کد خبر 297550
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۵

گزارش پیش رو مهم ترین اخبار هسته ای منتشر شده از ابتدای اسفند 1392 تا ابتدای فروردین سال 1393 است.

گروه بین الملل مشرق- دور جدید مذاکرات هسته ای میان نمایندگان ایران و کشورهای 5+1 از تاریخ 18 فروردین تا 20 فروردین در شهر وین، اتریش برگزار میشود. پیش از این گزارشی که گزیده ای از اخبار هسته ای منتشره از 25 بهمن 1392 ( حدود یک هفته پیش از مذاکرات وین 1 ) تا پایان بهمن 1392 در پایگاه خبری مشرق منشر شده بود. لینک گزارش
گزارش پیش رو مهم ترین اخبار هسته ای منتشر شده از ابتدای اسفند سال 1392 تا ابتدای فروردین 1393 می باشد.شماره آخر این گزارش فردا منتشر می شود که متعلق به فروردین سال 1392 است.




92/12/1/ وزارت خارجه امریکا/ ممکن است موضوع برچیده شدن تأسیسات هسته‌ای روی میز مذاکره قرار بگیرد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دور اول مذاکرات جامع ایران و ۱+۵ را سازنده و مفید دانست و گفت: اگر رسیدن به هدف جلوگیری از تسلیحاتی شدن ایران نیازمند برچیده شدن تأسیسات هسته‌ای باشد، این مسئله بر روی میز مذاکرات جامع قرار خواهد گرفت.
"مری هارف" در خصوص موضوع موشک های بالستیکی ایران نیز گفت: در ارتباط با موضوع موشکی، ببینید در برنامه اقدام مشترک به وضوح اعلام شده است که ما با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و موضوعاتی که در گذشته نگرانی ایجاد کرده، مواجه خواهیم بود. ما اعلام کردیم که تمامی نگرانی‌های ما باید بخشی از این مذاکرات (جامع) باشد، بعلاوه فکر می‌کنم در پایان این مذاکرات احتمالاً مسائل زیادتری برای گفتن داشته باشم.

92/12/1/ یک مقام آمریکایی: هدف مذاکرات اطمینان پیدا کردن از عدم دستیابی ایران به سلاح‌ هسته‌ای است
یکی از مقامات ارشد آمریکایی در کنفرانس خبری در وین درباره مذاکرات ایران و 1+5 تصریح کرد: این گفت‌وگوها با هدف اطمینان پیدا کردن از این است که ایران به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند. وی ادامه داد: ما به پیشرفت‌هایی رسیدیم و ما مسیری برای اینکه چگونه این گفت‌وگوها پیش برود پیدا کردیم.
این مقام آمریکایی تصریح کرد: ما مذاکرات سازنده‌ای درباره تمامی موضوعاتی که در مذاکره مورد بحث قرار گرفت داشتیم. هیچ دستورکار یا چارچوب مکتوب وجود نخواهد داشت اما ما می‌دانیم چه چیزی وجود دارد و تمامی موضوعات روی میز قرار خواهد داشت. تمامی موضوعات مورد نگرانی ما مورد بحث قرار گرفت و بر روی میز قرار دارد.
این مقام ارشد آمریکایی تصریح کرد: هیأت آمریکایی فردا به اسرائیل و سپس به عربستان سعودی سفر می‌کند تا درباره مذاکرات وین به آنها گزارش دهد. وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان آن وجود دارد یک مقام آمریکایی در صورت حصول پیشرفت به ایران سفر کند، گفت: همه چیز امکان دارد.

92/12/1/ روانچی: هیچ موضوع دیگری به غیر از بحث هسته‌ای در دستور کار گفت‌وگوها قرار ندارد
مجید تخت روانچی معاون وزیر امور خارجه و عضو تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در حاشیه نشست جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 با قائم مقام وزارت امور خارجه اتریش دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار موضوعات مهم، روابط دو جانبه و همچنین تحولات مربوط به گفتگوهای هسته ای کشورمان مورد تبادل نظر قرار گرفت.
عضو تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همانگونه که قبلا نیز اعلام نموده است در چارچوب توافق ژنو آمادگی دارد در خصوص موضوع هسته ای به همکاریهای اعتماد ساز خود ادامه دهد، افزود: در عین حال، هیچ موضوع دیگری به غیر از بحث هسته ای در دستور کار این گفتگوها قرار ندارد.

92/12/2/ پایگاه خبری ایران‌رو/ شرمن: به اعمال فشار بر ایران ادامه خواهیم داد

اظهارات خانم وندی شرمن مذاکره کننده ارشد آمریکایی درباره پرونده هسته ای ایران مبنی بر اینکه ایالات متحده در صدد است مسأله برنامه موشکی ایران را که تا کنون هرگز در چارچوب مذاکرات مطرح نشده است، در دستور روز مذاکرات بگنجاند، تنها نوآوری ایالات متحده در دور جدید مذاکرات نیست. کلید درک تاکتیک واشنگتن در کنفرانس قریب الوقوع وین در بیانیه باراک اوباما نهفته است که او «از خبرهای وحشتناک درباره توسعه اوضاع سوریه لغایت نومید شده است». وی افزود: «ما به تلاش های خود در جهت اعمال فشار بر روسیه و ایران ادامه خواهیم داد که آنها را به سازش با عوض شدن رژیم دمشق وادار کنیم».

92/12/2/ آژانس: ایران به مفاد توافق ژنو پایبند بوده است

یوکیو آمانو در گزارش شورای حکام این نهاد بین‌المللی از اقدام ایران برای رعایت مفاد توافق ژنو استقبال کرد. در گزارش 19 صفحه‌ای آژانس اقدامات ایران و پایبندی به تعهداتش در 24 نوامبر «یک گام مثبت» تلقی شده است. این گزارش تصریح می‌کند ایران در چارچوب زمانی سه ماهه 6 اقدام عملی که درباره آنها با آژانس توافق کرده بود را عملی کرده و آژانس عدم انحراف در مواد و تأسیسات هسته‌ای ایران را تأیید می‌کند.»

92/12/3/ شینهوا/ چین اصول پنجگانه خود را برای موضوع هسته‌ای ایران تشریح کرد
«هوا چونیانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: این دور از مذاکرات به حفظ روند گفت‌وگوها کمک می‌کند. این همچنین پایه و اساس خوبی برای توافق جامع است. وی 5 اصل چین برای موضوع هسته‌ای ایران را برای خبرنگاران تشریح کرد که عبارتند از؛ همراهی با روند گفت‌وگوهای گروه 1+5 با ایران، تلاش برای راه حل جامع، منصفانه و دراز مدت، ادامه اصل گام به گام و روند متقابل، ایجاد یک فضای مثبت برای گفت‌وگو و مذاکره و تعقیب رویکرد شناسایی ریشه‌ها و دلایل این موضوع.

92/12/3/ ایران طرحی دقیق برای استفاده بهینه از انرژی هسته‌ای به ۱+۵ ارائه کند
«حسین موسویان» عضو اسبق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در یادداشتی که در پایگاه «المانیتور» منتشر کرده، به بررسی نیازهای ایران به انرژی هسته‌ای پرداخته و نوشته است که تهران باید طرحی دقیق مبتنی بر استفاده بهینه از توان هسته‌ای را به گروه 1+5 ارائه کند.
موسویان با اشاره به برگزاری اولین دور از مذاکرات جامع ایران و 1+5 و توافق طرفین بر سر چارچوب زمانی مذاکرات، نوشته است «یکی از چالش‌های بزرگ پیش روی مذاکره‌کننده‌ها تعیین نیازهای واقعی ایران به انرژی هسته‌ای است»، چراکه بر اساس توافق ژنو، راهکار جامع باید شامل یک برنامه غنی‌سازی با محدودیت‌های مشخص و بر اساس نیازهای عملی ایران باشد.
عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران می‌افزاید: «مسئله دیگری که در مخالفت با برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود، این است که ایران یک کشور با ذخایر غنی نفتی است و نیازی به انرژی هسته‌ای برای تأمین برق ندارد. زمانی که تاریخ را مرور می‌کنیم، می‌بینیم که ایران در سال 1957 با تشویق آمریکایی‌ها و به خصوص به لطف ابتکار «اتم برای صلح» رئیس‌جمهور «دوایت آیزنهاور» وارد حوزه هسته‌ای شد. در دهه 1970 شاه چشم‌انداز هسته‌ای بلندپروازنه‌ای را در نظر داشت و برای افق سال 1994 ساخت 23 نیروگاه برق هسته‌ای را با حمایت آمریکا در نظر گرفته بود. مایه تعجب است که چرا آن زمان که جمعیت ایران هم یک سوم میزان کنونی بود، چنین مباحثی مطرح نشد.»

92/12/3/توافق کلیدی ایران و ۱+۵ در وین

منابع دیپلماتیک می گویند ایران و 1+5 در طول مذاکرات 3 روزه خود در وین به یک «چارچوب» درباره مذاکرات آینده دست یافته اند. چند منبع در تهران که پس از پایان مذاکرات با «ایران هسته ای» گفت وگو کرده اند، گفتند که اکنون یک چارچوب توافق شده میان ایران و 1+5 وجود دارد.
بنا بر اظهارات این منابع این چارچوب چند مسئله مهم را روشن می کند:
1- نخستین نکته «موضوعاتی» است که دو طرف می خواهند و پذیرفته اند که به منظور رسیدن به یک توافق نهایی درباره آنها بحث کرده و به آنها رسیدگی کنند. به عنوان نمونه ایران مسئله برنامه موشک های بالستیک را خارج از دستور مذاکرات می دانست اما غربی ها تاکید داشتند باید به این مسئله رسیدگی شود.
2- دومین مسئله «ما به ازا» هاست. در واقع این چارچوب معلوم می کند که هر موضوع مربوط به ایران ما به ازای کدام موضوع مربوط به 1+5 است و یک بده بستان چگونه می تواند رخ بدهد.
3- سومین مسئله چارچوب زمانی اقدامات است. هم ایران و 1+5 تایید کرده اند که زمان بندی کلی چارچوب توافق شده 4 ماه است. دو طرف تلاش خواهند کرد دیدارهای کارشناسی و فنی بدون محدودیت و هر چند جلسه که لازم باشد ولی دیدارهای سیاسی هر ماه یک بار برگزار شود.
4- چهارمین مسئله نحوه اولویت بندی مسائل است. مقصود از اولویت بندی این است که به کدام مسائل زودتر و فوری تر و به کدامیک از آنها دیرتر پرداخته شود.

