به گزارش مشرق، مردم کشور ما براي اولين بار در سال 1373 بود که با پديده اي با نام تلفن همراه، آشنايي پيدا کردند. اين در حالي است که مردم کشور پيشرفتهاي مانند آمريکا 30 سال زودتر از اين فناوري استفاده مي کردند. به صورت معمول همه چيز ديرتر به دست ما رسيده است و اين روال کشورهايي است که در حال توسعه هستند. اما با وجود رسانه قدرتمندي مانند اينترنت اوضاع تا حد زيادي براي تمامي مردمان جهان تغيير پيدا کرده است. اين روزها شما مي توانيد به سادگي از تمام اتفاقاتي که در جهان مي افتد، خبر داشته باشيد و ديگر منتظر پخش اخبار از رسانه هاي ديگري مانند راديو يا تلويزيون نمانيد.
به همين ترتيب مي توانيد از تمامي فناوري هاي نويني که تازه پا به عرصه جهان فناوري مي گذارند مطلع شده و از پيش بيني هايي که کارشناسان و متخصصان آي تي انجام ميدهند آگاهي پيدا کنيد. بسياري از کارشناسان معتقدند که ممکن است پيشرفت در زمينه فناوري به جهتي کشيده شود که براي انسان ها به يک خطر بزرگ تبديل شود و اين موضوع ترسي را براي اين دسته از افراد ايجاد کرده است. از طرفي به هيچ وجه نمي توان جلوي اين همه شرکت و افرادي که در زمينه اختراعات و ابداعات ديجيتالي فعاليت مي کنند را گرفت، پيشرفت و استفاده از فناوري ها به منظور راحت تر کردن کارها، بدجوري زير زبان همه مزه کرده است و نمي توان مانعي بر سر راه اين پيشرفت ايجاد کرد.
از طرفي گفته مي شود که تخريب تکنولوژي يک تهديد بسيار شديد به حساب مي آيد و از طرف ديگر گفته مي شود برخي از فناوري هايي که در حال ساخت هستند بسيار ترسناک هستند. به عبارتي مي توان گفت که بسياري از فعالان اين عرصه ميان تاثيرگذاري مثبت و منفي فناوري و تکنولوژي هاي روز جهان گير کرده و دقيقا نميدانند که بهتر است به کدام سمت حرکت کنند. فقط هر از چند گاهي دسته اي از متخصصان پيش بينيهايي را در زمينه جهان فناوري انجام مي دهند. پيش بيني هايي که در دو دسته توسط متخصصان آي تي انجام شده است. در دسته اول فناوري هاي ترسناکي که در حال طراحي و ساخت هستند قرار مي گيرند و در دسته دوم هم فناوري هايي را بررسي خواهيم کرد که به آينده مربوط مي شوند و اثري جدي در زندگي روزمره فعلي ندارند. اگر از علاقه مندان به فناوري هستيد بد نيست که با اين فناوري ها آشنايي نسبي داشته باشيد.
فناوري هاي ترسناک آينده
همان طور که گفتيم فناوري هاي جديد ممکن است به همراه خود نکات منفي را هم داشته باشند و اين نکات منفي باعث شده است که کارشناسان اين دسته از فناوري ها را فناوري هاي ترسناک بنامند. تعداد اين فناوري ها هم متاسفانه کم نيست اما برخي از عوارض جانبي خطرناک تر از بقيه هستند، شايد بتوان گفت که عوارض جانبي برخي از اين فناوري ها تنها ناراحت کننده نيستند و ممکن است در آينده خطرات بسيار جدي را براي ما به وجود آورند. برخي از اين فناوري هاي پيشرفته از درون داستان هاي تخيلي که زاده فکر و خيال بشر است بيرون آمده و در زندگي روزمره ما جاي گرفته اند. در ادامه به چند مورد از اين فناوري هايي که ممکن است در آينده تاثير منفي شان بيشتر از تاثير مثبتشان باشند، اشاره خواهيم کرد.
پاک کننده هاي مغز
مسلما اگر اهل ديدن فيلم آن هم از نوع علمي- تخيلي اش باشيد، تا به حال فناوري پاک کننده يا فرمت کننده ذهن را در اين دسته از فيلم ها ديده ايد. بايد بدانيد که اين فناوري ها در حال تبديل شدن به واقعيت هستند، پاک کننده هاي ذهن قادر هستند که تمامي خاطرات بد، ناراحت کننده يا حتي مطالب نامناسبي که باعث آزار شما مي شوند را از ذهنتان پاک کنند. اين کار به ابزارهاي خاصي احتياج ندارد و به وسيله يک ترکيب شيميايي قابل انجام است به اين صورت که پروتئين هاي خاصي در بدن هدف گرفته شده باعث شکستن پيوندهايي شود که ديگر قادر نباشيد بعد از شکسته شدن آن پيوندها موارد خاصي را به ياد بياوريد.
