کد خبر 295385
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۹

فرمول رایج پوسیدگی‌های شیشه شیر، در نهایت شامل پوسیدگی کلیه دندان‌های شیری به جز دندان‌های آخر فک پایین است. این پوسیدگی‌ها ابتدا در کناره‌ دندان‌ها به چشم می‌خورد و در نهایت، گسترش یافته، می‌تواند سبب گرمسیری عصب دندان و حتی آبسه دندانی گردد.

به گزارش مشرق، دکتر علیرضا فیروزه، دندان پزشک عمومی، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: یکی از شکل‌های رایج پوسیدگی دندان‌های شیری که در بسیاری از کودکان دیده می‌شود، تحت عنوان پوسیدگی‌های شیشه شیر است. اغلب پوسیدگی‌های دندان‌های فک بالا، به میزان متفاوت، نظر والدین را به این مشکل معطوف می‌سازد که سبب مراجعه آنها به پزشک می‌َشود.

وی افزود: علت ایجاد پوسیدگی شیشه شیر، تجمع رسوب موادی مانند شیر، آب میوه و یا سایر مواد غذایی و قندی به هنگام خواب بر روی دندان‌ها است.

دکتر فیروزه تصریح کرد: بدین ترتیب به باکتری‌ها، از این مواد قندی تولید اسید می‌کنند که در نتیجه دندان را مورد حمله قرار داده، پس از چند حمله نهایتا سبب تخریب بافت دندان می‌گردند. این وضعیت به خصوص، در کودکان شیرخواری که در تمام طول شب، از هر یک از موارد فوق استفاده می‌کنند،‌دیده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین نه تنها نوع مواد غذایی و داخل شیشه شیر، بلکه طول مدت و تعداد دفعادت استفاده آن سهم به سزایی در ایجاد پوسیدگی‌‌های شیشه شیر دارند.

دکتر فیروزه، برای پیشگیری از پوسیدگی‌های ناشی از شیشه شیر گفت: هیچ گاه به هنگام خواب، به کودک شیر، آبمیوه یا سایر مایعات قندی داده نشود. همچنین می‌توان با هر بار تغذیه کودک شیرخوار، با یک گاز تمیز و مرطوب، لثه‌های وی را پاک کرد.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: باشگاه خبرنگاران