 
92/12/3/ نیویورک‌تایمز: مذاکرات باید با فشارهای کنگره علیه تهران همراه باشد
دو نفر از رؤسای لابی صهیونیستی «آیپک» در مقاله‌ای در روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» عنوان کردند نباید در مذاکرات هسته‌ای بر ایران آسان گرفت و تأکید کردند از سیاستی حمایت می‌کنند که مذاکرات کنونی را با اقدامات ضدایرانی کنگره تکمیل کند.
طرفداران این سیاست معتقدند پیام ما به تهران باید واضح باشد و این باشد که ایران تا زمانیکه ما را راضی نکند به اهداف خود دست پیدا نمی‌کند. متأسفانه رهبران ایران به گونه‌ای عمل می‌کنند که گویی این پیام را دریافت نکردند. کنگره باید بر تداوم اجرای توافق موقت با ایران نظارت داشته باشد: ما نمی‌توانیم به ایران اجازه دهیم یکبار دیگر با تقویت برنامه هسته‌ای خود اعتماد ما را نقض کند.

92/12/3/ کارشناس مسائل بین‌الملل: مقامات آمریکایی در روند مذاکرات سنگ‌اندازی می‌کنند

هادی محمدی، کارشناس مسائل راهبردی و بین‌المللی در خصوص چشم انداز مذاکرات جامع ایران و 1+5 اظهار داشت:  مذاکرات ایران و 1+5 در واقع باید به نام مذاکرات ایران و آمریکا نام‌گذاری شود، آن هم به خاطر اصلی بودن نقش آمریکا در طرف 1+5 است  که در واقع بر اساس یک سری زمینه ها و الزامات شکل گرفته است.
وی گفت:  مقام معظم رهبری این مجوز را داده اند که در این خصوص گفتگو و تلاش لازم صورت بگیرد و ایران از این جهت مصمم بوده و صادقانه به مسیر اعتماد سازی خود متکی است و بر آن اصرار دارد اما از طرف مقابل مواضع و خواسته‌هایی با فاصله زیاد توسط آمریکا مطرح می‌شود که حداقل طی دو هفته گذشته به شکل واضحی نشان دهنده این است که چالش ایران و آمریکا در موضوع هسته‌ای بهانه و پوششی بیش نیست.
محمدی ادامه داد: طی دوماه گذشته پس از آغاز اجرای برنامه اقدام مشترک که به عنوان توافق اولیه نامیده می‌شود، شاهد مطرح شدن یک طیف وسیع و یک تفسیر یک‌جانبه و گسترده از طرف مقامات آمریکایی نسبت به برنامه هسته ای یا سیر و محتوای مذاکرات با ایران هستیم که خارج از چارچوب مورد توافق بوده و به نحوی موضوعات تحریک آمیزی است که معنای تخریب آینده مذاکرات را از طرف آمریکاییها  در بر دارد. از جمله این اقدامات تخریب کننده وضع تحریم‌های جدید است و یا مطرح کردن موضوعاتی مثل موضوعات موشکی و نظامی و مسائل تروریسم و حقوق بشر که نوعی شانتاژ شیطنت آمیز از طرف مقامات آمریکایی را نشان می‌دهد.

92/12/3/ شرمن: به ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ایران باید پرداخته شود
وندی شرمن رئیس تیم‌ مذاکره کننده آمریکایی در جمع خبرنگاران اسرائیلی در بیت‌المقدس گفت یک اقدام درباره موفقیت گفت‌وگوها با ایران وجود دارد و آن این است که ایران موفق به دستیابی به سلاح هسته‌ای نخواهد بود. وی افزود: ما گاهی اوقات با اسرائیل موافقیم و گاهی اوقات نه، اما دریافت ایده و ورودی از اسرائیل برای ما مهم است.
شرمن همچنین گفت: مهم است که مقامات اسرائیلی بدانند گفت‌وگوها چگونه پیش می روند و از آنها ایده دریافت کنیم. وی افزود: من دوست داشتم که هیچ غنی‌سازی و هیچ تاسیساتی وجود نداشت، اما این بدان معنی نیست که من به این هدف می رسم یا این تنها مسیر است. شرمن ادامه داد: باید منتظر بود و دید روحانی تا چه اندازه می‌تواند پیش برود و به چه چیزهایی می‌رسد.
رئیس تیم‌ مذاکره کننده آمریکایی تصریح کرد: می دانم که مردم درباره حمایت ایران از تروریسم و سوریه نگران هستند، اما این گفت‌وگوها فقط درباره برنامه هسته‌ای ایران هستند. در عین حال، شرمن در پاسخ به این سوال که آیا برنامه موشکی ایران هم مورد بحث قرار می‌گیرد، گفت: تمام نگرانی‌های ما در طول مذاکرات مورد بحث قرار می‌گیرد.

92/12/4/ نتانیاهو: نگرانم از این‌که ایران به یک کشور آستانه هسته‌ای تبدیل شود
«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی امروز در نشست کابینه این رژیم بار دیگر از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 ابراز نگرانی کرد و گفت تهران در دور پیشین مذاکرات هرآنچه خواست به دست آورد و عملا چیزی را از دست نداده است.
وی گفت: «نگرانم چون ایران تصور می‌کند که می‌تواند با توجه به دست‌نخورده باقی ماندن توان غنی‌سازی‌اش و همچنین برنامه موشک‌های بین‌قاره‌ای خود که بی‌وقفه در حال پیشرفت است، برنامه خود را محقق کرده و به یک کشور آستانه هسته‌ای بدل شود.»
نتانیاهو افزود: «ترکیب غنی‌سازی، تسلیحات و توان پرتاب، به این معنی است که ایران بدون آنکه عملا چیزی را از دست داده باشد، هرآنچه می‌خواست گرفته است. یک توافق دائمی نباید این وضعیت را جاودانی کند.»
        
92/12/4/ ظریف: اراده سیاسی باشد مسئله هسته‌ای قابل حل است
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص مسئله هسته ای و مذاکرات اخیر ایران و 1+5 در وین با اشاره به ضرورت اجتناب از  اقداماتی که بی اعتمادی مردم ایران را دامن می زند، تصریح کرد: چنانچه اراده سیاسی وجود داشته باشد، مسئله هسته ای بعنوان یک بحران غیر ضروری قابل حل است.

92/12/5/ جروزالم‌پست/ اسرائیل حق تصمیم‌گیری مستقل درباره ایران را برای خود محفوظ می‌دارد

«یوال استاینیتز» وزیر اطلاعات و امور راهبردی اسرائیل بعد از دیدار با «وندی شرمن» گفت: اسرائیل حق تصمیم‌گیری مستقل در مورد ایران را برای خود محفوظ می‌داند. استاینیتز گفت: «اسرائیل تأکید و تصریح کرد که یک توافق با ایران باید شامل برچیده شدن توان این کشور برای حرکت به سوی تسلیحات هسته‌ای باشد.»
استاینیتز در مورد نشست خود با شرمن گفت در این جلسه ابعاد دیپلماتیک، اطلاعاتی و فنی برنامه هسته‌ای ایران «با جزئیات زیاد» مورد بررسی قرار گرفته است. وی این نشست‌ها را بخشی از رایزنی‌های راهبردی و مداوم آمریکا و اسرائیل دانسته است.

92/12/5/ هیگ: مذاکرات با ایران سازنده بود اما چالش‌ها پابرجا هستند
ویلیام هیگ، وزیر خارجه انگلیس گفت که مذاکرات هسته‌ای هفته گذشته بین ایران و کشورهای 1+5 سازنده بوده است. طبق گزارش رسانه‌های انگلیسی هیگ گفت: «مذاکرات هفته گذشته با ایران سازنده بودند، اما چالش‌های مهمی همچنان پابرجا هستند.» وزیر خارجه انگلیس افزود که مذاکرات بین ایران و 1+5 هر ماه ادامه خواهد یافت. وی تصریح کرد در مذاکرات هفته گذشته درباره برخی از موضوعاتی که باید حل شوند توافق حاصل شده است. ویلیام هیگ ادامه داد رسیدن به راه حل جامع با ایران مستلزم حل و فصل تمامی نگرانی‌های مربوط به برنامه هسته‌ای ایران است.

92/12/6/ ابراز امیدواری ریابکوف برای تنظیم موافقتنامه جامع هسته‌ای تا ۲۰ ژوئن
درچارچوب گفتگوهای جاری ایران و روسیه، امروز سه تن از معاونین وزارت امورخارجه فدراسیون روسیه در دیدار با مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو، بر ضرورت گسترش همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف تاکید نمودند. ریابکوف ضمن اشاره به مذاکرات خوب و سازنده ایران با گروه 1+5 در اولین دور مذاکرات توافق نهایی در وین، در خصوص آینده این مذاکرات گفت: امیدواری برای تنظیم یک موافقتنامه جامع هسته‌ای تا 20 ماه ژوئن وجود دارد.

92/12/6/ اقدامات سیاسی آژانس دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران را دشوار کرده است

«یوسف بوت» کارشناس فیزیک هسته‌ای و مشاور فدراسیون دانشمندان جوان آمریکا با انتشار یادداشتی در خبرگزاری رویترز به انتقاد از رویکردهای سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پرداخته و نوشته است اقدامات آژانس موجب شده تا دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران بیش از پیش دشوار و پیچیده شود.
وی در ابتدای این یادداشت با اشاره به توافق هسته‌ای موقت ایران و 1+5، نوشته است: «هرچند اغلب اوقات ایران به عنوان مقصر قلمداد می‌شود، اما واقعیت این است که اوضاع بسیار پیچیده‌تر است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و برخی اعضای گروه 1+5 هم که در حال مذاکره با ایران هستند، مرتکب سوءرفتار و عدم حرفه‌ای‌گری شده‌اند.»
بوت در ادامه با بیان اینکه ایران از سال 2008 کاملا منطبق بر موافقتنامه پادمان‌ها عمل کرده، نوشته با این وجود «بحران هسته‌ای» توسط برخی از اعضای 1+5 بیش از حد طولانی شده است. وی می‌افزاید: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان یک آژانس فنی غیرسیاسی بنیان نهاده شد تا با بازرسی از کشورهای عضو، اطمینان یابد که هیچ‌یک از مواد و تجهیزات آن‌ها برای ساخت تسلیحات هسته‌ای به کار گرفته نمی‌شوند. با این حال، آژانس از مأموریت فنی خود منحرف شده و با رویکردی گزینشی تنها با استناد به اطلاعات شبهه‌ناک برخی از کشورها، به بازرسی از اعضایی مشخص متمرکز می‌شود.

