کد خبر 279779
تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۹

انتخاب استاندار خراسان رضوی، آخرین مهلت پیشنهاد برای نهایی شدن حقوق شهروندی و برگزاری نشست دولت و مجلس، از مهم‌ترین برنامه‌های دولت در هفته پیش رو خواهد بود.

به گزارش مشرق، آنچه می‌خوانید گزارشی از برخی اقدامات دولت در هفته جاری همچون انتخاب استاندار خراسان رضوی، آخرین مهلت پیشنهاد برای نهایی شدن حقوق شهروندی و برگزاری نشست دولت و مجلس است و برخی رویدادهای مهم هفته گذشته است.

*امروز؛ آخرین فرصت ارائه پیشنهادات برای نهایی شدن حقوق شهروندی

 الهام امین‌زاده معاون حقوقی رئیس‌جمهور با بیان اینکه 5 بهمن آخرین فرصت ارائه پیشنهادات برای انجام اصلاحات در تدوین حقوق شهروندی است، اظهارداشت: تاکنون نزدیک به 200 مقاله علمی از خبرگان علمی، نمایندگان مجلس، علما و دانشگاهیان به دست ما رسیده است که در حال اعمال اصلاحات در این سند هستیم.

وی افزود:پس از تدوین سند نهایی، رئیس‌جمهور شاکله آن را بررسی کرده و در نهایت تصمیم‌گیری می‌شود که سند حقوق شهروندی به صورت لایحه به مجلس برود یا به عنوان بخشنامه‌ای به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شود یا اینکه به عنوان یک سند فراقوه‌ای اعلام شود.

قفل استانداری خراسان رضوی فردا با «نجار» باز می‌شود؟

 عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور در خصوص گزینه‌های پیشنهادی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه اسماعیل نجار یکی از گزینه‌های پیشنهادی است، اظهارداشت: احتمالاً در جلسه هیات دولت در روز یکشنبه استاندار خراسان رضوی مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه ما گزینه خود را به دولت ارائه کرده‌ایم و دولت باید در دستور کار قرار دهد، گفت: آقای نجار هم جزو گزینه‌های استانداری خراسان رضوی است.

«اسماعیل نجار» استانداری کرمان را در سوابق خود دارد و پیش از این خبرگزاری فارس در خبری وی را به عنوان گزینه نهایی استانداری خراسان رضوی معرفی کرده بود.

کوچ فروازن‌مهر از استانداری به وزارت کشور

 البته عبدالرضا رحماین‌فضلی وزیر کشور در خبری گفته بود که آقای فروزان‌مهر جزو گزینه‌ها بوده اما حضورش ضعیف شده و احتمالا وی به ستاد وزارت کشور می‌آید.

 
نشست مشترک دولت و مجلس 8 بهمن‌ماه

 نشست مشترک مجلس و دولت سه‌شنبه هفته آتی هشتم بهمن‌ماه به میزبانی پارلمان برگزار خواهد شد؛ پیش از این نشست مشترک دولت و مجلس به میزبانی دولت در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شده بود.

 
بررسی لایحه بودجه سال 93 در صحن علنی مجلس

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی روزهای یکشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه هفته آینده تشکیل جلسه علنی می‌دهند؛ بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه سال 1393 کل‌کشور در دستور کار هفته آینده پارلمان قرار دارد.

اتمام ضرب‌الاجل یک هفته‌ای جهانگیری به دستگاه‌ها برای مقابله با ویژه‌خواری

 اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در بخشنامه‌ای همه دستگاه‌های اجرایی کشور را موظف کرد، تا ظرف یک هفته گزارش تخلفات ویژه خواری را ارائه دهند که این زمان به اتمام رسیده است.

