اظهار نظ‌رهای "حسام‌الدين آشنا" نوعاً ریشه در نگاه سیاسی و اختلافات‌شان دارد که می‌تواند رابطه صدا وسیما و دولت را آشفته نشان داده و خوراکی برای رسانه‌های بیگانه ایجاد کند.

گروه سیاسی مشرق- "حسام‌الدین آشنا" نماینده قوه مجریه در شورای نظارت بر صدا و سیما در جلسه رونمایی از کتاب «پایان تک‌صدایی» صحبت‌های انتقادی و بعضاً تمسخرآمیزی نسبت به صدا و سیما و شورای نظارت بر صدا وسیما مطرح کرد.

وی با انتقاد از ایجاد وقفه 90 دقیقه‌ای در پخش مصاحبه زنده رئیس جمهور گفته بود: این اقدام توسط شخص رئیس سازمان صدا و سیما و با مدیریت مستقیم وی انجام شده است و بعد از آن، رئیس سازمان صدا و سیما موضوع را به شورای نظارت بر این سازمان ارجاع داده تا از ایشان دفاع شود. گویی این شورا، شورای نظارت برصدا و سیما نیست، بلکه شورایی برای دفاع از صدا و سیما مقابل قوای دیگر است.

آشنا همچنین گفته بود: از نگاه رئیس سازمان صدا و سیما، شورای نظارت برای این سازمان جلسه‌ای تشریفاتی است که هر دو هفته یک بار برای گپ زدن و گعده‌کردن تشکیل می‌شود. انگار این، شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما نیست، شورای نظارت صداوسیما بر رئیس‌ جمهور است.

در پي اين اظهارات، "بيژن نوباوه‌وطن" عضو شوراي نظارت بر صداوسيما، به رئيس‌جمهور به خاطر معرفي آشنا براي عضويت در اين شورا اعتراض کرد و خواستار جايگزيني شخص ديگري به جاي وي شد.

در همین زمینه سید رمضان شجایی کیاسری نماینده مجلس و نايب‌رئيس شورای نظارت بر صدا و سیما نيز در در گفت‌وگویی با مشرق اظهار داشت: متأسفانه بعضی موارد اظهارات آشنا، نشان‌دهنده‌ عدم اشراف ایشان بر قوانین و ضوابط شورای نظارت بر صدا وسیماست.

کیاسری افزود: ایشان در عین حال خواسته‌های شخصی دارند که در شورا نمی‌توانند مطرح کنند و در قالب این نوع اظهارنظرها دغدغه‌های شخصی خود را مطرح می‌کنند.

این نماینده مجلس در رابطه با دلیل مطرح‌شدن این نوع اظهارات از جانب آشنا گفت: اظهار نظ‌رهای ایشان نوعاً ریشه در نگاه سیاسی و اختلافات‌شان دارد که می‌تواند رابطه صدا وسیما و دولت را آشفته نشان داده و خوراکی برای رسانه‌های بیگانه ایجاد کند.

وی افزود: به نظر می‌رسد اظهار نظرهای آشنا برای فشار سیاسی و سهم خواهی بیشتر مطرح می‌شود که می‌تواند فضای بین دولت و صدا و سیما را تیره سازد که نه به نفع دولت است و نه به نفع صداو سیما.

این نماينده مجلس در رابطه با عملکرد صدا وسیما در همراهی و تعامل با دولت گفت: صدا و سیما باید دولت، مجلس و قوه قضائیه را در تحقق اهداف و خواسته‌هایش کمک کند و نمی‌تواند جزیره‌ای مستقل باشد که اگر بر خلاف این عمل کند شورای نظارت بر صدا و سیما بر اساس ضوابط و معیارهایش عمل خواهد کرد.

شجاعی کیاسری افزود: البته ممکن است در برخی بخش‌های صدا و سیما کج سلیقگی و اعمال نظر شخصی انجام شود در حالی که نمی‌توان این اعمال نظر شخصی را نظر کلی صدا وسیما تلقی کرد.

وی در مورد رویکرد رئیس و مجموعه‌ سازمان صدا و سیما گفت: عمده نظر صدا وسیما و مجموعه سازمان بر همراهی و تعامل با دولت است و اگر خلاف این باشد حتماً شواری نظارت ورورد پیدا خواهد کرد.

عضو شورای نظارت بر صدا و سیما گفت: من در دوره قبل نیز عضو شورای نظارت بر صدا وسیما بودم و تندترین نگاه‌ها و انتقادات از صدا و سیما توسط نمایندگان دولت آقای جوانفکر و بقایی مطرح می‌شد اما هیچ کدام از این موارد رسانه‌ای نمی‌شد.

وی افزود : من اطلاعی ندارم که چرا آقای آشنا که تنها چهار ماه است عضو شورا شده‌اند و شورایی که خود عضو آن هستند را زیر سؤال می‌برند و در حالی که افرادی تند تر از ایشان هم در شورا عضو بوده‌اند و هیچ‌گاه چنین اظهاراتی را مطرح نکرده‌اند.

وی با اشاره به درخواست تغییر آشنا در پي اظهارات اخير وي عليه اين شورا، تأکيد کرد: این از اختیارات رئیس جمهور است منتها کسی که عضو شورا هست باید به قوانین شورای نظارت اشراف کامل پیدا بکند و خواهان اجرای آن مواردی باشد که قانون اجازه داده است.

وی در مورد قوانین و اختیارات شورا افزود : اخیراً قانونی در کمسیون فرهنگی مجلس در دست اقدام است که مرحله نهایی‌اش را طی می‌کند و اختیارات بیشتری برای شورای نظارت در نظر می‌گیرد در حالی که آشنا خواهان اجرای نگاه‌های خود در قالب معیارها و قوانین شوراست.

شجاعي کياسري، دومين عضو شوراست که به اظهارات توهين‌آميز "حسام‌الدين آشنا" عليه اين شورا واکنش نشان مي‌دهد.