نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز با بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۶۶ مصوب کردند که ساخت و فروش املاک مشمول مالیات شود.

به گزارش مشرق، صدونودمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی با حضور 197 تن از وکلای ملت برگزار شد.

پیش از قرائت قرآن کریم مطابق معمول محمدحسین فرهنگی منشی هیئت رئیسه اعلام کرد: ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 1366 و اصلاحات بعدی آن، گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران و اصلاحیه آن مصوب 1377 و الحاق موادی به آن، گزارش کمیسیون اصل نود قانون اساسی در مورد وضعیت خودروهای وارداتی و گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح استفساریه تبصره 3 ماده 9 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی.

در ادامه جلسه، آیاتی از قرآن کریم و ترجمه آن قرائت شد و پس از آن نمایندگان وارد نخستین دستور کار امروز خانه ملت شدند.

**ادامه رسیدگی به لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 1366

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان لایحه یک فوریتی اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را مورد بررسی قرار دادند.

وکلای ملت با تصویب بند 15 این لایحه که براساس آن ماده 76 قانون مالیاتهای مستقیم اصلاح می‌شد، مقرر کردند در مواردی که نقل و انتقال املاک حسب مورد مشمول مالیات بر نقل و انتقال قطعی و مالیات بر ساخت و ساز باشد، وجه دیگری بابت مالیات بردرآمد نقل و انتقال مزبور، منظور نخواهد شد.

بهارستان‌نشینان همچنین با تصویب بند 16 این لایحه یک متن را جایگزین ماده 77 قانون مالیاتهای مستقیم کردند.

براساس مصوبه مجلس مقرر شد درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان حسب مورد مشمول مقررات مالیات بر درآمد موضوع فصول چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود.

**ساخت و فروش املاک مشمول مالیات شد

براساس تبصره یک این ماده مصوب شد که اولین نقل و انتقال ساختمان‌های مذکور علاوه بر مالیات نقل و انتقال قطعی موضوع ماده 59 این قانون مشمول مالیات علی‌الحساب به نرخ 10 درصد به مأخذ ارزش معاملاتی ملک مورد انتقال است. مالیات قطعی مؤدیان موضوع این ماده پس از رسیدگی طبق مقررات مربوط تعیین می‌شود.

به موجب تبصره 2 ماده مذکور مقرر شد شمول مقررات این ماده در خصوص ساخت و فروش ساختمان توسط اشخاص حقیقی منوط به آن است که بیش از 3 سال از تاریخ صدور گواهی پایان‌کار آن نگذشته باشد.

همچنین در تبصره 3 این ماده شهرداری‌ها موظف شدند همزمان با صدور پروانه ساخت و همچنین در هنگام صدور پایان کار مراتب را به منظور تشکیل پرونده مالیاتی به اداره امور مالیاتی ذیربط به تریبی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین می‌گردد، گزارش کنند.

در تبصره 4 این ماده مصوب شد شهرهای زیر یکصد هزار نفر جمعیت از حکم مفاد این ماده مستثنی است.

طبق تبصره 5 ماده مذکور مقرر شد آیین‌نامه اجرایی این ماده در مورد نحوه تعیین درآمد مشمول مالیات و چگونگی تسویه علی‌الحساب مالیاتی با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی ظرف 3 ماه پس از تصویب این قانون به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

به گزارش تسنیم، نمایندگان مجلس در این جلسه با ارجاع بند 14 لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به کمیسیون موافقت کردند.

**موافقت نمایندگان با تغییر دستور جلسه علنی مجلس

در ادامه جمعی از نمایندگان در جلسه علنی صبح امروز پارلمان تقاضای تغییر دستوری را با 50 امضا با عنوان تأسیس و اداره مراکز و مدارس آموزشی و مراکز پرورشی غیردولتی- غیرانتفاعی را به هیئت رئیسه ارائه کردند.

عطاالله سلطانی‌صبور نماینده مردم رزن و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در توضیح این تغییر دستور، اظهار داشت: قانون تأسیس مدارس غیرانتفاعی در 6 مردادماه سالجاری پایان یافته است و در حال حاضر این مدارس به صورت غیرقانونی اداره می‌شوند و در این زمینه با خلأ قانونی مواجه هستیم و نمی‌توانیم بر آنها نظارت و یا مدرسه غیرانتفاعی جدیدی را تاسیس کنیم.

وی با بیان اینکه دولت نیز موافق تمدید این قانون است، گفت: دولت این پیشنهاد را به صورت لایحه و درخواست 2  فوریت ارائه کرده بود که 2  فوریت آن به تصویب نرسید و با این روند 23 هزار و 800 مدرسه غیرانتفاعی و غیردولتی و یک میلیون و 820 هزار دانش‌آموزان این مدارس بلاتکلیف هستند. در همین راستا درخواست می‌کنیم این لایحه را تعیین تکلیف کنید و تا مدارس غیرانتفاعی از بلاتکلیفی خارج شوند و پیشنهاد تمدید یکساله آن را ارائه کرده‌ایم.

