کد خبر 278551
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۶

رئیس سازمان انتقال خون از فروشی شدن و دریافت هزینه‌های مرتبط با خون مصرف شده در زمینه توریست درمانی در کشور برای خارجی‌های که جهت درمان به ایران می‌آیند، خبر داد.

ب گزارش مشرق به نقل از تسنیم، علی اکبر پورفتح اله در پاسخ به این پرسش که آیا در برنامه خودتان در سازمان انتقال خون قصد دارید خون را بفروشید، به خصوص که یکی از برنامه‌های شما فروش خون در حوزه توریست درمانی است، اظهار داشت: خیر، چرا باید خون را بفروشیم، البته چرا چنین ادبیاتی بکار ببریم، چرا بحث فروش خون، بحثی که بنده مطرح کرده ام درباره اقتصاد خون است و ادبیات اقتصاد انتقال خون با بحث فروش خون فرق می‌کند.

وی افزود: در بسیاری از موارد با دریافت هزینه‌ها می‌توان به فرآیندها کمک کرد به طور مثال در کشورهای پیشرفته دنیا، بیمه‌ها تمایل دارند که به سمت محصولاتی بروند که بلافاصله بعد از دریافت خون، گلبول‌های سفید آن را جدا کنند زیرا گلبول‌های سفید مشکلات متعددی را ایجاد می‌کند، واکنش آلرژی، تب و تضعیف ایمنی را به همراه دارد و عفونت‌های بیمارستانی افزایش پیدا کند بنابراین بیماری که مشکل دارد و خونی را که ارائه می‌دهد باعث تضعیف سیستم ایمنی می‌شود بنابراین شانس عفونت بیمارستانی افزایش می‌یابد.

پورفتح اله ادامه داد: مطالعاتی که در دنیا صورت پذیرفته نشان داده شده است اگر فرآیندهای انتقال خون به سمت حذف لوکسیت برود بلافاصله بعد از دریافت خون، زمان بستری تخت بیمارستانی 1،2 روز کاهش می‌یابد. به خاطر همین تمام کشورهای غربی اصلأ خون بدون حذف لوکسیت را قبول نمی‌کنند و بیمه‌ها حاضرند چیزی حدود 20 دلار هزینه بیشتر برای خون لوکسیت کاهش یافته بدهند در عوض 1،2 روز اشغال تخت‌های بیمارستانی را کاهش دهند.

وی درباره فروش خون تصریح کرد: بنابراین بنده اسم این مسئله را خون فروشی نمی‌گذارم بلکه عنوان آن را اقتصاد انتقال خون می‌گذارم. باید اجازه داده شود وارد فرآورده‌های نوین انتقال خون شویم و در فرآوردهای انتقال خون هزینه‌ها را ببینیم، قطعاً ما نمی‌توانیم با این افزایش‌های اعتباری در کشور که سالانه بودجه‌های سازمانی 5 تا 10 درصد افزایش می‌یابد ولی تورم 20 درصد افزایش پیدا می‌کند در فعالیت‌های نوین خون ورود کنیم مگر اینکه بحث اقتصاد انتقال خون داشته باشیم و در کل به نفع جامعه و به نفع سیستم بهداشتی و نظام سلامت است.

رئیس سازمان انتقال خون اظهار داشت: یک واقعه ای چه غلط و یا چه درست در کشور ما رخ داده است مبنی بر اینکه بیمارستانها سالهاست که خود گردان شده اند. در بیمارستانها هیچ فعالیتی نمی‌توانید انجام بدهید مگر با تعرفه و هزینه مشخصی که برای آن وجود دارد، در نظام سلامتی که همه موارد به سمت تعرفه گذاری سوق پیدا کرده است بنابراین اگر فرآورده ای به نام خون را رایگان در اختیار افراد قرار دهیم مصرف خون غیر منطقی می‌شود.

پورفتح اله ادامه داد: یکی از شاخص‌ها در انتقال خون، استفاده از خون فرد در بیمارستانها است و در بسیاری از کشورها به 10 درصد رسیده است یعنی این مقدار خون در بیمارستان‌ها، را اینگونه تهیه می‌کنند البته در هیچ بیمارستانی پزشکان تمایل به استفاده از این روند خون را ندارند زیرا برای بیمارستانها صرف نمی‌کند، چون آنها وقتی یک کیسه خون را رایگان می‌گیرند چرا باید پول کیسه و برنامه ریزی انتقال خون را بدهند و بسیاری از مسائل دیگر که جزو چالش‌های انتقال خون است.

وی بیان داشت: با وجود اینکه ما خون را رایگان دریافت می‌کنیم ولی باید این فرهنگ سازی را انجام دهیم که خون یک هزینه‌های مرتبط آزمایشگاهی و هزینه‌های فرآورده‌های نوین دارد، بنابراین وقتی بحث اقتصاد خون را مطرح می‌کینم هرگز درباره فرآورده‌های خونی که در حال حاضر انجام می‌دهیم صحبت نمی‌کنیم و این فرآورده‌ها به همین شکل ادامه می‌یابد ولی در فرآورده‌های نوین به نفع سلامت مردم و بیمه‌ها است که اقتصاد انتقال خون صورت پذیرد.

پورفتح اله با اشاره به برنامه‌های سازمان انتقال خون برای اقتصادی کردن انتقال خون گفت: براین اساس ما تلاش می‌کنیم تا در گام نخست این فرهنگ سازی در بین مردم و جامعه پزشکی جا بی‌اندازیم و امسال تلاش می‌کنیم در بودجه، هزینه‌های مرتبط با خون مصرف شده در زمینه توریست درمانی را دریافت کنیم و این مسئله کاملاً منطقی است و نباید کسانی که از خارج از کشور برای درمان به ایران می‌آیند هزینه‌های مرتبط با خون مصرف شده هموطنان کشورمان را رایگان مصرف کنند. در حال حاضر بخش‌های خصوص برای جذب توریست درمانی بسیار فعالیت می‌کنند. در سال گذشته در طول یک‌سال 150 هزار واحد خون برای توریست درمانی استفاده شد، بنابراین بهتر است هزینه این موارد دریافت شود تا فعالیت‌های نوین فرآورده‌های خونی سازمان انتقال خون افزایش یابد.