به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، در این گزارش آمده است: یک هیات بزرگ تجاری فرانسه روز دوشنبه به امید احیای مناسبات اقتصادی در بحبوحه کاهش تحریم های غرب به دنبال توافق تاریخی بر سر برنامه هسته ای مورد مناقشه تهران وارد ایران شده است و با رهبران تجاری بخش خصوصی ایران ملاقات کردند.
مدیران اجرایی شماری از بزرگترین شرکت های فرانسه از جمله شرکتهای بزرگ توتال ، گروه ارتباطات راه دور اورنج ، شرکت برق جی دی اف سوئز ، خودروسازی رنو و شرکت مهندسی آلستروم تنها بخشی از این هیات را در یک دیدار سه روزه تشکیل می دهند.
دیگر بخش های اقتصادی از قبیل فن آوری اطلاعات و گروه های هتل داری و همچنین شرکت های مالی، بانکداری،سرمایه گذاری،آب ، هوانوردی ، سیمان ، صنعت غذایی ، کشتیرانی ، بیمه و دارویی نیز در این هیات نمایندگانی دارند.
این دیدار به دنبال سرازیر شدن هیات های مشابه از هلند ، آلمان ، ایتالیا ، کره جنوبی و دیگر کشورها برای بررسی فرصت های تجاری تازه پس از توافق تاریخی ایران با قدرتهای جهان در 24 نوامبر صورت می گیرد.
آمریکا و اتحادیه اروپا به طور همزمان لغو تحریم ها در مورد محصولات پتروشیمی ، بیمه ، طلا و دیگر فلزات گرانبها و همچنین صنعت خودروسازی و قطعات و خدمات هواپیماهای مسافربری را اعلام کرده است.
آنها همچنین تصمیم دارند 2/4 میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده ایران در خارج از محل در آمدهای نفتی را به طور قسطی ظرف شش ماه آزاد کنند.
به گفته مقامات ایران ، نخستین قسط که 550 میلیون دلار بود در اول فوریه در اختیار ایران قرار گرفته است.
رهبران تجاری فرانسه با محمد نهاوندیان رییس کارکنان ریاست جمهوری ایران که یک اقتصاد دان دانش آموخته امریکا بوده و تا همین اواخر ریاست اتاق بازرگانی ، صنعت و معدن را به عهده داشته، ملاقات کرده اند.
وی مصرانه از رهبران تجاری فرانسه خواست نگاهی به طرح های بلندمدت در ایران داشته باشند.
او گفته است : در مذاکرات، نگاه بلندمدت نه کوتاه مدت داشته باشید. برنده کسی خواهد بود که نگاه بلندمدت به ایران داشته باشد. ایران نه تنها یک بازار 75 میلیون نفری است ، بلکه دروازه آسیای میانه و یک بازار 350 میلیون نفری است . ˈ
اقتصاد ایران که براثر سال ها تحریم آسیب دیده، نشانه هایی از بهبود را از زمان توافق هسته ای نشان داده است، چرخشی به سمت سیاست بازار - دوستی و تدابیر عملی از جمله تخفیف تحریم ها .
کاهش تحریم ها ممکن است به پژو ، خودروسازی شماره دو اروپا که شاهد لطمه خوردن منافع خود بر اثر تحریم ها بود کمک کند.
پژو پیش از تحریم ها، سالانه بیش از 450 هزار دستگاه اتومبیل به ایران می فروخت و میزان فروش رنو بیش از یک صد هزار دستگاه در سال 2011 - پیش از خروج از ایران- بود.
تحریم ها سال گذشته میزان تولید اتومبیل ایران را 72 درصد نسبت به سال 2011 کاهش داد زمانی که حدود 6/1 میلیون دستگاه اتومبیل در این کشور تولید می شد.
تخفیف تحریم ها به شرکت های فرانسوی اجازه می دهد،فروش قطعات اتومبیل به ایران را از سر گیرند.
مهدی ابوطالبی یک مقام تجاری ارشد ایران گفت : خروج از ایران در سال 2011، یکˈ اشتباه استراتژیک ˈ پژو بود چرا که ˈ بازار بزرگی ˈ را از دست داده است.
دیگر خودروسازان بویژه از کره جنوبی از زمانی که رسانه ها اعلام کردند،شرکت های امریکایی نیز در حال مذاکره با مقامات ارشد ایران از طریق نمایندگانشان در دیگر کشورها هستند، همین مسیر را در پیش گرفته اند.
کد خبر 283545
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۱:۳۷
روزنامه نیویورک تایمز در یک گزارش خبری با عنوان ˈدیدار تاریخ ساز یک هیات تجاری فرانسه از ایرانˈ نوشت : سفر بیش از یکصد سرمایه گذار فرانسه،بزرگترین هیات اروپایی دیدار کننده از جمهوری اسلامی طی 30 سال گذشته محسوب می شود.