وزیر خارجه ایران در گفت‌وگو با یک شبکه خبری آلمانی با انتقاد از رویکرد پیشین غرب درباره برنامه هسته‌ای ایران، گفت که ایران درپی توافق ۶ ماهه اخیر درپی توافق نهایی است.

به گزارش مشرق، شبکه خبری «دویچه‌وله» نوشت: «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران در یک گفت‌وگوی اختصاصی با برنامه بامدادی مشترک تلویزیون یک و دو آلمان (Morgen Magazin) به برخی از پرسش‌ها درباره ادامه مذاکرات هسته‌ای و هولوکاست پاسخ گفت.

ظریف تکرار کرد که کشتار جمعی یهودیان را نمی‌توان انکار کرد و وی افزود که باید از تکرار چنین جنایتی جلوگیری کرد و در ادامه این پرسش را مطرح کرد که نقش فلسطینیان در این مورد چه بود؟ وی به نقض دائمی حقوق فلسطینیان اشاره کرد و گفت موضع ایران همواره دفاع از حقوق فلسطینیان بوده است.

ظریف گفت که این موضوع را باید فلسطینیان حل کنند. ما از این منطقه دور هستیم. این وظیفه ما نیست که اسرائیل را به رسمیت بشناسیم یا نه، بلکه فلسطینیان باید درباره این موضوع را تصمیم‌گیری کنند.

به گفته ظریف باید پیشنهادهایی روی میز قرار گیرند که مورد قبول فلسطینیان باشند. وی افزود: هما‌نطور که جنایت علیه یهودیان محکوم است، هر گونه جنایت علیه فلسطینیان نیز باید محکوم شود. هولوکاست نباید بهانه‌ای برای نقض حقوق فلسطینیان باشد.

ظریف در پاسخ به چگونگی روند مذاکرات اتمی تاکید کرد که ایران با روندی مملو از دروغ و فریب مواجه بوده است و مذاکرات جدید این فرصت را فراهم می‌کند که ایران با جامعه جهانی گفت‌وگو کند. وی تلاش‌های جدید دولت ایران را «تهاجم حقیقت» خواند.

خبرنگار این شبکه با طرح این پرسش که آیا اصولاً کشوری همچون ایران نیازی به انرژی اتمی دارد؟ زیرا که برنامه هسته‌ای و خسارت‌های زیادی برای ایران و ایرانیان در پی داشته است، ظریف پاسخ داد موضوعی سلبی را ثابت کردن بسیار مشکل است، فیلسوفان نیز با این موضوع مشکل دارند؛ ما چگونه می‌توانیم کاری را که انجام نمی‌دهیم، ثابت کنیم.

وی افزود: «به‌رغم ذخایر غنی نفتی، ایران تلاش می‌کند که بخش انرژی خود را متکثر و متنوع کند. ایران تاریخی بسیار کهن دارد و زمانی بزرگترین قدرت جهانی بوده است. ما با اتکا به تاریخ خودمان می‌دانیم که زمان اقتدار امپراتوری‌ها محدود (50 تا 70 سال) است.»

ظریف در ادامه گفت: «حال چگونه است که برخی به ما می‌گویند که ایران نباید به انرژی اتمی دست ‌یابد. در دوران جنگ سرد، آمریکا برای ایران راکتوری تحقیقاتی در تهران ساخت و آن را برای نیازهای ایران کافی می‌دانست، اما حال ما خواهان پژوهش‌های بیشتر و مستقل در این زمینه هستیم.»

ظریف درباره شکست احتمالی مذاکرات گفت که توافق‌های به‌دست آمده گرچه محدود به شش ماه است، اما ایران در پی توافقی نهایی است. به گفته وی ایران به تعهدات خود عمل کرده و مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز این موضوع را تایید کرده است.

وزیر امور خارجه ایران گفت که گروه 1+5 نیز بخشی از تعهدات خود را اجرا کرده و درصدد کاهش تحریم‌هاست. به گفته ظریف طرفین ضمن اعتمادسازی متقابل، به‌تدریج زمینه را برای یک توافق نهایی آمده می‌کنند. او افزود که شروع دور بعدی مذاکرات در 18 فوریه در وین گامی در این جهت خواهد بود. ظریف بار دیگر با خوشبینی تاکید کرد گرچه مذاکرات دشوار است، اما یافتن راه‌حلی نهایی نیز ممکن و عملی است.