* حادثه تلخ «معراجیها»
روزهای ابتدایی دیماه همه حواسها معطوف رسیدن یا نرسیدن فیلمها به جشنواره فجر اما ناگهان یک انفجار و حادثه تلخ به خیر اول رسانههای کشور تبدیل شد.18 دی ماه بود که گروه تولید «معراجیها» برای ضبط سکانسهای پایانی در شهرک دفاع مقدس مشغول کار بودند که ناگهان انفجار چاشنی مواد منفجره باعث کشته شدن علی اکبر رنجبر مدیر شهرک سینمای دفاع مقدس، جواد شریفیراد مسوول جلوههای ویژه ، رضا فرجی دستیار تولید، مهدی مرادی جلوههای ویژه و جمشید اصفهانیفر نگهبان شهرک شد.
* سلام سینما و هجوم مردم به سینماها
10 بهمن روز خاصی برای سینماها بود به طوریکه در این روز طرح اکران رایگان سینماها اجرا شد و استقبال مردم از این طرح آنقدر زیاد بود که منجر به خساراتی برای سالن ها شد. به همین دلیل بسیاری شیوه اجرای آنرا غیرکارشناسی دانستند اما رئیس سازمان سینمایی در تمامی صحبت های خود پس از این رویداد از آن دفاع کرد و حتی در مراسم تجلی اراده ملی از عزم جدی خود برای ادامه این طرح خبر داد.
* از حرفهای حاتمی کیا تا انتقاد تند ایوبی به مخالفان
در فصل زمستان همه چیز تحت تاثیر دو موضوع قرار داشت نخست برگزاری جشنواره فیلم فجر و دیگری اعتراضهای ابراهیم حاتمی کیا بود که جرقه ان با حضور در نشست مطبوعاتی فیلم «شیار 143» و اعتراض به هیات انتخاب که چرا در مرحله اول این فیلم به جشنواره راه پیدا نکرد و با لابی راهی فیلم فجر ، زده شد. حاتمیکیا که بسیار برافروخته شد هیات انتخاب را به خواب بودن هنگام تماشای این فیلم متهم کرد که با واکنش علی معلم مواجه شد.
وقتی 22 بهمن فرا رسید و برخلاف تصور همگان هیچ جایزهای در دو بخش بهترین فیلم و بهترین کارگردانی به «چ» داده نشد، انگار آتشی در زیر خاکستر نهفته بود که پس از پایان جشنواره و برگزاری اختتامیه جشنواره در مشهد با صحبتهای تند حاتمیکیا در نقد جشنواره و بی ربط بودن آن به اهداف انقلاب زبانه کشید.حاتمیکیا که در اعتراض به چینش سازمان سینمایی برای اهدای جایزه رئیس جمهور به «چ» در اختتامیه شرکت نکرده در مشهد حرفهای تندی زد که در دانشگاه تهران و اختتامیه سومین هم اندیشی متفکران اسلامی و حتی مراسم تقدیر روزنامه همشهری به گونههای مختلف آنها را تکرار کرد و البته در مراسم اختتامیه تجلی اراده ملی که بازهم حضور نداشت، اینبار کاسه صبر ایوبی لبریز شد و مخالفان دور شدن جشنواره فجر از انقلاب را به ضد انقلاب بودن متهم کرد.
* شورای صنفی جدید از تصمیمگیری فیلمهای نوروزی تا ریاست داوودی
سرانجام بعد از چند ماه بلاتکلیفی نخستین جلسه شورای صنفی نمایش در تاریخ دوشنبه 5 اسفند برگزاری شد و نخستین جلسه شورای صنفی اکران 93 برگزار شد و 8 «طبقه حساس»، «خط ویژه»،«چ»،«آذر،شهدخت، پرویز و دیگران»، «فرشته ها با هم می آیند»،«کلاشینکف»، «آرایش غلیظ» و «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» واجد خصوصیات لازم برای اکران نوروزی تشخیص داده شدند.
هرچند که در ادامه تکلیف فیلم های چ،طبقه حساس،معراجی ها و خط ویژه برای اکران در گروه های آزادی، استقلال، قدس و افریقا مشخص شد اما کمبود سالن سینما برای گروه فرهنگ باعث شد تا در آخرین روزها هیچ فیلمی تمایلی به اکران در این گروه نداشته باشد اما در نهایت با ثبت قرداد «بادیگران» در گروه فرهنگ این فیلم پنجمین فیلم اکران نوروزی شد. اکران نوروزی که هرچند معراجی ها در آن جایی نداشت اما عملا به دلیل حفظ کف فروش تا نوروز ادامه داشت و از 21 اسفند با اکران سه فیلم دیگر رسما آغاز شد.
