وزارت اطلاعات از دوره‌هاي گذشته و به صورت دوره‌اي فرم‌هايي را براي ارزيابي نشريات كشور به برخي مراكز و مديران ارائه مي‌داد كه بر اساس آن و بر طبق پرسشنامه‌اي علمي، رويكرد فضاي رسانه‌اي كشور مورد تجزيه و تحليل قرار مي‌گرفت.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***


 صدور قرار مجرمیت برای یک مسوول دولت احمدی‌نژاد

شرق نوشت: دادستان کل کشور صداقت‌نداشتن میلیاردر نفتی را دلیل طولانی‌شدن رسیدگی به پرونده او عنوان کرد. حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در پنجاه‌ونهمین نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی درباره پرونده بابک زنجانی، گفت: «متاسفانه هرچه جلوتر می‌رویم پرونده ایشان پیچیده‌تر می‌شود.» او گفت: «بر اساس نقل‌قول از دادستان و بازپرس محترم عرض می‌کنم که ایشان صداقت ندارد و چون خودش صداقت ندارد و کارها باید بر اساس پیگیری‌های بیرونی و کار کارشناسی انجام شود زمان رسیدگی مقداری دارد طولانی می‌شود.» بابک زنجانی 9 دی‌ماه به اتهام بدهی 2/8 میلیارددلاری به وزارت نفت و برای جلوگیری از فرار او از کشور بازداشت شد. چندروز پیش قرار بازداشت او برای بار دوم تمدید شد.

اژه‌ای ادامه داد: «ما خیلی امیدوار بودیم که ظرف مدت بازداشت اول که دوماه بود به نتیجه برسیم ولی این کار انجام نشد و بازداشت موقت او تمدید شد. همچنین هیاتی اواخر هفته گذشته به مالزی اعزام شد و درخصوص ادعای او مبنی بر وجود پول در بانک FIIB بررسی‌هایی انجام داد و در آنجا مشخص شد که چنین موجودی‌ای در چنین بانکی وجود ندارد، اما این هیات اسناد و مدارکی را با خود آورده است که در رابطه با پرونده کمک موثری می‌کند. این اسناد و مدارک در حال بررسی است و امیدواریم مشخص شود که اگر این پول‌ها در آن بانک نیست در کجاست و این اقدام برای ردیابی پول‌ها موثر است.»محسنی‌اژه‌ای گفت: «اقدامات دیگری هم با کمک وزارت نفت، بانک مرکزی و بعضی دستگاه‌های دیگر دارد انجام می‌شود و ما امیدوار هستیم که با گزارش تکمیلی که از ناحیه بانک مرکزی و به‌خصوص وزارت نفت می‌آید اسناد و مدارک لازم ارایه شود و همان‌طور که تاکنون همکاری کرده‌اند، همکاری کامل را داشته باشند تا سریع‌تر به نتیجه برسیم.


تداوم بي توجهي مقامات اجرايي به iran.ir

خراسان نوشت: بر اساس گزارش يک نهاد نظارتي، در حالي که مقرر شده بود از سال 1386، مقامات و مديران مهم و موثر دستگاههاي اجرايي، پست الکترونيکي خود را بر روي سايت iran.ir ثبت و از اين پست الکترونيکي براي ارسال و دريافت مکاتبات شخصي يا غيررسمي خود استفاده کنند، بررسي ها نشان مي دهد اين اقدام در حد بسيار ناچيزي عملياتي شده و همچنان استفاده از پست هاي الکترونيکي که از نظر امنيتي و اعتبار مطمئن نيستند، رونق دارد.

 ناگهان آب گران شد

به گزارش روزنامه وطن امروز، برق گران شده بود، آب گران شد و گاز گران می‌شود. اسفندماه بهترین زمان برای گران کردن است؛ روزهای پایانی سال مردم درگیر رتق و فتق امور ایام آخر سال و خریدهای عید نوروز هستند و خبرهای افزایش قیمت خریدار کمتری دارد. روز گذشته وقتی خبر گران شدن 20 درصدی آب منتشر شد هیچکس تعجب نکرد چرا که چند روز پیش هم برق 25 درصد گران شده بود و مدیرعامل شرکت گاز هم از این فرصت استفاده کرد و نوید افزایش قیمت گاز را داد! جالب اینکه روز گذشته مسؤولان شرکت آب و فاضلاب از این گرانی خبر نداشتند و در ساعات اولیه اعلام کردند گرانی آب به ما ابلاغ نشده اما چند ساعت بعد همه چیز تایید شد. از طرفی اعلام شد این گرانی جدا از افزایش قیمت‌های احتمالی در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها خواهد بود. مسؤولان دولت در چند روز گذشته بارها اعلام کرده‌اند شیب افزایش قیمت‌ها ملایم و تدریجی خواهد بود و شاهد این مدعا را افزایش 24 درصدی نرخ برق اعلام کردند اما چیزی که دولتی‌ها زیاد دوست ندارند درباره آن صحبت کنند این است که این افزایش‌های تدریجی و ملایم قرار است چند بار در سال رخ دهد؟