در ادامه این تقاضای تغییر دستور به رای وکلای ملت گذاشته شد که آنها با 136 رای موافق، 15 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 208 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.

**اجرای آزمایشی قانون تأسیس مدارس غیرانتفاعی یک سال دیگر تمدید شد

پس از اینکه بررسی کلیات تمدید یکساله اجرای آزمایشی قانون اصلاح قانون تأسیس مدارس غیرانتفاعی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان در دستور کار قرار گرفت، توجه به عدم سخنرانی مخالفان این پیشنهاد، کلیات این لایحه به رأی گذاشته شد.

وکلای ملت با 150 رای موافق، 10 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در صحن با کلیات این لایحه موافقت کردند و در ادامه ماده واحده آن نیز به رای گذاشته شد.

بهارستان نشینان همچنین با 144 رای موافق، 7 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 205 نماینده حاضر در صحن، به تمدید یکساله مدت اجرای آزمایشی قانون تأسیس مدارس غیرانتفاعی رای مثبت دادند و بر این اساس، اجرای آزمایشی این قانون به مدت یکسال تمدید شد.

**نطق 31 دقیقه‌ای ناطقان میان دستور

حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی ناطقان میان دستور جلسه علنی امروز را قرائت کرد؛ براین اساس عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمود آباد در مجلس، فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت در مجلس، جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس، نیره اخوان بیطرف نماینده مردم اصفهان در مجلس و قاسم احمدی لاشکی نماینده مردم نوشهر در مجلس به عنوان ناطقان امروز سخنرانی کردند.

**فیاضی: مرزبندی شفاف با دشمن و کم کردن فاصله با دوستان منطقی‌ترین راه پیشرفت است

عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمود آباد در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور طی سخنانی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: حمایت از دولت برای توفیق در خدمت بیشتر وظیفه همگان است.

وی ادامه داد: مرزبندی شفاف با دشمن و کم کردن فاصله با دوستان منطقی ترین راه پیشرفت کشور است؛ رویکرد اقتصاد مقاومتی که مهمترین راه ثبات کشور خواهد بود، به درستی مسئولان باید آن را پیشه خود سازند.

نماینده مردم نور و محمود آباد ضمن انتقاد از افزایش بهای آب، برق و گاز گفت: کشاورزی به شیوه سنتی در حال انقراض است همچنین باید از قابلیت گردشگری استان مازندران بهتر از این بهره‌گیری شود.

فیاضی در ادامه با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر بنیاد فرهنگی گفت: آنچه مورد نظر مقام معظم رهبری است بنیاد فرهنگی و تعلیم تربیت و آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها است و دولت باید به نظام آموزش و پرورش کشور رسیدگی جدی کند همچنین دانشگاه آزاد نباید انقدر آزاد شود که فوق لیسانس بر فوق لیسانس تدریس کند.

**بشیری: تیم مذاکره‌کننده باید در مقابل دشمن موضع‌گیری جدی کند

فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت در مجلس در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور طی سخنانی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: امروز در غوغای تهاجمات نرم ضد بشری جبهه استکبار،  بیش از هر زمانی به این بصیرت نیاز داریم تا فریب شیطان بزرگ را نخوریم و سبک سرانه آن ستمکاری را بزک نکنیم که سرفصل سیاه ظلم و جنایات بشریت متحیر ساخته و با وجود روحیه روسیاهی آشکارش ملت آزاده ما را به نقض حقوق بشر متهم می‌سازد.

وی با اشاره به حضور بی‌نظیر مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال و شعارهای صریح و آشکار ملت بصیر گفت: مردم به جبهه استکبار فهماند که این ملت از حقوق مسلم خود از جمله حق استفاده از فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای و غنی سازی کوتاه نمی‌آید؛ تیم مذاکره‌کننده باید در مذاکرات با 1+5 این خواست و مطالبه را نمایندگی کنند و بازتاب دهنده صدای رسای عزت‌مندی بیشتر ملت حق طلب کشورمان باشند و تیم مذاکره‌کننده باید در مقابل دشمن موضع‌گیری جدی داشته باشد.

