انجمن روان‌پزشکی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که عمل انداختن عکس از خود، نشانه نوعی ناهنجاری

گروه جنگ نرم مشرق- تحقیقات انجمن روانپزشکی آمریکا نشان می‌دهد تمایل کاربران شبکه‌های اجتماعی به عکس‌های سِلفی، ناشی از یک نوع ناهنجاری ذهنی است.

سلفی Selfie اصطلاحا به عکس‌هایی گفته می‌شود که کاربر با وب‌کم یا دوربین گوشی تلفن هوشمند از خودش می‌گیرد و آن را روی شبکه‌های اجتماعی اینترنتی منتشر می‌کند.

با گسترش شبکه‌های اجتماعی و رواج استفاده کاربران از عکس‌های خود در این شبکه‌ها، واژه سلفی نیز از چند سال پیش به طور فزاینده‌ای از سوی کاربران اینترنت مورد استفاده قرار گرفت تا این که در سال 2013 به دایره واژگان لغت‌نامه معروف آکسفورد نیز وارد شد و به عنوان پرکاربردترین لغت سال نیز معرفی گردید.

با این حال، انجمن روان‌پزشکی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که عمل انداختن عکس از خود، نشانه نوعی ناهنجاری ذهنی است که به اصطلاح سلفیتیس selfitis نام‌گذاری شده است.

انجمن روانپزشکی آمریکا بیماری سلفیتیس را اینگونه تعریف کرده است: اختلال وسواسی-اجباری (obsessive-compulsive disorder) به گرفتن عکس از خود و انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی همچون فیس بوک، اینستاگرام، توئیتر و غیره.

انجمن روانپزشکی آمریکا، بروز سلفیتیس را ناشی از کمبود اعتماد به نفس افراد می‌داند و آن را به چند نوع تقسیم کرده است: سلفیتیس لب مرزی که شامل گرفتن حداکثر 3 عکس از خود در روز و عدم انتشار همه آن در شبکه اجتماعی می‌شود و سلفیتس حاد که شامل انداختن حداقل 3 عکس از خود و انتشار آن در شبکه اجتماعی است.

سلفیتیس مزمن نیز به گرفتن بیش از 6 عکس از خود در روز و انتشار آن در شبکه اجتماعی گفته می‌شود.

انجمن روان‌پزشکی آمریکا اعلام کرده که تاکنون درمان خاصی برای این بیماری معرفی نشده اما احتمالا درمان شناختی-رفتاری cognitive-behavioral therapy موثر خواهد بود.