گروه بین الملل مشرق – با سقوط دولت قانونی اوکراین و تشکیل دولت موقت مورد حمایت غرب، آمریکا و اتحادیه اروپا بر حمایت مالی از دولت جدید این کشور متعهد شدهاند. آمریکا یک میلیارد دلار در قالب بسته حمایتی انرژی به این کشور اختصاص داده است. اتحادیه اروپا نیز پرداخت بسته نجات اقتصادی به این کشور را در دستور کار خود قرار داده است.
واشنگتن در شرایطی تصمیم به حمایت مالی از دولت موقت اوکراین گرفته است که این کار بر خلاف قوانین داخلی آمریکاست. در همین رابطه، وزارت خارجه روسیه روز سه شنبه اعلام کرد قانون 1961 کمک های خارجی آمریکا، هرگونه کمک مالی به دولت یا کشوری را که دولت قانونی و منتخب آن در نتیجه کودتا یا تصمیمی غیرقانونی سرنگون شده است، منع کرده است.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: "تمام معیارها نشان میدهد اختصاص کمک مالی به رژیمی غیرقانونی که قدرت را از با توسل به خشونت در دست گرفته است، خارج از چارچوب نظام قوانین آمریکا و خلاف قانون است."
ویکتور یانوکویچ رئیس جمهور برکنارشده اوکراین در کنفرانسی خبری در شهر روستوف روسیه نیز گفته است: "تا آنجا که من اطلاع دارم، قوانین آمریکا هرگونه کمک اقتصادی به کشوری که دولت قانونی و منتخبش را سرنگون کرده باشد، ممنوع کرده است. من قصد دارم در این باره از کنگره، سنا و دادگاه قانون اساسی فرجامخواهی کنم."
دولت قانونی اوکراین و ویکتور یانوکویچ پس از شدت گرفتن ناآرامیها در این کشور در توافقی با رهبران مخالفان، با تشکیل دولت وحدت ملی، انتخابات زودهنگام و اصلاح قانون اساسی موافقت کردند. اما پس از چند روزو در پی اشغال پارلمان این کشور توسط مخالفان که بدون مقاومت پلیس این کشور صورت گرفت، پارلمان اوکراین در اقدامی خلاف توافق قبلی، رئیسجمهور قانونی این کشور را برکنار و اختیارات او را به رئیس پارلمان موقت این کشور محول کرد.
روسیه تا کنون دولت موقت اوکراین را به رسمیت نشناخته است.