کد خبر 278820
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۲

قرار است امروز و در چهارمین جلسه شورای برنامه‌ریزی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نرخ اجاره بهای غرفه‌های ناشران داخلی تعیین و اعلام شود.

گروه فرهنگی مشرق - محمد اللهیاری فومنی عضو شورای برنامه‌ریزی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفتگو با مهر، از برگزاری سه جلسه این شورا تاکنون خبر داد و با اعلام اینکه جلسه چهارم آن هم امروز سه‌شنبه اول بهمن برگزار می‌شود، گفت: مهمترین نکته‌ای که با توجه به زمان باقیمانده تا برگزاری نمایشگاه کتاب می‌بایست مورد توجه قرار می‌گرفت، مسئله ثبت‌نام از ناشران داخلی و بعد خارجی برای حضور در این نمایشگاه بود.
 
وی افزود: این موضوع در شورا به دو بخش تقسیم شد؛ بخش اول عموماً به این موضوع اختصاص یافت که به چه شکل می‌شود روند برگزاری نمایشگاه کتاب تهران را بهبود بخشید؟ و چه تسهیلاتی را می‌توان هم برای مردم و هم برای ناشران در نظر گرفت؟ در بخش دوم کمیته ناشران داخلی آئین‌نامه ثبت نام ناشران داخلی را ارائه و پس از برگزاری جلسات متعدد با تشکل‌های صنفی نشر، تقریباً این آئین‌نامه را نهایی کرد که در جلسه شورا هم قرائت شد. در هر حال این آئین‌نامه امروز و در جلسه چهارم شورای برنامه‌ریزی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نهایی خواهد شد.
 
به گفته این عضو شورای برنامه‌ریزی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ثبت نام از ناشران واجد شرایط از امروز سه‌شنبه 1 بهمن ماه آغاز می‌شود و به مدت 10 روز ادامه دارد.
 
اللهیاری اضافه کرد: در بخش ناشران بین‌الملل هم جلسه‌ای با حضور اعضای کمیته امور بین‌الملل نمایشگاه و انجمن فرهنگی ناشران بین‌الملل ایرانیان برگزار شد و قرار است درباره ساز و کار برگزاری این بخش و نحوه عرضه کتاب‌های عربی و غیرعربی در نمایشگاه سال آینده تصمیم‌گیری شود.
 
وی گفت: موضوع برگزاری نشست‌های فرهنگی در سراهای اهل قلم در نمایشگاه و دیگر فعالیت‌های فرهنگی که در نمایشگاه در رابطه با اهل قلم، در جلسات آتی شورای برنامه‌ریزی نمایشگاه کتاب تهران مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
 
این عضو شورای برنامه‌ریزی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره معیار تخصیص فضای نمایشگاهی به ناشران در این دوره نیز، ابتدا شیوه انجام این کار را در گذشته یادآور شد و تاکید کرد: در سه سال‌ گذشته ثبت نام از ناشران به این شکل بوده که ناشران حوزه‌های عمومی، آموزشی و دانشگاهی حداقل باید 35 عنوان کتاب را که 15 عنوان آن چاپ اول بوده، منتشر کرده باشند و این تعداد عنوان کتاب برای ناشران حوزه کودک 40 عنوان بود و در صورت دارا بودن این شرایط، ناشر می‌توانست حداقل 9 متر غرفه بگیرد.
 
اللهیاری سپس گفت: عین همین قاعده برای نمایشگاه بیست و هفتم هم صادق است و تغییری در این مورد به وجود نیامده است.
 
وی همچنین در خصوص معیار تعیین نرخ اجاره بها برای غرفه‌ها در نمایشگاه بیست و هفتم، با بیان اینکه این موضوع هم در شورای برنامه‌ریزی نمایشگاه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت، گفت: به هر حال بخشی از هزینه‌های نمایشگاه از محل یارانه‌هایی تامین می‌شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بودجه خودش برای حوزه نشر دیده است و بخش دیگر از طریق پرداخت اجاره بهایی است که ناشران انجام می‌دهند. در سال‌های اخیر مبلغ اجاره بهای غرفه‌ها ثابت مانده بود و لذا امسال این بحث مطرح شد که با توجه به افزایش هزینه‌های برگزاری نمایشگاه، چه درصدی از این هزینه را می‌توان از طریق دریافت اجاره بها از خود ناشران تامین کرد؟
 
عضو شورای برنامه‌ریزی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ادامه داد: برای این مورد در دو جلسه، بین کمیته ناشران داخلی و تشکل‌های صنفی نشر، بحث و تبادل نظر شد و آنها به پیشنهادی رسیدند که درصدی افزایش دیده شود اما با توجه به وضعیت اقتصاد نشر، یک درصد معقول و منطقی باشد. عدد نهایی در این زمینه امروز مشخص می‌شود و در صورت تصویب در شورا، به صورت رسمی اعلام خواهد شد.
 
اللهیاری در مورد بررسی حضور ناشران تعلیقی در نمایشگاه بیست و هفتم هم تاکید کرد: این موضوع هنوز در شورا، مورد بحث و تبادل نظر قرار نگرفته اما طبیعی است ناشرانی که دارای پروانه نشر فعال باشند، برابر مقررات ثبت نام نمایشگاه می‌توانند برای شرکت در نمایشگاه، درخواست ثبت نام بدهند البته هر سال در محل برگزاری نمایشگاه هم کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران حضور دارد، به جهت اینکه برخی ناشران ممکن است تخلفاتی مرتکب شوند از قبیل اینکه کتاب‌هایی را عرضه کنند که سال نشر آن برابر ضوابط نمایشگاه نباشد یا در غرفه‌هایی، کتاب‌های غیر (از ناشران اصلی) عرضه شده است.
 
وی با بیان اینکه همه این موارد در این کمیته مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و هر ساله هم احکامی صادر می‌شود، افزود: معمولاً این موضوع در اختیار کمیته ناشران داخلی و ریاست نمایشگاه است که نسبت به احکامی که صادر شده، برای سال جدید چه تصمیمی بگیرند؟ هنوز تصمیمی در شورای برنامه‌ریزی در این خصوص گرفته نشده است.
 
عضو شورای برنامه‌ریزی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب همچنین گفت: در کنار برگزاری بخش نمایشگاهی و فروشگاهی در نمایشگاه کتاب تهران که در واقع داد و ستد تجاری بخش نشر را محقق می‌کند، امیدوارم اهالی فکر و قلم و کارشناسان عرصه نشر هم با اظهار نظرهایشان به ما در برگزاری کیفی‌تر این نمایشگاه کمک کنند.
 
بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 10 تا 20 اردیبهشت ماه سال 1393 در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.

مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.