شايد به نظرتان اين فناوري خوب باشد اما بايد گفت که ترسناک است، آقاي تاد ساکتور که يک متخصص اعصاب است در مصاحبه با مجله وايرد گفته است که فعلا پاک کننده هاي مغز به موش ها محدود هستند و تا چند سال آينده انسان ها هم مي توانند از اين فناوري استفاده کنند. بايد بدانيد که فناوري دقيقا به همان صورتي که مي تواند حافظه انسان را شبيه سازي کند، قادر به پاک کردن آن هم هست. امروزه فناوري ها ميتوانند از حافظه شما کپي برداري کرده، بک آپ بگيرند يا اين که دقيقا چيزي شبيه به مغز شما طراحي کنند.
اندام هايي که چاپ مي شوند
اين پرينترها مي توانند در علوم پزشکي کاربرد بسياري داشته و يکي از ابزارهاي حياتي در رشته پزشکي باشند. به کمک اين پرينترها مي توان اعضاي بدن را هم پرينت گرفت و مسلما انقلابي در اين زمينه به پا خواهد شد. آقاي استوارت ويليامز که در انستيتوي نوآوري کارديوواسکولار، فعاليت مي کند، ادعا کرده است که تا کمتر از ده سال آينده مي توان يک قلب مصنوعي که با پرينترهاي سه بعدي چاپ شده باشد را در اختيار داشته باشيم. ما قبلا هم در مورد چاپ اندام هاي مصنوعي صحبت کرده بوديم و مسلما اين فناوري بسيار پرکاربرد خواهد بود. به اين ترتيب بدن شما اندامي را که با سلول هاي خودتان چاپ شده باشد هيچ وقت پس نخواهد زد. علاوه بر اين موارد ديگر لازم نيست که يک بيمار منتظر بماند تا کسي به او عضوي را اهدا کند و خودش مي تواند از طريق سلول هاي سالمي که دارد عضو مورد نيازش را تهيه کند.
شايد براي شما هم جالب باشد که چرا اين فناوري يعني چاپ اندام هاي بدن، جزو فناوري هاي ترسناک شناخته شده است، در اين باره بايد گفت که عوارض جانبي اين کار بسيار قابل توجه و حتي ترسناک است. به نظر شما با تکيه بر اين واقعيت که ما قادر هستيم اعضا و جوارح يدکي داشته باشيم، چه قدر در زندگي مان خطر خواهيم کرد؟ چه مدت زماني لازم است و چه قدر طول خواهد کشيد تا بتوانيم کل بدن انسان را دوباره از نو بسازيم و اين که خيالمان از اين بابت راحت باشد که براي هر عضوي که دچار مشکل شود يک يدک آن را داريم، چه تاثيري روي روند زندگي ما خواهد گذاشت؟ در همين راستا بد نيست که بدانيد به تازگي، فناوري چاپ سه بعدي جان يک کودک را نجات داد. کودکي که در هنگام شير خوردن دچار مشکل تنفسي مي شد، با استفاده از فناوري چاپ سه بعدي نجات پيدا کرد. براي اين کودک با استفاده از اين روش غلافي با استفاده از پليمر زيستي به نام پلي کاپرولاکتون، ساخته شد و اين غلاف ظرف دو سال به تدريج جذب بدن او خواهد شد و در اين فاصله نايژه او فرصت رشد و سفت شدن را پيدا خواهد کرد.
تبليغات از نوع هوشمندش
تبليغات هوشمند به تازگي حکم يک مزاحم براي کاربران را پيدا کرده اند. فناوري هايي نظير SignEye که دوربيني است که به يک بيلبورد هوشمند متصل مي شود مي توانند با استفاده از فناوري هاي تشخيص چهره موارد کلي مشخصات شما نظير، سن، جنسيت را مشخص کرده و به اين ترتيب تبليغاتي متناسب با شما برايتان پخش کنند. اين دستگاه هاي هوشمند قادر هستند پرتوهاي صوتي هولوسونيک، پيام هاي گفتاري و موزيکالي را بدون ايجاد مزاحمت براي بقيه به سمت گوش ها ارسال کنند.