92/12/6 بحث روابط دو جانبه با آمریکا در مذاکرات مطرح نیست/هیچ سایتی تعطیل نمی‌شود
«مجید تخت‌روانچی» معاون آمریکا و اروپای وزیر امور خارجه با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری توضیحاتی را در مورد توافق هسته‌ای و مذاکرات پیش رو ارائه کرد. روانچی در این برنامه گفت: موضوع مذاکرات هسته‌ای در راس کارهای وزارت امور خازجه قرار گرفته است. ما در گفت‌وگو با کشورهای اروپایی هم مسائل هسته‌ای و هم مسائل دوجانبه را مطرح می‌کردیم.
وی در ادامه در خصوص گمانه روابط دوجانبه آمریکا و ایران گفت: ما بارها به طور علنی و خصوصی اعلام کرده‌ایم که گفت‌وگوهای ما با آمریکا فقط درباره مسئله هسته‌ای هست. مسائل دوجانبه ما و آمریکا پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. الان نه ما مجاز و نه در پی آن هستیم که مسائل دوجانبه را پیگیری کنیم.
روانچی در خصوص طرح بحث موشکی در مذاکرات گفت: آقای ظریف به صراحت گفتند که مسائل دفاعی ما به هیچ وجه به مذاکرات وین ارتباطی ندارد و دستور کار مذاکرات وین مشخص هست. تمرکز ما در بحث هسته‌ای است و مسائل دفاعی و علمی ایران، ربطی به مذاکرات ندارد. روانچی ادامه داد: هیچ سایتی در کشور تعطیل نخواهد شد و هیچ ماده غنی‌ شده از کشور خارج نخواهد شد.

92/12/7/ روانچی: اگر طرف مقابل درباره مذاکرات وین بداخلاقی کند، می‌دانیم چطور عمل کنیم
مجید تخت‌روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه و عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان سه‌شنبه شب در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: اگر آمریکایی‌ها صادق باشند و نشان دهند که می‌خواهند مسئله هسته‌ای را بدون زیاده‌خواهی و اتلاف وقت حل کنند زمینه فراهم می‌شود که ببینیم در این زمینه چه تصمیمی بگیریم.
روانچی در پاسخ به این پرسش که چه موضوعاتی در نشست اخیر در وین بین ایران و 1+5 مورد بحث قرار گرفت، خاطر نشان کرد: مبنای کار ما توافقنامه ژنو است و موضوعاتی از جمله انجام غنی‌سازی، مشخص شدن محدوده و ظرفیت آن، آب سنگین اراک، لغو تحریم‌های ناشی از قطعنامه‌های شورای امنیت و تحریم‌های دو جانبه و چند جانبه، عادی شدن پرونده هسته‌ای ایران و ...
وی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص قطعنامه‌های شورای امنیت علیه کشورمان با بیان اینکه موضوع قطعنامه‌ها در متن توافق ژنو آورده شده، اظهار داشت: بر اساس این توافق باید به این قطعنامه‌ها بپردازیم. معاون وزیر خارجه اضافه کرد: توافق ژنو چه خوب و چه بد قابل اصلاح نیست و کسی نمی‌تواند واژه‌های آن را تغییر دهد.
معاون وزیر خارجه همچنین عنوان کرد که اگر شاهد باشیم طرف مقابل می‌خواهد درباره مذاکرات وین بداخلاقی کند، می‌دانیم چطور عمل کنیم و به کارهای گذشته برمی‌گردیم و امیدواریم طرف مقابل وارد این مسائل نشود.

92/12/7/ هدف دو حزب آمریکایی یکی است، تفاوت تنها در تاکتیک‌هاست
سناتور رابرت منندز، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا از اینکه نقش «پلیس بد» را در مذاکرات بین ایران و کشورهای 1+5 ایفا کرده ابراز خرسندی کرده است. به نوشته رویترز، دیدگاه‌های سخت منندز درباره ایران، فایده‌های خاص خودش را در این مذاکرات داشته است.
تندروهای کنگره مانند منندز به «پلیس‌های خوب» دولت اوباما اجازه دادند به ایران یادآوری کند که کنگره آماده وضع تحریم‌های بیشتر علیه ایران است. رابرت منندز به رویترز گفت: «فکر می‌کنم ما برای رساندن ایران به اینجا نقش مثبتی داشته‌ایم و من فکر می‌کنم دولت در واقع تمام تلاشش را کرده است.» وی افزود: «هدف نهایی ما یکی است. ما در حال حاضر در تاکتیک‌ها تفاوت داریم.»

92/12/9/ رویترز: آژانس یکی از گزارش‌های خود درباره ایران را منتشر نکرد
رویترز در گزارشی مدعی شده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سال گذشته از انتشار گزارشی درباره برنامه هسته‌ای ایران که اطلاعی از محتوای آن در دست نیست خودداری کرده است. طبق ادعای این خبرگزاری انگلیسی منابع مطلع گفته‌اند آژانس به علت تحرکاتی در سیاست خارجی ایران که به دنبال بهبود روابط تهران با سایر کشورها بود تصمیم به عدم انتشار این گزارش گرفت.
این منابع خبری مدعی شدند گزارش منتشر نشده آژانس جزییات بیش‌تری درباره گزارش این سازمان بین‌المللی در نوامبر 2011 فراهم می‌کرد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این سال گزارشی درباره برنامه هسته‌ای ایران منتشر کرد که در آن ادعاهایی درباره جنبه‌های نظامی برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرد. انتشار این گزارش به تحریم‌های گسترده علیه ایران منجر شد.

92/12/9/ یک مقام اسرائیلی: آژانس جنبه‌های نظامی برنامه هسته‌ای ایران را افشا کند
«یووال اشتاینیتز» وزیر امور راهبردی اسرائیل این درخواست را پس از آن مطرح کرد که خبرگزاری انگلیسی رویترز روز گذشته از قول منابعی مدعی شده بود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سال گذشته انتشار گزارشی درباره برنامه هسته‌ای ایران را به خاطر جلوگیری از تنش در روابط بین ایران با سایر کشورها به تعویق انداخته است.
وزیر امور راهبردی اسرائیل در بیانیه‌ای گفت: «نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این است که تمامی اطلاعات مربوط به جنبه‌های نظامی برنامه هسته‌ای ایران را به جامعه جهانی افشا کند و آنها را به دلایل حساسیت دیپلماتیک متوقف نکند.» وی افزود: «چون مسئله جنبه‌های نظامی احتمالی این برنامه برای توافق نهایی با ایران اهمیت زیادی دارد من از آژانس می‌خواهم که این گزارش را در اولین فرصت تکمیل و منتشر کند.»

92/12/9/ آژانس ادعای رویترز درباره عدم انتشار گزارش برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه گزارش رویترز مبنی بر اینکه این نهاد نظارتی سازمان ملل از انتشار گزارشی درباره برنامه هسته‌ای ایران خودداری کرده را تکذیب کرد. «گیل تودور» یکی از سخنگویان آژانس گفت: «آژانس هیچ گزارشی که حاوی اطلاعات جدیدی درباره جنبه‌های احتمالی نظامی در برنامه هسته‌ای ایران باشد تهیه نکرده است.» وی، بدون اینکه به جزئیات بیشتری اشاره کند، افزود: «گزارش‌های این سازمان به شورای حکام، مبتنی بر واقعیت‌ها بوده و بی‌طرفانه هستند. محتوای آنها تحت تأثیر ملاحظات سیاسی قرار نمی‌گیرد.»

92/12/11/ نتانیاهو: در سفر به آمریکا در مورد برنامه هسته‌ای ایران با اوباما صحبت می‌کنم
«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی روز یکشنبه اعلام کرد در دیدار با «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا با وی در مورد برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات سازش گفت‌وگو می‌کند. نتانیاهو امروز برای حضور در نشست سیاستگذاری «آیپک» (کمیته امور عمومی آمریکا اسرائیل) که اصلی‌ترین گروه لابی‌گر حامی اسرائیل به شمار می‌آید، به آمریکا سفر می‌کند.
نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی روز دوشنبه در کاخ سفید با رئیس‌جمهور آمریکا دیدار می‌کند. پایگاه صهیونیستی تایمز اسرائیل پیش از این گزارش داده بود که نتانیاهو در این دیدار برای پذیرش چارچوب طرح پیشنهادی واشنگتن در مذاکرات سازش اعلام آمادگی می‌کند. وی در مقابل بر خواسته خود مبنی بر توقف غنی‌سازی در ایران پافشاری خواهد کرد.

92/12/11/ آمریکا برای توقف ترور دانشمندان هسته‌ای ایران به اسرائیل فشار آورده است
شبکه سی‌بی‌اس آمریکا در گزارشی به قلم «دان راویو» مدعی شده است که دولت آمریکا اخیرا برای توقف ترور دانشمندان هسته‌ای ایران، آژانس‌های اطلاعاتی اسرائیل را تحت فشار قرار داده است. وی که به همراه «یوسی ملم» خبرنگار اسرائیل کتاب «جاسوسان علیه آرماگدون: در بطن جنگ‌های پنهان اسرائیل» را تألیف کرده، اطلاعات خود را از «منابع نزدیک به آژانس‌های اطلاعاتی» کسب کرده است. بنا بر این گزارش، این موضوع احتمالا در دیدار روز دوشنبه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی و «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید هم مورد بحث قرار گیرد.

92/12/12/ کاهش تعداد سانتریفیوژها یک تله است
هادی آجیلی، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی گفت: طرف مقابل ایران در بحث هسته‌ای می‌خواهد نیازهای عملی را در حد R&D یعنی تحقیق و توسعه آزمایشگاهی قرار بدهد و کیست که نداند R&D دانشگاهی و آزمایشگاهی فارغ از چرخه صنعتی و چرخیدن سانتریفیوژها در فضای عملیاتی واقعی عملاً اتفاق نمی‌افتد.
آجیلی ادامه داد: نکته جالب توجه این است که طرف مقابل اعلام کرده‌ است که آنها باید ببینند که بر اساس نیازهای عملی، ایران چقدر به اورانیوم غنی شده نیاز دارد و این یعنی اینکه نیازهای عملی ما را آنها می‌خواهند تعیین کنند. بنابراین این یک تله است که ایران سانتریفیوژها را کسر کرده و در حد آزمایشگاهی داشته باشد اما در عمل صنعتی نباشد چون اینها در حالت هم‌زمانی و هم‌افزایی پیش می‌روند.

92/12/12/ اسناد ادعایی آژانس در اختیار ایران قرار بگیرد
دولت باراک اوباما از ایران خواسته به عنوان شرطی برای امضاء توافقنامه جامع هسته ای نگرانی های قبلی و کنونی در مورد احتمال ماهیت نظامی برنامه های هسته ای خود را حل کند. مقامات دولتی می گویند ایران باید آژانس بین المللی انرژی اتمی را در مورد ادعاهای مطرح در خصوص فعالیت های هسته ای محرمانه اش مجاب کند.
اما سابقه مذاکرات بین ایران و آژانس نشان می دهد که تهران در دو سال گذشته برای ارایه اطلاعاتی در زمینه فعالیت های هسته ای مورد تردیداش آمادگی داشته و مشکل اصلی اینجا بوده که آژانس از تقسیم اسناد خود با ایران خودداری می کند. مانع اصلی برای ارایه چنین اطلاعاتی سیاست آمریکاست که از به اشتراک گذاشتن اسناد و اطلاعاتی که مبنای برخی ادعاهاست، پرهیز دارد.
یک مقام آگاه گفت: حدود 100 برگ سند از سوی آمریکا به آژانس داده شده تا با ایران به اشتراک گذاشته شود اما هیچ کدام از آنها اسنادی نیست که در گزارش به آنها اشاره شده است. اسناد ویکی‌لیکس نیز حاکی از آن است که سیاست آمریکا برای جلوگیری از دسترسی ایران به این اسناد همواره در دولت باراک اوباما ادامه داشته است.
اولی هاینونن، بازرس سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید: هیچ یک از اسنادی که در آن ایران به انجام فعالیت های هسته ای نظامی متهم شده نمی تواند در اختیار تهران قرار بگیرد، چرا که جمهوری اسلامی ایران همواره این موضع را تکرار خواهد کرد که این اسناد ساختگی است.


