به گزارش مشرق، دریاسالار جان کربی John Kirby سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در گفتگو با خبرنگاران گفت: «برخی افشاگری های اخیر در مورد تقلب در آزمون های نظامی یا اقدام افسران مسئول پرتاب موشک های هسته ای بین قاره ای به حمل مواد مخدر سبب شده است تا فرآیندی قانونی برای بررسی مدیریت یکی از مهم ترین و حساس ترین کادرهای نظامی ما آغاز شود؛ این فرآیند قضایی و قانونی، هم ترکیب کارکنان نظامی واحدهای پرتاب موشک های هسته ای بین قاره ای و هم دیگر بخش های تشکیل دهنده نیروهای هسته ای آمریکا مانند زیردریایی ها یا بمب افکن های هسته ای را شامل می شود و بر مسائل اخلاقی، حرفه ای، کارایی عملکرد و فرماندهی کارکنان نیروی هسته ای کشور نظارت خواهد کرد و آنها را مورد تجدید نظر قرار خواهد داد.»
قرار است مسئولان بلندپایه غیرنظامی و نظامی نیروهای هسته ای آمریکا بویژه دریادار سسیل هینی Cecil Haney رئیس بخش فرماندهی راهبردی نیروهای هسته ای ظرف پانزده روز آینده برای پاسخگویی در مورد این رسوایی ها با چاک هیگل دیدار کنند. آنها سپس 60 روز فرصت خواهند داشت تا یک طرح اقدام برای شناسایی و حل و فصل مشکلات ایجاد شده در بطن نیروهای هسته ای به اجرا درآورند.
چاک هیگل همچنین دستور ایجاد یک کمیسیون مستقل متشکل از مسئولان سابق پنتاگون را برای بررسی تلاش های ارتش برای حل و فصل مشکلات موجود در بخش نیروهای هسته ای صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن؛ در سال 2008، رابرت گیتس وزیر دفاع وقت آمریکا فرمانده ستاد مشترک و یک مقام بلندپایه نیروی هوایی را به سبب وقوع رسوایی هایی مشابه، از مقام خود برکنار کرد.
هفته گذشته، دبورا لی جیمز از فرماندهان ارشد نیروی هوایی آمریکا از انفصال خدمت سی و چهار افسر یکی از سه پایگاه پرتاب موشک های هسته ای بین قاره ای این کشور به جرم تقلب در یک آزمون عملی خبر داد. تعدادی از این افراد در ضمن مواد مخدر هم با خود حمل می کردند.
در ماه اکتبر هم چهار افسر دیگر به جرم خوابیدن سر پست در یک خودروی زرهی پرتاب موشک از خدمت معلق شدند.
آمریکا 450 موشک بالستیک بین قاره ای، 14 زیردریایی که قادر به حمل 24 موشک هسته ای هستند و نیز دهها بمب افکن که قادر هستند بمب اتمی بریزند، در اختیار دارد.
بر اساس اعلام وزارت امور خارجه آمریکا، این کشور تا اول ژانویه 2014، هزار و ششصد و هشتاد و هشت کلاهک هسته ای قابل استفاده در اختیار داشته که قرار است در چارچوب پیمان خلع سلاح «استارت» که میان آمریکا و روسیه امضا شد، این تعداد کلاهک هسته ای تا سال 2018 به 1550 عدد کاهش یابد.
چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا دستور تجدید نظر کامل در ترکیب کارکنان نظامی بخش سلاح های اتمی آن کشور را به سبب بروز برخی رسوایی ها در این بخش، صادر کرد.