کد خبر 278766
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۴
به گزارش مشرق، کیهان در ویژه های خود نوشت:

رفتار بولدوزری گماشته افراطیون در 23 دانشگاه

عضو حزب منحله مشارکت و از حامیان فتنه 88 تایید کرد که با وی برای مدیریت دانشگاه الزهرا(س) صحبت شده است.«ف.ر» در مصاحبه با ایرنا اظهار داشت: در این باره با من صحبت شده اما حکم انتصاب هنوز به دستم نرسیده است.وی ادامه داد: تا زمانی که حکم را دریافت نکنم نمی‌توانم به طور قطع ریاست در دانشگاه الزهرا(س) را تایید کنم؛ تا لحظه آخر امکان تغییر همه چیز وجود دارد.هم‌اکنون دکتر انسیه خزعلی رئيس دانشگاه الزهرا می‌باشد.«ف-ر» از جمله نمایندگان افراطی متحصن در مجلس ششم بود که صلاحیت وی به خاطر همراهی با افراطیون در انتخابات مجلس هشتم و شورای شهر چهارم تهران رد شد.

در همین حال و در حالی که روز گذشته خبرگزاری فارس از برکناری سیدحسین حجازی رئيس حراست وزارت علوم توسط فرجی‌دانا (به خاطر جلوگیری از حضور افراد مسئله دار مرتبط با فتنه در این وزارتخانه) خبر می‌داد، خبرگزاری تسنیم گزارش داد که فرجی‌دانا با برکناری رؤسای 23 دانشگاه و پژوهشگاه، رکوردی بی‌سابقه در حجم تغییرات در سطح وزارت برجای گذاشته است.بر این اساس از جمله رؤسای دانشگاه‌های خواجه‌نصیر، پیام‌نور، اصفهان، گیلان، شیراز، یزد، تبریز، علم و صنعت، علامه طباطبایی، فردوسی مشهد، تفرش، جندی‌شاپور، ارومیه، باهنر کرمان، امام خمینی قزوین، اراک، علوم پزشکی و منابع طبیعی گرگان، و پژوهشگاه‌های علم و فناوری اطلاعات، تربیت‌بدنی، مهندسی ژنتیک، پلیمر و پتروشیمی، علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز از جمله مراکزی بوده‌اند که با کودتای خزنده افراطیون وزارت علوم مواجه شده‌اند.برخی معاونین فرجی‌دانا نیز از فعالان فتنه 88 هستند که از جمله دو تن از آنها نتوانستند از مجلس رای اعتماد بگیرند. فرجی‌دانا اخیراً از مجلس کارت زرد (تذکر) گرفت.

زیباکلام: روحانی پوپولیست است چون به میان مردم رفت(!)

دو تن از عناصر نزدیک به گروهک‌های نهضت آزادی و ملی- مذهبی، سفر استانی رئيس جمهور به خوزستان را پوپولیستی خواندند.مرتضی کاظمیان از اعضای متواری گروهک ملی- مذهبی به رادیو فردا گفت: متأسفانه احمدی‌نژاد پایه‌گذار یک روندی شد مبنی بر اینکه به اتفاق اعضای دولت به سفر استانی برود که 107 سفر بود. او بدین ترتیب یک تعاملی را با جامعه برقرار کرد و همین روش پوپولیستی در سفر روحانی نیز تعقیب شد.وی افزود: روحانی به هنگام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری‌اش این سفرهای استانی را نفی نکرد و حتی اعلام کرد که سفرها را ادامه خواهد داد اما در شکل، ترکیب و صورتی جدید. متأسفانه آن وجه سفرهای استانی احمدی‌نژاد که با گردش در خیابان‌ها و کشاندن توده مردم به دنبال خودش(!) و دریافت نامه‌ها توسط مردم توام بود، تغییر معنی‌داری رخ نداد. این امر متأسفانه باز در این سفر آقای روحانی هم رخ داد.

