کد خبر 295128
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۸

یکی از معضلات جامعه ما، اعتقادات غلطی است که منجر به عوارض جبران ناپذیر، کوتاه مدت و بلند مدت می‌شود یکی از این اعتقادات این است که اکثریت مردم شیرهایی را که دارای قابلیت نگهداری طولانی مدت هستند را با شیرهایی که دارای مواد نگهدارنده هستند اشتباه می‌گیرند.

به گزارش مشرق، دکتر منصور ریسمانچی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، گفت: شیری که دارای قابلیت نگهداری طولانی مدت است شیری است که در دمای خیلی زیاد (۱۳۵۰درجه سانتی گراد) حرارت دیده و سپس در بسته‌بندی خاص استاندارد نگهداری می‌شود. این شیر که تمام میکروب‌های مضر آن از بین رفته به علت بسته‌بندی خاص آن می‌تواند بدون نیاز به یخچال، به مدت طولانی نگهداری شود.

وی افزود: لازم به ذکر است که با بازشدن بسته‌بندی این شیر‌ها، فقط برای مدت چند روز و آن هم در یخچال قابل نگهداری می‌باشند. خراب شدن شیر، پس از چند روز در یخچال و نیز عدم قابلیت حفظ شیر در دمای اتاق، پس از باز شدن بسته‌بندی، نشان می‌دهد که شیر فاقد مواد نگهدارنده است.

دکتر ریسمانچی، تصریح کرد: یکی دیگر از باورهای غلط، در مورد ضدعفونی کردن شیر است. شیر در دمای ۷۲ درجه سانتی‌گراد به مدت یک ثانیه، پاستوریزه و عاری از میکروب‌های بیماری‌زا برای انسان می‌باشد و این درحالی است که گاهی افراد، شیرغیر پاستوریزه را در دمای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد، ۲۰ تا ۳۰ دقیقه می‌جوشانند و این باعث تخریب و غیرفعال شدن اکثر پروتئین‌ها، آنزیم‌ها و ویتامین‌های شیر خواهد شد.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: باشگاه خبرنگاران