کد خبر 28902
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۰

مردم کشورهاي عربي که حکام ديکتاتور آنها سالهاست حکومت را در اختيار خاندان خود دارند در پي تحقق انقلاب در تونس و مصر اميدوار شده و اکنون مردم ليبي و بحرين نيز روز خشم را تعيين کرده اند تا سرنوشت خود را رقم زنند.

به گزارش گروه بين الملل مشرق، همزمان با بسياري از کشورهاي عربي، در ليبي نيز روز 28 بهمن روز خشم عليه فساد و استبداد حکومت ديکتاتوري وابسته سرهنگ قذافي نام گرفته و مردم اين کشور از اکنون خود را براي بزرگداشت همه جانبه اين روز آماده کرده اند.

فيس بوک در يکي از صفحات خود مردم ليبي را به ابراز خشم خود عليه "معمر القذافي" حاکم فاسد و مستبد اين کشور دعوت کرده و از آنها خواسته است تا در روز 17 فوريه جاري به خيابان‌ها ريخته و عليه حکومت وابسته اين کشور شعار دهند.
اين دعوت نامه از مردم ليبي دعوت کرده است تا در روز هفدهم ماه جاري ميلادي همزمان با پنجمين سالروز تظاهرات مردم ليبي در شهر بنغازي به خيابان‌ها ريخته و حق مشروع خود را از حکومت ديکتاتوري اين کشور طلب کنند.

انتظار مي‌رود مردم ليبي با استقبال از اين دعوت عمومي در روز مقرر به خيابان‌ها ريخته و عليه معمر القذافي تظاهرات برگزار کنند.
در پي فوران آتشفشان خشم مردم کشورهاي عربي و شمال آفريقا، معمر قذافي نيز از ترس واژگوني و سقوط دولتش حالتي شبيه حکومت نظامي را در شهرهاي بزرگ ليبي به راه انداخته است.
منابع خبري اعلام کرده اند که نيروهاي حراست و نگهباني در مؤسسات و ادارات دولتي به هيچ کس اجازه ايستادن در راهروهاي ادارات و حتي خارج از آنها را نداده و اگر چند نفر در گوشه‏اي با هم گفت‏وگو کنند، بلافاصله متفرق مي‏شوند.

گفته مي‏شود شدت ترس قذافي از به راه افتادن تجمع و تظاهرات به حدي است که حتي مسابقات ليگ فوتبال اين کشور را در روز 17 فوريه تعطيل و کليه مسابقات مهم ورزشي را به روز ديگري موکول کرده است.
همچنين حکومت کودتايي ليبي در مناطق منتهي به شهرهاي طرابلس، بنغازي، البيضاء، درنة و طبرق پايگاه‏هاي ايست بازرسي ايجاد کرده است.

از سوي ديگر نيز رسانه‏هاي اين کشور و به خصوص شبکه‏هاي تلويزيوني از انتشار اخبار مربوط به انتفاضه مصر منع شده‏اند.

در ليبي که همواره حرف اول و آخر را معمر قذافي مي‏زند، اوضاع معيشتي، اشتغال و رفاه عمومي بسيار فاجعه‏بار است. از نظر آزادي‏هاي اجتماعي و سياسي نيز تقريبا مي‏توان گفت آزادي در اين کشور نزديک به صفر است و هر گونه سخن يا نوشته انتقادي حتي نسبت به مسائل ابتدايي دولت نيز در حکم محاربه با رئيس‏جمهور شناخته شده و مجازات‏هاي سنگين در انتظار خاطيان خواهد بود.

لحظه‌شماري بحريني‌ها براي روز خشم

همزمان با بسياري از کشورهاي منطقه ‌بحرين هم روز دوشنبه هفته آينده در خشم مردم اسلامگرا فرو مي‌رود.
فعالان اينترنتي روز 14 فوريه آينده(25 بهمن) را روز خشم مردمي بحرين براي تحقق خواسته‌هاي خود در زمينه برکناري نخست‌وزير و افزايش مشارکت مردمي در اين کشور در تصميمات دولتي اعلام کرده‌اند.
بر همين اساس صفحه‌اي در فيس‌بوک راه‌اندازي شده که به نام "انقلاب 14 فوريه در بحرين" نامگذاري شده و از تأييد بيش از شش هزار نفر برخوردار شده است.

خبرگزاري فرانسه با اعلام اين موضوع نوشت که دعوت‌کنندگان به اين تظاهرات از مردم اين کشور خواستند تا بصورت مسالمت‌آميز و متمدنانه و بدون اقداماتي نظير آتش زدن لاستيک و انفجارهاي سيلندرهاي گاز و تجاوز به اموال عمومي و غيره از روز دوشنبه تظاهرات خود را آغاز کنند.
اين بيانيه از مردم خواسته است تا از روز جمعه نيز با پوشيدن لباس سياه و يا کفن همبستگي خود را با اين دعوت نامه در رد ظلم و استبداد و ديکتاتوري اعلام کنند.
اين دعوتنامه همچنين 14 خواسته را مطرح کرده است که مقامات اين کشور بايد به آن اهميت دهند، آزادي تمامي بازداشتي‌هاي سياسي و جبران خسارت‌هاي آنان، توقف اعطاي تابعيت‌هاي سياسي، تحقيقات فوري در زمينه تابعيت‌هاي سياسي، توقف شکنجه و تعدي به حقوق ديگران، برکناري نخست‌وزير و اصلاحات قانون اساسي بخشي از اين خواسته‌هاست.
بر اساس اعلام اين خبرگزاري اين دعوت از ماهيت فرهنگي و اخلاقي نيز برخوردار است و دعوت کنندگان به تظاهرات، عليه ناديده گرفتن احکام اسلام نيز اعترضات خود را اعلام کرده و خواستار منع شرب خمر و فساد و فحشا و بسته شدن کاباره‌ها در اين کشور شده‌اند.