**قادری: دولت به‌جای تمرکز بیش از حد به مسائل بین المللی برای حل مشکلات داخلی همت کند

جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در نطق میان‌‌دستور خود در جلسه علنی امروز پارلمان در سخنانی گفت: انقلاب اسلامی با همه فراز و نشیب‌های خود حرکتی رو به پیشرفت و توام با موفقیت دارد و هر سال که از عمر انقلاب اسلامی می‌گذرد، پختگی نظام و انقلاب بیشتر شده و این انقلاب در اعماق نظام سیاسی دنیا ریشه‌دارتر می‌شود.

وی افزود: موفقیت نظام اسلامی مرهون رهبری‌های الهی و مدبرانه حضرت امام و مقام معظم رهبری و همراهی مردم و انتخاب دین انسان‌ساز اسلام است. جا دارد که از تلاش‌های امام و رهبری تشکر و قدردانی کرده و از هوشمندی و همراهی مردم نیز تشکر و سپاسگزاری ویژه به عمل آید.

نماینده مردم شیراز در مجلس در بخش دیگری از سخنانش به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب به دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی کشور اشاره کرد و افزود: ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و نامگذاری پرمغز و متفکرانه سال‌های گذشته و تاکید بر اهمیت امور اقتصادی در موفقیت و یا ناکامی انقلاب اسلامی نشان از درایت و تیزبینی ایشان دارد.

قادری ادامه داد: بر مردم و مسئولین در قوای مختلف است که این سیاست‌های ابلاغی و نامگذاری‌ها را سرسری نگرفته و برای اجرای شدن آن قانون وضع کرده و برای اجرای آن آئین‌نامه و دستورالعمل تهیه کرده و بر اجرای دقیق آن کنترل و نظارت داشته باشند. درک درست از راهبرد اقتصاد مقاومتی و مولفه‌های آن و باور داشتن این راهبرد به عنوان تنها راهبرد نجات کشور از فشار تحریم‌های خارجی و کاستی‌ها و نواقص سیاست‌های اقتصادی در داخل راهگشای حل مشکلات کشور است.

وی در ادامه تاکید کرد:  تبدیل سیاست‌های ابلاغی به قانون، آئین‌نامه‌های اجرایی و به گفتمان عمومی تضمینی برای اجرای شدن این سیاست‌هاست. شایسته نیست که این سیاست‌ها در صحنه تعارفات سیاسی به فراموشی سپرده شده و با گذشت زمان همچنان شاهد مشکلات کشور باشیم.

** اقتصاد مقاومتی به گفتمان غالب اقتصادی تبدیل شود

نماینده مردم شیراز در ادامه اظهار داشت: کم توجهی به رفع موانع استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و عدم اهتمام به توانمندسازی بخش‌های غیردولتی مانعی برای تحقق سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی و اجرای درست اصل 44 قانون اساسی است.

قادری در همین زمینه افزود: در شرایطی که کشور شدیدا به منابع مالی برای تکمیل سرمایه‌گذاری‌ها و انجام سرمایه‌گذاری‌های جدید نیاز دارد، بلوکه شدن بخش قابل توجهی از منابع صندوق توسعه ملی توجیهی ندارد.

وی اضافه کرد: انتظار می‌رود که دولت در اجرایی شدن سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در مورد راهبرد اقتصاد مقاومتی در اسرع وقت، مغایرت‌های قانونی و خلاءهای قانونی را مشخص و برای اصلاح آن به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

نماینده مردم شیراز در مجلس تاکید کرد: از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، موسسات پژوهشی و رسانه‌ها نیز انتظار داریم در جهت تبدیل سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری به گفتمان غالب اقتصادی در کشور تلاش کرده و زمینه مشارکت همگانی را در اجرای این سیاست‌ها فراهم کنند. تا زمانی که تمام ابعاد و زوایای اقتصاد مقاومتی به عنوان یک راهبرد راهگشای امور اقتصادی کشور روشن و مشخص نشود و مولفه‌های آن تبیین نشود و مسئولین این راهبرد را به عنوان ملکه ذهنی خود باور نداشته باشند، گره‌ای از مشکلات کشور باز نمی‌شود.

قادری ادامه داد: از دولت انتظار داریم به جای اینکه بیش از حد بر روی مسائل بین‌الملل تمرکز کرده و مانور دهد تلاش و همت خود را بر حل مسائل و موضوعات اقتصادی داخلی به کار گیرد. طبعا اگر در حوزه‌های اقتصادی داخلی موفقیتی حاصل شود، مذاکره کنندگان با دستی پر در مذاکرات و چانه‌زنی‌های بین‌المللی حضور خواهند یافت.

وی در بخش دیگری از سخنانش به برخی نکات استانی در حوزه انتخابیه‌اش اشاره کرد و گفت: از اهتمام مقام معظم رهبری در انتخاب آیت‌الله دستغیب نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری به عنوان تولیت آستان‌های مقدس احمدی و محمدی نهایت سپاسگزاری را داشته و برای تولیت جدید در شروع فصل جدیدی از تلاش‌ها و فعالیـت‌ها به منظور تقویت سومین حرم اهل‌بیت(ع) آرزوی موفقیت دارم.

