کد خبر 28406
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۵

کنفدراسيون فوتبال آسيا که تحولات باشگاهي در ايران را به دقت رصد مي کند، يکي از شروطي که براي باشگاه هاي حرفه اي اين قاره گذاشته، مشخص بودن نام اعضاي هيئت مديره هر باشگاه است.

به گزارش مشرق به نقل از فردا، انتخاب سرپرست يکي از موارد جديدي است که از زمان ورود علي سعيدلو به ورزش کشور باب شد و طي 18 ماه اخير شاهد اين موضوع بوديم که هر جا يک فردي استعفا داد و از کار برکنار شد يک سرپرست جاي او را گرفت.

تيم هاي استقلال و پرسپوليس که جزو تيم هاي مردمي و پرطرفدار کشور به حساب مي آيند هم اکنون در حالي بدون سرپرست به کار خود ادامه مي دهند که رئيس سازمان تربيت بدني هم توجه چنداني به خلاء هيئت مديره اين دو باشگاه ندارد.

قوانين حاکم و اصول حرفه اي باشگاه داري که مدت هاست به فدراسيون فوتبال ايران اعلام شده مي گويد باشگاه ها بايد هيات مديره داشته باشند. اتفاقي که عملا در هيچ کدام از اين دو باشگاه مورد توجه قرار نگرفته و دو سرپرست مدت هاست که موقتا آنها را اداره مي کنند.

در حالي که مدت سرپرستي در دو باشگاه پرطرفدار پايتخت 3 ماه است، حبيب کاشاني که از مهر سال 88 سرپرستي پرسپوليس را بر عهده دارد بيش از 16 ماه است که هدايت اين باشگاه را برعهده دارد و تا به حال حکم وي 5 بار تمديد گشته است.

از سوي ديگر در پي اختلافات اعضاي هيات مديره تيم با رياست سازمان ورزش و استعفاي آنها، سعيدلو به دليل اهميت فصل نقل و انتقالات و تبحر ويژه فتح الله زاده در تيم بستن ، تصميم گرفت تا او را بار ديگر به تيمي که بيش از يک دهه است همواره يکي از مدعيان مديريتش بوده، برگرداند حکم سرپرستي موقت را براي وي صادر نمايد. اين در حالي است که بيش از 8 ماه از حضور فتح الله زاده در استقلال مي گذرد و همچنان اين تيم بدون هيئت مديره به کارش ادامه مي دهد.

در اين بين در حالي که کنفدراسيون فوتبال آسيا تحولات باشگاهي در ايران را به دقت رصد مي کند، يکي از شروطي که براي باشگاه هاي حرفه اي اين قاره گذاشته، مشخص بودن نام اعضاي هيئت مديره هر باشگاه است.

اين در حالي است که اخبار ضد و نقيض زيادي از پايبندي ايران به اصول حرفه اي به دست مسئولان AFC مي رسد که آنها را در حفظ سهميه ايران در مسابقات ليگ قهرمانان آسيا با ترديد هاي جدي مواجه کرده است.

سوزوکي رئيس ليگ حرفه اي آسيا در دوحه و در حين مسابقات جام ملت هاي آسيا طي يک مصاحبه کوتاه با يک خبرنگار ايراني متذکر شد که ايران فقط نان تماشاگران پرشورش را مي خورد. چرا که آسيا براي باشگاه هاي پرطرفدار احترام ويژه اي قايل است و در حالي که سکوهاي خالي باشگاه هاي عربي تو ذوق مي زند نبايد به سادگي از شور و هيجاني که پرسپوليس و استقلال و هوادارانشان در ليگ قهرمانان ايجاد مي کنند گذشت.

با توجه به اظهارات سوزوکي و ميزان تماشاگران حاضر در ورزشگاه ها براي تماشاي ديدارهاي دو تيم استقلال و پرسپوليس به نظر مي رسد اين آيتم سودمند نيز رو به نابودي مي رود و بعد از ناکامي تيم ملي ايران در جام ملت هاي آسيا تعداد تماشاگران بازي سرخابي ها بيش از پيش نزول داشته است.

با توجه به عدم موفقيت تيم ملي در جام ملت ها، خلاء وجود هيئت مديره در باشگاه هاي استقلال و پرسپوليس، فقدان ورزشگاه هاي اختصاصي براي باشگاه هاي کشور و از همه مهم تر آگاهي مسئولان کنفدراسيون فوتبال آسيا و فيفا از آنچه در لايه هاي دروني فوتبال ما مي گذرد، به نظر مي رسد ديگر احتمال کاهش سهميه ايران در ليگ قهرمانان آسيا قطعي باشد.

بنابراين گزارش اميدواريم اين قاعده کنفدراسيون قاره، باعث شود که مديران سازمان تربيت بدني هرچه سريع تر تکليف تکليف هيئت مديره پا در هواي پرسپوليس و استقلال را مشخص کنند. چراکه در غير اينصورت بعيد است که به اين زودي ها تکليف هئيت مديره دو باشگاه استقلال و پرسپوليس که نيازمند مديريتي با ثبات و داراي امنيت شغلي هستند، مشخص شود.