92/12/12/ اولین دور مذاکرات کارشناسی در خصوص توافق جامع پس‌فردا در وین آغاز می‌شود
پس از برگزاری مذاکرات وین با حضور هیأت‌های ایران و گروه 1+5 به ریاست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره گام پایانی توافقنامه ژنو که (29 بهمن ماه ماه) به مدت سه روز در شهر وین برگزار شد، توافق شد که دور بعدی مذاکرات باز هم در شهر وین برگزار شود.
ایران و 1+5 توافق کردند که تا خرداد ماه مجموعا پنج نشست برگزار کنند و قرار شد دور بعدی مذاکرات 26 تا 29 اسفند ماه در وین برگزار و قبل از آن مذاکرات فنی با حضور هیأت‌های ایران و 1+5 برگزار شود. قرار است این بار هم حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ریاست تیم کارشناسی ایران در این دور از مذاکرات را بر عهده داشته باشد و در مقابل «استفان کلمنت» دستیار کاترین اشتون هم ریاست تیم مذاکراتی 1+5 را خواهد داشت.

92/12/12/ رویترز/ آمانو: اقدامات انجام‌شده توسط ایران گام مثبتی رو به جلو است
«یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز دوشنبه در نشست شورای حکام این آژانس گفت: «توافق هسته‌ای بین ایران و 1+5 بر اساس گام های تعیین شده انجام شده است.» وی اقدامات صورت‌گرفته و تعهدات ایران را «گام مثبتی رو به جلو» خواند، اما گفت هنوز «کارهای زیادی باید صورت گیرد» تا همه مسائل حل‌نشده در مورد برنامه هسته‌ای ایران مرتفع شود.
آمانو که پیشتر از کشورهای عضو خواسته بود هزینه‌های اجرای بازرسی‌های اضافی از تأسیسات هسته‌ای ایران را تقبل کنند، با اعلام اینکه برخی از کشورها بخشی از هزینه‌ها را پذیرفته‌اند، گفت آژانس هنوز به 1.6 میلیون یورو دیگر برای انجام بازرسی‌ها نیاز دارد.

92/12/12/ ظریف: حصول توافق جامع هسته‌ای در ۵ ماه آینده امکانپذیر است
محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه سی ان ان-آی بی ان نسبت به کاهش واردات نفت هند از ایران تحت تاثیر تحریمهای آمریکا ابراز ناخرسندی کرد. وزیر خارجه ایران اضافه کرد: ما به صراحت از تصمیم هند برای کاهش خرید نفت از ایران متاسف شدیم. به نظر ما ایران مطمئن ترین منبع انرژی برای دوستان و شرکا است. چون ما یک کشور مستقل هستیم و انرژی را بدون ملاحظات سیاسی یا فشار خارجی تامین می کنیم.
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا هند اطمینانی را به ایران برای افزایش خرید نفت داده چون واردات در ماه ژانویه افزایش یافته، گفت: بله در طول ماه گذشته واردات نفت کمی افزایش یافته و ما امیدواریم که همچنان این روند حفظ شود. هند یک قدرت اقتصادی رو به رشد است و به منابع انرژی زیادی نیاز دارد و ایران مطمئن ترین منبع برای تامین این منابع می باشد.

92/12/12/ نتانیاهو: اسرائیل اجازه نمی‌دهد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم‌صهیونیستی روز دوشنبه در دیدار با «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در مورد برنامه هسته‌ای ایران گفت: «ایران علنا اعلام کرده که می‌خواهد اسرائیل را نابود کند. می‌دانم که شما هم می‌پذیرید که نمی‌توانیم به چنین کشوری اجازه بدهیم به بمب اتم دست یافته و هدفش را محقق کند.» وی همچنین با قدردانی از حمایت‌های آمریکا، گفت به عنوان نخست‌وزیر اسرائیل «هر کاری برای دفاع» از امنیت رژیم‌صهیونیستی لازم باشد، انجام می‌دهد.

92/12/13/ هاآرتص/ کری: آمریکا ایران هسته‌ای را تحمل نخواهد کرد
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس سالانه لابی صهیونیستی «آیپک» در واشنگتن ضمن حمایت از امنیت اسرائیل تصریح کرد که امنیت اسرائیل اولویت اول ما است. کری گفت: آمریکا ایران هسته‌ای را تحمل نخواهد کرد. قبل از گزینه نظامی باید گزینه های دیگر را امتحان کرد. وزیر خارجه آمریکا افزود: اگر گفت‌وگوها با ایران به شکست بینجامد، دولت اوباما تحریم‌های بیشتری علیه ایران اعمال خواهد کرد. این فرآیند اعتماد به تهران نیست، بلکه فرآیند آزمودن ایران است.
جان کری تصریح کرد: آنهایی که می‌گویند حمله کن باید بررسی کنند که بعد از آن چه رخ می‌دهد. تنها دیپلماسی قوی می‌تواند گزینه‌های قوی‌تر را در صورتی که از آن استفاده کنیم، توجیه کند. وزیر خارجه آمریکا تأکید کرد که این فرایند در قبال ایران «اعتماد و راستی‌آزمایی» نیست بلکه «راستی‌آزمایی و راستی‌آزمایی» است.
کری خواستار تعلیق هرگونه اقدامات تنبیهی جدید علیه ایران در حال حاضر شد و گفت: من حدود دو ساعت در مجلس نمایندگان و سنا درباره این موضوع بحث کردم و کنگره می‌بایست کاری به غیر از زمانبندی رأی‌گیری صورت ندهد زیرا رئیس‌جمهور اوباما و من تحت آن شرایط (شکست مذاکرات) از تحریم‌ها حمایت می‌کنیم.

92/12/13/ ایران تا سال ۲۰۱۵ می‌تواند موشک دوربرد با قابلیت هدف قرار دادن آمریکا را وارد میدان کند
دریادار «سسلی هانی» فرماندهی راهبردی مبارزه با تسیلحات هسته‌ای آمریکا در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح سنا اعلام کرد که ایران قابلیت دارد تا سال آینده میلادی (2015) یک موشک بالستیکی دوربردی را وارد میدان کند که قدرت هدف قرار دادن آمریکا را دارد. وی گفت: پیش‌بینی و ارزیابی من از سال 2015 همچنان باقی است. در تحلیل مربوط به سال گذشته، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که ایران با کمک کشورهایی مانند کره شمالی، چین یا روسیه می‌تواند تا سال 2015 میلادی به توانایی پرتاب موشک قاره ‌پیمای بالیستیک دست یابد.

92/12/13/ عراقچی: غنی‌سازی، رآکتور اراک و همکاری‌های هسته‌ای در دستور کار نشست قرار دارد
سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه کشورمان بعد از ظهر امروز (سه‌شنبه) در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤالی اظهار داشت: وزارت امور خارجه همه موضوعات و اولویت‌های سیاست خارجی را همزمان به پیش می‌برد. موضوع سوریه، فلسطین و موضوعات مختلف دیگر همگی در دستور کار ما قرار دارد و هیچ نقصانی در آنها ایجاد نشده و بحث هسته‌ای نیز مسیر خود را طی می‌کند.
وی درباره مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 که قرار است از فردا در شهر وین به ریاست حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه برگزار شود، گفت: موضوعات مربوط به بحث غنی‌سازی و رفع نگرانی‌های مربوط به رآکتور اراک و همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران قرار است از فردا مورد بحث قرار گیرد و نتایج آن در دور بعدی مذاکرات در وین ارائه شود.

92/12/13/ گزینه‌های روی میز ما مردم ما هستند
سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان بعدازظهر امروز (سه‌شنبه) اظهار داشت: تجربه گذشته ایران در تعلیق برنامه هسته‌ایش، تجربه خوب و موفقی نبود، ولی تجربه لازمی بود و به این نتیجه رسیدیم که از طریق مذاکره با این کشورها به حقوق‌مان دست نمی‌یابیم. معاون وزیر خارجه در پاسخ به سوالی در مورد گزینه‌های روی میز ایران تصریح کرد: گزینه‌های ما مردم ما هستند که همواره پشتیبان نظام و کشورشان بودند و دیپلماسی ما متکی به این نیروی عظیم مردمی است.
معاون وزیر خارجه در خصوص اظهاراتش مبنی بر اینکه به مذاکرات خوشبین نیست، اظهار داشت: ما به مذاکرات خوشبین نیستیم و هیچ گاه به دشمنان خود خوشبین نبودیم. مذاکرات در صورتی موفق خواهد بود که طرف مقابل از اراده و حسن نیت لازم برای پیشبرد مذاکرات برخوردار باشد. ما خوشبین نیستیم که آنها مذاکرات را با حسن نیت تا آخر پیش ببرند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا توافق ژنو دارای توافقات شفاهی است، پاسخ داد: زمانی که توافق ژنو صورت گرفت یکسری مذاکرات فنی و کارشناسی انجام شد که نتیجه آن یک متن 9 صفحه‌ای غیر رسمی بود که مورد توافق واقع شد که در آن نحوه اجرای توافق ژنو را آوردیم. این متن محرمانه نیست؛ ولی غیر رسمی است و اگر وزارت خارجه آن را منتشر کند به یک متن غیررسمی، رسمیت و ارزش حقوقی داده است. موضوع محرمانه‌ای وجود ندارد.
معاون وزیر خارجه در خصوص برگشت‌پذیری توافق ژنو خاطرنشان کرد: اگر تصمیم بگیریم که به ظرفیت قبل بازگردیم در کمتر از 24 ساعت امکان‌پذیر است اما این برگشت‌پذیری در برنامه تحریم‌های طرف مقابل نیست. عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای همچنین عنوان کرد: ما فقط درباره تحریم‌های مربوط به برنامه هسته‌ای مذاکره می‌کنیم. اگر همه تحریم‌های مربوط به هسته‌آی در گام نهایی برداشته نشود توافقی هم صورت نمی‌گیرد. ما با 1+5 درباره هیچ موضوع دیگری مذاکره نکرده و اجازه مذاکره هم نداشتیم.