**اخوان: وزارت خارجه این فضا را به خانم اشتون انعکاس دهد که تحریم‌ها کارساز نبوده است

نیره اخوان بیطرف نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور طی سخنانی در صحن علنی مجلس با بیان اینکه صهیونیسم مولود ناپاکی است، اظهار داشت: ملت ایران مثل همیشه پاسخ عملی خود را به یاوه‌گویی آمریکا و رژیم صهیونیستی داده است و فهمانده است که ما تا‌ آخر ایستاده‌ایم و خم به ابرو نمی‌آوریم؛ امیدواریم وزارت امور خارجه این فضا را به خانم اشتون انعکاس دهد که تحریم‌ها کارساز نبوده است و تحریم وابستگی‌ها را کم کرده است.وزارت امور خارجه باید روحیه استکبارستیزی را تقویت کند

وی ادامه داد: در راستای اقتصاد مقاومتی پیشنهاد می‌کنم که سه قوه راهکارهای عملی را بررسی و به مردم گزارش دهند که چند درصد تدابیر مقام معظم رهبری را عملیاتی کرده‌اند؛ یک راهکار این است که سه قوه هزینه‌های خود را کاهش دهند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: امیدوارم مسئولان بودجه‌های خارج از شمول را به صفر برسانند. البته هنوز سفرهای داخل و خارج سه قوه ساماندهی نشده است و امیدوارم ارز مأموریت مقامات قطع شود تا در اجرای اقتصاد مقاومتی کمک کننده باشد.

**احمدی: تحقق سیاست‌ اقتصاد مقاومتی نیازمند برنامه اصولی در سایه تفاهم قوا است

قاسم احمدی لاشکی نماینده مردم نوشهر در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور طی سخنانی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نشان از ضرورت توجه به معاش و رفاه مردم است که تحقق آن نیازمند عزم جدی و برنامه اصولی در سایه تفاهم قوا است.

وی ادامه داد: آفت این کار تفرقه و شکاف میان مسئولان است که باید به شدت از آن پرهیز شود چراکه امروز به وحدت کلمه نیاز داریم.

**ابوترابی فرد میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار را تبریک گفت

پس از ایراد نطق‌ها حجت الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان با تبریک میلاد حضرت زینب(س) گفت: میلاد اسوه صبر، استقامت و عفت حضرت زینب(س) به ملت اسلام و دلباختگان صاحت امامت و ولایت و زنان متعهد و متدین جامعه تبریک می‌گویم.

وی افزود: این بانوی بزرگوار اسوه صبر، استقامت و وفاداری به آموزه های قرآن بودند که میلاد بابرکت و پرسعادت ایشان را به محضر ملت شریف ایران تبریک می‌گویم.

نایب رئیس مجلس با اشاره به روز پرستار نیز گفت: روز پرستار را خدمت جامعه پرستاری کشور تبریک می‌گویم و امیدوارم پرستاران هوشمند و خدوم با الهام از مکتب افتخار آفرین زینب کبری در راه خدمت به جامعه اسلامی بخصوص جامعه بیماران از توفیقات روز افزون برخوردار شوند.

**لایحه اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی اعلام وصول شد

در ادامه علیرضا منادی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز اعلام کرد که لایحه اصلاح ماده 35 قانون خدمت وظیفه عمومی اعلام وصول شد.

به گزارش تسنیم براساس ماده 35 قانون خدمت وظیفه عمومی مشمولین دیپلم و بالاتر که حداکثر یک سال پس از فراغت از تحصیل از طریق آزمون سراسری در یکی از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی داخل کشور پذیرفته شده‌اند، تا زمانی که به تحصیل اشتغال دارند می‌توانند از معافیت تحصیلی استفاده کنند.

**نادران: چرا اجازه نمی‌دهند مشخص شود که چه‌ کسانی در قرارداد کرسنت فساد کرده‌اند؟

الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان طی تذکری با استناد به اصل 197 و 209 آیین‌نامه داخلی مجلس که مربوط به ساز و کار سوال نمایندگان از وزرا است، اظهار داشت: برخی سوال‌هایی که تقدیم مجلس کرده‌ایم و در کمیسیون‌های تخصصی مورد بررسی قرار گرفته‌اند و همچنین تمام مراحل آیین‌نامه را طی کرده ولی بعضا نزدیک به 6 ماه از آن گذشته است، در حالی که طبق آیین‌نامه داخلی مجلس وزیر مربوطه 10 روز و یا نهایتاً 20 روز فرصت داشته تا در صحن حاضر شود و به این سوالات پاسخ دهد.

