کد خبر 292331
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۱

خانواده‌ها مراقب کودکان و نوجوانان خود باشند و با آگاهی دادن آنها را از خطرات مواد محترقه مطلع کنند.

به گزارش مشرق، چهارشنبه آخرسال هرچند رسمی قدیمی ایرانی است که قبل از نوروز برگزار می‌شود اما چند سالی است که به یکی از روزهای پرحادثه ایران تبدیل شده است.

حوادث ناشی از این آتش بازیها گاهی آنچنان به جان کودکان و نوجوانان می ‌افتد که سالهای سال آثار آن نه تنها از چهره که از یاد و خاطره افراد پاک نمی‌شود، این درحالیست که با کنترل و آگاهی بخشی و نظارت خانواده‌ها می‌توان آسیب‌های چهارشنبه آخرسال را کاهش داد.

محمد چینیان معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش با تاکید براینکه دانش‌آموزان از نگهداری مواد محترقه و منفجره خودداری کنند گفت: خانواده‌ها مراقب کودکان و نوجوانان خود باشند و با آگاهی دادن آنها را از خطرات مواد محترقه مطلع کنند.

وی افزود: دانش آموزان باید خطرات ناشی از بازی با مواد منفجره و وسایل آتش‌بازی را به دوستان خود یادآوری کنند و حتی‌المقدور از حضور در این مراسم به ویژه در محل‌های شلوغ خودداری کرده و در صورت لزوم به همراه والدین خود در مراسم چهارشنبه‌سوری شرکت کنند. دانش آموزان و نوجوانان باید توصیه‌های کارشناسان ایمنی را جدی گرفته و با بی‌احتیاطی در روزهای پایانی سال شادی خود و دیگران را خراب نکنند.

معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه خانواده‌ها مسئولیت بیشتری در مراقبت از فرزندان خود برعهده دارند توصیه کرد: با گوشزد کردن خطرات جانی و مالی ناشی از انفجار مواد محترقه و ارائه توصیه‌های ایمنی لازم فرزندان خود را به پرهیز از دست زدن به این بازی‌های خطرناک ترغیب کنند و اولیا در صورت لزوم به همراه فرزندان خود در این مراسم شرکت و بر رفتارهای آنان نظارت داشته باشند. همچنین مسئولین مراکز آموزشی، تربیتی و مدارس ضمن اجرای برنامه‌های فرهنگی، هنری و ارائه توصیه‌های کارشناسان ایمنی به دانش‌آموزان، آگاهی‌های لازم را در خصوص خطرات مواد محترقه و منفجره به اطلاع آنان رسانده و آنها را به اجتناب از مواد محترقه و آتش‌بازی تشویق کنند.

چینیان تصریح کرد: لازم است شهروندان در روزهای پایانی سال که منتهی به چهارشنبه‌سوری می‌شود، از قرار دادن اشیاء و مواد قابل اشتعال به خصوص ظروف نفت و مایعات سریع‌الاشتعال در محل روباز و غیرمسقف خودداری کنند چرا که پرتاب فشفشه و افتادن آن بر روی این مواد موجب بروز آتش‌سوزی‌های بزرگ خواهد شد و حتی‌الامکان پنجره‌های منازل نیز باید در این مواقع بسته باشند تا مانع ورود مواد و لوازم آتش‌بازی پرتاب شده به اطراف شود.

وی گفت: در صورت بروز آتش‌سوزی، خونسردی خود را حفظ کرده، سریعا کودکان را از محل حریق به محل امن انتقال داده و سپس بلافاصله با تلفن 125 به ستاد فرماندهی آتش‌نشانی اطلاع دهند و چنانچه با مصدومی مواجه شدند با تلفن 115 مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی تماس گرفته و مراتب را با ذکر نشانی دقیق و نوع حادثه اطلاع دهید.

