کد خبر 278068
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۳

مراسم رونمایی از کتاب شناخت‌نامه‌ی عزت‌الله انتظامی با نام «من عزتم،بچه سنگلج» با حضور هنرمندانی چون علی نصیریان، محمد ابراهیم باستانی پاریزی، جواد مجابی، مسعود کیمیایی، علی دهباشی، ایرج راد، رضا داوری اردکانی و... همراه شد.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق به نقل از ایسنا، عزت‌الله انتظامی در مراسم رونمایی از کتابش در سخنان کوتاهی با بیان اینکه در شرایط مناسبی نیست که بتواند زیاد صحبت کند، ادامه داد: فکر می‌کنم ذوق و شوقی که نصیب من شده است، هیچ کس آن را حس نکرده است و امروز بعد از عمری طولانی کار من در دست مردم است و خوشبختانه مردم از آن رضایت دارند.
 
آقای بازیگر اینگونه سخنانش را ادامه داد: ما سختی‌های زیادی کشیدیم و هنوز هم سختی می‌کشیم. اگر قرار بود در این مدت هر کاری بکنیم، مطمئنا در شأن ما نبود. خوشحالم که در دوران فعالیت هنری‌ام چیزی وارد آن نشد، نه مسائل سیاسی و نه غیرسیاسی. همیشه برای مردم کار کرده‌ام، کارهایی که توسط من اما با همراهی مردم انجام شده است.
 
مراسم رونمایی از کتاب «من عزتم، بچه سنگلج» شناخت‌نامه‌ی عزت‌الله انتظامی صبح 27 دی ماه در هتل هما برگزار شد، ایرج راد بازیگر و مدیرعامل خانه تئاتر در سخنان کوتاهی درباره ویژگی‌های عزت‌الله انتظامی گفت:‌ من از دوران گذشته افتخار شاگردی و در کنار بودن استاد انتظامی را داشته‌ام.
 
وی یادآور شد: من در سال 47 به دانشکده هنرهای زیبا رفتم و استاد انتظامی در آنجا با وجود داشتن 21 سال اختلاف سنی، این افتخار را به ما داد که هم‌شاگردی او باشیم. همین که من توانستم در یک کلاس در کنار استاد انتظامی باشم برایم افتخار بزرگی است.
 
او افزود: همه به هنرمندی و توانمندی استاد انتظامی آشنا هستند، استاد چهره‌ای فقط مربوط به این مملکت نیست بلکه از جهاتی چهره‌ای بین‌المللی به حساب می‌آیند.
 
راد درباره مهمترین ویژگی‌های شخصیتی عزت‌الله انتظامی تصریح کرد: آنچه می‌توانم درباره استاد بگویم این است که ایشان یکی از شخصیت‌هایی هستند که برای وقت و سروقت بودن ارزش زیادی قائل هستند به طوری که الگوی همه هستند.
 
وی ادامه داد: خاطرم هست که همیشه استاد در تمامی تمرینات یک ساعت زودتر حاضر می‌شدند. استاد انتظامی با تمام توانمندی‌هایی که دارند همیشه خود را در مقابل یک نقش، شاگرد و طلبه می‌دانستند و برای نقش‌شان زحمات زیادی می‌کشند.
 
این هنرمند ادامه داد: استاد بارها و بارها متن را می‌خواند و راجع‌به آن فکر می‌کند به طوری که هیچ‌گاه متنی را حفظ نمی‌کردند، بلکه با خواندن زیاد آن متن را از آن خود می‌کردند. صحنه برای استاد بسیار مقدس است. واقعا من چیزهایی از ایشان دیدم که به خودم لرزیدم. هنرمند بودن یک روح والای هنری می‌خواهد، هنرمند بودن صداقت می‌خواهد. هنرمند بودن احساس لطیف می‌خواهد، واقعا که استاد انتظامی هنرمند و انسان والایی است.
 
همچنین اسماعیل آذر (استاد زبان و ادبیات فارسی) که اجرای این مراسم را بر عهده داشت، در صحبت‌هایی درباره فعالیت هنری عزت‌الله انتظامی گفت: پیش پرده‌خوانی زمانی شکل گرفت که آقای انتظامی آن را اجرا کرد.
 
او افزود: هنر عزت‌الله انتظامی به این دلیل مانده است که همیشه در زندگی‌اش کار فاخر کرده است. او در هر کاری بازی نکرد، در کارهایی بازی کرد که در حد او بودند.
 
علی‌اصغر علمی مدیر انتشارات «سخن» که چاپ کتاب را برعهده داشته است، گفت: آرزو داشتم در این مجلس بزرگان دیگری چون دکتر غلامحسین یوسفی، دکتر زرین‌کوب، محمدامین ریاحی، ایرج افشار و پدرم محمدعلی علمی هم حضور داشتند.
 
او ادامه داد: چند سالی بود که به هزار و یک دلیل برگزاری این مراسم را تعطیل کرده بودند اما امسال به دلیل اتفاق کوچکی که افتاد مصمم شدم که این مراسم را برگزار کنم.
 
همچنین غزاله سلطانی (گردآورنده کتاب «من عزتم، بچه سنگلج») ضمن تشکر از کسانی که در به ثمر رسیدن این کتاب او را همراهی کرده‌اند، گفت: کار بر روی این کتاب را از سال 89 آغاز کردیم و در این مدت با استاد انتظامی جلسات زیادی را درباره تهیه و تنظیم این کتاب داشتیم.
 
سلطانی یادآور شد: بعد از ساختن فیلم مستند «...و آسمان آبی» درباره استاد انتظامی تصمیم گرفتیم که کتابی را هم درباره ایشان تهیه کنیم چرا که آن فیلم بیشتر به سراغ درونیات و تنهایی این هنرمند رفته است. اما این کتاب به سراغ مسائل بیرونی استاد انتظامی رفته است، من از آقای انتظامی تشکر می‌کنم که به من اجازه دادند در خاطرات‌شان همسفر باشم.
 
در بخشی از این مراسم فیلم کوتاهی درباره آثار و زندگی عزت‌الله انتظامی به نمایش درآمد.
 
همچنین در بخش پایانی این مراسم با حضور عزت‌الله انتظامی، علی‌اکبر علمی و غزاله سلطانی از کتاب «من عزتم، بچه سنگلج» رونمایی شد و نسخه‌ای از این کتاب به عزت‌الله انتظامی اهدا شد.

مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.