وی ادامه داد: طبق آیین‌نامه اگر تعداد سوالات نمایندگان به اندازه‌ای باشد که به وقت یک جلسه علنی اکتفا کند، هیئت رئیسه مکلف است برای اینکه این سوالات به تأخیر نیفتند در هفته یک روز را به سوال از وزرا اختصاص دهد تا حق نظارتی نمایندگان ضایع نشود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور روز گذشته گفت که نام مفسدان اقتصادی را باید رسانه‌ها بر سر زبانها بیاورند نه اینکه این اسامی در جیب رئیس دستگاه اجرایی باشد، بنابراین من سوالم از فساد کرسنت بود، پس چرا اجازه نمی‌دهند افراد مرتبط با کرسنت از تریبون مجلس مشخص شوند و معلوم شود که چه کسانی در این قرارداد فساد کرده‌اند؛ همچنین باید مشخص شود که چه کسی مانع این موضوع می‌شود؛ آیا دولت مانع است یا هیئت رئیسه و مجلس مانع می‌شوند.

نادران افزود: آقای توکلی فساد 650 میلیون یورویی که به یک نفر رانت داده شده بود را علنی کرد و این موضوع را در مناره مجلس هم گفت، اما دولت چه واکنشی نشان داد؟

وی خطاب به هیئت رئیسه تصریح کرد: همین امروز برنامه ایشان را دیدید که برخلاف آنچه که دارند منتقدان ژنو 2 را به بی‌سوادی متهم می‌کنند، باید کشف کنیم که تنها 4 شرکت آمریکایی مجاز شدند به ما کالای اساسی بفروشند ،بنابراین اینها مسائلی است که باید در صحن علنی مطرح شود.

نماینده مردم تهران بر همین اساس تاکید کرد: مبارزه با فساد، با شعار و در جلسه عمومی و با کف زدن نیست بلکه باید با فساد به صورت ریشه‌ای و اساسی مبارزه شود لذا اگر هیئت رئیسه اجازه ندهد، سوال از وزرا مطرح شود و پاسخ گرفته شود، جلوی فسادها گرفته نمی‌شود و ریشه فساد هم کشف نخواهد شد.

نادران با بیان اینکه تعداد دیگری از نمایندگان هم سوالاتی از وزرا داشتند که هنوز مطرح نشده است، گفت: در همین هفته یک سوال در دستور کار جلسات علنی بوده است و امروز باید مطرح می‌شد. خب اگر بنا بر این است که نماینده سوال‌کننده منصرف شود، این موضوع باید درست روز طرح سوال رخ دهد؟  باید چند روز زودتر این کار را انجام می‌دادند تا هیئت رئیسه، سوال بعدی را در دستور قرار می‌داد همچنین سوال من درباره فساد کرسنت جز اولین نوبتها بود و قبل از رسیدگی به لایحه بودجه این سوال در دستور هفتگی مجلس چاپ شده بود بنابراین من دلیل این تأخیرها را نمی‌دانم و انتظار دارم که هیئت رئیسه به وظیفه خود عمل کند.

وی افزود: بحث مبارزه با فساد نباید یک توپی شود که گاهی در زمین دولت و گاهی در زمین مجلس بیفتد بلکه باید با فساد یک برخورد اصولی و ریشه‌ای شود و با این موضوع به صورت اساسی برخورد کنیم نه در تریبون‌های عمومی.

**ابوترابی‌فرد: سوال نمایندگان و اختصاص وقت را در هیئت رئیسه مورد بررسی قرار می‌دهیم

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب رئیس اول مجلس که ریاست صحن علنی را بر عهده داشت در پاسخ به این تذکر و ضمن وارد دانستن آن گفت: بحث مبارزه با فساد یک موضوع کلیدی و مهم است و قطعا سوال نمایندگان و اختصاص وقت برای طرح آنها در صحن علنی مجلس می‌تواند به مبارزه با فساد کمک کند.

وی افزود: انشاءالله این موضوع را در هیئت رئیسه مورد بررسی قرار می‌دهیم تا ببنیم به چه صورت تدبیر شود تا فرصت بیشتری در اختیار نمایندگان سوال‌کننده از وزرا قرار گیرد.

**قاضی‌پور: 2 تن از اعضای هیئت رئیسه مانع طرح سوالات نمایندگان از وزرا می‌شوند

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز پارلمان طی تذکری آیین‌نامه‌ای خطاب به هیئت رئیسه مجلس گفت:‌ تعدادی سوال در کمیسیون‌های تخصصی مجلس است، اما در صحن علنی مطرح نمی‌شود که متاسفانه هیئت رئیسه به جای اینکه مدافع نمایندگان باشد، نماینده دولت در مجلس شده است.