به عبارت بهتر گران شدن برق و آب و گاز در اسفند 92 به معنای این است که این خدمات در سال 93 گران‌تر هم خواهد شد! دولت برای بودجه سال 93 به مجلس پیشنهاد کرده بود درآمد 63 هزار میلیارد تومانی را از راه افزایش قیمت‌ها و قطع یارانه‌ها به‌دست آورد اما مجلس این پیشنهاد را نپذیرفت و معتقد بود نباید به ملت فشار مضاعف وارد‌ آید.


 به نام کارگران به کام فتنه‌گران ورشکسته

کیهان نوشت: خبرگزاری مدعی کار و کارگران و فعالیت‌های اقتصادی، عملا به اجاره افراطیون سیاست‌باز در حزب منحله مشارکت درآمده است.
خبرگزاری کار (ایلنا) مدتی است که ضمن انتشار ویژه اخبار مربوط به جریان فتنه و آشوبگران سال 88، تریبون را به دست‌اندرکاران حزب منحله مشارکت سپرده تا ضمن سفیدسازی کارنامه خیانت‌های خود، علیه افراط و افراطی‌گری و افراطیون سخن بگویند. در این میان افراطیون ساختارشکن مجلس ششم از سرویس ویژه برخوردارند.به عنوان مثال این خبرگزاری مصاحبه‌هایی را با احمد شیرزاد، علی شکوری‌راد و جلال جلالی‌زاده (3 عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم) و مرتضی مبلغ (معاون مشارکتی وزارت کشور دولت اصلاحات) انجام داد. شیرزاد - که سابقه سیاه‌نمایی علیه برنامه هسته‌ای کشورمان و طرح ادعای دروغگویی ایران را در پرونده خود دارد و حتی با اعتراض تند کروبی مبنی بر اینکه شما بدتر از رادیو اسرائیل هستید، مواجه شد - به ایلنا می‌گوید تندروها می‌خواهند در ابهام و بدون شناسنامه سیر کنند. برخی برنامه‌های صدا و سیما نظیر دیروز، امروز، فردا یا شناسنامه نشانه این طرز تفکرند؛ از تیتراژ ابتدایی تا تیتراژ پایانی، روشن است که در بخش رسانه‌ای روزنامه کیهان و بخش‌هایی از صدا و سیما و برخی ائمه جمعه و برخی از اعضای نهادهای حساس کشور در زمره این گروه هستند.

مرتضی مبلغ نیز مدعی شده افراطیون درصدد تبدیل فرصت‌های ارزشمند به تهدید هستند، بدون آنکه به خیانت بزرگ هم‌حزبی‌های خود در فتنه 88 و ایجاد تهدید ضد امنیت ملی از بطن مشارکت 40 میلیونی ملت ایران در انتخابات آن سال بپردازد.ایلنا همچنین مصاحبه‌های مشابهی با منتجب‌نیا قائم‌مقام حزب اعتماد‌ملی و درایتی از اعضای حزب منحله مشارکت در مذمت افراطیون و تندروی ترتیب داد.یادآور می‌شود برخی تولیدات ایلنا عینا مستند رسانه‌های ضد انقلاب قرار می‌گیرد.

 اجلاسی با حضور روحانی، عراقچی و طیب‌نیا
 
آرمان نوشت: پانزدهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری در دور چهارم، امروز با سخنرانی آیت‌ا... مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری برگزار می‌شود. در این اجلاس که به روال همیشه در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد سیدعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ ای و همچنین علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی در جمع اعضای خبرگان حضور پیدا خواهند کرد و به ترتیب به ارائه گزارش‌هایی در مورد موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 و همچنین اقتصاد مقاومتی خواهند پرداخت. اعضای خبرگان در روز پانزدهم اسفندماه نیز با حضور در حرم امام خمینی(ره) با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند و سپس با مقام معظم رهبری دیدار خواهند کرد. تعیین اعضای کمیته تدوین بیانیه پایانی پانزدهمین اجلاس خبرگان رهبری و همچنین نطق‌های میان دستور اعضا، از دیگر برنامه‌های این اجلاس است. قرار بود سخنران موضوع هسته‌ای محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه باشد که به دلیل سفر خارجی وی، عراقچی در این اجلاس سخنرانی می‌کند.