بر اساس این بخشنامه، تمام دستگاه‌های اجرایی مکلف شدند، پس از ابلاغ بخشنامه، برای تهیه و ارسال گزارش تخلفات صورت گرفته و اقدامات خلاف قانون در مورد دستور اخیر رئیس‌جمهور مبنی بر شناسایی و مجازات ویژه خواران و صاحبان درآمدهای غیر موجه به دفتر معاون اول رئیس جمهور با رعایت طبقه‌بندی اقدام کنند.

سفر به داووس شهری نزدیک به ژنو

 اما هفته پیش هم، روزهای پرکاری برای دولتی‌ها بود. چهارشنبه گذشته رئیس‌جمهور در نخستین سفر اروپایی خود به داووس سوییس رفت تا در چهل و چهارمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد شرکت کند.

سخنرانی در چهل و چهارمین مجمع جهانی اقتصاد در داووس، سخنرانی در جمع مدیران ارشد رسانه های جهانی، سخنرانی در جمع مدیران ارشد شرکت های بزرگ نفتی جهان، سخنرانی در جمع مدیران بنگاه های بزرگ اقتصادی جهان و دیدار با روسای جمهوری سوئیس و آذربایجان، نخست وزیر هلند، رییس کمیسیون اروپایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و دبیرکل مجمع جهانی اقتصاد و گفتگو با چندین شبکه تلویزیونی بین المللی از مهمترین برنامه های رییس جمهوری در این سفر ٢ روزه بود.

امید چندانی به نشست ژنو 2 ندارم

رئیس‌جمهور پیش از سفر به سویس در جمع خبرنگاران با بیان اینکه خواست جمهوری اسلامی ایران استقرار صلح و ثبات در منطقه و مبارزه با تروریست‌هاست، گفت: از مجموعه علائم امید چندانی به این اجلاس ندارم چون کشورهایی در آنجا هستند که بی‌ثباتی را آنها به وجود آورده‌اند.

هیچ‌کس نمی‌تواندبرای آینده سوریه قاضی باشد

 حسن روحانی همچنین در گفت‌وگو با با تلویزیون سراسری سوئیس در پاسخ به این سوال که با توجه به پایان یافتن اجلاس ژنو 2 آیا احتمال می‌دهید که این اجلاس به نتیجه نرسد؟ گفت:  آنچه ما می‌خواهیم تلاش در مسیر خواست ملت سوریه و توقف درگیری‌هاست، اما نسبت به اینکه این کنفرانس بتواند به آن اهداف برسد، تردید دارم.

رئیس‌جمهور در واکنش به سؤالی مبنی بر اینکه وزیر امور خارجه آمریکا در این اجلاس گفته بشار اسد نمی‌تواند جایی در دولت موقت داشته باشد، اظهار داشت: معتقدم برای سوریه فقط مردم این کشور می‌توانند تصمیم گرفته و هیچ کس دیگر نمی‌تواند برای آینده سوریه قاضی باشد؛ قضاوت در اختیار مردم سوریه بوده و آنها هستند که باید برای آینده خود تصمیم بگیرند که در این راستا اولین شرط آن است که خونریزی، متوقف شده و برخی کشورها به تروریسم کمک نکنند.

روحانی در پاسخ به این سؤال که هدف برخی کشورها از کمک به گروه‌های مخالف در سوریه چیست؟ تصریح کرد: کشورهایی که از تروریست‌ها حمایت می‌کنند، هر نیتی داشته باشند که حداقل آن نفوذ بیشتر در منطقه است، مطمئناً به این هدف خود نخواهند رسید،

وی در پاسخ به سؤالی در زمینه چگونگی تغییر مواضع میان ایران و آمریکا، تصریح کرد: همه چیز وابسته به عملکرد است؛ اگر دولت آمریکا حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسد و شرایط را برای اینکه تخاصم از بین برود آماده کند، جمهوری اسلامی ایران هم پاسخ مثبت نسبت به این حرکت خواهد داد، البته معضلات میان ایران و آمریکا زیاد است و در زمان کوتاه حل نمی‌شود.

