به گزارش مشرق، دکتر سعید متصدی در نشست خبری سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست اظهار کرد: این نمایشگاه 24 تا 27 بهمن ماه با 293 غرفه و مساحت 8500 متر مربع در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه سازمانها، نهادها و دستگاههای مختلفی که اقدامات زیستمحیطی انجام دادهاند در این نمایشگاه حضور دارند، با اشاره به حضور سه کشور خارجی آلمان، فنلاند و ایتالیا اظهار کرد: به دلیل تغییراتی که در زمان برگزاری این نمایشگاه به وجود آمد و فاصله اطلاع رسانی تا برپایی نمایشگاه بسیار کوتاه بود سایر کشورها نتوانستند در آن حضور پیدا کنند.
وی در خصوص ترکیب شرکت کنندگان در این نمایشگاه اظهار کرد: علاوه بر شرکتهای خصوصی تشکلهای مردم نهاد و ادارات کل محیط زیست استانهای کشور، دستگاههای دولتی مانند معاونت علمی، صدا و سیما، برخی صنایع مانند پتروشیمی، فولاد، مس و همچنین شهرداری تهران، سازمان آب و فاضلاب و بهره وری انرژی و سازمان بهینه سازی مصرف انرژی نیز حضور دارند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شعار نمایشگاه امسال که اقتصاد سبز، کلید توسعه پایدار است افزود: تلاش کردهایم که این نمایشگاه بتواند بستر مناسبی برای مشارکت میان دستگاههای مختلف و مردم ایجاد کند و هدف اصلی این است که ارتباط مناسبی بین کسانی که خدمات محیط زیست ارائه داده و کسانی که از آن استفاده میکنند برقرار شود.
متصدی ادامه داد: اگر به این هدف دست یابیم بسیاری از معضلات و مشکلات زیست محیطی کشور مرتفع میشود چرا که در بسیاری مواقع با مواردی روبرو هستیم که برخی شرکتها خدمات زیست محیطی را ارائه کرده که خدمات گیرندگان از آن اطلاعی ندارند بنابراین سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست فرصت مناسبی در جهت اطلاع رسانی به همه افراد خوهد بود.
وی تاکید کرد: مردم نیز در کنار متخصصان و کارشناسان محیط زیست میتوانند با مسائل زیست محیطی، تکنولوژیها و الگوهای صحیح حفظ منابع آشنا شوند.
برگزاری چهار مناظره زیست محیطی
وی با بیان اینکه این نمایشگاه با نمایشگاههای سالهای قبل تفاوتهای بسیاریدارد، افزود: یکی از این تفاوتها برگزاری مناظرههای زیست محیطی با حضور مسئولین و دانشگاهیان است که در آن از معاونین سازمان حفاظت محیط زیست دعوت کردیم تا پاسخگوی سوالات رسانهها و مردم باشند.
وی ادامه داد: در روز اول این نمایشگاه مناظرهای در خصوص مدیریت منابع آب، بررسی وضعیت تالابهای کشور با تاکید بر بحران دریاچه ارومیه و هامون با حضور دکتر کیخا معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و مهندس دائمی معاون وزیر نیرو و دکتر مهدی میرزایی برگزار خواهد شد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در روز دوم نیز مناظرهای در خصوص شکار و صید و قوانین موجود با حضور فاضل رئیس دانشگاه محیط زیست و دکتر شفیعی زاده استاد دانشگاه برگزار خواهد شد. همچنین در روز سوم نمایشگاه موضوع مناظره در رابطه با محصولات تراریخته است که دکتر مظاهری - معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست و دکتر قره یاضی - استاد دانشگاه و دکتر کاترین رضوی برگزار خواهد شد.
به گفته متصدی آخرین مناظره در روز چهارم با عنوان تنوعزیستی و تعامل با حیوانات با حضور مهندس درویش - مدیر کل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر وهاب زاده - استاد دانشگاه، دکتر منصوری - اکولوژیست و دکتر آل داوود - استاد دانشگاه برگزار خواهد شد.
متصدی با بیان اینکه در کنار این مناظرهها کارگاههای آموزشی و تخصصی نیز برگزار میشود افزود: سعی کردیم در نمایشگاه تنوع داشته باشیم و شرکتهایی که میتوانند در رابطه با پایشهای کلی و حتی پایشهای خانگی و دستگاههایی که به بهبود کیفیت هوا خدماتی ارائه میکنند استفاده کنیم بنابراین سازمانهایی که در رابطه با معضلات آلودگی هوا اقداماتی انجام دادهاند و یا برنامههایی در این زمینه دارند در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
افزایش 10 برابری حضور تشکلهای زیست محیطی
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از افزایش 10 برابری تشکلهای زیستمحیطی در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست خبر داد و گفت: در سالهای گذشته نمایشگاه محیط زیست همراه با نمایشگاه صید و شکار برگزار میشد اما امسال سیاست اصلی استفاده از توان و ظرفیتهای مردمی است و شرکتهای تورگردانی صید و شکار در نمایشگاه بینالمللی محیط زیست حضور نخواهند داشت.
متصدی در خصوص حضور شرکتهای خودروساز در این نمایشگاه اظهار کرد: اجباری نداریم که شرکتها و یا گروههای خاصی در این نمایشگاه شرکت کنند و تا کنون نیز بستر را برای شررکتهایی که تمایل به حضور در نمایشگاه داشتند را فراهم کردهایم و وزارت نفت و شهرداریها نیز در این نمایشگاه حضور دارند اما وزارت صنایع تمایلی به شرکت در این نمایشگاه نداشته است که باید دلیل آن را از خودشان بپرسید.
وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست محدودیتی برای شرکتها و دستگاههایی که خدمات زیست محیطی ارائه میکنند نداشته تاکید کرد: حضور در این نمایشگاه تاییدی بر این موضوع نیست که شرکت کنندگان در نمایشگاه زیست محیطی هستند بلکه تنها فیلتر برای حضور در نمایشگاه فعالیتهای زیست محیطی بوده است.
مهلت مجدد به خودروسازان تا پایان خردادماه
وی با اشاره به عدم حضور شرکتهای خودروساز در این نمایشگاه اظهار کرد: بر اساس توافقی که با خودروسازان داشتیم از پایان دیماه برخی محصولات 100 درصد با استاندارد یورو4 تولید میشود.
وی با بیان اینکه تا پایان خردادماه سال آینده تمام خودروهای تولید داخل کشور با استاندارد یورو4 تولید خواهند شد افزود: سازمان حفاظت محیط زیست مهلت جدیدی به خودروسازان نداده و نخواهد داد.
متصدی در خصوص مراسم افتتاحیه این نمایشگاه در روز پنج شنبه 24 بهمن ماه اظهار کرد: در این مراسم جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و دکتر ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر محیط زیست ارمنستان سخنرانی خواهند کرد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشریح برنامههای سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست از حضور 10 برابری تشکلهای مردم نهاد و عدم حضور وزارت صنایع و خودروسازان در این نمایشگاه خبر داد.
منبع: ایسنا