وی افزود: هر چند که تلاش شد که آن در واقع وجه پوپولیستی سفرهای آقای احمدی‌نژاد تقلیل پیدا بکند اما همچنان اعلام یکسری خبرهای خوش یا وعده یا قول‌های مختلف در این سفرهای استانی از طرف آقای روحانی هم به‌خصوص آن وجه این سفرهای خیابانی در سفر آقای روحانی هم تکرار شد. همچنین صادق زیباکلام که پیش از این نیز به روحانی به خاطر تأسی به احمدی‌نژاد حمله کرده بود، در مصاحبه با سایت صدای ایران اظهار داشت: با کمال تاسف با این نظر موافقم که رگه‌هایی از پوپولیسم احمدی‌نژاد در روحانی نیز وجود دارد که در سفر به خوزستان دیده شد. من امیدوار بودم در پاسخ به چنین سؤالی پاسخ منفی بدهم. اما متأسفانه باید بگویم بله، همینطور است تفاوت روحانی با خاتمی همین است که آقای خاتمی هیچگاه حاضر نشد تن به پوپولیسم بدهد و مطالبی بگوید که باعث تهییج افکار عمومی و مخاطبین ایشان شود. اما به نظر می‌رسد آقای روحانی متاسفانه هر از گاهی دمی به خمره می‌زند و ابایی از پوپولیسم ندارد که نمونه بارز و تاسف‌بار آن همین مطالبی بود که در خوزستان گفتند. به نظر من بیان این صحبت‌ها از سوی ایشان بسیار نامناسب بود و برای افراد تحصیل‌کرده و کتاب‌خوان جامعه فارغ از اینکه صحبت ایشان هیچ واقعیتی نداشت در عین حال تاسف‌آور هم بود.

زیباکلام این را هم گفته که «در عرصه داخلی تشابهات روحانی وخاتمی تا حدود زیادی کم است. آقای خاتمی روی آزادی مطبوعات، آزادی اندیشه و حاکمیت قانون خیلی تاکید داشتند، اما آقای روحانی روی این موضوعات خیلی تاکید و اصرار ندارند و از این موضوع می‌توان به عنوان تفاوت آقای خاتمی و روحانی یاد کرد. تفاوت دیگر اینکه آقای خاتمی نگران نبودند که اصولگرایان درباره ایشان و موضع‌گیری‌ها وگفتمان ایشان چه واکنشی نشان می‌دهند. اما آقای روحانی دقیقاً بر عکس هستند و به نظر می‌رسد دغدغه زیادی دارند که موضع‌گیری‌هایشان اگر به مذاق اصولگرایان خوشایند نباشد آنها چه واکنشی نشان خواهند داد.

دسترسی قسطی به 4/2 میلیارد دلار بدون امکان معامله و پرداخت؟!

اظهارات یک مقام آمریکایی درباره نحوه آزاد شدن قسطی 4 میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران (طبق توافق ژنو) تردیدهایی را درباره مفید و موثر بودن این موضوع برانگیخته است.یک مقام آمریکایی در مصاحبه با رویتر اعلام کرد: ایران از حدود 100 میلیارد دلار دارایی که در خارج دارد، تنها می‌تواند 4/2 میلیارد دلار را برداشت کند. پرداخت این مبلغ ظرف نیم‌سال (6 ماه) آینده به صورت اقساط تسهیل خواهد شد.
آنچه در اظهارات مقام آمریکایی قابل توجه است، این بخش از اظهارات وی است که «کاهش تحریم‌ها به موجب توافق ژنو، محدود است. به موجب تحریم‌ها هنوز انجام معاملات با این کشور و دریافت و پرداخت پول، امری دشوار است».در واقع هر چند امکان دسترسی ایران به 4/2 میلیارد دلار از درآمدهای بلوکه شده خود- آن هم ظرف 6 ماه و به صورت اقساط 550 میلیون دلاری- فراهم خواهد شد.اما به اعتبار باقی بودن تحریم‌های مالی، ایران نمی‌تواند از مبلغ آزاد شده برای خرید و معامله استفاده کند؛ ضمن این که تدریجی بودن این پرداخت‌ها باعث می‌شود عملا مبلغ ناچیزی به دست ایران برسد و امکان انجام معاملات بزرگ سلب شود.

اوباما: بر اساس محاسبات استراتژیک احتمالاً مذاکرات هسته‌ای جواب نمی‌دهد


محافل سیاسی و رسانه‌ای غرب احتمال می‌دهند توافق هسته‌ای بلند مدت احتمالاً عملی نخواهد شد.باراک اوباما در مصاحبه با نشریه نیویورکر گفته است: ممکن است مذاکرات هسته‌ای براساس برخی از محاسبات استراتژیک جواب ندهد.وی با وجود اذعان به نقش آمریکا در سرنگونی دولت مصدق گفت: از نظر تاریخی نه تنها اعضای کنگره بلکه مردم آمریکا نیز نسبت به ایران دشمنی و بدگمانی دارند.اوباما پیش از این گفته که توافق ژنو پیشرفت هسته‌ای ایران را متوقف می‌کند ضمن اینکه ساختار اصلی تحریم‌ها سر جای خود باقی می‌ماند. او اذعان می‌کند اگر می‌توانستیم، پیچ و مهره برنامه هسته‌ای ایران را از هم باز می‌کردیم.همزمان هفته‌نامه اکونومیست در تحلیلی نوشت: احتمال توافق دایمی و بلندمدت هسته‌ای  میان ایران و غرب اندک است.