وی افزود: تعدادی از اعضای هیئت رئیسه‌ اجازه نمی‌دهند سوالات نمایندگان از وزرا به کمیسیون‌ها برود و وقتی این سوالات از کمیسیون‌ها به هیئت رئیسه بر می‌گردد تا در صحن علنی مطرح شود این 2 برادر عزیز هزار و یک ایراد بنی‌اسرائیلی می‌گیرند که این سوال در صحن علنی قرائت نشود.

این نماینده مجلس خطاب به ابوترابی‌فرد گفت: شما اعضای هیئت رئیسه با رای ما نمایندگان مجلس عضو هیئت رئیسه شدید و امورات مجلس را اداره می‌کنید و با اینکه زحمت هم می‌کشید، اما پول اضافه‌ای نمی‌گیرید و در جلسات علنی هم باید 4 ساعت آن بالا بنشینید که این موضوع جای قدردانی دارد، اما وقتی که سوالات ما به دست 2 تا از اعضای هیئت رئیسه مورد معامله قرار می‌گیرد کار بسیار بدی است.

قاضی‌پور ادامه داد: خواهش می‌کنم تا حضرتعالی دستور دهید که سوالات ما که از کمیسیون‌های تخصصی آمده در صحن علنی مطرح شود و باید از اول سال 93 هفته‌ای 2 روز سوالات نمایندگان از باب نظارتی در دستور کار صحن علنی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: برخی از سوالات از هدر رفتن میلیاردها ریال پول بیت‌المال جلوگیری می‌شود. وقتی که اینجا سوالات مطرح شود، مشخص خواهد شد که آقای علی «ک» در خودروسازی چند میلیارد تومان به ایران‌خودرو و سایپا ضرر وارد کرده است، البته دولت هم این اسامی را می‌داند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: اگر این موضوع در صحن علنی قرائت نشود، ما صراحتا در صحن علنی خواهیم گفت که کدام وزیر از این افراد دفاع می‌کند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس که ریاست صحن علنی را بر عهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: در هیئت رئیسه تدبیری خواهیم داشت تا سوالاتی که از کمیسیون‌های تخصصی به هیئت رئیسه باز می‌گردد در فرصت مناسبی مورد بررسی قرار گیرد.

**توکلی: 44درصد خانوارهای شهرنشین "اجاره‌نشین" هستند

احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان طی تذکری با استناد به ماده 153 و 155 آیین‌نامه داخلی مجلس به بند 17 لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم اشاره کرد و گفت: بند 17 موضوع مهمی را مطرح می‌کند اما ایراداتی به آن وارد است که باید مورد بحث و بررسی بیشتر قرار گیرد.

وی با اشاره به بند مذکور که در رابطه با مالیات بر درآمد املاک است، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی هر 10 سال یکبار از مردم ایران آمار گرفته می‌شود و طبق این آمارها در دهه 65 تا 75 حدود 29 درصد مردم اجاره‌نشین بوده‌اند بعد در 10 سال دوم این رقم به 43 درصد و بعد 50 درصد رسید و اکنون 44 درصد خانوارهای شهرنشین، اجازه نشین هستند.

این نماینده مجلس گفت: اگر سرمایه از بحث مسکن خارج نشود، سبب سوداگری خواهد شد و این سوداگری قیمت مسکن را بالا می‌برد و وقتی قیمت مسکن زیاد شد، قیمت تمام شده ساخت مسکن و به تبع آن اجاره منازل بالا می‌رود.

توکلی افزود: 50 درصد جوانان ما زمانی که ازدواج می‌کنند قدرت خرید خانه را ندارند بنابراین این ماده بسیار حائز اهمیت است چرا که سیاستهای مالیاتی برای کسب درآمد و بهبود توزیع منابع ملی است. همچنین این ماده متکلف کنترل سوداگری در مسکن است البته ایراداتی دارد که ما خواهان این هستیم که دوباره به کمیسیون اقتصادی بازگشته و اصلاح شود.

وی براساس تبصره 2 ماده 155 خواهان بازگشت بند 17 این لایحه به کمیسیون شد و گفت: اینجا گردنه مهمی است که می‌توان با اعمال سیاست‌های مالیاتی سوداگری در بخش مسکن را کنترل کرد.

پس از این تذکر حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با وارد دانستن این تذکر، بازگشت بند 17 به کمیسیون اقتصادی را به رای نمایندگان مجلس گذاشت.

وکلای ملت نیز با 147 رای موافق، 29 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 203 نماینده حاضر در صحن علنی با بازگشت بند 17 لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم به کمیسیون اقتصادی موافقت کردند.

** 2 فوریت طرح تغییر ترکیب کمیسیون تلفیق به تصویب رسید

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان 2 فوریت طرح تغییر ترکیب اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه را مورد بررسی قرار دادند.