حالا فرض کنيد که اين بيلبوردهاي هوشمند تبليغاتي با اطلاعات گوگل پلاس يا فيسبوک شما سينک شود و در نهايت به لباس هاي هوشمند شما که ديجيتالي هستند، متصل شوند. به اين ترتيب گفته شرکت گوگل که دائما مي گويد ما به حريم شخصي شما احترام مي گذاريم، يک حرف باور نکردني به حساب خواهد آمد. اين نوع از فناوري از اين نظر ترسناک به حساب مي آيد که شما در خيابان هم احساس آرامش نخواهيد داشت، اين احساس دائما با شما خواهد بود که يک نفر شما را تحت نظر دارد و رفتار شما را بررسي مي کند.
گوشت از نوع مصنوعي اش
حتما شنيده ايد که مصرف زياد گوشت براي بدن ضرر دارد و علاوه بر آن به دليل اين که ميليون ها حيوان به اين دليل کشته مي شوند هم براي محيط زيست زيان آور است. شرکت Modern Meadow از جمله شرکت هايي است که براي حل اين مشکل تلاش مي کند. اين شرکت براي ساخت گوش از بافت ها و مصالحي استفاده مي کند که در کاربردهاي پزشکي هم به کار برده مي شوند اما اين بار از آن ها گوشت توليد مي شود. آيا به نظر شما فناوري که با آن بتوان گوشت مصنوعي توليد کرد، ترسناک خواهد بود؟ مجله تايمز در اين زمينه مقاله اي را منتشر کرده و در آن نوشته است که همبرگري که با استفاده از اين فناوري توليد شود چيزي در حدود 325 هزار دلار قيمت خواهد داشت. با اين اوصاف بعيد به نظر مي رسد که اين فناوري به عموم مردم اختصاص پيدا کند و به احتمال زياد فقط افرادي که از نظر مالي در جايگاه بسيار مرفه به سر مي برند، مي توانند گوشت مصنوعي بخورند.
انسان هايي که هک مي شوند
اگر از فناوري ها در ساختار بدنمان استفاده کنيم آيا اين امکان وجود دارد که ما هم هک شويم؟ سال گذشته بود که يکي از محققان شرکت مک آفي در اين زمينه تحقيقاتي را به عمل آورد. اين محقق با مهندسي معکوس يک فرستنده ضربان ساز قلب، توانسته به شيوه اي دست پيدا کند که به کمک آن مي توانست يک شوک الکتريکي کشنده را به ضربان ساز قلبي که در فاصله 9 متري اش قرار داشت ارسال کند.
بيشتر ايمپلنت هاي امروزي قابل به روز رساني و برنامه ريزي هستند و به همين دليل هم شکل فرم ويرهاي اين ابزارها را مي توان از راه دور فلش کرده و دوباره برنامه ريزي کرد. اين ماجرا تا زماني خوب است که ايمپلنت ها يا پروتزهايي که شما در بدنتان قرار داده ايد توسط افراد خوب به روز شده و ارتقا پيدا کنند. اما اگر اين سخت افزارهاي انساني توسط افراد ناشناس و بد ذات از راه دور هک شود، مسلما نبايد انتظار حال خوبي را داشته باشيد و شما به يک موجود قابل هک تبديل خواهيد شد.
چهره هاي آشنا
تشخيص و شناسايي چهره از بحث هايي بوده است که هميشه علاقه مندان خاص خودش را داشته است. اين که از اين فناوري در همه حال و در هر جايي بتوان به سادگي استفاده کرد، چيز خوبي به نظر نمي رسد. گوگل در حال حاضر اپ هاي تشخيص چهره را براي گوگل گلس ممنوع کرده است. فناوري اسکن کرد جمعيت به صورت بي درنگ تا قبل از اين هم وجود داشته است اما در حال حاضر اين فناوري در حال هوشمندتر شدن، سريع تر و قدرتمندتر شدن است.
