کد خبر 286893
تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۲

اگرچه مواد غذایی می توانند تاثیر مستقیمی بر روی بدن شما داشته باشند اما ترکیب مواد غذایی با هم در بهبود حالات جسمی و روحی شما تاثیر بیشتری خواهد گذاشت.

به گزارش مشرق، برخي غذاها که با هم ترکيب مي شوند، عملکرد بهتري از خود نشان مي دهند و بهتر با بيماري مقابله مي کنند. متخصصان تغذيه معتقدند غذاهايي که انسان ها طي نسل ها به خوردن آن ادامه مي دهند از جمله برنج و لوبيا يا گوجه فرنگي همراه با روغن زيتون مغذي تر و خوشمزه تر است. در اين مطلب از «Readers Digest» ، به چند ترکيب غذايي مناسب اشاره شده که مغذي بودن آن را علم ثابت کرده است.

1- تخم مرغ + پنير: ويتامين D موجود در زرده تخم مرغ، به جذب کلسيم لبنيات در بدن کمک مي کند و نه تنها براي استخوان ها بلکه براي سلامت قلب نيز مفيد است.

2- گوجه فرنگي+ روغن زيتون: ترکيب مقابله کننده با سرطان و بيماري قلبي به نام کاروتنوئيد به وفور در گوجه فرنگي يافت مي شود. اين ماده قابل حل در چربي است و خوردن گوجه فرنگي با چربي ها مانند روغن زيتون باعث جذب بهتر آن در بدن مي شود.

3- ماهي + سير: هر دوي اين مواد با بيماري و التهاب مقابله مي کند. نتايج بررسي ها نشان مي دهد مصرف ترکيب سير و ماهي با هم، ميزان کلسترول مضر خون را کاهش مي دهد.

4- شکلات + شاتوت: محققان دريافته اند هنگامي که شاتوت همراه با شکلات مصرف شود، فلاوانوئيد (کورستين در شاتوت و کاتکين در شکلات) که با بيماري مقابله مي کند قوي تر مي شود و در رقيق کردن خون و بهبود سلامت قلب موثرتر است.

5- زردچوبه+ فلفل سياه:
زردچوبه داراي خاصيت ضدالتهابي است که براي مقابله با سرطان ، بهبود عملکرد کبد، کاهش کلسترول و پيشگيري از بيماري آلزايمر مفيد است. ترکيب کردن زردچوبه با فلفل سياه باعث مي شود بدن کورکومين (ماده فعال در زردچوبه) را هزار بار بيشتر جذب کند.

6- جو دو سر+ پرتقال: فنولز، نوعي ترکيب گياهي در جو دو سر و ويتامين C در پرتقال کلسترول مضر را کاهش مي دهد. هنگامي که اين دو ماده با هم خورده شود در پيش گيري از بيماري قلبي ۴ برابر کارآيي بيشتري دارد.

7- ليمو و اسفناج: ويتامينC در ليمو ترش به جذب آهن گياهي موجود در اسفناج کمک مي کند. اين ماده معدني از بروز بدخلقي پيش گيري مي کند.

8- لبو و نخود: نخود منبع عالي ويتامين B6 است که به بدن در جذب منيزيم موجود در لبو کمک مي کند. ويتامين B6 در انتقال منيزيم به غشاي سلولي نيز موثر است. اين ماده مغذي هم به گونه اي عمل مي کند که علايم قاعدگي و ADHD را کاهش مي دهد.

9- سرکه+ برنج: سرکه، قابليت برنج در افزايش ميزان قند خون را بين ۲۰ تا ۴۰ درصد کاهش مي دهد.

10- سیب + تمشک:  تحقیقاتی که چندی پیش مشروح آن در مجله تغذیه چاپ فرانسه منتشر شد، نشان می‌دهد الایژیک اسید که نوعی آنتی‌اکسیدان موجود در تمشک، انار و گردو است، می‌تواند باعث افزایش تأثیر کرکتین در مقابله با سلول‌های سرطانی شود. کرکتین نوعی آنتی‌اکسیدان است که در سیب، انگور، پیاز و گندم سیاه وجود دارد. می‌توان به عنوان میان‌وعده سالادی شامل سیب، انگور، تمشک، گردو و انار تهیه کنید و این مواد غذایی را با هم بخورید.

11- کلم بروکلی + گندم سیاه: وقتی کلسترول بد اکسید می‌شود، در عروق به شکل پلاک درمی‌آید و با تنگ کردن دیواره عروق، عامل بروز بیماری‌های قلبی- عروقی می‌شود اما آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند جلوی اکسید شدن کلسترول بد را بگیرند. محققان آلمانی در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیب ویتامینC و روتین می‌تواند از ابتلا به بسیاری بیماری‌های قلبی- عروقی پیشگیری کند.