95درصد تحریم‌های ایران پابرجاست

به گزارش روزنامه وطن امروز، باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا صراحتا گفت توافقنامه ژنو به گونه‌ای تنظیم شده که 95 درصد تحریم‌های ایران و در واقع تحریم‌های اصلی علیه ایران باقی خواهد ماند. اوباما که با شبکه بلومبرگ گفت‌وگو می‌کرد با اشاره به همین حجم انبوه تحریم‌های باقیمانده توضیح داد که مذاکرات در واقع امتیاز خاصی عاید ایران نکرده است. اوباما همچنین درباره فلسفه اعتقاد خود و همکارانش در کاخ سفید برای تداوم مذاکره با ایران در چارچوب توافق ژنو نیز توضیحاتی داد و صریحا گفت که این توافق منافع غرب را تامین خواهد کرد. او این را هم گفت که در سفر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا، او بنیامین نتانیاهو را مجاب خواهد کرد که این توافق به سود آنها خواهد بود. در میان اظهارات اوباما البته یک جمله او نیز بسیار قابل‌تامل است. او گفت که توافقنامه ژنو به سود برخی جریان‌های سیاسی در ایران است و باعث می‌شود صدای آنان در ایران بلندتر شود!

به گزارش خبرگزاری‌ها، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در ابتدای این گفت‌وگو در پاسخ به سوالی درباره احتمال به‌کارگیری گزینه نظامی علیه ایران، گفت: این به این معنی نیست که گزینه نظامی انتخاب مورد علاقه من است. پس بیاییم در این باره شفاف صحبت کنیم. اقدام نظامی همیشه عواقبی غیرقابل پیش‌بینی دارد که می‌تواند از کنترل خارج شود و حتی در صورت درست انجام دادن آن نیز هزینه‌های بالایی خواهد داشت، پس ما می‌توانیم این مساله را به صورت دیپلماتیک حل کنیم و باید این کار را انجام دهیم. رئیس‌جمهور آمریکا یک بار دیگر هم این ادعای خود مبنی بر اینکه تحریم‌ها موجب حضور ایران پای میز مذاکره شده است، را تکرار کرد: اکنون آنها در یک طرح اقدام مشترک قرار دارند که برای اولین بار در طول یک دهه گذشته باعث تعلیق برنامه‌های هسته‌ای ایران همچون عدم نصب سانتریفیوژ جدید، توقف غنی‌سازی اورانیوم 20 درصد و توقف رآکتور اراک شده است. همه این مسائل نشان می‌دهد فرصت جدیدی در مساله هسته‌ای ایران به وجود آمده است. این فرصتی برای ماست تا بتوانیم بدون هرگونه اقدام نظامی این مساله را حل کنیم.


گزینه‌های روی میز آمریکا قابل استفاده نیست

بر اساس گزارش روزنامه کیهان، یک تحلیلگر آمریکایی تصریح کرد آمریکا با توجه به دخالت‌های پرهزینه در عراق و افغانستان، دیگر نمی‌تواند مداخلات نظامی مشابهی را سامان دهد.مقاله فرید زکریا در واشنگتن‌پست در حقیقت بیان این واقعیت است که عبارت «همه گزینه‌ها روی میز است» اظهاراتی گزافه در ادبیات مقامات آمریکایی است.فرید زکریا ضمن تحلیلی در واشنگتن‌پست خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد با وجود نقش‌آفرینی آمریکا در تغییرات جهانی، کارشناسان آمریکایی بیشترین مشکل را در انطباق با وضعیت جدید دارند. این تحلیلگران و سرمقاله‌نویسان می‌گویند آمریکا در حال عقب‌نشینی است و پیامدهای ناخوشایندی به ارمغان خواهد آورد.وی ادامه می‌دهد: مقاله ریچارد کوهن اتفاقات وحشتناکی را که در جهان در حال وقوع است نشان می‌داد (از جمله سوریه) که رئیس جمهور اوباما به خاطر آنها باید مورد سرزنش قرار بگیرد و وی چند مورد جدید هم به آن اضافه کرده بود مانند امکان حرکت اسکاتلند و کاتولونیا به سوی جدایی. کوهن می‌گوید اوباما از اینکه در برابر تمام این چالش‌ها نقش پلیس را ایفا کند و یا حتی نقش نظارتی بر آن داشته باشد خودداری کرده است.

بله، در صورتی که رئیس جمهور در سوت خود می‌دمید، اسکاتلندی‌ها و کاتلان‌ها احتمالاً به درخواست قدیمی خود برای استقلال پایان می‌دادند(!) نیال فرگوسن نیز با فراموش کردن کاهش ذخایر فدرال در مقاله خود در وال‌استریت ژورنال درباره خطر بزرگتری که «کاهش جغرافیای سیاسی» واشنگتن است می‌گوید در نتیجه سیاست‌های فاجعه‌آمیز اوباما مردم بیشتری نسبت به دوران مدیریت جرج بوش در «خاورمیانه بزرگ» مرده‌اند.