این نشریه با اشاره به شروع اجرای توافق ژنو و تعلیق برخی بخش‌های برنامه هسته‌ای ایران نوشت: حتی حامیان توافق موقت نیز احتمال به نتیجه رسیدن مذاکرات برای توافق بلند مدت را اندک ارزیابی می‌کنند. گری سیمور مشاور سابق اوباما در مسائل کنترل تسلیحات و عضو مرکز «بلفر» دانشگاه «هاروارد» می‌گوید پیچیده‌ترین مسائل درباره برنامه هسته‌ای ایران هنوز حل و فصل نشده است. البته با توجه به میزان بی‌اعتمادی میان طرفین این توافق، شنیدن این واقعیت‌ها جای تعجب ندارد اما این به آن معناست که مهم‌ترین بخش کار هنوز انجام نشده است. مخصوصاً این که توافقی که آمریکا با حمایت انگلیس، فرانسه و‌ آلمان بتواند امضایش کند، با آن چه حتی از سوی «حسن روحانی» رئيس جمهوری میانه‌رو ایران قابل قبول باشد، فاصله زیادی خواهد داشت.

اکونومیست نوشت: اوباما می‌گوید، ایران باید محدودیت در زمینه برنامه هسته‌ای‌اش را بپذیرد. در واقع هیچ توافقی به صورت دائمی نمی‌تواند توانایی ایران را از میان ببرد. زیرساخت‌ها را می‌توان نابود کرد اما دانش فنی را خیر. هدف واقعی اوباما دشوار کردن این گزینه برای ایران تا حد ممکن از طریق جلوگیری از تولید سریع مقادیر عظیم مواد شکافت‌پذیر و به تبع آن فرار از شناسایی شدن و اختلال در این روند توسط ایران است. بدین منظور آمریکا ضمن محدود کردن غنی‌سازی اورانیوم در ایران تاکید خواهد کرد که ایران تعداد کنونی سانتریفیوژهایش را از 19 هزار دستگاه به کم‌تر از 5 هزار دستگاه برساند.

در ادامه تحلیل اکونومیست خاطرنشان شده است: از جمله شروط دیگر آمریکا برای توافقی جامع تعطیلی تاسیسات غنی‌سازی فردو، اوراق کردن رآکتور آب سنگین اراک، ارائه گزارش قابل قبولی از سوی ایران درباره فعالیت‌های «تسلیحاتی»اش در گذشته و برقراری رویه بازرسی‌های به مراتب دقیق‌تر از آن چه به موجب امضای «پروتکل الحاقی» آژانس بر عهده ایران قرار می‌گیرد. برعکس، روحانی وعده داده است هیچ یک از تاسیسات هسته‌ای کنونی ایران نابود نخواهد شد؛ راکتور اراک، صرفاً برای تامین ایزوتوپ‌های پزشکی حفظ خواهد شد و ایران از حق آنچه وی غنی‌سازی «در مقیاس صنعتی» می‌نامد برخوردار خواهد بود. غنی‌سازی صنعتی به معنای فعالیت دست کم 50 هزار دستگاه سانتریفیوژ است.اکونومیست این را هم نوشت که آیت‌الله خامنه‌ای رهبر عالی ایران می‌گوید در مذاکره با شیطان خیری نیست.

