کد خبر 280580
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۴

در ارديبهشت ماه سال 1344 كه مصادف با ايام محرم الحرام بود، در يكي از جلسات حجت الاسلام فلسفي، پس از خاتمه وعظ، صدايي در بين مردم طنين انداز شد كه: "خدايا دست هاي ناپاكي را كه دستور قطع دست آيت الله خميني را داده اند براي هميشه محو و نابود كن"

گروه سياسي مشرق - در ارديبهشت ماه سال 1344 كه مصادف با ايام محرم الحرام بود (در يكي از جلسات حجت الاسلام فلسفي) ... پس از خاتمه وعظ ايشان، صدايي در بين مردم طنين انداز شد كه: "خدايا دست هاي ناپاكي را كه دستور قطع دست آيت الله خميني را داده اند براي هميشه محو و نابود كن" و پس از آن شعار، صلوات او به گوش رسيد كه "به سلامتي بزرگ پرچمدار عالم تشيع حضرت آيت الله خميني صلوات بفرستيد" ...

(در اين جلسه كه تحت كنترل مامورين بود) مامورين حاضر در محل صاحب صدا را شناسايي و دستگير كردند و معلوم شد كه اين جوان بيست و يكساله، محمدعلي منتظري نام دارد.[1]



محمد منتظری در سال 1323 در نجف آباد اصفهان متولد شد.محمد همراه با فراگيری درس‌های دبستان، برای كمك به گذران زندگی خانواده، نخست، به كشاورزی و سپس، به كارگری در كارگاه ريخته گری و ساخت قاشق و چنگال پرداخت. در 1337، محمد، پس از سپری كردن دوره دبستان با راهنمايی پدر روانه حوزه علميه قم شد. بيشتر درس‌های حوزوی سطح و تا اندازه ای هم خارج فقه را، نزد پدرش فرا گرفت.
با استعداد و حافظه قوی و تلاش بی وقفه خود به سرعت علوم اسلامی در سطح خارج فقه و اصول و فلسفه را در محضر اساتیدی مانند حضرت امام خمینی(ره)، آیت الله داماد، منتظری و مشکینی فرا گرفت و به مدارج عالی علوم اسلامی دست یافت.
شهيد منتظری پس از پيروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357، در پايه‌گذاری كميته انقلاب اسلامی در 23 بهمن و پيشبرد كار آن نقش به‌سزايی داشت. همچنين، در برپايی حزب جمهوری اسلامی در 27 اسفندماه 1357 تلاش بسياری كرد.
شهيد محمد منتظری در آغاز پيروزی انقلاب، گروهی به نام «پاسداران انقلاب اسلامی» يا «پاسا» را سرپرستی ميكرد كه يكی از گروه‌های چهارگانه ای بود كه بعدها از به‌هم پيوستن آنها، نهاد انقلابی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوم ارديبهشت 1358 پايه‌گذاری شد. پاسا، پاسداری از استقلال، آزادی، حكومت اسلامی، رويارويی با صهيونيسم، واپسگرايی، استبداد و رهايی همه مستضعفان جهان را هدف خود اعلام كرد. مجله شهيد و پس از آن، روزنامه پيام شهيد، وابسته به اين گروه بودند.



سرانجام، محمد منتظري، هفتم تير 1360 به هنگام شركت در نشست حزب جمهوری اسلامی در دفتر مركزی حزب در ميدان سرچشمه تهران به دنبال انفجار سهمگينی كه در تالار سخنرانی حزب رخ داد، به همراه شهيد بهشتي، بسياری ديگر از نمايندگان مجلس، وزيران و مسوولان بلندپايه كشور به شهادت رسيدند؛ در اين رويداد دلخراش، 72 تن از ياران امام امت و انقلاب به خاك و خون كشيده شدند.


[1] - مجله شاهد ياران، ش 48، آبان 48، ص 4