92/12/13/ جنبش عدم تعهد در بیانیه‌ای از حقوق هسته‌ای ایران حمایت کرد
جنبش عدم تعهد همزمان با نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با صدور بیانیه‌ای از برنامه صلح‌آمیز و حقوق هسته‌ای ایران حمایت کرد. این جنبش همچنین بر لزوم پیگیری مسیر دیپلماتیک برای پایان دادن به مناقشه هسته‌ای تأکید کرده است.

92/12/14/ هیچ دولتمردی نمی‌تواند فناوری هسته‌ای را وارد معاملات دیپلماتیک کند
سیامک باقری، متخصص حوزه امنیت بین‌الملل و استاد دانشگاه در رشته روابط بین‌الملل در خصوص اینکه «به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها می‌خواهند در مذاکرات جامع تعداد سانتریفیوژهای ایران به کمتر از 4 هزار عدد تقلیل یابد و این یعنی اینکه آنها برای ایران یک حق غنی‌سازی سمبلیک و فاقد ارزش راهبردی قائل هستند»، اظهار داشت: موضوع هسته‌ای ایران یکی از چالش‌های روابط ایران و آمریکا است از این رو آمریکایی‌ها از ابتدا و همواره در صدد بودند ایران را از حق برخورداری از انرژی هسته‌ای محروم کنند.
وی ادامه داد: غربی‌ها می‌دانند برخورداری ایران از این فناوری سبب تغییر قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد و این تغییرات موجب تغییر قدرت در منطقه ایران و سبب تغییر و تحول در موازنه قدرت در منطقه خواهد شد که این موضوع در تعارض با اهداف و منافع هژمونیک آمریکا در خاورمیانه است، از این رو از سال‌های دهه 70 همواره تلاش کردند که جمهوی اسلامی ایران به این نقطه نرسد.

92/12/14/ ظریف: امکان همکاری‌های هسته‌ای ایران و ژاپن بر اساس توافق ژنو وجود دارد

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که به ژاپن سفرکرده است صبح امروز (چهارشنبه) با گروه دوستی و همکاری پارلمانی ژاپن و ایران دیدار و گفتگو کرد. وی در تبیین فرصت های گسترش روابط ایران و ژاپن، یکی از زمینه های همکاری دو کشور را همکاری صلح آمیز هسته‌ای برشمرد و گفت: بر اساس توافق ژنو این همکاری‌ها امکانپذیر خواهد بود و حوزه‌های ایمنی هسته‌ای و تولید برق هسته‌ای می‌تواند در برنامه همکاری‌های دو کشور باشد.


92/12/14/موضع اسرائیل درباره برنامه هسته‌ای ایران مورد حمایت شدید کنگره آمریکا قرار دارد
«یوال استاینیتز» وزیر امور راهبردی اسرائیل در اظهاراتی به رادیو رژیم صهیونیستی گفت: موضع اسرائیل در مذاکرات با فلسطینیان و برنامه هسته‌ای ایران مورد حمایت شدید کنگره آمریکا قرار دارد. وی افزود: روسای مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا درک می‌کنند که مانع اصلی در برابر صلح مخالفت فلسطینیان با به رسمیت شناختن یهودیت اسرائیل و اقدامات تحریک آمیز علیه ارتش اسرائیل است.

92/12/14/ آمادگی ژاپن برای انتقال تجربه و همکاری با ایران در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که در توکیو به سر می‌برد، بعدازظهر امروز (چهارشنبه) با شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن ملاقات کرد. نخست‌وزیر ژاپن با اشاره به سابقه کشورش در زمینه استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، آمادگی توکیو برای انتقال تجربه و همکاری در این زمینه را اعلام کرد.

92/12/14/ مذاکرات هسته‌ای باید به صحنه رسوایی دروغ‌های آمریکایی‌ها تبدیل شود

منصور حقیقت پور نایب رئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تیم مذاکره کننده هسته ای ایران باید صحنه مذاکرات را به این دلیل که ما اعتمادی به آمریکایی ها نداریم تبدیل به صحنه رسوایی بین المللی آمریکایی ها کنند گفت: باید در مذاکرات هسته ای از حالت فعلی خارج شویم و خود را به عنوان مدعی نشان دهیم امری که در گذشته هم وجود داشت.
این نماینده مجلس در پایان افزود: توهین‌های اخیر مسئولان آمریکایی به ایران به این دلیل است که آنها می خواهند دل رفیق خودشان یعنی رژیم صهیونیستی را خنک کنند و حرف هایی را می زنند که به هیچ وجه جنبه حقوقی ندارد و در حالی که آژانس هیچ انحرافی را در برنامه هسته ای ایران مشاهده نکرده است می‌خواهند سوار بر موج رسانه ای دست ساخته خود بشوند و به دنیا دروغ بگویند که در این راه وزارت خارجه باید موضعی عزتمند و مقتدر در برابر سخنان توهین آمیز جان کری در اجلاس آیپک اتخاذ کند و از حقوق و شرافت ملت ایران دفاع کند.

92/12/14/ ظریف: مردم ایران نسبت به مواضع غرب در موضوع هسته‌ای بسیار نگران و بی اعتمادند
محمدجواد ظریف و "فومیو کیشیدا" وزرای امور خارجه ایران و ژاپن عصر امروز (چهارشنبه) در توکیو مناسبات دو کشور در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند. ظریف طی این دیدار تصریح کرد: رفع نگرانی از نظر ما بحث مهمی است چرا که مردم ایران نسبت به مواضع غرب در موضوع هسته‌ای بسیار نگران بوده و بی اعتماد هستند.

92/12/14/ کری: معماری تحریم‌ها را تغییر نداده‌ایم
جان کری، وزیر خارجه در اجلاس سالانه آیپک تأکید کرد: «ما ذره‌ای از معماری تحریم‌ها را تغییر نداده‌ایم و با این وجود، هنوز هم می‌توانیم مذاکره کنیم.» این مقام آمریکایی در میان تشویق حضار ادامه داد: «دوستان من، چشمان ما باز است.» وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: «می‌توانید مطمئن باشید که اگر ایران از این آزمون سربلند بیرون نیاید، آمریکا در آزمون اسرائیل رد نخواهد شد. این را قول می‌دهم.»
کری توافق هسته‌ای بین ایران و کشورهای 1+5 را نه یک «توافق موقت»، بلکه یک «توافق گام اول» دانست و درباره آن گفت: «این توافق نه تنها پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران را برای اولین بار طی دهه گذشته متوقف کرد بلکه آن را به عقب برگرداند.» جان کری به سخنان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سازمان ملل اشاره کرد و گفت: «ایران امروز ذخائر اورانیوم 20 درصدی‌اش را کاهش داده است. اگر این توافقنامه به اجرا در نیامده بود، این اتفاق رخ نمی‌داد. ذخایر اورانیوم ایران خطرناک‌تر می‌شد.»

92/12/15/ حذف موضوع ایران از دستور کار شورای امنیت

رضا نجفی نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در سخنانی در شورای در نشست شورای حکام تاکید کرد که حذف موضوع از دستور کار شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رفع همه تحریم‌ها و نیز برقراری همکاری‌های بین‌المللی هسته‌ای غیر نظامی، اجزای عمده یک موافقت‌نامه نهایی هستند.

92/12/15/ شینهوا/ نجفی: نگرانی درباره امکان نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران بی‌اساس است
رضا نجفی نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین به خبرنگاران گفت که ترس درباره امکان نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران بی اساس است. وی گفت: تهران با آژانس اتمی سازمان ملل برای رفع هرگونه ابهام همکاری می‌کند. نجفی همچنین گفت که نمی‌تواند زمانبندی خاصی برای حل و فصل مساله نظامی نبودن برنامه هسته ای ایران پیش بینی کند.

92/12/15/ سناریوسازی کشتی توقیف‌شده، گامی به‌ سوی شکست مذاکرات جامع هسته‌ای
در شرایطی که اجلاس ایپک در واشنگتن ادامه دارد و مقامات آمریکایی نیز در این اجلاس، آنچه می‌توانسته‌اند را علیه جمهوری اسلامی ایران بر زبان آورده‌اند و این لابی صهیونیستی هم در نامه‌ای انواع و اقسام تقاضاها را در خصوص برنامه هسته‌ای ایران از جمله برچیده شدن آن مطرح کرده است، رژیم صهیونیستی حتی به این اکتفا نکرده و تلاش کرده است پروژه ایران‌هراسی خود را با «انفجار یک بمب خبری» تکمیل کند.
مجموعه اهدافی که رژیم صهیونیستی با این اقدام در افکار عمومی و مذاکرات ایران و 1+5 دنبال می‌کند را شاید بتوان چنین دسته‌بندی کرد:
1- اسرائیل به‌دنبال آن است که وانمود کند این ایران است که به‌رغم توافق ژنو، از فضای حسن نیت خارج شده است و بنابراین نمی‌توان به این کشور اعتماد کرد؛
2- تل‌آویو با اقدام اخیر طرح مساله توان‌مندی موشکی ایران در مذاکرات جامع را همچون یک الزام جلوه خواهد داد؛ مساله‌ای که طرف ایرانی اعلام کرده که در خصوص آن مذاکره نخواهد کرد؛
3- در شرایطی که جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده همچنان تلاش‌های خود را برای سازش اسرائیل و تشکیلات خودگردان ادامه می‌دهد، نتانیاهو بار دیگر فرصت این را خواهد یافت تا در افکار عمومی این تلاش‌ها را به حاشیه براند؛
4- کنگره آمریکا که به شدت به لابی‌های صهیونیستی متمایل است در آستانه انتخابات کنگره فرصت آن را خواهد یافت تا بار دیگر اقدامات ضدایرانی خود را توسعه داده و بر طبل قطعنامه‌های جدید بکوبد.

به قول بی‌بی‌سی، یک ماه پیش از آنکه ایران توسط جورج دابلیو بوش، ضلعی از محور شرارت خوانده شود هم ادعای کشف یک کشتی حامل سلاح ایرانی مطرح شده بود. باید دید این‌بار این ادعا چه نتایجی را در بر خواهد داشت؟

92/12/16/ تأکید روسیه بر ادامه همکاری‌های هسته‌ای با ایران
محمد احمدیان معاون نیروگاهی سازمان انرژی اتمی ایران در ملاقات با سرگئی کرینکو رئیس شرکت دولتی روس اتم (پنج‌شنبه)، پیام علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران را به وی ابلاغ کرد. در این ملاقات که مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو نیز حضور داشت، طرفین از پیشرفت و راه اندازی واحد یک نیروگاه اتمی بوشهر ابراز خرسندی کرده و در رابطه با احداث واحدهای جدید و توسعه همکاری‌های فیمابین در صنعت هسته‌ای گفت‌وگو کردند.
رئیس شرکت روس اتم در این ملاقات ضمن تاکید بر ادامه همکاری‌های دو کشور در بخش انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، اراده روسیه برای تقویت و توسعه همکاری در این زمینه را اعلام کرد.