اما طبق این منطق، بوش مسئول ده‌ها هزار نفری است که در دوران ریاست جمهوری وی در سودان و کنگو کشته شدند.فرید زکریا در ادامه خاطرنشان کرد: این منطق که می‌توان درخواست مداخله بیشتری از آمریکا داشت آن هم درست پس از یک دهه تهاجم پرهزینه به عراق و افغانستان واقعاً شگفت‌آور است. به دهه 1950 بیاندیشیم؛ چند سال پس از بن‌بست طولانی و خونین در کره، همه جا پر شده بود از درخواست برای مداخله آمریکا. فرانسه درخواست پشتیبانی در ویتنام داشت؛ فرانسوی‌ها و بریتانیایی‌ها در خلال بحران کانال سوئز درخواست مداخله داشتند؛ متحدان وفادار تایوانی واشنگتن زمانی که تنش‌ها در تنگه تایوان افزایش پیدا کرده بود 2 بار از آمریکا تقاضای پشتیبانی کردند. در تمامی این بحران‌ها فرماندهان ارشد نظامی قصد مداخله داشتند، مفسران هشدار دادند که انفعال آمریکا خطر هرج و مرج، پیشروی کمونیسم و انزوای آزادی را در پی خواهد داشت اما رئیس جمهور آیزنهاور از پذیرش همه این درخواست‌ها سر باز زد. تصور کنید رئیس جمهور دیگری با به کارگیری شجاعت و خرد کمتر، به حرف طرفداران مداخله نظامی گوش می‌داد و ایالات متحده را در همه این درگیری‌ها وارد می‌کرد. می‌توانید آشفتگی خارج از کشور و قدرت آمریکا در خاک خودش را تصور کنید؟

حاشيه‌سازي آشنا براي وزارت اطلاعات

تهران امروز نوشت:
وزارت اطلاعات از دوره‌هاي گذشته و به صورت دوره‌اي فرم‌هايي را براي ارزيابي نشريات كشور به برخي مراكز و مديران ارائه مي‌داد كه بر اساس آن و بر طبق پرسشنامه‌اي علمي، رويكرد فضاي رسانه‌اي كشور مورد تجزيه و تحليل قرار مي‌گرفت. از جمله سوالات و شاخص‌هاي مطرح در اين پرسشنامه سوالاتي با محوريت دين‌گرايي،‌ اهتمام به حفظ وحدت ملي، رعايت منافع ملي، سياه‌نمايي، موج آفرين، منابع موثق و... بود. اخيرا حسام‌الدين آشنا، مشاور رئيس‌جمهور بعد از اطلاع از اين موضوع، مديركل مربوطه در وزارت اطلاعات را فراخوانده و گفته‌ است كه بايد شاخص‌هاي اين ارزيابي را طوري تغيير دهيد كه ديدگاه‌هاي رئيس‌جمهور را شامل شود. وي گفته است كه معيار درست و غلط بودن، بايد دولت جديد باشد.


 شکایت از وزیر ارشاد روی میز «کمیسیون اصل۹۰»

به گزارش روزنامه شرق،
سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد با واکنش‏ در بهارستان همراه شده و حالا کار به شکایت نمایندگان از «علی جنتی» به کمیسیون اصل90 رسیده است. البته جنتی پیش‌تر از همین مجلس کارت زرد گرفته و حالا خیلی از نمایندگان نزدیک به «جبهه پایداری» منتظر کمترین اشتباه و خطای آقای وزیرند. گفته‌های روز یکشنبه جنتی اما آب‌پاکی روی دست برخی نمایندگان ریخت، او به‌وضوح از رفع فیلترینگ فیس‏بوک گفت و به مردم وعده داد که «محمدرضا شجریان» در کشور طنین‌انداز خواهد شد. همان صدایی که در فیلم‌های انتخاباتی رییس‌جمهوری به‌کار گرفته شده و در مناظره‌ها مدام وعده پخش آزادانه آن از زبان شخص رییس‌جمهوری به گوش رسیده بود. او همچنین خبر داده که سال آینده سینماگرانی که چندسالی فیلم نمی‌ساختند به صحنه خواهند آمد و کتاب‌هایی که گاه تا هشت‌سال در ارشاد مانده بودند مجوز خواهند گرفت. تاکید او بر این است که دولت به‌دنبال ایجاد فضای باز برای رسانه‌ها و مطبوعات در کشور است، اما عضو کمیسیون اصل۹۰ در همین زمینه از بررسی تخلفات وزیر ارشاد هفته آینده در کمیسیون اصل۹۰ خبر داده و تاکید دارد: «احیای انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تخلف است.»