به گزارش مشرق، فارس نوشت: در پي اظهارنظرهاي اخير نمايندگان معاونت سينمايي و خانه سينما در برنامههاي تلويزيوني و اظهارات مديران خانه سينما در نشستهاي مربوط به گردهمايي 18 مرداد اهالي سينما براي جمعآوري کمک مالي، با «جواد شمقدري» معاون امور سينمايي و سمعي بصري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به گفتوگو پرداختهايم که در پي ميآيد؛
* «خانه سينما» به عنوان جامعه اصناف سينمايي کشور اخيرا بهطور جدي به ارائه برنامههاي رفاهي و صنفي اهتمام نشان ميدهد و اخيرا قرار شده تا در قالب يک تجمع، نسبت به اخذ کمک از خود اهالي سينما اقدام شود. ارزيابي شما به عنوان متولي سينماي ايران از اين اقدامات چيست؟
- اين که خانه سينما بعد از سالها به فکر مأموريت هاي اصلياش افتاده، جاي اميدواري است. موضوع امنيت شغلي، بيمه بيکاري و بازنشستگي هنرمندان سينما از حلقههاي مفقودهاي است که متأسفانه هيئت مديره کنوني خانهسينما در واپسين ماههاي دوره مأموريت خود به فکر آن افتاده است. شايد اگر از بعضي تلاشهاي غير ضروري و حاشيهاي ميکاستند و به اين امور ميپرداختند تا الان به ساماندهي خوبي رسيده بوديم.
* برپايي تجمع را در اين راه تا چه حد يک اقدام صنفي تلقي ميکنيد؟
البته من نميدانم از تجمع وگردهمائي چه کاري برميآيد! من نگرانم شايد بعضي تنها به دنبال برگزاري يک شو و نمايش باشند که اين يک رفتار غيراخلاقي است. موضوع امنيت شغلي و مباحث رفاهي ديگر امري نيست که کسي دراصل آن بخواهد چون و چرا کند.
* چرا از نظر شما اين حرکت يک نمايش تلقي ميشود؟ فقط به دليل مقطع زماني اين حرکت؟
- بله، بايد ديد چرا معاونتهاي سينمايي و خانه سينما طي سي و يک سال گذشته براي اين موضوع کارجدي نکرده اند، و اگر گردهمائي و تجمع راه حل بوده چرا آقايان در آن زمان دست به چنين اقدامي نزدهاند!
تصور من اين است که اين موضوع باز دستاويز رفتارهاي سياسي بعضي آقايان شده ، بايد عزيزان و همکاران ما هوشيار باشند، موضوع امنيت شغلي با يک گردهمائي حل نميشود، بلکه حداقل کار،تشکيل کارگروههاي کارشناسي است تا نسبت به نحوه عملي شدن آن به راه حلها بينديشند و گروهي هم پيگيري نمايد تا اين موضوعات از طريق مجلس ، دستگاههاي دولتي ذيربط به سرانجام خود برسد.
* چرا ميگوئيد تجمع اهالي سينما دستاويز رفتارهاي سياسي شده؟ آيا قرار است از اين تجمع صنفي معناي ديگري بيرون بيايد؟
- آمريکا و اذباب داخلياش درصدد هستند جو بياعتمادي و ناامني را در کشور دامن بزنند. آنها اين روزها تلاش ميکنند با غوغاسالاري و هياهوي رسانهاي تأثيرات قطعنامههاي تحريم شوراي امنيت را به رخ جهانيان و افکار عمومي بکشانند و چون دستشان خالي است و نظام قدرتمندانه به تدبير امور داخلي و خارجي خود شتاب بيشتري داده است، آنها درصدد هستند از طريق بعضي تحرکات و بعضي اظهارنظرات، مصاديقي بر تأثيرات تحريمها بر جامعه ايراني ارائه دهند.
سينماگران ايراني جزو قشر زحمتکش و در عين حال وفادار به نظام هستند نبايد رفتار و اهداف عده معدودي چهره آنان را در نزد مسئولان و مردم مخدوش سازد.
* گويا برخي رفتارهاي اين عده معدود، براي شما قابل هضم نيست. به نظر شما آيا دفاع از مسائل صنفي، واقعا يک شو و نمايش است و در مدت حضور شما به عنوان معاون امور سينمايي، خانهسينما با پررنگسازي اقدامات صنفي و آگرانديسمان بر نقاط ضعف سينماي ايران، به اين اختلافات دامن زده است؟
- تيم مديريت جديد سينماي کشور به دليل آن که خودشان جزو کساني هستند که زخم بيعدالتيها و نبود امنيت شغلي را سالهاست با تمام وجود احساس کردهاند، به عنوان اولين برنامهها و اهداف دوره مديريت خود بر آن اهتمام ورزيدهاند و در سکوت و آرامش در پيتحقق آن و طراحي روشهاي مطمئن هستند.
من تعجب ميکنم کساني که از طريق فعاليتهاي سينمايي خود سرمايهها اندوختهاند و اموال جمعآوري کردهاند، چطور رويشان ميشود امروز داعيهدار حل مشکل انبوه هنرمندان سينما باشند که بعضاً براي اجاره خانه خود درماندهاند! چه خوب است يکبار سرمايهدارهاي سينما بيايند و توضيح دهند چگونه در دوره فقر بودجههاي سينمايي آنها صاحبان برج شده، ميلياردر گشتهاند و آيا اين همان پولهايي نيست که ميتوانست زخم و رنج بعضي ديگر را درمان کند؟!
معاونت سينمايي با هدف کاهش بيکاري سينماگران سياست افزايش توليد صدور پروانه ساخت را در دستور کار خود قرار داده است و عجيب است همين آقاياني که به دنبال برگزاري اين گردهمايي هستند جزو سختترين مخالفان اين راهکار هستند! من نميدانم موضوع رفع بيکاري و امنيت شغلي هنرمندان سينما مگر غير از افزايش فعاليت سينمايي ميتواند، محقق شود؟ اينجاست که انسان به اين فکر ميافتاده شايد بعضيها نميخواهند فرصتهاي کاري و سرمايهگذاري و درآمد را با ديگران تقسيم کنند و نگران کاهش ثروتاندوزي خود هستند.
*راهکار شما براي رفع اين نگراني چيست؟
- به نظرم ما نيازمند آغاز فصل جديدي در فعاليت خانهسينما هستيم. دورهاي که حقيقتاً به اصلاح امور و ساماندهي معيشتي، شغلي و رفاهي هنرمندان سينما پرداخته شود. نه آن که اجازه دهيم بعضي بسان يک حزب سياسي خانه سينما را درگير مشکلات ناشناخته و غيرضرور دنياي سياست و جناح بازيهاي صاحبان قدرت کنند.
امروز صداقت و همدلي و از خود گذشتگي نياز سينماي ايران است هر سخن و هر رفتاري که از اين شاخصهها تهي باشد متأسفانه تنها بر رنج و زخم خانواده سينماي ايران ميافزايد.
«جواد شمقدري» با انتقاد از کساني که از طريق سينما، سرمايهها اندوختهاند و امروز داعيهدار حل مشکلات هنرمندان سينما شدهاند، گفت: نيازمند آغاز فصل جديدي در فعاليت خانه سينما هستيم.