قهرمان سابق جهان می‌گوید: خبرنگاران در جامعه اثرگذارند اما برخی احساس می‌کنند قدرت قلم به آنها اجازه می دهد از آن استفاده ناصحیح کرده و آبروی افراد را به بازی بگیرند.

سرویس ورزشی مشرق - سی و چهارمین دوره رقابت‌های بین المللی کشتی آزاد جام تختی در روزهای 17 و 18 بهمن ماه در سالن شهدای هفتم تیر تهران برگزار شد. در پایان تیم ایران با کسب 6 طلا و 74 امتیاز قهرمان شد. (رده بندی کامل انفرادی و تیمی)

چیزی که در وهله اول بسیار به چشم آمد، میزبانی سالن قدیمی شهدای هفتم تیر از یک رقابت بین المللی پس از سالها بود که علاقه مندان و پیشکسوتان کشتی هم استقبال بسیار خوبی از این رقابت ها انجام دادند؛ رقابتی که با حضور 16 تیم خارجی از گرمای خاصی برخوردار بود و برخی کشورهای مطرح با تیم ملی خود شرکت کرده بودند.

نایب رئیس فدراسیون کشتی نیز در گفتگو با خبرنگار ورزشی مشرق سطح این رقابت ها را نسبت به گذشته بالاتر می داند و معتقد است رضایت نسبی اکثر کارشناسان را در پی داشته و با تمهیداتی که فدراسیون اندیشیده، قرار است این مسابقات در دوره های بعدی با حضور قهرمانان جهان و المپیک و البته در زمانی مناسب تر برگزار شود.

علیرضا حیدری درباره سطح جام جهان پهلوان تختی گفت: سطح این دوره نسبت به گذشته به مراتب بالاتر بود و تیم ها از لحاظِ کمّی، خوب شرکت کرده بودند. سعی ما این است که از لحاظ کیفی هم سطح مسابقات را بالاتر ببریم تا تیم ها با نفرات اصلی ظاهر شوند. برای این کار باید تدابیری بیندیشیم که یکی از آنها شرکت کردن همه نفرات شاخص کشورمان است تا انگیزه سایر نفرات بالاتر برود. باید این مسابقات به سطحی برسد که ملی پوشان سرشناس آن را میدان تدارکاتی خوبی ببینند. نکته دیگری که مدنظر ماست بحث تغییر تاریخ مسابقات است چرا که همزمان با آن چند تورنمنت معتبر دیگر هم برگزار می شود. همین باعث شد برخی تیم ها که حتی با آنها قرارداد هم بسته بودیم به علت برگزاری مسابقات در کشور خودشان نیایند یا با نفرات غیر اصلی حضور پیدا کنند. به همین منظور قصد داریم با کشورهای اطراف خودمان درباره تاریخ جام تختی و سایر مسابقات معتبر که در این کشورها برگزار خواهد شد تفاهم‌نامه‌ای امضا کنیم که همه بتوانیم در دیدارهای یکدیگر شرکت کنیم.

نایب رئیس فدراسیون کشتی درخصوص کیفیت نفرات شرکت کننده در مسابقات نیز گفت: چند قهرمان جهان بودند و سایر نفرات شاخص نیز با نفر اول وزن خود تفاوت چشمگیری نداشتند. از کشور خودمان نیز مشاهده کردید که در بعضی اوزان رقابت آنقدر تنگاتنگ بود که نفرات شاخصی چون کمیل قاسمی و آذرشکیب در 125 کیلوگرم نتوانستند به فینال برسند. قهرمان قزاق هم که به فینال رسید مغلوب پرویز هادی شد یا در وزن 74 کیلوگرم عزت الله اکبری نفر دوم جهان به مدال برنز رسید و دو ایرانی دیگر یعنی رضا افضلی و ایمان محمدیان اول و دوم شدند.

قهرمان سابق جهان درخصوص مدال نگرفتن ایران در 2 وزن اول نیز توضیح داد: در این دو وزن نفرات شاخصی چون حسن رحیمی و مسعود اسماعیل پور را داریم که غایب بودند. اگر بودند بدون شک از نفرات برتر بالاتر می ایستادند.