بهارستان‌نشینان با اجتماع سخنان موافقان و مخالفان 2 فوریت این طرح در نهایت آن را با 158 رای موافق، 34 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.

براساس طرح مذکور و در صورت تصویب نهایی آن در صحن علنی مجلس ترکیب اعضای کمیسیون تلفیق متشکل از 9 نفر از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و 3 نفر از هر کدام از کمیسیون‌های تخصصی مجلس می‌شود.

در حال حاضر کمیسیون تلفیق لایحه بودجه شامل تمامی اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و 2 نفر از هر کدام از کمیسیون‌های تخصصی است همچنین در حال حاضر یک طرح یک فوریتی برای تغییر ترکیب اعضای کمیسیون تلفیق در دستور کار کمیسیون‌های تخصصی مجلس از جمله کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی پارلمان است.

براساس طرح یک فوریتی پیشین، ترکیب کمیسیون تلفیق مشتمل بر 9 نفر از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه، 6 نفر از اعضای کمیسیون اقتصادی و 3 نفر از هرکدام از کمیسیون‌های تخصصی دیگر می‌شود.

**تذکرات کتبی و شفاهی

پیش از پایان جلسه امروز خانه ملت، ابتدا تذکرات شفاهی 5 تن از وکلای ملت در صحن علنی قرائت شد و در ادامه ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان را قرائت کرد.

**حسینی: سخنان روحانی شانه خالی کردن دولت از وظایف فرهنگی بود

سیدمرتضی حسینی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در تذکر شفاهی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: مقام معظم رهبری در ادامه رهنمودهای خود بر دغدغه‌های فرهنگی تاکید کردند و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به درستی به این ندا لبیک گفت. اما اکنون رئیس‌جمهور می‌گوید مسائل فرهنگی در دست دولت نیست. آیا طرح این موضوع به معنای نادیده گرفتن ماموریت‌های خطیری که به وزارت ارشاد، آموزش و پرورش و علوم سپرده شده است، نیست؟ آیا سخنان آقای روحانی به معنای شانه خالی کردن دولت از وظایف فرهنگی نیست؟

نماینده مردم قزوین گفت: اگر دولت نباید در خصوص مسائل حوزه فرهنگی نقش‌آفرینی کند، پس کدام نهاد و سازمانی باید تقویت فرهنگ اسلامی ما را بر عهده بگیرد؟

حجت‌الاسلام حسینی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: آقای رئیس‌جمهور؛ چرا حرفهای دوم خردادی می‌زنید و چرا جوانان انقلابی و متدین از صحنه فرهنگ و خدمت کنار گذاشته می‌شوند؟ این خطابی که مقام معظم رهبری کردند به شما رئیس‌جمهور بود.

وی در خصوص مشکلات حوزه انتخابی‌اش گفت: آب منطقه آبیک قزوین آلوده به آهک است و سلامتی مردم به طور جدی تهدید می‌شود. همچنین آب کشاورزی الموت در شرایط بحرانی است و ما نیازمند توجه جدی به این موضوع هستیم.

این نماینده مجلس در تذکری به وزیر کشور خاطرنشان کرد: باید وزیر کشور از استانداران بخواهد که در انتصابات فرمانداران و مدیران استانی از نمایندگان مجلس مشورت بگیرند.

**سجادی: خشک‌سالی گلوی خراسان رضوی را می‌فشارد

احمد سجادی نماینده فریمان در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در صحن علنی مجلس با اشاره به خشکسالی در استان خراسان رضوی اظهار داشت: استان خراسان رضوی با پدیده خشکسالی صددرصدی دست و پنجه نرم می‌کند که این پدیده بی‌سابقه است و میزان بارندگی در زمستان امسال با کاهش بی‌سابقه 90 درصدی و سرمای 27 درجه زیر صفر همراه بوده است.

وی ادامه داد: این خشکسالی محصولات کشاورزی را از بین برده و مردم سرخس و فریمان که شغل آنها دامداری و کشاورزی است با مشکلاتی مواجه شده‌اند.

نماینده فریمان در مجلس گفت: همچنین قیمت سنگین علوفه و عدم حمایت دولت و همچنین عدم پرداخت وام بلاعوض به کشاورزان و دامداران صورت نگرفته است، لذا از وزیر جهاد و وزیر کشور درخواست تشکیل ستاد بحران در خراسان رضوی را داریم، چرا که در سایه بی‌توجهی مسئولان اقتصادی، همایش‌های شکیل برگزار می‌شود، اما همایشی در حمایت از کشاورزان برگزار نمی‌شود و این موضوع موجب از بین رفتن کشاورزی و مغایر با سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. قسم حضرت عباس را قبول کنم یا دم خروس را؟

در ادامه نعمت‌الله منوچهری نماینده مردم پاوه در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: یکی از مهمترین، حیاتی‌ترین و برحق‌ترین مردم کشور، مردم اورامانات هستند و آنها درخواست رسمی شدن و تردد مسافر از مرز شوشمه در شهرستان پاوه را دارند.