سيستم هايي نظير BioSurveillance NEXT از سيستم هاي تشخيص چهره در جمعيت هستند که به صورت اختصاصي براي مکان هاي بسيار شلوغي نظير فرودگاه ها، مراکز خريد و استاديوم هاي ورزشي طراحي و ساخته شده اند. با پيشرفت فناوري هاي مورد استفاده در دوربين ها اين دسته از سيستم هاي تشخيص چهره دقيق تر شده و کاربردهاي بيشتري پيدا مي کنند. به اين ترتيب ممکن است که امکان سرقت و جعل هويت بسيار ساده به نظر برسد و حتي اين مورد بتواند جامعه بشري را به نابودي بکشاند، براي همين هم فناوري هاي مرتبط با تشخيص چهره، جزو فناوري هاي ترسناک شناخته شده اند.
منبع: خراسان
به همين ترتيب مي توانيد از تمامي فناوري هاي نويني که تازه پا به عرصه جهان فناوري مي گذارند مطلع شده و از پيش بيني هايي که کارشناسان و متخصصان آي تي انجام ميدهند آگاهي پيدا کنيد. بسياري از کارشناسان معتقدند که ممکن است پيشرفت در زمينه فناوري به جهتي کشيده شود که براي انسان ها به يک خطر بزرگ تبديل شود و اين موضوع ترسي را براي اين دسته از افراد ايجاد کرده است. از طرفي به هيچ وجه نمي توان جلوي اين همه شرکت و افرادي که در زمينه اختراعات و ابداعات ديجيتالي فعاليت مي کنند را گرفت، پيشرفت و استفاده از فناوري ها به منظور راحت تر کردن کارها، بدجوري زير زبان همه مزه کرده است و نمي توان مانعي بر سر راه اين پيشرفت ايجاد کرد.
از طرفي گفته مي شود که تخريب تکنولوژي يک تهديد بسيار شديد به حساب مي آيد و از طرف ديگر گفته مي شود برخي از فناوري هايي که در حال ساخت هستند بسيار ترسناک هستند. به عبارتي مي توان گفت که بسياري از فعالان اين عرصه ميان تاثيرگذاري مثبت و منفي فناوري و تکنولوژي هاي روز جهان گير کرده و دقيقا نميدانند که بهتر است به کدام سمت حرکت کنند. فقط هر از چند گاهي دسته اي از متخصصان پيش بينيهايي را در زمينه جهان فناوري انجام مي دهند. پيش بيني هايي که در دو دسته توسط متخصصان آي تي انجام شده است. در دسته اول فناوري هاي ترسناکي که در حال طراحي و ساخت هستند قرار مي گيرند و در دسته دوم هم فناوري هايي را بررسي خواهيم کرد که به آينده مربوط مي شوند و اثري جدي در زندگي روزمره فعلي ندارند. اگر از علاقه مندان به فناوري هستيد بد نيست که با اين فناوري ها آشنايي نسبي داشته باشيد.
فناوري هاي ترسناک آينده
همان طور که گفتيم فناوري هاي جديد ممکن است به همراه خود نکات منفي را هم داشته باشند و اين نکات منفي باعث شده است که کارشناسان اين دسته از فناوري ها را فناوري هاي ترسناک بنامند. تعداد اين فناوري ها هم متاسفانه کم نيست اما برخي از عوارض جانبي خطرناک تر از بقيه هستند، شايد بتوان گفت که عوارض جانبي برخي از اين فناوري ها تنها ناراحت کننده نيستند و ممکن است در آينده خطرات بسيار جدي را براي ما به وجود آورند. برخي از اين فناوري هاي پيشرفته از درون داستان هاي تخيلي که زاده فکر و خيال بشر است بيرون آمده و در زندگي روزمره ما جاي گرفته اند. در ادامه به چند مورد از اين فناوري هايي که ممکن است در آينده تاثير منفي شان بيشتر از تاثير مثبتشان باشند، اشاره خواهيم کرد.
پاک کننده هاي مغز
شايد به نظرتان اين فناوري خوب باشد اما بايد گفت که ترسناک است، آقاي تاد ساکتور که يک متخصص اعصاب است در مصاحبه با مجله وايرد گفته است که فعلا پاک کننده هاي مغز به موش ها محدود هستند و تا چند سال آينده انسان ها هم مي توانند از اين فناوري استفاده کنند. بايد بدانيد که فناوري دقيقا به همان صورتي که مي تواند حافظه انسان را شبيه سازي کند، قادر به پاک کردن آن هم هست. امروزه فناوري ها ميتوانند از حافظه شما کپي برداري کرده، بک آپ بگيرند يا اين که دقيقا چيزي شبيه به مغز شما طراحي کنند.