92/12/17/ بررسی ابعاد روابط ایران و اتحادیه اروپا و مسئله هسته‌ای در سفر اشتون به ایران
«کاترین اشتون» مسئول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هیأت همراه امروز بعد از ظهر (شنبه) با استقبال سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه وارد تهران خواهد شد. خانم کاترین اشتون قرار است در مدت حضور در کشورمان علاوه بر دیدار با حسن روحانی رئیس جمهور و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه با تعدادی از مسئولان عالی‌رتبه کشورمان دیدار و گفت‌وگو داشته باشد. در خلال سفر مسئول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا به کشورمان، ابعاد مختلف روابط جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا و موضوعات هسته‌ای کشورمان مورد بحث و گفت‌وگو قرار خواهد گرفت.

92/12/18/ شمخانی: فرجام مذکرات هسته‌ای آزمون بزرگی برای ارزیابی روابط جدید با اتحادیه اروپا است
دبیر شورایعالی امنیت ملی، سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران را فرصت مناسبی برای آشنایی بیشتر با شرایط حاکم بر ایران دانست و گفت: فرجام مذکرات هسته‌ای آزمونی برای پایه‌گذاری روابط جدید با اتحادیه اروپا است. کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از ظهر روز جاری با علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت‌وگو کرد.
شمخانی با استقبال از تمایل و تحرک کشورهای اروپایی برای آغاز دور جدیدی از همکاری‌های سیاسی و اقتصادی با جمهوری اسلامی، فرجام مذاکرات هسته‌ای را آزمون بزرگی برای ارزیابی کمیت و کیفیت همکاری‌های آتی ایران و اتحادیه اروپا است.

92/12/19/ نگرانی‌هایی درباره وضعیت حقوق بشر ایران وجود دارد
«مایکل مان»، سخنگوی «کاترین اشتون» رئیس‌ سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در مصاحبه با «رادیو فردا» درباره بحث حقوق بشری که یکی از محورهای اصلی سفر اشتون به ایران بوده است، تصریح کرد: ترجیح می‌دهم به جزئیات آنچه که درباره آن مذاکره شده، اشاره نکنم. اما این مشخص است که اتحادیه اروپا در این زمینه نگرانی‌هایی دارد. برخی از تحریم‌های ما در مورد اشخاص، به دلیل موضوعات حقوق بشری اعمال شده‌اند و ما به صورت مداوم دراینباره با مقامات ایرانی صحبت می‌کنیم. البته شایان ذکر است که وزیر امور خارجه تازه ایران، هنگامی که برگزیده شد، از تمایلش به از سر گیری گفت‌وگوها در زمینه حقوق بشر خبر داد. ما در اتحادیه اروپا به طور مثال یک نماینده ویژه در زمینه حقوق بشر داریم، که می‌تواند در این زمینه نقش بازی کند. در نتیجه در این زمینه هم ما می‌خواستیم فضا را بسنجیم و ببینم که در صورت نیاز چه پتانسیل‌هایی وجود دارد.
مان در خصوص دیدار اشتون با فعالان حقوق زنان در ایران گفت: او با فعالان حقوق زنان که نمایندگان جامعه مدنی بودند دیدار کرد، با آنها گفت‌وگو کرد و تحت تاثیر برخی از داستان‌هایی که از آنها شنید قرار گرفت و به نظرم این خیلی مناسب بود که این دیدار در روز جهانی زن انجام شد.

سخنگوی اشتون درباره انتقاد برخی خبرگزاری‌های ایران درباره این دیدار به ویژه دیدار با «نرگس محمدی» که محکوم فتنه است، گفت: خانم اشتون یک برنامه مشخص برای سفر به تهران داشت. او با افرادی از دولت دیدار کرد و همچنین دیدارهای جالبی با افرادی از جامعه مدنی داشت.

92/12/19/ عراقچی: بخش قابل توجهی از محدودیت‌های تجاری علیه کشور برداشته شده است
سیدعباس عراقچی عضو گروه مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان در خصوص برخی اخبار مربوط به جزئیات روند اجرای «برنامه اقدام مشترک» از جمله اجبار کشورمان به خرید و واردات از کشورهای خاص گفت: محدودیت‌هایی بر اساس تحریم‌های غیرعادلانه و سال‌های گذشته بر تجارت کشور ما تحمیل شده که در چارچوب توافق ژنو بخش قابل توجهی از این تحریم‌ها در حال رفع است.

92/12/19/ روانچی: خطوط قرمز ملت ایران باید محترم شمرده شود
مجید تخت‌روانچی، معاون اروپا و آمریکای وزارت امورخارجه با اشاره به مذاکرات فشرده و متعدد با کشورهای 1+5 تصریح کرد که تهران با حسن نیت وارد مذاکرات هسته‌ای شده و قصد دارد با به نتیجه رساندن این مذاکرات فصل جدیدی در روابط با اروپا بگشاید و البته خطوط قرمزی را نیز برای احقاق حقوق ملت ایران قائل است که باید محترم شمرده شود.

92/12/20/ اگر آمریکایی‌ها به لفاظی ادامه دهند، ممکن است از مسیر صحیح خارج شویم

«مجید تخت‌روانچی» معاون آمریکا و اروپای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با «وال‌استریت‌ژورنال» از لفاظی‌های مقامات آمریکایی انتقاد کرده و تصریح کرده است که این قبیل موضع‌گیری‌ها می‌تواند مذاکرات هسته‌ای را از مسیر اصلی خود خارج کند.
به نوشته «وال‌استریت‌ژورنال»، تخت‌روانچی در این مصاحبه از تهدید مداوم به اقدام نظامی از سوی مقامات آمریکایی و همچنین تلاش برای کم‌ارزش نشان دادن توافق هسته‌ای برای ایران انتقاد کرده و گفته است: «بارها هم به طور علنی و هم به صورت خصوصی به آمریکایی‌ها گفته‌ایم که ممکن است اوضاع از کنترل خارج شود. ما نمی‌توانیم تضمین کنیم که اگر آن‌ها به چنین لفاظی‌هایی ادامه دهند... همچنان در مسیر صحیح باقی بمانیم.»
به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، تخت‌روانچی در این مصاحبه گفته است که ایران ممکن است گزینه تصویب پروتکل‌ الحاقی را نیز که اجازه افزایش بازرسی‌ها از تأسیسات هسته‌ای را می‌دهد، مورد بررسی قرار دهد. وی البته تأکید کرده است که تصمیم نهایی در این مورد را مجلس ایران اتخاذ می‌کند.
    
92/12/22/ بی‌بی‌سی/ اوباما وضعیت اضطراری در قبال ایران را تمدید کرد
«باراک اوباما»، رئیس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای به کنگره کشورش خبر داد که با تمدید وضعیت اضطراری در قبال ایران، قانونی را که 19 سال پیش در این زمینه وضع شده بود را برای یک سال دیگر به صورت اجرایی حفظ می‌کند.
قانون وضعیت اضطراری در قبال ایران در ماه مارس 1995 وضع شد و طبق مفاد آن بعد از یک سال خود به خود منقضی می‌شود مگر اینکه 90 روز پیش از تاریخ انقضای یکساله، رئیس جمهور آمریکا در نامه‌ای به کنگره از تمدید آن خبر بدهد.

92/12/22/ جروزالم‌پست/ ایران هسته‌ای شود، منطقه هسته‌ای می‌شود
رئیس‌ امور سیاسی و نظامی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی هشدار داد که به محض اینکه ایران به سلاح‌های هسته‌ای دست پیدا کند، منطقه نیز هسته‌ای می‌شود و ادامه داد سوریه مرده است فقط هنوز تاریخ تدفین مشخص نیست.
«آموس گیلاد» رئیس امور سیاسی-نظامی وزارت جنگ اسرائیل هشدار داد که ایران می‌تواند رقابت تسلیحاتی در جهان عرب آغاز کند. وی ادامه داد به محض آنکه ایران به بمب هسته‌ای دست پیدا کند، مصر سلاح هسته‌ای خود را به وجود می‌آورد و عربستان سعودی نیز یک بمب هسته‌ای از پاکستان خریداری می‌کند.

92/12/23/ شینهوا/ رئیس‌جمهور چین بر حل جامع مساله هسته‌ای ایران از طریق مسالمت‌آمیز تاکید کرد
شی جینپینگ رئیس جمهور چین در دیدار با «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود» ولیعهد عربستان در پکن بر لزوم توسعه روابط میان 2 کشور تاکید کرد. وی همچنین بر خلیج فارس عاری از سلاحهای هسته ای تاکید کرد و گفت که پکن به تلاشهای خود برای حصول یک راه حل جامع و درازمدت در زمینه برنامه هسته ای ایران ادامه می‌دهد.

92/12/23/ اضافه شدن چندین کارشناس به تیم مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای وین
یک مقام بلندپایه دولت آمریکا گفته دیپلمات‌ها و کارشناسان کشورهای 1+5 و ایران در آستانه برگزاری دور دیگری از مذاکرات هسته‌ای در وین در هفته آینده نیروهای کارشناسشان را افزایش داده‌اند تا بتوانند با یکدیگر تماس‌های ممتد و تقریباً دائمی داشته باشند. طبق گزارش پایگاه خبری المانیتور، طرفین تقریباً درباره اینکه تخفیف تحریم‌ها در توافق نهایی به صورت گام به گام و مبتنی بر اقدامات ایران باشد، توافق کرده‌‌اند.
"بروک اندرسون"، معاون اسبق نماینده آمریکا در سازمان ملل به عنوان مشاور ارشد وندی شرمن به جمع تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا اضافه شده است. این مقام آمریکایی همچنین گفته واشنگتن چندین کارشناس و مقام دیگر از وزارت انرژی آمریکا را به تیم مذاکره کننده هسته‌ای خود اضافه کرده که در وین به جمع مذاکره‌کنندگان خواهند پیوست.

92/12/24/  به آینده‌ مذاکرات هسته‌ای امیدواریم
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه  ایران دیروز در ترکیه به سوالات شبکه ی تلویزیونی CNNturk پاسخ داد:
سؤال: تا چه اندازه به روند مذاکرات هسته ای امیدوار هستید؟ آخرین وضعیت از چه قرار است و تا چه اندازه به تصمیم و اراده ی غرب، اعتماد دارید؟
ظریف: ملت ایران تردیدهایی درخصوص رویکرد غربی ها دارد و از میزان جدیت و صداقت غربی ها مطمئن نیست. گونه ای بی اعتمادی وجود دارد که ناشی از رفتار سی سال اخیر غرب در قبال ایران است و لازم است که غرب اعتمادسازی کند. مذاکرات ما در روزهای دوشنبه و سه شنبه ی پیش رو ادامه پیدا می کند و طبیعتاً امید ما پیشرفت در حوزه ی مذاکرات است. قرار نیست در یکی دو نشست ژنو به نتیجه نهایی برسیم اما پیشرفت قدم به قدم خواسته ی ماست و به رسیدن به نتایج ماندگار و ارزشمند امیدوار هستیم.