سانتریفیوژهای کنونی را برنمی‌چینیم

 همچنین رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با شبکه «سی ان ان» در حاشیه اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در «داووس» سوئیس گفت: دولت ایران سانتریفیوژهای کنونی را بر نمی‌چیند.

وی با بیان اینکه ما آمادگی داریم اطمینان دهیم که هیچ نگرانی درباره برنامه (هسته‌ای) وجود نداشته باشد، افزود: بیش از 3 دهه دشمنی بین ایران و ایالات متحده در صورت تلاش دو طرف می‌تواند به دوستی بدل شود؛ وی همچنین عربستان سعودی و قطر را متهم کرد که برای افزایش نفوذ خود در خاورمیانه از تروریست‌ها در سوریه حمایت می‌کنند.

همه تلاش کنیم تروریستها را از سوریه بیرون برانیم

روحانی در نشست پرسش و پاسخ در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد داووس اظهار داشت: ما همه مقررات بین‌المللی را بدون استثنا در زمینه فناوری هسته‌ای پذیرفته‌ایم و می‌پذیریم و آن را اجرا می‌کنیم و وقتی تحت نظارت آژانس و در چارچوب قواعد باشد، ایران مثل سایر کشورهایی که فناوری صلح‌آمیز دارند، خواهد بود ایران در این زمینه تبعیض را نمی‌پذیرد اما همه مقررات بین‌المللی و نظارت آژانس را کاملا می‌پذیرد و به آن عمل می‌کند.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره سوریه، گفت: سوریه دچار یک فاجعه بزرگ شده است، بیشترین خسارت برای مردم بیگناه سوریه است؛ ایران معتقد است همه باید تلاش کنیم اولا جنگ و خونریزی در سوریه متوقف شود و ثانیا همه تلاش کنیم تروریست‌ها را از سوریه بیرون برانیم و به کشورهایی که به تروریست‌ها در سوریه کمک می‌کنند نصیحت کنیم که این اقدامشان به نفع آنان هم نخواهد بود.

وی گفت: باید زمینه را فراهم کنیم تا مخالفان با دولت پای میز مذاکره و گفت‌وگو بنشینند، راه حل نهایی برگزاری یک انتخابات آزاد در سوریه است، آنچه مردم رأی دهند برای همه ما محترم است و هیچ دولت و قدرتی از بیرون نمی‌تواند برای کشور دیگر و برای ملت سوریه تصمیم‌گیری کند؛ همه باید به مردم کمک کنیم، ما همین الان کمک‌های نوع‌دوستانه فراوان از جمله دارو و مواد غذایی برای مردم سوریه ارسال و به آنان کمک می‌کنیم.


بررسی مشکلات مسکن مهر در معاونت پارلمانی ریاست‌جمهوری

 معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور هفته گذشته میزبان برخی از وزراء برای بررسی مشکلات مسکن مهر بود؛ عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، حمید چیت‌چیان وزیر نیرو ، علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش و ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در این جلسه حضور داشتند.

40درصد وقتم به مسکن مهر اختصاص داشت

 
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در این جلسه با بیان اینکه دولت به تعهدات خود در این زمینه پایبند است، اظهارداشت: دولت به تعهدات خود در حوزه مسکن مهر پایبند است؛ شاید 40 درصد وقت بنده به مسکن مهر اختصاص یافته باشد.

هماهنگ‌سازی دستگاه‌های مختلف در جهت رفع مشکلات مسکن مهر

 
معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز در این جلسه  گفت: این جلسه برای بررسی مشکلات مسکن مهر و هماهنگ‌سازی دستگاه‌های مختلف در جهت رفع مشکلات آن صورت گرفت،مسکن مهر علی‌رغم محاسنی که دارد اما به لحاظ تصمیم‌گیری فوری یا اقدامات سریعی که صورت گرفته به لحاظ زیرساخت‌ها مثل برق، آب، درمانگاه و مسجد و سایر نیازمندی‌هایی که لازم است با مشکلاتی مواجه بوده است به گونه‌ای که برخی از واحدها علی‌رغم اینکه آماده شده‌اند اما نبود برخی از این خدمات زیربنایی موجب تاخیر در واگذاری شده و بعضا هم نیمه‌تمام هستند و برخی با مشکل تسهیلات مواجه‌اند.