همچنین در دومین جلسه شورای صنفی ابوالحسن داوودی به عنوان رئیس انتخاب شد تا پس از چندین سال دوری از سینما رسما وارد فعلایت صنفی شود. هرچند که دو هفته بعد از انتخاب داوودی به عنوان رئیس شورای صنفی نمایش،سازمان سینمایی برای او پروانه ساخت «رخ دیوانه» را صادر کرد.
* شیار 143 رکورددار جوایز تجلی ارائه ملی
مراسم تجلی اراده ملی جشنواره فجر در حالی شامگاه 9 اسفند در ایوان شمس برگزار شد که شیار 143 با دریافت 7 جایزه رکورددار این بخش شد اما مهمترین نکته این مراسم انتقادات تند حجت الله ایوبی از منتقدان جشنواره فجر بود و کسانی را که مدعی بی ربط بودن جشنواره فجر با انقلاب بودند را به ضد انقلاب بودن متهم کرد. صحبتی که بسیاری آنرا پاسخ مستقیم ایوبی به انتقادات دامنه دار حاتمی کیا در محافل مختلف پس از جشنواره فجر عنوان کردند.
* ادغام 2 معاونت آثار و فعالیتهای سازمان سینمایی
2 معاونت آثار و فعالیتها در سازمان سینمایی ادغام و به معاونت نظارت و ارزشیابی با مسئولیت محمد احسانی تبدیل شد.
رئیس سازمان سینمایی در حاشیه مراسم تجلی ارده ملی و پس از پایان مراسم در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد اما بخشهای پایانی صحبتهای ایوبی حاوی خبر مهمی بود.
حجتالله ایوبی در پاسخ به این سوالی مبنی بر عدم معرفی مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی و اینکه چه کسی مسیول این بخش خواهد بود؟ بیان داشت: شما نمودار تشکیلات جدید سازمان سینمایی را هنوز ندیدهاید و ما دیگر اداره کل نظارت و ارزشیابی نداریم و همان معاونت فعالیتها و آثار با یکدیگر ادغام شدهاند و تبدیل به معاونت نظارت و ارزشیابی شدهاند که ما یک معاون در این سمت داریم و آقای احسانی معاون نظارت و ارزشیابی هستند و ایشان 3 مدیرکل دارند که یک نفر معلوم است و 2 نفر دیگر به زودی معرفی خواهند شد.
* تقدیر از 5 استاد
جشنواره فجر که تمام شد، شاید بزرگترین مراسم سینمایی که یک پای مراکز دولتی بودند تقدیر از 5 استاد بود. مراسمی که فارابی طی یاد و نام سعدی سینمای ایران(علی حاتمی) را زنده نگه داشت و از مفاخر بازیگری سینما و تئاتر کشور عزتالله انتظامی،جمشید مشایخی،داوود رشیدی،علی نصیریان و محمدعلی کشاورز تقدیر کرد.
* دلجویی ایوبی از حاتمیکیا در آئین آغاز اکرانهای نوروزی
هنوز ماجرای اعتراضهای حاتمیکیا به جریان فرهنگی ادامه داشت که سازمان سینمایی اعلام کرد قرار است آئین رونمایی از 5 فیلم اکران نوروزی را برگزار کند. مراسمی که با توجه به غیبت حاتمیکیا هیچکس باورش نمیشد تا کارگردان «چ» و رئیس سازمان سینمایی را در یک قاب ببینند اما حاتمیکیا آمد، ایوبی با او روبوسی کرد و حتی در صحبتهایی دلجویانه از مردم خواست در ایام نوروز به دیدن فیلم ارزشمند حاتمیکیا بروند.
* از نامه مهم ایوبی تا ابقاء یکساله هیات مدیره
20 اسفند زمان برگزاری مجمع عمومی خانه سینما با یک دستور جلسه مهم بود:انتخابات هیات مدیره. اما عدم طی شدن مراحل ثبت قانونی صنوف تا روز برگزاری مجمع باعث شد تا رئیس سازمان سینمایی در جواب فرهاد توحیدی رئیس هیات مدیره برای معرفی نماینده به این جلسه خواستار تعویق برگزاری آن تا به نتیجه رسیدن مراحل ثبت شود. نامهای که در نهایت هیات مدیره به بخشی از آن عمل کرد و به بخش دیگر خیر. مجمع عمومی خانه سینما تشکیل شد و علیرضا رضاداد مشاور عالی رئیس سازمان سینمایی به عنوان نماینده به خیابان سمنان آمد و در نهایت مجمع با صرف نظر کردن از برگزاری انتخابات تصمیم به ابقاء یکساله هیات مدیره گرفت تا در مدت یکسال و با طی کردن مراحل قانونی شرایط برای برگزاری انتخابات فراهم شود.