چینیان با اشاره به تشکیل جلسه کارگروه ایمنی و پیشگیری از حوادث چهارشنبه آخر سال استانها با موضوع «کاهش اثرات حوادث و سوانح مرتبط با آتش‌سوزی» و اتخاذ تدابیر ایمنی مناسب برای مدارس گفت: آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی پیام‌های مرتبط با استفاده از ظرفیت موجود استانی و محلی، اجرای برنامه اطفای حریق، تخلیه اضطراری و پناه‌گیری با اولویت مدارس مجری طرح دانش‌آموز آماده در روزهای سخت (دادرس)، از برنامه‌های آموزش و پرورش برای مدارس است.

معاون دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: ارایه آموزش‌های ایمنی و بهداشتی (نظری عملی) برای دانش‌آموزان، والدین و کارکنان مدرسه با دعوت از کارشناسان آتش‌نشانی، هلال‌احمر، اورژانس و ... برگزاری انواع مسابقات، نمایشگاه و برنامه‌های فرهنگی مرتبط با موضوع و اختصاص بخشی از کلاس‌های درس به موضوع حوادث شب چهارشنبه آخر سال، راهکارهای کاهش خسارات و اقدام مناسب جایگزین از دیگر تدابیر اتخاذ شده است.

چینیان ادامه داد: تاکید بر اجرای دوره‌های آموزش ضمن خدمت اصول ایمنی و مراقبت در برابر حوادث و سوانح، کمک‌های اولیه و فوریت‌های پزشکی، امدادی و ...و زمینه‌سازی برای مشارکت تشکل‌های دانش‌آموزی، انجمن اولیا و مربیان، سایر سازمان‌های مردم‌ نهاد و ارایه راهکارهای پیشنهادی، برخی دیگر از برنامه‌ها در این زمینه است.

همچنین مسعود ثقفی، سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران نیز درباره تدابیر اتخاذ شده برای مدارس پایتخت در چهارشنبه آخر سال گفت: با توجه به این که در ایام پایانی سال به ویژه چهارشنبه آخر سال عده‌ای از افراد سودجو و فرصت طلب اقدام به توزیع مواد محترقه در بین جوانان و نوجوانان می‌کنند و متاسفانه فرزندان ما نیز از آثار مخرب و آسیب‌های ناشی از آن اطلاع کافی ندارند، به منظور ارتقاء‌ فرهنگ ایمنی در جامعه و کاهش خسارات جانی و مالی چندین اقدام در دستور کار قرار گرفته است.

وی گفت:‌ در همین راستا در هر منطقه کمیته‌ای به نام «کمیته سلامت» با موضوع "کاهش اثرات حوادث و سوانح مرتبط با چهارشنبه آخر سال و یا آتش‌سوزی" اتخاذ شده تا ایمنی مناسب برای مدارس فراهم شود.

ثقفی تصریح کرد:‌ توجیه و آگاه سازی دانش‌آموزان و اولیاء از طریق دعوت از کارشناسان آتش‌نشانی، هلال‌احمر، اورژانس و نیروی انتظامی در برنامه‌های صبحگاهی مدارس و کلاس‌های آموزشی خانواده در دستور کار قرار گرفته است.

وی همچنین از مدیران مدارس، معلمان و دانش‌آموزان خواست تا در صورتی که مراکز فروش مواد محترقه را در اطراف محیط‌های آموزشی شناسایی کردند آن را در اولین فرصت به نیروی انتظامی گزارش کنند.

سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران درباره برنامه‌ آموزش و پرورش برای مدارسی که در نوبت دوم فعالیت می‌کنند، گفت: با توجه به این که 90 درصد مدارس شهر تهران در نوبت صبح دایر هستند، مقرر شده در مورد ساعات فعالیت مدارس نوبت دوم در روز چهارشنبه سوری، آموزش و پرورش منطقه مربوطه با هماهنگی مدرسه تدابیر لازم را اتخاذ کند.
منبع: ایسنا