کد خبر 27908
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۲:۳۴

آقاي حکيم: اگر قيام کنيم و خوني از بيني کسي بريزد، سر و صدايي بشود مردم به ما ناسزا مي‌گويند و سر و صدا راه مي‌اندازند./ امام: ما که قيام کرديم از احدي به جز مزيد احترام و سلام و دست‌بوسي نديديم و هر که کوتاهي کرد حرف سرد شنيد و مورد بي‌ارادتي مردم واقع ش

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق ، حضرت امام خميني پس از تبعيد از ايران ، چند ماهي را در ترکيه به سر بردند و سپس به نجف تبعيد شدند. ايشان به دنبال اقامت در نجف ، با بي خبري حوزه علميه نجف از مسائل روز کشور هاي اسلامي و توطئه هاي استکبار در ميان مسلمانان مقابله نمايد. به همين منظور در 27 مهر ماه سال 1344 به ديدار علما و مقامات روحاني نجف شتافت و با حضرات آيات عظام سيد محسن حکيم ، شاهرودي و سيد ابوالقاسم خويي(رحمة الله عليهم) ملاقات کرد. امام خميني در ديدار آيت الله سيد محسن حکيم کوشيد آن مرحوم را از تلاش هايي که براي دور نمودن حوزه نجف از جو حاکم بر ايران و منطقه آگاه سازد. از اين رو در اين ديدار ، زماني که از کسالت مرحوم حکيم سخن به ميان آمد ، حضرت روح الله فرصت را غنيمت شمرد و گفتگويي تاريخي را با ايشان آغاز نمود:

 *امام خميني: «خوب است براي تغيير آب و هوا به ايران برويد و اوضاع آنجا را از نزديک ببينيد و مشاهده کنيد که بر اين ملت مسلمان چه مي‌گذرد. در زمان مرحوم بروجردي عدم اقدام ايشان را عليه دولت جابره حمل بر صحت مي‌کردم و مي‌گفتم: مطالب را به ايشان نمي‌رسانند. نسبت به جناب عالي هم اين طور معتقدم که فجايع حکومت ايران را به سمع شما نمي‌رسانند و الا شما هم ساکت نمي‌مانديد. در تهران به عنوان بيست و پنج سال سلطنت پهلوي جشن گرفتند و به زور چهارصد هزار دلار از اين مردم فقير براي مصارف جشن گرفتند، 800 دختر و 800 پسر به عنوان دعا در محلي به جان هم انداختند به عنوان دعا چه کرده‌اند از گفتنش خجلم».
? آيت الله حکيم: شما که اين جا هستيد به من لطفي ندارد ايران بروم، وانگهي چه مي‌شود کرد چه اثر دارد؟

حضرت آيت الله العظمي سيد محسن طباطبايي حکيم

? امام خميني: قطعا اثر دارد ما با همين قيام تصميمات خطرناک دولت را متوقف کرديم، چطور اثر ندارد اگر علما اتحاد داشته باشند قطعا موثر است.
? آيت الله حکيم: اگر احتمال عقلايي نيز داشته باشد و از طريق عقلايي اقدام شود خوب است.
? امام خميني: قطعا تأثير دارد چنانچه اثر هم ديديم و منظور ما از اقدام، اقدام عاقلانه است و اقدام غير عاقلانه اصلا مورد بحث نيست.مقصود اقدام علما و عقلاي ملت است.
? آيت الله حکيم: اقدام حاد کنيم مردم از ما تبعيت نمي‌کنند، آنها براي دين سينه چاک نمي‌کنند.
? امام خميني: چطور مردم دروغ مي‌گويند، اين مردم جان دادند، زجر ديدند، حبس کشيدند، تبعيد شدند، اموال‌شان به غارت رفت. چطور مردم بقال و عطار سرمحل که سينه جلو گلوله دارند دروغ مي‌گويند؟
? آيت الله حکيم: تبعيت نمي‌کنند مريد اغراض ماديه هستند.
? امام خميني: عرض کردم که مردم در پانزده خرداد جوانمردي و صداقت خود را نشان دادند.
?آيت الله حکيم: اگر قيام کنيم و خوني از بيني کسي بريزد، سر و صدايي بشود مردم به ما ناسزا مي‌گويند و سر و صدا راه مي‌اندازند.
? امام خميني: ما که قيام کرديم از احدي به جز مزيد احترام و سلام و دست‌بوسي نديديم و هر که کوتاهي کرد حرف سرد شنيد و مورد بي‌ارادتي مردم واقع شد. در تبعيد ترکيه، به يکي از دهات ترکيه اسمش يادم نيست رفتم اهالي آن ده گفتند: وقتي آتاتورک مشغول عمليات ضد ديني خود شد علماي ترکيه جمع شدند و به اتفاق مشغول فعاليت عليه تمصيمات آتاتورک شدند، آتاتورک ده را محاصره و چهل نفر از علماي ترکيه به قتل رسانيد. من شرمنده شدم. پيش خود فکر کردم که آن‌ها سني مي‌باشند، وقتي خطر را به دين اسلام نزديک مي‌بينند، چهل نفر کشته مي‌دهند، ولي علماي شيعه در اين خطر عظيمي که [به] ديانت‌مان وارد آمده خون از دماغ‌مان نيامد (نه ا زدماغ من و نه شما و نه ديگري). واقعا جاي خجالت است.

 ?آيت الله حکيم: چه بايد کرد بايستي احتمال اثر بدهيم، کشته دادن چه اثر دارد.
? امام خميني: عمليات ضد ديني دو جور است: يکي مثل رضاخان بي‌ديني مي‌کرد و مي‌گفت: من مي‌‌کنم و نسبت به شرع نمي‌داد، البته موضوع اقدام عليه او از باب نهي از منکر بود ولي شاه فعلي هر عملي ضد قرآن و مذهب مي‌کند و مي‌گويد: از دين است. نظر قرآن چنين است، من از قرآن کريم مي‌گويم، اين بدعت عظيم که بر اساس ديانت لطمه وارد مي‌کند قابل تحمل نيست، بايد جان‌بازي کرد، بگذاريد تاريخ ثبت کند که وقتي دني مورد حمله واقع شد عده‌اي از علماي شيعه قيام کردند و دسته‌هايي از آن‌ها کشته شدند.
? آيت الله حکيم: تاريخ چه فايده‌اي دارد بايد اثر داشته باشد.
? امام خميني: چطور فايده ندارد؟ مگر قيام حسين بن علي (ع) به تاريخ خدمت مؤثري نکرد؟ و چه بهره بزرگي از قيام آن حضرت مي‌گيريم؟
? آيت الله حکيم: راجع به امام حسن (ع) چه مي‌فرماييد؟ ايشان که قيام نکردند.
? امام خميني: اگر امام حسن (ع) هم به اندازه‌ي شما مريد داشت قيام مي‌کرد. در اول امر قيام کرد ديد مريدها فروخته شده‌اند، لذا فتح نکرد، اما شما در تمام ممالک اسلامي مقلد و مريد داريد.
? آيت الله حکيم: من که نمي‌بينم کسي را داشته باشم که اگر اقدامي کرديم تبعيت نمايد.
? امام خميني: شما اقدام کنيد و قيام نماييد، من اولين کسي خواهم بود که از شما تبعيت خواهم
کرد.
?آيت الله حکيم: لبخند و سکوت .....

حضرت آيت الله العظمي سيد محسن طباطبايي حکيم