 روتین نوعی آنتی‌اکسیدان است که در گندم سیاه وجود دارد. ویتامین C نیز در بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله کلم بروکلی و گوجه‌فرنگی موجود است. برخی کارخانه‌ها نیز از گندم سیاه ماکارونی تولید می‌کنند که در صورت دسترسی به این نوع محصول می‌توانید برای وعده شام مقداری از این ماکارونی را با گوشت مرغ، بروکلی، گوجه‌فرنگی و روغن زیتون طبخ کنید.

12- نخود + پیاز:
ترکیب‌های گوگردی موجود در پیاز، سیر و فلفل به جذب آهن و روی موجود در دانه‌ها و سبزی‌ها از جمله نخود کمک می‌کند. آهن ماده معدنی است که کمبودش می‌تواند باعث خستگی و گیجی شود. برای اینکه پرانرژی‌تر باشید، می‌توانید در عرض 20 دقیقه سوپی سالم و پرانرژی تهیه کنید.

کافی است یک پیاز و 2 حبه سیر رنده شده را با 2 قاشق روغن گیاهی تفت دهید. سپس مقداری سبزی‌های معطر همراه با نخود، هویج، نمک و ادویه به آن اضافه کنید و اجازه بدهید 15 دقیقه بپزد. می‌توانید از گوشت مرغ یا ماهیچه هم برای بهتر شدن طعم این سوپ استفاده کنید.

13- چای سبز + لیمو: کاتچین، نوعی آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است که در چای سبز وجود دارد. تحقیقات انجام شده روی 40 هزار ژاپنی نشان می‌دهند افرادی که حداقل روزانه یک لیوان چای سبز می‌نوشند، در مقایسه با کسانی که اهل نوشیدن چای سبز نیستند، کمتر در اثر بیماری‌های قلبی فوت می‌کنند.

بر اساس نتایج تحقیقی که پژوهشگران دانشگاه پوردو منتشر کردند، افزودن چند قطره آب‌لیمو یا آب گریپ‌فروت به چای سبز از تخریب سریع کاتچین در دستگاه گوارش پیشگیری و جذب آن را راحت‌تر می‌کند. برگ‌های خشک چای سبز را دم کنید و چند قطره آب‌لیمو به آن بیفزایید.

 
14- ماهی + کلم پیچ: سعی کنید ماهی آزاد تهیه کنید زیرا میزان ویتامین D آن از سایر ماهی‌ها بیشتر است. نتایج تحقیقی که به تازگی منتشر شده، نشان می‌دهد علایم نشانگان قبل از قاعدگی در زنانی که به اندازه کافی ویتامین D و کلسیم دریافت می‌کنند، 30 تا 40 درصد کمتر است. کلسیم در مواد لبنی، بادام و سبزی‌های برگ سبز از جمله کلم وجود دارد. پس در کنار ماهیتان، مقداری لیموترش و برگ کلم هم قرار دهید.

 
15- ماست + موز: در طول تمرین‌های ورزشی گلوکز می‌سوزد، در نتیجه میزان قند خون به خصوص در افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند، به شدت افت می‌کند. برای پیشگیری از افت قند خون گلوکز و پروتئین را با هم مصرف کنید. گلوکز باعث بالا رفتن قند خون می‌شود و پروتئین از بالا رفتن سریع آن و افزایش اشتها پیشگیری می‌کند. می‌توانید قبل از آغاز جلسه‌های تمرینی یک لیوان شیر موز که با ماست و عسل مخلوط شده، میل کنید.

16- ماءالشعیر + ماهی: محققان ایتالیایی به تازگی کشف کرده‌اند میزان امگا 3 خون زنانی که مقدار کمی ماءالشعیر در طول روز می‌خورند، از سایر زنان بالاتر است. امگا 3 نوعی اسید چرب است که در انواع ماهی‌ها وجود دارد. به نظر می‌رسد پلی فنول‌های آنتی‌اکسیدانی موجود در ماءالشعیر به جذب بهتر اسید چرب امگا 3 کمک می‌کند و اثر مثبتی بر کارکرد قلب دارد. ماءالشعیر از تحلیل قوای عضلانی و بینایی نیز پیشگیری می‌کند بنابراین بهتر است همراه ماهی مقداری ماءالشعیر بدون طعم هم بنوشید.