حیدری تغییر اوزان کشتی را نیز در مجموع به سود ایران خواند و تاکید کرد: علاوه بر تغییر اوزان، تغییر قوانین به سود ما شد چرا که ایرانی ها زیرگیر هستند و امتیاز خاک که 2 امتیاز شده، بیشتر از روس ها به سود ماست. کشتی زیبای ایرانی در این قوانین بیشتر متجلی خواهد بود.
وی درخصوص عدم حضور برخی ملی پوشان افزود: برخی کشتی گیران سرشناس مشکل داشتند. انشاءالله در اردوی آماده سازی جام جهانی علاوه بر نفرات برتر جام تختی، از برخی دوستان نیز استفاده خواهیم کرد.

نایب رئیس فدراسیون کشتی درخصوص حضور "الدار کورتانیدزه" در سن 42 سالگی روی تشک گفت: ظاهراً اعلام کرده به خاطر دوستی اش با بنده و آقای خادم در این مسابقات شرکت کرده و خواسته احترام و دوستی خود را به ایران و مردم کشتی دوستش نشان دهد و در کشور ما با کشتی وداع کند. حضور یک قهرمان جهان و المپیک به بالا رفتن سطح بسیار کمک کرد و از نظر تبلیغاتی هم کشتی گرفتن رئیس فدراسیون گرجستان قابل توجه بود. نکته حائز اهمیت دیگر هم این بود که دوستی خود را با آوردن تیمی کامل نشان داد.

دارنده برنز المپیک در پاسخ به اینکه آیا با دیدن کورتانیدزه رقیب سالهای نه چندان دور خود، دلش هوای تشک و کشتی گرفتن نکرده با خنده گفت: نه، از من گذشته که دیگر بخواهم دوباره کشتی بگیرم. دوست دارم در کنار گود به جوانانی که وقت خود را برای قهرمان شدن گذاشته اند، کمک کنم. ارزش این کار برای من بسیار بالاست.

علیرضا حیدری در پایان گفتگوی خود با مشرق درباره حاشیه بحث برانگیز مسابقات یعنی درگیری فیزیکی علیرضا رضایی مدیر تیم ملی و سخنگوی فدراسیون با یک خبرنگار، با تاسف‌بار خواندن این اتفاق بیان کرد: زمانی که این اتفاق ناخوشایند رخ داد در سالن حضور نداشتم. چیزی که شنیدم این بوده که گویا این خبرنگار به آقای رضایی فحاشی کرده است. به نظرم باید یک مقدار خویشتنداری می کرد تا این اتفاق نیفتد، اما ظاهرا این خبرنگار مطلب بدی را علیه آقای رضایی کار کرده و چند تن از خبرنگاران که دوست آقای رضایی هم هستند به ایشان اعتراض کرده اند که نباید این مطلب را می زدی. این دوست خبرنگار هم ضمن مخالفت با آنها به آقای رضایی توهین کرده است. آقای رضایی که پشت سر ایشان ایستاده، این توهین را شنیده و متاسفانه با وی درگیر شده است.

وی ادامه داد: نکته ای که فارغ از این ماجرا باید به آن اشاره کرد، این است که خبرنگاران در جامعه اثرگذارند و برخی احساس می کنند قدرت قلم به آنها اجازه می دهد که از آن استفاده ناصحیح کرده و آبروی افراد را به بازی بگیرند. متاسفانه یک اصل فراموش شده در میان منتقدین، در نظر نگرفتن کسوت و سن طرف مورد نقد است. خبرنگار باید بداند اگر نقد یا سوالی از طرف مقابلش دارد ،با ادبیات صحیحی بیان کند. برای مثال منتقد عملکرد آقای یزدانی خرم بودم؛ اما یکبار دیدم خبرنگار یک روزنامه با لحن و ادبیات بسیار بدی از ایشان که پیشکسوت محسوب می شود سوال کرد. این اصلا خوب نیست. درخصوص مسئله پیش آمده بین آقای رضایی و این دوست خبرنگار هم به نظرم ادبیات نامناسب باعث این مسئله شده است. بنده قطعا کار آقای رضایی را تایید نمی کنم اما همانطور که گفتم ظاهرا مشکل ابتدا از سوی خبرنگار آغاز شده است. کاش انجمن ورزشی نویسان به این سرعت بیانیه صادر نمی کردند، به هرحال امیدوارم دیگر شاهد اینگونه موارد نباشیم.