کد خبر 296702
تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۸

تنها هیمالیانورد ایرانی که تاکنون دوازده قله بالاتر از هشت هزار متر در سطح جهان را فتح کرده با اشاره به مهیا نشدن شرایط مالی لازم برای صعود به دو قله دیگر و ثبت رکورد جهانی گفت: برای این دو صعود 50 هزار دلار هزینه لازم بود اما با وجود رایزنی‌های انجام شده و وقت ملاقاتی که از وزیر ورزش گرفتم، این بودجه مهیا نشد و به همین دلیل فرصت صعود را از دست دادم.

به گزارش مشرق، عظیم قیچی ساز در گفتگویی با تاکید بر اینکه برنامه اش برای آغاز سال 1393 صعود به دو قله در چین و نپال بود تا به این واسطه رکورد فتح هر چهارده قله بالای هشت هزار متری جهان در کمترین زمان ممکن را به نام خود ثبت کند، اظهارداشت: برای این دو صعود از یک سال پیش تمریناتم را آغاز کردم و به آمادگی خوبی هم رسیدم اما دو صعود به این سنگینی نیازمند هزینه هایی بود که در نهایت با کم لطفی وزارت ورزش و جوانان و مسئولانش تامین نشد.

وی با اشاره به 50 هزار دلار بودجه لازم برای صعود به قله شیشابانگما در چین و لوتسه در نپال ادامه داد: شخصا نمی توانستم هزینه به این سنگینی را تهیه کنم اما هیچ حمایتی هم از من و برای تامین این هزینه نشد. در حالیکه از ماه ها پیش و از طریق فدراسیون نامه نگاری های لازم را با وزارت ورزش و جوانان انجام دادم. چون بودجه فدراسیون به اندازه ای نیست که بتواند چنین هزینه ای را برای من تامین کند.

این کوهنورد تصریح کرد: حتی برای رسیدن به نتیجه و تامین هزینه مورد نظر متقاضی وقت ملاقات از وزیر ورزش و جوانان هم شد اما تا امروز که با شما صحبت می کنم هنوز چنین وقتی به من داده نشده  است.

قیچی ساز با تاکید بر اینکه فصل صعود به دو قله مورد نظر در چین و نپال بهار است، تصریح کرد: در کل تا حالا فقط 31 نفر در سطح دنیا موفق به صعود به قله های بالای هشت هزار متری دنیا شده اند که در این میان 14 نفر بدون استفاده از کپسول اکسیژن این کار را انجام داده اند و از جمله من؛ طی پنج سال و نیم گذشته من به 12 قله بالای هشت هزار متری جهان صعود کردم و اگر بهار امسال می توانستم دو قله باقی مانده را هم فتح کنم رکورد صعود به هر چهارده قله بالای هشت هزار متری جهان در کمترین زمان ممکن را به نام خود ثبت می کردم.

وی تاکید کرد: آخرین رکوردی که در این زمینه به ثبت رسید در اختیار کوهنوردی است که طی مدت 7 سال موفق به صعود به هر چهارده قله مورد نظر شد اما اگر من امسال می توانستم صعودهای موردنظرم را انجام دهم این رکورد را با زمان 6 سال به نام خود ثبت می کردم اما کم توجهی و عدم حمایت وزارت ورزش انجام این کار امکان پذیر نشد. سال بعد که فایده ای ندارد چون مهم ثبت رکورد در فاصله زمانی کمتر از 7 سال بود.

این هیمالیانورد ایرانی با بیان اینکه هزینه دوازده صعود قبلی به قله های بالای هشت هزار متری جهان را به صورت شخصی یا از طریق اسپانسر تامین کرده بود، گفت: من از کجا باید 50 هزار دلار تامین می کردم تا دو صعود باقی مانده برای ثبت رکورد جهانی را انجام دهم. طبیعی است که وزارت ورزش و جوانان باید در این زمینه کمک می کرد چون نتیجه این کار ثبت رکورد و افتخار برای کشورمان بود نه فقط من.

منبع: مهر