالم، سيد عبدالملک الحوثي در گفت‌وگويي مطبوعاتي تصريح کرد: در مذاکره با دولت بر روي کاغذ به مراحل پيشرفته اي رسيديم اما مشکل اين است که دولت يمن وقت عمل، از تعهدات خود شانه خالي مي کند و حتي گاه به اين هم اکتفا نکرده به مشکل تراشي براي توجيه عدم پايبندي به تعهدات مي پردازد.
رهبر جنبش انصارالله افزود: آزاد نکردن بازداشت شدگان الحوثي و خودداري از بازسازي مناطق آسيب ديده دو نمونه از پيمان شکني هاي دولت يمن است که اجرايي شدن توافقنامه آتش بس را ناکام گذاشته است.
الحوثي گفت: دولت يمن قادر به تشخيص منافع خود نيست وگرنه به اين توافقنامه عمل مي کرد زيرا رسيدگي به مردم آسيب ديده از جنگ به نفع دولت است اما دولت به ستمگري بر ملت خود اعم از شمالي ها، جنوبي ها و حتي مرکز کشور معروف است.
وي دربيان موانع پيش روي اجراي توافقنامه دولت و جنبش الحوثي گفت: نخست اينکه دولت در تصميم گيري هاي خود به طرف هاي خارجي و منطقه اي که دشمن ملت يمن هستند، وابسته است و اين مسئله يمن را به کشوري فاقد عزت و حاکميت تبديل کرده است.
عبدالملک الحوثي که با روزنامه عرب زبان "الحقيقه " گفت وگو مي کرد، افزود: اين وابستگي به حدي است که سبب تناقض هاي مختلف در تصميم گيري هاي دولت يمن شده به طوري که در تصميم گيري هيچ حسابي براي منافع ملت خود باز نکرده و دليل آن هم فقدان هرگونه پايگاه مردمي در داخل کشور است.
وي تصريح کرد: مسئله بعدي اين است که سياستمداران و افراد ذي نفوذ در دولت به هيچ وجه احترامي براي ملت قائل نيستند، توجهي به تعاليم الهي در رسيدگي به مردم ندارند و مردم را ملک خود مي دانند به همين دليل به جاي توجه به خواسته ها و منافع مردم تنها در فکر به بردگي کشيدن و چپاول ثروت هاي آنان هستند.
وي افزود: سوم نکته اين است که نفوذ بيگانگان در يمن، اين کشور را به عرصه تاخت و تاز بيگانه تبديل کرده است و نفوذ بيگانه به حدي رسيده است که کار را از سوء استفاده از دولت فراتر برده و طرف هاي ديگري را دريمن به مزدوراني براي خود تبديل کرده اند وبه همين دليل است که دولت در رقابت با اين مزدوران هرگاه در آستانه اجراي توافقنامه ها قرار مي گيرد، آنها را نقض مي کند.
وي با اشاره به تهديدهاي رئيس جمهوري يمن عليه جنبش الحوثي پيش از سفر به روسيه گفت: اين موضع گيري مصداق خفت و خواري در برابر کافران و قدرت نمايي در برابر مومنان است، او به اميد به دست آوردن سلاح از روسيه به ملت خود پشت مي کند اما تجربه شکست دولت در شش جنگ داخلي ثابت کرده است که اعتماد به انواع سلاح دردي را دوا نخواهد کرد و بهتر آن است که دولت به آغوش ملت باز گردد.
عبدالملک درباره درگيري هاي اخير در منطقه "حرف سفيان" در استان صعده درشمال يمن نيز گفت: اساس کار ما را دفاع تشکيل مي دهد نه تجاوز اما برخي از جنگ سالاران و منافقان و جنايتکاران مزدور وابسته به ارتش يمن شهيد ابوحيدر و گروه او را شهيد کردند ولي دولت نه تنها جلوي ادامه جنايت هاي آنان را نگرفت بلکه آنها را تشويق کرد و ميانجي ها هم نتوانستند کاري کنند به همين دليل، چاره اي جز دفاع از خود در برابر اين جنايتکاران نديديم.
رهبر جنبش انصارالله يمن با تأکيد درباره جدي نبودن دولت در تحقق نتايج مثبت از ميانجي گري هاي کشور مختلف از جمله قطر گفت: هدف دولت از درخواست براي ميانجي گري هاي منطقه اي، ايجاد زمينه مناسب براي وقت کشي و بهره برداري از منابع و ثروت هاي کشور است و گرنه اگر دولت به دنبال نتيجه گرفتن از مذاکرات بود هيچ نيازي به ميانجي گري ديگر کشورها نبود و مسائل به راحتي در داخل حل مي شد.