کد خبر 297396
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۳

دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: مداخله آمریکا در مورد انتخاب نماینده ایران در سازمان ملل جایگاه این سازمان را زیر سؤال برده و آن را از موضع بی طرفی خارج می‌کند.

به گزارش مشرق، محمدحسن آصفری دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات اخیر برخی نمایندگان کنگره آمریکا و مقامات این کشور مبنی بر دخالت در معرفی نماینده جدید جمهوری اسلامی ایران در مقر سازمان ملل، گفت: معرفی نماینده جمهوری اسلامی ایران در مقر سازمان ملل هیچ‌گونه ارتباطی به مقامات دولتی و نمایندگان کنگره آمریکا ندارد، بلکه سازمان ملل متحد همان‌طور که از نامش پیداست، فقط در کشور آمریکا قرار دارد و این کشور نمی‌تواند دخل و تصرفی در امور آن داشته باشد.

وی افزود: ایالات متحده آمریکا با اینگونه اقدامات و اظهارنظرها سعی دارد ی سازمان ملل را زیر سؤال برده و این سازمان را موضع بی طرفی خارج کند. بنده معتقدم که یکی دیگر از اهدافی که آمریکا از اینگونه اقدامات و اظهارنظرها دنبال می‌کند این است که این کشور می‌خواهد سازمان ملل به سازمانی برای حافظ منافع ایالات متحده تبدیل شود تا کشورهای دیگر نتوانند در مورد این سازمان آزادانه عمل کرده و تصمیم‌گیری کنند.

دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه اظهارداشت: اظهارات و دخالت‌های مقامات آمریکایی و تعدادی از نمایندگان کنگره این کشور در زمینه معرفی نماینده جدید جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با ماهیت و ساختار سازمان ملل مغایر است که تمامی کشورها باید به این دخالت‌‌های بی مورد مقامات آمریکایی در امور داخلی کشورها توجه داشته باشند.

آصفری با بیان اینکه از کشورهای دنیا انتظار می‌رود که در مورد ساختار سازمان ملل و جایگاه آن و نیز محل استقرار آن تجدیدنظر کنند، افزود: هیچ دلیلی برای این موضوع وجود ندارد که چون سازمان ملل متحد در آمریکا قرار گرفته است، مقامات این کشور به راحتی می‌توانند در امور داخلی کشورها دخالت کرده و برای آن‌ها تصمیم‌گیری کنند، البته اینگونه اظهارنظرها و مداخله‌گری‌ها نشان‌دهنده ضعف ساختاری سازمان ملل است که ضروری است در این زمینه از سوی کشورها مورد تجدیدنظر قرار گیرد.

وی در ادامه نقش دبیرکل سازمان ملل را در پایان دادن به اظهارات و مداخلات مقامات آمریکایی در زمینه دخالت در امور داخلی کشورها و تعییت تکلیف این کشور برای سازمان ملل را تعیین‌کننده دانست و گفت: متأسفانه دبیرکل سازمان ملل در مقابل اظهارات اخیر مقامات آمریکایی فقط سکوت کرده و هیچ اراده‌ای از خودش نشان نمی‌دهد که این کار به تضعیف جایگاه سازمان ملل به عنوان یک نهاد بین‌المللی منجر می‌شود.

دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران براساس معهدات و قوانین بین‌المللی به طور حق دارد که نماینده دائمی خود را در این سازمان به طور آزادانه معرفی کند، اظهارداشت: هیچ کشوری و به خصوص آمریکا حق دخالت در امور داخلی کشور ما را ندارد و جمهوری اسلامی ایران بر اساس خواست و نظر خودش نماینده دائم را در مقر سازمان ملل معرفی می‌کند.

** اگر اروپا به دنبال تأسیس پایگاهی برای اپوزیسیون در ایران است، با تأسیس دفتر نمایندگی‌اش مخالفت می‌شود

آصفری در بخش دیگری از سخنانش به درخواست اتحادیه اروپا برای تأسیس دفتر نمایندگی در تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به دیدارهای خارج از عرف هیئت‌‌های پارلمانی اروپایی که با برخی محکومان فتنه 88 انجام شده است و نیز دخالت‌های آشکار و پنهانی که در فتنه 88 داشته‌‌اند، آن‌ها ساقه خوبی نزد ملت ایران ندارند، بنابراین اگر هدف آن‌ها از تأسیس دفتر نمایندگی در تهران، جاسوسی و ادامه اعمال خرابکارانه گذشته باشد، به طور قطع با تأسیس این دفتر در تهران مخالفت می‌شود.

وی در همین زمینه تصریح کرد: اگر هدف اتحادیه اروپا از تأسیس دفتر نمایندگی در تهران ایجاد و گسترش ارتباطات تجاریف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در چارچوب و ساختار بین‌المللی هستند، به طور قطع جمهوری اسلامی ایران از آن استقبل می‌کند، اما اگر آن‌ها قصد دارند با ایجاد دفتر نمایندگی در تهران جایگاه و پایگاهی برای اپوزیسیون ایجاد کنند، مطمئن باشند که جمهوری اسلامی ایران با آن مخالفت می‌کند.

منبع: تسنیم