به گزارش مشرق، «امیر خورشیدیفرد» گفت: شبکه دو سیما از سال 78 ویژه برنامههای مربوط به دفاع مقدس را آغاز کرد و از همان ابتدا این برنامهها با عنوان «ویژه های دفاع مقدس» با اسمی مستقل در هر قسمت پخش میشد. اولین برنامههای «راهیان نور» هم از همان سال 78 در شبکه دو کلید خورد. در برنامه «ویژههای دفاع مقدس» درخصوص جانبازان، شهدا، خانوادههای جانبازان و شهدا و ... صحبت میشد و این برنامه ادامه داشت تا ۶، ۷ سال گذشته که برای این برنامه عنوان «از آسمان» انتخاب شد.
تهیه کننده این برنامه افزود: انتخاب عنوان «از آسمان» برای این برنامه بدین صورت بود که وقتی گروه برنامه ساز به منطقه میمک (منطقه عملیاتی در غرب کشور) رفته بودند و دوربین برنامه برای تفحص شهدا، تصاویر را ثبت می کردند، به شهیدی گمنام برخوردند. او را کنار آمبولانس گذاشته و مشغول بجای آوردن نماز ظهر میشوند. در آن زمان عنوان «از آسمان» به معنای شهدای آسمانی که زمین برای آنها بسیار ناچیزاست و آنان اهل آسمانند به فکر دوستان رسید و از آن به بعد این نام برای برنامه انتخاب شد.
کارگردان این مجموعه خاطرنشان کرد: در این 15 سال حدود 800 برنامه مستند ترکیبی دفاع مقدس پخش شد. از پدر شهید خرازی، پدر شهید زینالدین تا مادر شهدایی که الان در میان ما نیستند ولی با بیان خاطراتشان برای مردم، گوشهای از ایثار و فداکاریهای پدران و مادران رزمندگان را به تصویر کشیدند که الحمد الله تا این لحظه مورد استقبال قرار گرفته است.
خورشیدیفر که تهیه کننده سریالهای «غنچههای سحر» و «بچههای مسجد» کاری از گروه کودک و خردسال شبکه دو بوده، تاکید کرد: علاوه بر برنامههای «از آسمان»، حاشیههای سفر مقام معظم رهبری(مدّ ظله العالی) به شیراز، قم، سنندج و ... را هم پوشش داده و به تصویر کشیدهایم که این ابتکار برای نخستین بار در شبکه دو انجام شد و حس و حال و شور مردم را در استقبال از رهبرشان به نمایش گذاشت.
وی افزود: از دیگر افتخارات این برنامه، همراه شدن با سردار شوشتری به سیستان و بلوچستان و مأموریتی بود که به گروه «از آسمان» سپرده شد تا فعالیتهای سپاه را در سیستان و بلوچستان به تصویر بکشد. در همین راستا هم دو شهید تقدیم انقلابمان شد: شهید عباس گودرزی و شهید علی فراهانی گونه. پس از این اقدام تروریستی به منظور آشنایی بیشتر مخاطبان با منطقه سیستان و بلوچستان، 17 برنامه از این منطقه پخش شد تا به قول سردار شوشتری، نگاه مردم و مسئولین نسبت به این استان تغییر داده شود که به حمدالله شد.
خورشیدی فرد گفت: از افتخارات دیگر این برنامه آن است که سعی کرده ایم به مناطقی برویم که تابحال دوربین صدا و سیما به آنجا وارد نشده. و از شهدا و جانبازانی برای مردم بگویم که ناشناس باقی ماندهاند و همیشه هم از مردم خواستهایم اگر اطلاعاتی از این مردان بی ادعا دارند از طریق شماره پیامک برنامه (30000204) به ما اطلاع دهند و مسلماً خیلی از اتفاقاتی که در حال حاضر برای این برنامه افتاده یا خواهد افتاد، از برکت نگاه شهدا به این برنامه است.
وی درباره برنامه های ویژه جانبازان توضیح داد و گفت : طی سالهای تولید برنامه از آسمان حدود 30 برنامه به جانبازان قطع نخاع از ناحیه گردن اختصاص داشت و برای نخستین بار بود که یک برنامه دفاع مقدسی به این موضوع پرداخته است و از دریچه دوربین صبوری خانواده این دسته از جانبازان مخصوصاً همسران همراه آنها را که پروانه وار در خدمت این شهدای زنده بودند، به تصویر می کشید.
کارگردان این برنامه با ابراز خوشحالی از اینکه این برنامه توانسته طی 15 سال بدون وقفه به تولید ادامه دهد و از این طریق به شناسایی برخی از غیورمردان هشت سال دفاع مقدس بپردازد افزود: به نظر من هرچقدر میتوانیم، باید مردم را با این مباحث بیشتر آشنا کنیم چرا که مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)فرموده اند: «برخی نمیخواهند خاطرات و شخصیتهای دفاع مقدس به مردم منتقل شود« و یا در جایی که آقا می فرمایند: «من نگران فرهنگ هستم» چه فرهنگی بهتر از فرهنگ ایثار و شهادت و نشر آن در جامعه برای نسل های آتی و یا اینکه «شهدا گنجینه ای تمام نشدنی هستند». حال وظیفه همه مخصوصاً گروههای برنامه ساز است که ببینند چقدر توانسته اند در حفظ این گنجینه ها، کوشا باشند.
امیر خورشیدی فرد ضمن تشکر از تمام مدیران قبلی و فعلی شبکه دو به خاطر حمایتهایشان از این برنامه و همچنین عوامل برنامهساز «از آسمان» که بی وقفه و بدون چشم داشتی به معرفی عزیزان هشت سال دفاع مقدس میپردازند، افزود: از همکارانی که با این مجموعه همکاری دارند می توان به حمید بناء (نویسنده)، نادر گهرسودی (گوینده)، بابک مهدیزاده و سعید سلیمانی (تدوین)، جعفر اکبری و رضا ریوندی (تصویربردار)، مرتضی اعطاسی و جعفر مظلوم (دستیار تصویربردار) و عباس خورشیدی فرد (روابط عمومی مجموعه) اشاره کرد.
برنامه «از آسمان» یکی از برنامه های پرمخاطب شبکه دو سیماست که با وجود پخش یک بار در طول هفته در روز جمعه و بازپخش آن در روز پنجشنبه، بیش از هزار پیامک به سامانه پیامکی آن ارسال می شود و اکثر نظرهای این برنامه هم تشکر از برنامه به خاطر آشنایی مردم با شهدا و نقطه نظر آنان و همچنین جانبازان و خانواده هایشان، منتقل کردن پیام شهدا و جانبازان به نسلهای بعدی و معرفی شهدا و جانبازانی است که در روستاهای دورافتاده هستند و هنوز هیچکس موفق نشده مردم را با آن ایثارگران آشنا سازد.
این برنامه کاری از گروه اجتماعی شبکه دو سیماست که جمعه ها ساعت 19:10 پخش و پنجشنبه هفته بعد ساعت 7:20 بازپخش می شود.
کد خبر 299412
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵
تهیه کننده برنامه دفاع مقدسی «از آسمان» گفت: اوایل ضبط برنامه بودیم و هنوز نامی برایش انتخاب نکرده بودیم. وقتی گروه برنامه ساز به مناطق عملیاتی غرب کشور رفته بودند، به شهیدی گمنام برخوردند. او را کنار آمبولانس گذاشته و مشغول بجای آوردن نماز ظهر شدند، همین شهید نام برنامه را انتخاب کرد.
منبع: فارس