کد خبر 293648
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۷

فراخوان پنجمین نشست از سلسله نشست های اندیشه های راهبردی که به موضوع «نظام مردم سالاری دینی» اختصاص یافته است، از سوی دبیرخانه این نشست منتشر شد.

به گزارش مشرق، دبیرخانه نشست اندیشه های راهبردی طی فراخوانی از استادان و محققانی که پیرامون موضوع «نظام مردم سالاری دینی» پژوهشی را به انجام رسانده‌­اند، دعوت کرد به منظور حضور در این رویداد عالی علمی، مقالات جدید و منتشر نشده خود را حول محورهای نشست که حاوی دیدگاه و دستاوردهای اصیل و بدیع باشد، ارسال نمایند.

محورهای نشست عبارتند از:

1- ماهیت، مفهوم و اضلاع نظام مردم سالاری دینی

2- فلسفه و مبانی نظری نظام مردم سالاری دینی

3- مولفه ها و مختصات نظام مردم سالاری دینی

4- پیشینه علمی و تحقیقاتی نظام مردم سالاری دینی

5- ساختار منطقی و طبقه بندی موضوعات نظام مردم سالاری دینی

6- مقایسه نظام مردم سالاری دینی با نظام دموکراسی لیبرال

7- نظام مردم سالاری دینی و ساختار قدرت

8- مشارکت سیاسی در نظام مردم سالاری دینی

9- اصول روابط بین الملل ذر نظام مردم سالاری دینی

10- مکانیزم های کارآمدی در نظام مردم سالاری دینی

11- کارنامه نظام مردم سالاری دینی

12- تطول و تکامل نظام مردم سالاری دینی در دو بعد نظری و عملی

13- نسبت نظام مردم سالاری دینی با فرق و مذاهب اسلامی

14- نقش و سهم نظام مردم سالاری دینی در شکل گیری تمدن نوین اسلامی

بر اساس این فراخوان، سخنرانان و شرکت­‌کنندگان نشست پس از داوری مقالات از سوی هیأت داوران انتخاب خواهند شد و مقالات پذیرفته شده در کتاب نشست به چاپ خواهد رسید. آخرین مهلت ارسال مقالات 15/02/1393 می باشد. پژوهشگران به منظور آگاهی از چارچوب و ضوابط تهیه مقالات می توانند به وبگاه نشست http://n5.dnar.ir مراجعه نمایند.

نشست اندیشه های راهبردی به ابتکار رهبر معظم انقلاب از سال 1389 آغاز شد و تاکنون به چهار موضوع راهبردی «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»، «عدالت»، «زن و خانواده» ، و «آزادی» پرداخته است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی «درگیر کردن متفکران و اندیشه ورزان کشور با مسائل کلان»، «ایجاد یک گفتمان در میان نخبگان» و «ریل گذاری و جاده سازی برای اداره کشور در ده ها سال آینده» را به عنوان سه هدف مهم و اساسی برگزاری نشست های راهبردی با نخبگان برشمرده اند.

در آخرین نشستی که آبانماه سال گذشته برگزار شد، اساتید و اندیشمندان برجسته کشور از جمله دکتر مصطفی ملکوتیان استاد دانشگاه تهران؛ دکتر عماد افروغ، دانشیار علوم اجتماعی دانشگاه تهران؛ حجت‌الاسلام دکتر احمد واعظی، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)؛ دکتر علی‌رضا شجاعی‌زند، استادیار دانشگاه تربیت مدرس؛ دکتر سید جلال دهقانی فیروزآبادی، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی(ره)، دکتر موسی نجفی، استاد علوم سیاسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمدعلی یوسفی، دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی؛ و دکتر منصور میراحمدی، دانشیار دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی، مقالات علمی-پژوهشی خود پیرامون موضوع «آزادی» را در کنفرانسی با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی ارائه کردند.

بیانات رهبر انقلاب در جریان چهار نشست پیشین، و همچنین متن مقالات ارائه شده در آدرس اینترنتی http://farsi.khamenei.ir/package?id=18273 قابل دسترسی است.
 
منبع: فارس