وی ادامه داد: درخواست مکاتبات زیادی در این خصوص صورت گرفته، لذا از مسئولان کشور خواهش می‌کنیم که سریعا نسبت به صدور مجوز از مرز شوشمه اقدام کنند.

نماینده مردم پاوه در مجلس در تذکر دیگری به وزیر آموزش و پرورش در خصوص احتساب امتیاز خدمت در مناطق جنگ‌زده خواستار لحاظ کردن این امتیاز برای فرهنگیان منطقه حوزه انتخابیه‌اش شد.

**منوچهری: درخواست گنجاندن زبان کردی در کتب درسی دانش‌آموزان

منوچهری همچنین از وزیر آموزش وپرورش درخواست کرد که براساس قانون اساسی نسبت به گنجاندن زبان کردی در کتب درسی دانش‌آموزان اقدام کنند. همچنین خواستار پیگیری تأمین آب آشامیدنی شهرستانهای پاوه و احداث سد جوانرود در این مناطق شد.

ابوالفضل ابوترابی‌ نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به وزیر نیرو گفت: به لحاظ عدم هماهنگی در این وزارتخانه شاهد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی هستیم در حالی که ساخت پروژه‌های فاضلاب شهری دچار مشکل شده است.

وی ادامه داد: حتی آب منطقه استان اصفهان از مردم مطالبه وجه کرده است. قرار است سرمایه‌گذاری این بخش توسط مردم تأمین شود، ولی این پولی که آب و فاضلاب از مردم مطالبه می‌کند مشکلی برای مردم از جهت انجام پروژه ایجاد کرده است، لذا از وزیر نیرو درخواست داریم که شخصا وارد این موضوع شود.

این نماینده مجلس خطاب به وزیر ورزش و جوانان نیز اظهار داشت: نجف‌آباد بعد از اصفهان کمترین سرانه سالن ورزشی را به خود اختصاص داده است، لذا از مدیرکل ورزش و جوانان انتظار داریم عدالت در توزیع بودجه را رعایت کند.

در پایان جلیل سرقلعه نماینده لردگان در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به وزیر راه گفت: از جاده استراتژیک شهرکرد، لردگان، خوزستان که محوری‌ترین جاده محسوب می‌شود مواد اولیه حمل و کاروان راهیان نور از آن استفاده می‌کنند.

همچنین از این جاده استفاده‌های دیگری صورت می‌گیرد اما در کجای دنیا و ایران از یک باند جاده 25 هزار تردد انجام می‌شود.

وی ادامه داد: حجم کار در این محور زیاد است و بودجه سالانه پاسخگوی تکمیل آن نیست.

این نماینده مجلس خطاب به وزیر نیرو تاکید کرد: شما نتوانستید ثابت کنید آن فردی هستید که نمایندگان تصور می‌کنند چرا که زیرمجموعه و تیم شما گاهی تصمیماتی می‌گیرند که امنیت ملی کشور را زیرسوال می‌برند یعنی در تصمیم‌گیری وزارت نیرو تمرکزی نیست و رأس هرم یک نفر نیست و زیرمجموعه آن کار خود را انجام می‌دهد.

سرقلعه خطاب به وزیر دارایی خاطرنشان کرد: بانک‌های کشور خودمحور شده‌اند و سوداگری و سودمحوی اصلی‌ترین برنامه‌های آنها است و پول‌های بادآورده موجب چاق شدن آنها شده است. همچنین نظام بانکی کشور اقتصاد کشور را مختل کرده است که نیازمند رسیدگی به این موضوع است.

**تذکر نماینده میانه به توزیع جزوات انتقادی علیه دولت در نماز جمعه تهران

در خاتمه ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

متن بخشی از این تذکرات بدین شرح است:

حسینی نماینده میانه به وزرای کشور و فرهنگ پیگیری منشأ تهیه و توزیع تراکت و جزوه‌های مشکوک در نمازجمعه اخیر تهران بر علیه دولت و وزیر امور خارجه.

**پایان جلسه علنی مجلس/جلسه بعدی سه‌شنبه

جلسه علنی امروز مجلس با ریاست حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد پایان یافت و وی جلسه بعدی مجلس را سه‌شنبه 20 اسفند رأس ساعت 8 صبح با دستور کار ادامه رسیدگی به دستور هفتگی اعلام کرد.


منبع: تسنیم