92/12/25/ بهترین راه اعتمادسازی افزایش نظارت است نه ایجاد محدودیت
مهدی محمدی، کارشناس بین الملل و مسائل هسته‌ای با اشاره به درخواست نامعقول غربی‌ها برای کاهش تعداد سانتریفیوژهای ایران و تقلیل آنها به کمتر از 4 هزار مورد اظهار داشت: تعداد و نوع سانتریفیوژهای ایران وابسته است به توافقاتی که دوطرف درباره مفهوم فرار هسته ای ‌می‌کنند. متاسفانه ایران در توافق ژنو پذیرفته است که با هدف افزایش زمان، فرار هسته ای ایران، نیازهای اولیه ایران و برنامه غنی‌سازی فعلی ایران، ذخایر، گستره وضعیت و مکان، محدود شود بنابراین مهمترین معیار تعیین کننده این محدودیت این است که 1- زمان فرار هسته‌ای ایران چقدر است و 2- نیاز هسته‌ای ایران چگونه است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه آمریکایی‌‌ها می‌خواهند زمان فرار هسته‌ای ایران بیش از یکسال افزایش دهند بنابراین ایران نمی‌تواند بیش از 4 هزار سانتریفیوژ را فعال کند و از آنجایی که آنها نیاز اولیه ایران را صفر فرض می‌کنند بنابراین اگر نیاز عملی ایران در این حد قرار بگیرد، طبق توافق ژنو باید تعداد سانتریفیوژهای ایران زیر 4 هزار عدد تقلیل یابد. محمدی گفت: تیم ایرانی باید استدلال کند که کل برنامه هسته‌ای ایران منطبق بر نیاز اولیه این کشور است بنابراین هیچ بخشی از برنامه غنی سازی برچیده نخواهد شد و  حق توسعه ماشینهای جدیدتر و بزرگتر را حفظ می‌کند.

92/12/25/ حاشیه خلیج فارس و دریای عمان اولویت احداث نیروگاه‌های جدید هسته‌ای
محمد احمدیان معاون نیروگاهی سازمان انرژی اتمی گفت: ۱۶ ساختگاه به عنوان ساختگاه‌هایی که اولویت بیشتری دارند انتخاب شده‌اند که عمدتا در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان هستند البته در داخل پهنه کشور نیز می‌توان ساختگاه در نظر گرفت اما اولویت با مناطق جنوبی کشور است.

92/12/25/  ورود به مباحث مداخله‌آمیز حقوق بشری به پاشنه آشیل دولت روحانی در پرونده هسته‌ای تبدیل خواهد شد
حشمت الله فلاحت پیشه، استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی فارس با بیان اینکه برخی از سیاستمداران غربی به دنبال بازگرداندن روابط ایران وغرب به دهه 1990 میلادی هستند گفت: دوران ریاست جمهوری خاتمی و کلینتون همزمان با هم شکل گرفت و فرصت‌های بسیار خوبی برای پیشبرد سیاست خارجی ایران فراهم شد منتهی درآن شرایط مسائل دیگری مانند حقوق بشر و دموکراسی و ارزش‌های غربی آمریکایی در قبال ایران مطرح شد و متاسفانه بخش عمده‌ای از انرژی و زمان سیاست خارجی ایران هزینه و خیلی از فرصت‌ها از بین رفت در صورتی که کشور بعد از جنگ و در دوران نوسازی نیازمند مسائل اقتصادی و تجاری بود و دلیلی نداشت که ایران وارد گفتگوهای تحقیرآمیزی تحت عنوان گفتگوی انتقادی شود ولی ما دیدیم که با ایران 8 سال به صورت تحقیرآمیز برخورد شد و بعد از آن هم سرانجام سیاست‌های تحریمی علیه ایران از وسط دهه 90 یعنی دقیقاً 1995 با دو قانون داماتو وهلمزبرتون شکل گرفت و عملاً چیزی از لحاظ اقتصادی عاید ایران نشد.

25/12/92/ حل نهائی پرونده هسته‌ای ایران به نفع منطقه است
"وانگ یی" وزیر خارجه چین درباره موضع پکن در قبال برنامه هسته‌ای ایران گفت: موضع ما درباره برنامه هسته‌ای ایران ثابت و روشن است و ما با دست یابی و یا پیشرفت سلاح هسته‌‌ای توسط ایران مخالف هستیم و از ایده خاورمیانه بدون سلاح کشتار جمعی حمایت می‌کنیم. وزیر خارجه چین تأکید کرد که دست یابی به توافقی همه جانبه درباره پرونده هسته‌ای ایران به نفع ایران و همه منطقه است.

92/12/25/ ظریف: غنی‌سازی، اراک، همکاری‌های هسته‌ای صلح‌آمیز و رفع تحریم‌ها در دستور کار نشست وین قرار دارد
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز یکشنبه پس از دیدار و گفت‌وگو با ولادیمیر ماکی همتای بلاروسی خود در نشست خبری مشترک حضور یافت. وی در پاسخ به سؤالی در خصوص دومین دور مذاکرات ایران و 1+5 در وین در خصوص گام پایانی توافقنامه ژنو که قرار است از روز سه‌شنبه در این شهر برگزار شود، گفت: هرچه مذاکرات به جلو برود دقیق‌تر، ریزتر، جدی‌تر و دشوارتر می‌شود و این دور در مقایسه با دور قبل بحث جدی‌تر ، ریزتر و دشوارتر خواهد بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی ابعاد برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به ویژه غنی‌سازی، آب‌سنگین اراک و همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری‌ صلح‌آمیز هسته‌ای که از تعهدات 1+5 در برنامه اقدام مشترک از یک طرف و تعهدات قراردادی آنها در چارچوب بند 2 ماده 4 معاهده منع تولید و گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) است و رفع تحریم‌ها را از جمله مواردی خواند که در نشست وین به آن پرداخته می‌شود.
وی گفت: از نظر کلی رسیدن به راه حل خیلی دشوار نیست فقط باید روش‌ها را پیدا کنیم با توجه به اینکه برنامه هسته‌ای ایران یک واقعیت روی زمین است و این واقعیت تغییر نخواهد کرد.

92/12/25/ پرونده هسته‌ای ایران بهانه‌ای برای ضدیت با اصل انقلاب، در دست غربی‌هاست
محمد صادق کوشکی کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه از زمانی که پرونده هسته‌ای ایران مطرح شد خیلی از افراد دلسوز این تذکر را همواره بیان می‌کردند که پرونده هسته‌ای ایران بهانه‌ای در دست غربی‌هاست و اگر ما سعی کنیم که این بهانه را از دست دشمن خارج کنیم باز آنها مساله دیگری مانند حقوق بشر، حقوق زنان و بحث آزادی‌های مذهبی را مطرح می‌کنند گفت: غربی‌ها به رهبری آمریکا بهانه‌های مختلفی را به دست می‌گیرند تا با اصل انقلاب ضدیت و دشمنی کنند و انقلاب اسلامی ایران را به نقطه تسلیم و شکست برساند و یا اینکه آنرا از محتوا تهی کنند.

92/12/25/ آغاز بی سر و صدای مذاکرات حقوق بشری وزارت خارجه با کشورهای غربی

منابع غربی می گویند از دید آنها مجوز دولت ایران به کاترین اشتون برای دیدار با 6 زن نزدیک به جریان فتنه به معنای آغاز بی سر و صدای مذاکرات حقوق بشری با اتحادیه اروپا است. این در حالی است که آیت الله آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه روز چهارشنبه 21 اسفند گفت اطلاعاتی در اختیار دارد که وزارت خارجه نه تنها از این دیدار مطلع بوده بلکه مقدمات آن را نیز فراهم کرده است.
مایکل مان سخنگوی کاترین اشتون هم 23 اسفند به رادیو فردا گفته است که این دیدار با مقام های ایرانی هماهنگ شده بود. «ایران هسته ای» اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می دهد وزارت اطلاعات با این دیدار مخالف بوده و مخالفت خود را هم به وزارت خارجه اعلام کرده بوده است. مجموعه شواهد نشان دهنده آن است که این دیدار به ابتکار شخص وزیر خارجه انجام شده و این وزارتخانه نمی تواند از پذیرش مسئولیت آن طفره برود. هنوز اطلاعاتی درباره جزئیات این دیدار منتشر نشده ولی برخی منابع به «ایران هسته ای» گفتند شواهدی وجود دارد که نشان می دهد اتحادیه اروپا قصد دارد این دیدارها را به یک رویه تبدیل کند.

92/12/25/  مشاور سابق اوباما: اصلاح‌طلبان ایرانی محرمانه به ما می‌گویند کمک کنید انتخابات مجلس را ببریم
گری سیمور گفته است برخی از ایرانی‌هایی که من با آنها صحبت کرده‌ام بی سر و صدا به من گفتند که آمریکا باید در حوزه مسائل هسته‌ای نرمش داشته باشد تا روحانی بتواند تندروها را در انتخابات مجلس شکست بدهد.

92/12/25/ رویترز/ ایران در ماه‌های اخیر به تلاش برای خرید قطعات ممنوعه برنامه هسته‌ای و موشکی خود ادامه داده است
یک مقام آمریکایی روز یکشنبه ادعا کرد که ایران طی ماه‌های اخیر که مذاکرات هسته‌ای در جریان بوده، همچنان به تلاش برای دستیابی به قطعات و اقلام ممنوعه جهت پیشبرد برنامه هسته‌ای و موشکی خود ادامه داده و در این‌باره بسیار فعال بوده است.

92/12/27/ نووستی/ ریابکوف به پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای خوش بین است

"سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیئت نمایندگی روسیه در مذاکرات نمایندگان گروه «1+5» و ایران در ژنو نسبت به پیشرفت در این دور از مذاکرات هسته‌ای در خصوص توافق همه جانبه در زمینه برنامه هسته‌ای ایران ابراز خوش بینی کرد. ریابکوف در جمع خبرنگاران گفت: دلایل کافی وجود دارد که نسبت به پیشرفت در مذاکرات امیدوار بود، هرچند توافق اساسی در این خصوص بدست نیاید، چرا که تازه این دومین دور از مذاکرات است.