اندام هايي که چاپ مي شوند
شايد براي شما هم جالب باشد که چرا اين فناوري يعني چاپ اندام هاي بدن، جزو فناوري هاي ترسناک شناخته شده است، در اين باره بايد گفت که عوارض جانبي اين کار بسيار قابل توجه و حتي ترسناک است. به نظر شما با تکيه بر اين واقعيت که ما قادر هستيم اعضا و جوارح يدکي داشته باشيم، چه قدر در زندگي مان خطر خواهيم کرد؟ چه مدت زماني لازم است و چه قدر طول خواهد کشيد تا بتوانيم کل بدن انسان را دوباره از نو بسازيم و اين که خيالمان از اين بابت راحت باشد که براي هر عضوي که دچار مشکل شود يک يدک آن را داريم، چه تاثيري روي روند زندگي ما خواهد گذاشت؟ در همين راستا بد نيست که بدانيد به تازگي، فناوري چاپ سه بعدي جان يک کودک را نجات داد. کودکي که در هنگام شير خوردن دچار مشکل تنفسي مي شد، با استفاده از فناوري چاپ سه بعدي نجات پيدا کرد. براي اين کودک با استفاده از اين روش غلافي با استفاده از پليمر زيستي به نام پلي کاپرولاکتون، ساخته شد و اين غلاف ظرف دو سال به تدريج جذب بدن او خواهد شد و در اين فاصله نايژه او فرصت رشد و سفت شدن را پيدا خواهد کرد.
تبليغات از نوع هوشمندش
حالا فرض کنيد که اين بيلبوردهاي هوشمند تبليغاتي با اطلاعات گوگل پلاس يا فيسبوک شما سينک شود و در نهايت به لباس هاي هوشمند شما که ديجيتالي هستند، متصل شوند. به اين ترتيب گفته شرکت گوگل که دائما مي گويد ما به حريم شخصي شما احترام مي گذاريم، يک حرف باور نکردني به حساب خواهد آمد. اين نوع از فناوري از اين نظر ترسناک به حساب مي آيد که شما در خيابان هم احساس آرامش نخواهيد داشت، اين احساس دائما با شما خواهد بود که يک نفر شما را تحت نظر دارد و رفتار شما را بررسي مي کند.
گوشت از نوع مصنوعي اش
انسان هايي که هک مي شوند
بيشتر ايمپلنت هاي امروزي قابل به روز رساني و برنامه ريزي هستند و به همين دليل هم شکل فرم ويرهاي اين ابزارها را مي توان از راه دور فلش کرده و دوباره برنامه ريزي کرد. اين ماجرا تا زماني خوب است که ايمپلنت ها يا پروتزهايي که شما در بدنتان قرار داده ايد توسط افراد خوب به روز شده و ارتقا پيدا کنند. اما اگر اين سخت افزارهاي انساني توسط افراد ناشناس و بد ذات از راه دور هک شود، مسلما نبايد انتظار حال خوبي را داشته باشيد و شما به يک موجود قابل هک تبديل خواهيد شد.
چهره هاي آشنا
تشخيص و شناسايي چهره از بحث هايي بوده است که هميشه علاقه مندان خاص خودش را داشته است. اين که از اين فناوري در همه حال و در هر جايي بتوان به سادگي استفاده کرد، چيز خوبي به نظر نمي رسد. گوگل در حال حاضر اپ هاي تشخيص چهره را براي گوگل گلس ممنوع کرده است. فناوري اسکن کرد جمعيت به صورت بي درنگ تا قبل از اين هم وجود داشته است اما در حال حاضر اين فناوري در حال هوشمندتر شدن، سريع تر و قدرتمندتر شدن است.
سيستم هايي نظير BioSurveillance NEXT از سيستم هاي تشخيص چهره در جمعيت هستند که به صورت اختصاصي براي مکان هاي بسيار شلوغي نظير فرودگاه ها، مراکز خريد و استاديوم هاي ورزشي طراحي و ساخته شده اند. با پيشرفت فناوري هاي مورد استفاده در دوربين ها اين دسته از سيستم هاي تشخيص چهره دقيق تر شده و کاربردهاي بيشتري پيدا مي کنند. به اين ترتيب ممکن است که امکان سرقت و جعل هويت بسيار ساده به نظر برسد و حتي اين مورد بتواند جامعه بشري را به نابودي بکشاند، براي همين هم فناوري هاي مرتبط با تشخيص چهره، جزو فناوري هاي ترسناک شناخته شده اند.
منبع: خراسان