وی گفت: این جلسه برای بررسی این موضوعات و هماهنگ‌سازی دستگاه‌های مختلف در جهت رفع این مشکلات بود، این موضوع مورد توجه نمایندگان و سوال آنها نیز بود. از این رو این جلسه تشکیل شد و پیشنهاد آنها را نیز شنیدیم و برخی از وزرا نیز در این جلسه حضور داشتند و هماهنگی‌های خوبی انجام شد.

 
متن تبصره دولت برای هدفمندی یارانه‌ها در سال 93

 چهارشنبه هفته گذشته دولت تبصره هدفمندی یارانه‌ها را در سال 93 به مجلس شورای اسلامی فرستاد.دولت در تبصره 21 لایحه بودجه 93 در خصوص «هدفمندی یارانه‌ها»، درآمد حاصل از اجرای این قانون در سال آینده را 632 هزار میلیارد ریال تعیین کرد.

بر اساس تبصره دولت، 519 هزار میلیارد ریال از درآمد مذکور از محل اصلاح قیمت کالاها و خدمات تحصیل خواهد شد، 113 هزار میلیارد ریال نیز مربوط به یارانه نان، برق و سایر کالاها و خدمات خواهد بود.

بر اساس تبصره 21 لایحه بودجه 93، با هدف تقویت منابع صنعت برق و حضور فعال بخش خصوصی، منابع حاصل از افزایش قیمت‌های برق در سال آینده در اختیار صنعت برق قرار می‌گیرد، همچنین بر اساس تبصره مذکور، 532 هزار میلیارد ریال از درآمد هدفمندی به‌منظور پرداخت نقدی و غیرنقدی و تقویت نظام سلامت اختصاص خواهد یافت.

بر اساس بند دیگری از این تبصره، در شهرهای با جمعیت بالای یک میلیون نفر عوارض خاص برای مقابله با آلودگی محیط زیست  کمک به توسعه حمل و نقل عمومی توسط دولت وضع می‌شود تا به صورت درآمد - هزینه مصرف شود؛ دولت همچنین 100 هزار میلیارد از درآمد هدفمندی در سال 93 را به تولید، بهبود حمل و نقل عمومی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی اختصاص داد.

بیش از 4 میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران آزاد می‌شود

 محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت چهارشنبه هفته گذشته در جمع خبرنگاران در حاشیه جلسه هیأت دولت با بیان اینکه بیش از 4 میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده ایران آزاد می‌شود، گفت: با توجه به رفع تحریم‌ها، وضع ما در سال آینده به مراتب از سال جاری بهتر خواهد بود، البته این وجه ظاهری موضوع است و فضای مناسب‌تری برای بهبود وضعیت کسب و کار در کشور فراهم می شود اما لغو تحریم‌ها در روی بودجه آینده اثری ندارد چرا که ما بودجه را ضمن امیدواری به شرایط، متناسب با سخت‌ترین وضعیت بسته‌ایم».

*مجلس هر مقدار انرژی دارد، سوال کند

 سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی خصوص نحوه تعامل مجلس با دولت و سوالات نمایندگان از وزرا نیز گفت: دولت واقع‌بینانه نهایت تعامل با مجلس را دارد و روابط دو قوه خوب است.

نوبخت همچنین با تقدیر از تعامل مجلس در تصویب لایحه بودجه 93 که به اعتقاد وی در کمیسیون تلفیق تغییر ماهوی در آن ایجاد نشده، تصریح کرد: دولت انتقادات نمایندگان مجلس را می شنود و مجلس به هر مقدار که انرژی دارد سؤال کند، ما هم هر قدر انرژی داشته باشیم، جواب می‌دهیم.