92/12/27/ شکاف بین روسیه و غرب، موضع غرب در مذاکرات هسته‌ای با ایران را تضعیف می‌کند
روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در گزارشی به قلم «آلیسیا .جی. روبین» به تحولات اخیر درباره شبه جزیره کریمه و موضع‌گیری‌های روسیه در به رسمیت شناختن استقلال کریمه و انتقاد شدید غرب نوشت که تنش میان غرب و روسیه درباره مسئله اوکراین بر دومین دور از مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب سایه انداخته است.
اکنون غرب با چند سناریو مواجه است،‌ اگر اوکراین و کریمه برای آمریکا از پرونده هسته‌ای ایران مهمتر باشد آنگاه فشارها بر روسیه برای عقب نشینی افزایش خواهد یافت و اگر ایران دارای اهمیت بیشتری باشد آنگاه کاخ سفید است که با تلاش‌های کرملین برای الحاق کریمه مدارا خواهد کرد و در سومین سناریو آمریکا بازی میانه‌ای را در پیش خواهد گرفت که هم ائتلاف در 5+1 را حفظ کند و هم برای تلاش‌های پوتین در کریمه هزینه ایجاد کند که این سناریو محتمل‌تر و البته دشوارتر هم خواهد بود.

92/12/27/ هیگ: ظریف و روحانی در تلاش برای دستیابی به توافق هسته‌ای با جامعه‌ جهانی هستند
«ویلیام هیگ» در پارلمان انگلیس گفت: به نظر ما ظریف و روحانی در تلاش برای دستیابی به توافق با جامعه بین‌الملل درباره موضوع هسته‌ای هستند. وی تاکید کرد سوال اصلی این است که آیا بقیه نظام [ایران] نیز «فرصت» را برای ایجاد مصالحه‌های مورد نیاز برای توافق هسته‌ای، فراهم خواهند کرد. هیگ همچنین گفت که توافق نهایی دشوارتر از توافق موقت [ژنو] است. توافق موقت برای این طراحی نشده که بتوان چندین سال با آن به پیش رفت.
وی در ادامه گفت که شاهد پیشرفت‌هایی برای احیای کامل روابط با ایران بوده‌ایم و به صحبتش با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران اشاره کرده که در اواخر ماه ژانویه به او گفته بود امیدوار است سفارتخانه‌ها در ظرف چند ماه بازگشایی شود.

92/12/27/ ۸۴ سناتور آمریکایی از درخواست‌های آیپک علیه برنامه هسته‌ای ایران حمایت کردند
84 نفر از سناتورها از هر دو حزب آمریکا از نامه‌ای که چندی قبل همزمان با برگزاری نشست سالیانه آیپک در مورد برنامه هسته‌ای ایران تنظیم شد، حمایت کرده‌اند. این نامه که سناتور «رابرت منندز» و «لیندزی گراهام» حامیان اصلی آن هستند، لیستی از درخواست‌های آیپک که باید در توافق نهایی با ایران مد نظر قرار گیرند را مشخص کرده است.

92/12/28/ عراقچی: خوشبینی به نیات طرف مقابل نداریم ولی ناامید هم نیستیم

سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌‌ای کشورمان، امشب پس از سومین دور مذاکرات ایران و 1+5 در سطح معاونان با حضور در جمع خبرنگاران به تشریح مذاکرات پرداخت و به سؤالات پاسخ داد. وی با بیان اینکه جلسات این دوره و احتمالا دوره آینده بیشتر حالت بحث و تبادل نظر دارد، عنوان کرد: هنوز ما شکل مذاکراتی پیدا نکردیم. منظورم مذاکره فنی درباره رسیدن به نتیجه مشترک است. تلاش بر این است که به یک درک مشترک درباره موضوعی که مورد بحثمان است برسیم و بعدا براساس آن درک مشترک به یک متن مشترک برسیم.
وی خاطرنشان کرد: در نشست دوجانبه ظریف و اشتون بود که درباره شکل و برنامه کار این 2 روز بحث و تبادل نظر شد و آقای ظریف درباره سفر اخیر اشتون و تبعات آن توضیحاتی داد و درباره تاثیرگذاری آن بر اعتماد مردم ایران و نوع نگاه مردم ایران به شیوه رفتار کشورهای اروپایی صحبت شد. خانم اشتون هم توضیح داد موضوع دیدار با جوامع مدنی همواره در سفرهای خارجی ایشان مطرح است و چون این سفر با روز جهانی زن مصادف شده بود عنایت داشته با تعدادی زنان دیدار داشته باشد و همانطور که سخنگوی خانم اشتون گفت ایشان نیز تأکید کرد که این برنامه را هیچگاه با دولت میزبان و وزارت خارجه محل تنظیم نمی کنند زیرا دیدار با جوامع مدنی است. عراقچی اضافه کرد: آثار و تبعات کار ایشان توسط ظریف گفته شد و اینکه چگونه برخی رفتارها می تواند روند مذاکراتی را تحت تاثیر قرار دهد و باعث بی اعتمادی و کندی پیشرفت کار می شود.
خبرنگاری درباره جمع بندی جلسات در خصوص لغو تحریم ها سوال کرد که وی خاطرنشان کرد: قرار نبوده و نیست در این دوره از مذاکرات و دور بعدی مذاکرات درباره موضوعات به جمع بندی برسیم. قرار بر این است که دو طرف دیدگاه های خود را مطرح کنند و به درک مشترک برسیم یا حداقل نزدیک شویم. هنوز زود است بتوانیم مباحث را چه در موضوع غنی سازی، رفع تحریم ها و ...جمع بندی کنیم.

92/12/28/ هاآرتص/ نتانیاهو به ارتش اسرائیل دستور داده همچنان برای اقدام نظامی احتمالی علیه ایران آماده باشد
بیانیه‌ای که اخیرا مقامات ارشد نظامی اسرائیل منتشر کرده‌اند نشان می‌دهد که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی به وزارت جنگ این رژیم دستور داده تا روند آماده‌سازی و تجهیز ارتش برای اقدام نظامی احتمالی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران در سال 2014 ادامه یابد. به همین منظور بودجه‌ای 10 میلیارد شکلی (حدود 3 میلیارد دلار) برای این کار اختصاص داده شده است.

92/12/28/ فرانسه: احتمال توافق جامع هسته‌ای پیش از ضرب‌الاجل ۶ ماهه وجود دارد
«ژاک اودیبر» نماینده ارشد فرانسه در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 به پایگاه «بلومبرگ» گفته است احتمال دستیابی به توافق جامع هسته‌ای پیش از پایان ضرب‌الاجل 6 ماهه مقرر در توافق موقت، وجود دارد. ایران و گروه 1+5 که از دیروز دومین دور از مذاکرات جامع را در شهر وین آغاز کردند، در توافق موقت ژنو بازه‌ای 6 ماهه را برای مذاکرات جامع تعیین کردند. بر این اساس، مذاکرات باید تا 20 جولای (29 تیر) به نتیجه برسد. در توافق موقت امکان یک بار تمدید 6 ماهه هم پیش‌بینی شده است.

92/12/28/ آلمان: تلاش می‌کنیم مذاکرات جامع در ضرب‌الاجل تعیین‌شده به نتیجه برسد
«هانس دیتر لوکاس» نماینده آلمان در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 روز چهارشنبه به روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» گفته است در این دور از مذاکرات که از دیروز در شهر وین آغاز شد، موضوعات مختلفی از جمله غنی‌سازی و رآکتور آب سنگین اراک مورد بحث قرار گرفته‌اند.
به گفته لوکاس، طرفین در تلاشند تا پیش از ضرب‌الاجل 6 ماهه مقرر در توافق موقت، به راهکار جامع دست یابند. بر اساس توافق موقت که روز سوم آذر در ژنو به دست آمد، طرفین باید تا 20 جولای (29 تیر) به توافق بلندمدت برسند. در توافق موقت امکان یک بار تمدید 6 ماهه نیز پیش‌بینی شده است.

92/12/28/ظریف: گفت‌وگوها محتوایی و مفید بود/ درباره اراک، غنی‌سازی و تحریم‌ها گفت‌وگو شد
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز چهارشنبه پس از پایان 2 روز مذاکره فشرده در شهر وین درباره گام پایانی توافقنامه ژنو در نشست مشترک خبری با اشتون به تشریح گفت‌وگوها پرداخت. ظریف گفت: در جلسات دو روز بحث‌های محتوایی و جدی و مفید درباره یک رشته موضوعات شامل غنی‌سازی، راکتور اراک، همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و تحریم‌ها انجام شد. وی افزود: خانم اشتون و بنده و معاونان و مدیران سیاسی چین، فرانسه، آلمان روسیه، آمریکا و انگلیس دومین دور مذاکرات برای ادامه تلاش‌های دیپلماتیک طرفین برای رسیدن به راه حل جامع را خاتمه دادیم.
وزیر خارجه ادامه داد: براساس چارچوب زمان‌بندی که دور قبل تعیین کردیم در جلسات دیروز و امروز بحث‌های بسیار محتوایی و جدی و مفید پیرامون یک رشته از موضوعات داشتیم که شامل غنی‌سازی، اراک، همکاری‌های صلح آمیز هسته‌ای و تحریم‌ها بود.
وی گفت: مجددا از هفتم تا نهم آوریل در وین جلسه خواهیم داشت و گفتگوها را راجع به موضوعات محتوایی قابل پیگری در توافق جامع ادامه می‌دهیم. در فاصله الان تا اجلاس رسمی ما کارشناسان و متخصصان ما ملاقات خواهند کرد تا درباره جزئیات موضوعاتی که به آنها واگذار شده بحث و گفتگو کنند.

92/12/28/ اینترفکس/ روسیه: در صورت ادامه تهدیدها، در موضعمان درباره برنامه هسته‌ای ایران بازنگری می‌کنیم
«سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر خارجه روسیه آمریکا و اروپا را تهدید کرد که در صورتی که تهدیدها علیه مسکو ادامه پیدا کند، روسیه در مواضعش در قبال برنامه هسته‌ای ایران بازنگری می‌کند.

92/12/28/ اشمیت: ایرانی‌ها کاملا به دستیابی به توافق جامع متعهدند/در برخی موارد اختلاف زیادی داریم
«هلگا اشمیت» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ایمیلی که برای مقامات ارشد این اتحادیه ارسال کرده و بخش‌هایی از آن در خبرگزاری رویترز منتشر شده، تأکید کرده است که با وجود اختلافات گسترده در برخی موارد مطرح در مذاکرات هسته‌ای، تیم ایرانی نسبت به دستیابی به یک راهکار جامع «بسیار متعهد» به نظر می‌رسد.
معاون «کاترین اشتون» در این ایمیل نظیر مقامات آمریکایی به سخت بودن مذاکرات اشاره کرده و نوشته است: «از آنجا که فعلا در مراحل اولیه مذاکرات نهایی و جامع هستیم، هنوز کار زیادی در پیش داریم. در برخی موارد مواضعمان اختلاف زیادی دارد.» اشمیت می‌افزاید: «با این حال، برداشت ما این است که مذاکره‌کننده‌های ایرانی همچنان به دستیابی به توافق جامع در فرصت 6 ماهه، بسیار متعهد هستند.»