شاید برخی از وسایل داخل خودرو شما نیز که قبلا بوده الان نباشد! شوکه میشوید، از اولین نفری که جلوی چشمتان است در مورد چرایی این وضعیت می پرسید اما هیچ کس حتی مسئول پارکینگ مسوولیت اتفاق پیش آمده را نمیپذیرد. در نهایت این شما هستید که باید علاوه بر پرداخت جریمه توقف ممنوع، هزینه انتقال به پارکینگ، نگهداری چند روزه خودرو و همچنین ترخیص آن از پارکینگ، مبلغ زیادی را هم بابت تعمیر و مشکلات فنی و ... که حین انتقال نادرست به پارکینگ به خودرویتان وارد شده یا در پارکینگ ربوده شده، بپردازید.
با اینکه بارها و بارها مسئولان امر صحبتها و طرحهایی برای جلوگیری از آسیب دیدگی بدنه فنی خودروها، هنگام انتقال به پارکینگ انجام دادهاند اما مشاهدات شهروندان و بخصوص رانندگانی که نظارهگر انتقال خودرویشان توسط پلیس به پارکینگ هستند بیانگر مساله دیگری است، موضوعی که چند سالیست در پایتخت آنهم با بهکارگیری جرثقیلهای خاص خودروبر برطرف شده است اما عملا در سایر نقاط کشور مشکل همچنان باقی است.
با اینکه جرثقیلهای خودروبر شامل سبک، سنگین و نیسان وانت هستند که در بزرگراهها و معابر نسبت به انتقال خودروها اقدام میکنند اما نکته قابل توجه آن است که نظارت و نرخ مشخصی هم در مورد جابجایی خودروها وجود ندارد و این را خیلی از مالکان خودروهایی میگویند که به دلیل نقص فنی یا تصادف خودرویشان با جرثقیل تا نزدیکترین تعمیرگاه یا پارکینگ حمل شده است و نقرهداغ شدهاند.
یکی از شهروندان در منطقه پردیس که برای ترخیص خودروی خود مراجعه کرده است میگوید که برای طی کردن یک مسافت 5کیلومتری مبلغ 80 هزار تومان از من اخذ شد و جای سوال است که این هزینه گزاف به چه دلیل است؟
خسارتها پرداخت میشود
یکی دیگر از موارد نارضایتی شهروندانی که خودرویشان هنگام انتقال و یا در مدت توقف در پارکینگ آسیب دیده، این است که پس از مشاهده موارد آسیب دیدگی خودرو چون نمیتوانند این اتفاق را ثابت کنند و یا شاید هم دستشان به جایی بند نیست چارهای ندارند جز این که بدون دریافت هیچ گونه خسارتی از حق قانونی خود بگذرند و این درحالیست که در اکثر پارکینگها تابلویی مبنی بر ثبت شکایات وجود ندارد و مردم نیز نمیدانند از چه کانالی باید اعتراض خود را اعلام کنند.
گلایهها و نارضایتی شهروندان در ارتباط با مشکلات توقیف و انتقال خودرو به پارکینگ به جایی رسید که سردار اسماعیل احمدی مقدم -فرمانده نیروی انتظامی- در مصاحبهای عنوان کرد که خسارت خودروهای منتقل شده به پارکینگ پرداخت میشود.
او گفت که نحوه حمل خودروهای متخلف به پارکینگ نباید موجب خسارت به خودروها شود و اگر فرد یا افرادی خودرویشان در این ارتباط خسارت دیده به پلیس راهور مراجعه کرده یا با 197 تماس بگیرند. اما این تنها راه حلی برای مشکلات توقیف و انتقال بود و همچنان حل مشکلاتی که برای خودرو در داخل پارگینگ رخ میدهد در هالهای از ابهام است.
زورگیری محترمانه در پارکینگها
داستان دنبالهدار ترخیص خودرو از پارکینگ بدین جا ختم نمیشود بلکه متفاوت بودن نرخ هزینه نگهداری در پارکینگها نیز فصل دیگری در این داستان است با اینکه بارها مسئولان دخیل در این امر اعلام کردهاند که برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده، هزینه نگهداری خودرو در پارکینگها برابر تعرفههای تعیین شده باید دریافت شود و مالکان خودروها نباید هیچگونه وجه اضافی را به پارکینگدارها بپردازند، اما واقعیت داستان چیز دیگری است چرا که برخی مراجعین میگویند که مسئولان پارکینگها به اسم پول شیرینی و یا اینکه بهانه اینکه نرخ مصوب برای آنها نمی صرفد؟! اقدام به دریافت وجوه مختلف میکنند و مالکان علیرغم میل قلبی و غیرقانونی بودن، این مبالغ را پرداخت میکنند تا اصطلاحا کارشان راه بیفتد!
حسین یکی از مالکان خودرو که خودروی او در پردیس توقیف شده بود در این خصوص به ایسنا میگوید: زمانی که به پارکینگ برای ترخیص مراجعه کردم ، پارکینگدار مطالبه مبلغ 5000 تومان به ازای هر روز توقیف خودرو کرد که پس از اعتراضم نسبت به نرخ و اعلام این که نیروی انتظامی برای هر روز توقف 3500 تومان نرخگذاری کرده است با کمال تعجب گفت که این نرخ برای من مقرون به صرفه نیست و با بنیاد تعاون ناجا هم مکاتبه کردهام و با آنها هماهنگ کردهایم!
حسین گفت که اعتراضش به جایی نرسید و مجبور شد که با نرخی که پارکینگدار میگفت خودرو را ترخیص کند.
با اینکه پلیس تلاش کرده درباره نرخ پارکینگها یکسانسازی انجام دهد اما بنظر میرسد هنوز پارکینگدارهایی هستند که از عدم نظارت دقیق سوءاستفاده کرده و مردم را نقره داغ میکنند.
در تهران این مشکلات کمتر و شرایط بهتر است زیرا به نظر میرسد پلیس پایتخت اخیرا اقدام به حذف دریافت وجه در محل پارکینگ کرده و هزینه پارکینگ را برابر نرخ مصوب در ستادهای ترخیص دریافت میکند. هرچند برخی پارکینگدارها نیز به بهانههای مختلفی از جمله اینکه «دشت اولم است»، «شیرینی ترخیص»، «از ماشینت بیشتر مراقبت میکنم» و ... هنوز پولهایی را از مالکان خودروهای توقیفی مطالبه و حتی دریافت میکنند.
هرچند به گفته مسوولان پلیس راهور پایتخت مسوولیت این گونه تخلفات بر عهده شرکتی خصوصی است و از طرف دیگر طبق قوانین صنفی نیز سازمان تعزیرات حکومتی در صورت شکایت مالکان خودروها با این دسته تخلفات برخورد میکنند. موضوعی که به نظر میرسد به مالکان خودروها اطلاعرسانی نمیشود.