تلخکامی روزنامه سعودی از مهارت و نقش‌آفرینی مقتدرانه ایران

یک نشریه سعودی معتقد است سوریه برخلاف پیش‌بینی‌های آمریکا و عربستان، در مقابل جنگ بزرگ مقاومتی مثال‌زدنی‌ از خود نشان داد و هر چه جبهه مقابل رو به فروپاشی می‌رود، نظام سوریه سر جای خود ایستاده است و منسجم است.روزنامه الشرق الاوسط با بیان اینکه نظام سوریه مقاومتی بی‌نظیر در مقابل حملات بی‌امان خارجی و داخلی از خود نشان داده می‌نویسد: 3 سال پیش که آتش جنگ شعله‌ور شد تحلیل‌گران با اطمینان می‌گفتند نظام سوریه از هم خواهد پاشید و اما با همه مشکلات چه چیزی باعث شد نظامی که در معرض سرنگونی بوده، سه سال سخت را دوام بیاورد و این در حالی است که براساس پیش‌بینی‌ها، این نظام می‌بایست طی چند ماه اول کامل سرنگون می‌شد، چه چیزی باعث شده است هسته اصلی این نظام، سالم باقی بماند و اعضای اصلی آن، این هسته را ترک نکنند؟  پیش‌بینی می‌شد جریانی در داخل گروه علویان سوریه ظاهر شده و قدرت را از دست اسد بگیرد اما اینگونه نشد و سوال اینجاست که آن‌ها چگونه همچنان از بشار اسد طرفداری می‌کنند.

این روزنامه می‌افزاید نظام سوریه چگونه توانسته است همچنان ارتش و سازمان‌های اطلاعاتی و نیروهای امنیتی را حامی خود نگه دارد، این درست است که در رأس این سازمان‌ها و نهادها، علوی‌ها قرار دارند اما باید اعتراف کرد که شمار بسیار زیادی از نیروهای ارتش و سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی سوریه را اهل سنت تشکیل می‌دهند که همچنان به نظام وفادار مانده‌اند.روزنامه سعودی چاپ لندن خاطر نشان کرد: حمایت ایران و روسیه از نظام سوریه و در مقابل چنددستگی فزاینده در جبهه مخالفان باعث اقتدار نظام سوریه شد در حالی که غرب نیز از خود تردید نشان داد و نظام سوریه از غرب امتیاز و باج گرفت.در ادامه این تحلیل آمده است: مسئله مهم و درسی که ما از پرونده سوریه می‌گیریم، قدرت اتحاد و ائتلاف راهبردی ایران با نظام بشار اسد است، این دو بر مشترکات سیاسی و عقیدتی میان خود تمرکز کرده و از اختلاف‌نظرهای دیگر چشم‌پوشی کرده‌اند، اینگونه است که این ائتلاف از اواخر دهه هفتاد میلادی یعنی از زمان انقلاب خمینی تا این زمان ادامه پیدا کرده است و این در حالی است که همه می‌دانند مذهب شیعه دوازده امامی تفاوت‌های زیادی با مذهب نصیری (علوی) دارد.

روزنامه سعودی معتقد است: موسی‌صدر رهبر شیعه مذهب لبنانی، ضرورت کاهش اختلافات مذاهب شیعی را درک کرده بود و به همین دلیل در دهه 70 میلادی اعلام کرد مذهب علوی یک مذهب شیعی است و حافظ اسد نیز در آن زمان از وی خواست به تبلیغ مذهب شیعه 12 امامی در میان علوی‌ها بپردازد زیرا هر دو با دوراندیشی می‌دانستند که ائتلاف و هم‌پیمانی با انقلاب (امام) خمینی، باعث تقویت نظام اسد در قلب منطقه می‌شود و از سوی دیگر ایران نیز راهی برای افزایش نفوذ خود پیدا می‌کند و اینگونه دو نظام برای محقق کردن این  هدف مهم، اختلاف‌های عقیدتی خود را کنار گذاشتند و با حلقه وصل پولادین تشیع، همچنان ارتباط با هم را حفظ کردند و این در حالی بود  که طیف‌های مختلف سکولارها و همچنین اسلامگراهای معارض نتوانستند با خود صادق باشند و به همین دلیل نتوانستند هدفی مشترک با هم را دنبال کنند و شکست خوردند و این نتیجه فاجعه‌بار رقم خورد که می‌بینیم نظام سوریه همچنان استوار باقی مانده است.

الشرق الاوسط در تحلیل دیگری نوشت: ایرانیان و سپاه پاسداران آنها با مهارت و قدرت بسیار در عراق در حال ایفای نقش هستند که به هیچ‌وجه با نقش آمریکا قابل قیاس نیست. قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس با استفاده از شیوه خاص خود بسیاری از بازیگران سیاسی را در عراق همسو کرد و آنها توانستند به رغم آمریکا دولت تشکیل دهند. اکنون نیز گروه‌های عراقی مختلف نظیر گردان‌های حزب‌الله، لشکر یوم‌الموعود و گردانهای رابطه الحق در نبرد سوریه و در کنار بشار اسد می‌جنگند.